facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Το Σκοπιανό και πάλι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το ΑΜΠΕ, ο προσωπικός απεσταλμένος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ελλάδας και της πΓΔΜ, Μάθιου Νίμιτς, αναμένεται να έχει μέσα στον Ιανουάριο νέες συναντήσεις με τους αντιπροσώπους της Αθήνας και των Σκοπίων στην έδρα του Οργανισμού στην Νέα Υόρκη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γραμματείας του ΟΗΕ, ο πρέσβης κ. Νίμιτς έχει καλέσει τους εκπροσώπους των δύο μερών σε νέα συνάντηση στις 16 και 17 Ιανουαρίου. Πρόκειται για τον Έλληνα πρέσβη Αδαμάντιο Βασιλάκη (που να σημειώσουμε έχει αναλάβει από την αρχή τις διαπραγματεύσεις) και τον πρέσβη Ζόραν Γιόλεφσκι.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι και οι δύο πλευρές έχουν αποδεχθεί την πρόσκληση. Αρχικά, ο κ. Νίμιτς θα έχει με τους δυο αντιπροσώπους χωριστές συναντήσεις και "θα επιδιώξει να αναπτύξει μια κοινά αποδεκτή προσέγγιση για την αναζωογόνηση των συνομιλιών" και με σκοπό να επιτύχουν "ουσιαστική πρόοδο" προς την επίλυση του θέματος της ονομασίας, όπως τονίζεται χαρακτηριστικά.

citypress.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news