facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Η γκετοποίηση του κέντρου εχθρός του τουρισμού

Βολές Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου κατά της κυβέρνησης

Κατηγορώ κατά της πολιτείας για την πλήρη υποβάθμιση και γκετοποίηση του κέντρου της Αθήνας, απηύθυνε ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδας Γιώργος Τσακίρης σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου.

Ο κ. Τσακίρης ζήτησε την κινητοποίηση της κοινωνίας υπό την ηγεσία του δήμου Αθηναίων και προσωπικά του ίδιου του δημάρχου Γιώργου Καμίνη, ο οποίος επιβάλλεται να ηγηθεί προσπάθειας, κινητοποίησης της πολιτείας και των αρμόδιων υπουργών που διαχειρίζονται το πρόβλημα.

Ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου κατηγόρησε τόσο το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη όσο και όλους τους κυβερνητικούς φορείς, που σύμφωνα με το πόρισμα της διϋπουργικής επιτροπής εμπλέκονται στην επιδείνωση του προβλήματος υποβάθμισης και απαξίωσης του κέντρου της Αθήνας (υπουργείο Εσωτερικών, Δικαιοσύνης, Περιφέρεια Αττικής, υπουργείο Πολιτισμού-Τουρισμού, Δήμος της Αθήνας, ΥΠΕΚΑ κλπ).

Με τις παραλείψεις ή την αδιαφορία τους αφήνουν ουσιαστικά το κέντρο της Αθήνας έρμαιο στην εγκληματικότητα και την παραβατικότητα, είπε ο κ. Τσακίρης. Όπως τόνισε όσο η αστυνόμευση αποδεικνύεται ανεπαρκής και αναποτελεσματική, τόσο καλλιεργείται η αίσθηση της ατιμωρησίας, η οποία με τη σειρά της επιτείνει την παραβατική συμπεριφορά των δραστών.

Στην παρέμβασή του ο δήμαρχος Αθηναίων τόνισε ότι μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει ουσιαστικά τίποτα για την αντιμετώπιση της κατάστασης και επέρριψε ευθύνες στις εκάστοτε κυβερνήσεις που έχουν, όπως είπε, ευνουχίσει τη δημόσια διοίκηση. Ο δήμαρχος στάθηκε απέναντι στην απόφαση για μετακίνηση του υπουργείου οικονομίας και της ΔΕΗ σημειώνοντας ότι το κόστος για την πόλη και την οικονομία γενικότερα θα είναι τεράστιο.

Ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος επισήμανε την ανικανότητα και αδυναμία της κυβέρνησης να απορροφήσει δεσμευμένα κονδύλια ύψους 320 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων ειδικά για την Ελλάδα, με σκοπό τη δημιουργία ενός δικτύου κέντρων υποδοχής, υπηρεσιών ασύλου και άλλων παρεμβάσεων που θα οδηγούσαν σε σημαντική εκτόνωση του προβλήματος.

newsbeast.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news