facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

«Κινδυνεύει η διάσωση της Ελλάδας»

WSJ: Η Μέρκελ προειδοποίησε ότι δεν θα εκταμιευθεί η έκτη δόση

«Οι φόβοι ότι η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να αποφύγει μία άτακτη χρεοκοπία απειλούν να επαναφέρουν τον πανικό στις αγορές», γράφει η εφημερίδα Wall Street Journal.

«Γερμανία και Γαλλία πίεσαν να περικοπεί το ελληνικό χρέος προειδοποιώντας ότι δεν θα εκταμιευθεί η επόμενη δόση αν δεν επιτευχθεί συμφωνία με τους επενδυτές», αναφέρεται στην εφημερίδα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα η γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί συζήτησαν για τη διάσωση της Ευρωζώνης αλλά οι συζητήσεις τους επισκιάστηκαν από τον κίνδυνο του προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας.

«Η επιδείνωση της οικονομίας στην Ελλάδα απειλεί το πακέτο διάσωσης της χώρας, που βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στις συνομιλίες περί 50% κουρέματος του χρέους της χώρας. Η κυβέρνηση καταβάλει νέες προσπάθειες να μειώσει το έλλειμμα, ενώ η Α. Μέρκελ προειδοποίησε ότι δεν θα εκταμιευθεί η έκτη δόση» επισημαίνει το άρθρο της εφημερίδας.

«Αναλυτές φοβούνται ότι ίσως χρειαστεί τελικά μεγαλύτερο κούρεμα χρέους για την Ελλάδα, ωστόσο Γερμανία και Γαλλία θέλουν να δουν τη συμφωνία του Οκτωβρίου να υλοποιείται. Οι φόβοι ότι η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να αποφύγει μία άτακτη χρεοκοπία απειλούν να επαναφέρουν τον πανικό στις αγορές» αναφέρει η εφημερίδα.

newsbeast.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news