facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Ζωντανοί στο αναποδογυρισμένο πλοίο βρέθηκαν δύο επιβάτες

Υπό κράτηση παραμένει ο κυβερνήτης του πλοίου

Ζωντανοί στο αναποδογυρισμένο κρουαζιερόπλοιο βρέθηκαν πριν από λίγα λεπτά, δύο επιβάτες, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters. O ακριβής αριθμός των θυμάτων του ναυαγίου του Concordia, το οποίο προσέκρουσε σε ύφαλο το βράδυ της Παρασκευής, στ' ανοικτά του νησιού Τζίλιο, παραμένει μέχρι αυτή τη στιγμή άγνωστος.

Οι νεκροί, σύμφωνα με τον μέχρι τώρα απολογισμό, είναι τρεις, δυο Γάλλοι επιβάτες και ένας περουβιανός ναύτης, οι τραυματίες γύρω στους εβδομήντα, εκ των οποίων σαράντα τρεις έχουν μεταφερθεί σε διάφορα νοσοκομεία και δυο είναι σε ιδιαίτερα σοβαρή κατάσταση.

Παρόλα αυτά οι αρχές αδυνατούν να υπολογίσουν τον αριθμό των αγνοουμένων. Άνθρωποι που επέζησαν μίλησαν για χαοτικές καταστάσεις.

«Ήμουν σίγουρη ότι θα πέθαινα. Ήμασταν στις σωστικές λέμβους για δύο ώρες και κρατιόμασταν μεταξύ μας. Ο κόσμος προσπαθούσε να κλέψει σωσίβια ο ένας από τον άλλον. Καταφέραμε να βρούμε τελικά μερικά για τα παιδιά». δήλωσε η 65χρονη Antonietta Sintolli, ξεσπώντας σε λυγμούς.

Σε ότι αφορά τις έρευνες για το ναυάγιο, αποφασίστηκε η προσωρινή κράτηση του κυβερνήτη του πλοίου, Φραντσέσκο Σκετίνο, ο οποίος είχε ανακριθεί το απόγευμα και κατηγορείται για ανθρωποκτονία, πρόκληση ναυαγίου και εγκατάλειψη του πλοίου. Ο Σκετίνο, κατά την κατάθεσή του, επέμεινε ότι ο ύφαλος στον οποίο προσέκρουσε το πλοίο του δεν έχει χαρτογραφηθεί. 'Ανδρες της ιταλικής ακτοφυλακής, όμως, εκφράζουν σχετικά, σοβαρές επιφυλάξεις.

Σύμφωνα, τέλος, με τα βραδινά δελτία ειδήσεων των ιταλικών καναλιών, από τα μέχρι τώρα στοιχεία, προκύπτει ότι το πλοίο, πριν προσκρούσει στον ύφαλο, πλησίασε υπερβολικά στις ακτές του νησιού Τζίλιο ενώ δεν αποκλείεται, ο καπετάνιος και οι συνεργάτες του, να μην συνειδητοποίησαν αμέσως πόσο μεγάλη ήταν η οπή που είχε δημιουργηθεί, νομίζοντας ότι τα μπορούσαν να συνεχίσουν το ταξίδι τους.



newsbeast.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news