facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Σπρώχνουν πιο πίσω και τις αυξήσεις της ΔΕΗ

Το γεγονός ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου βρίσκεται σχεδόν σε μία ιδιαίτερα λεπτή ισορροπία, με φόντο τις έντονες αντιδράσεις της Νέας Δημοκρατίας για την πρόθεση μεγάλων περικοπών στις επικουρικές συντάξεις, φαίνεται ότι πάει πιο πίσω και τις αποφάσεις για την αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ, τα οποία πάντως πρόκειται να αναπροσαρμοστούν από 1ης Ιανουαρίου της νέας χρονιάς.

Το ζήτημα, σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, απάσχολεί σοβαρά τον ίδιο τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και φαίνεται ότι κρίθηκε σκόπιμο να μην μεγαλώσει περισσότερο η ένταση τόσο στους κόλπους της κυβέρνησης όσο και στο εσωτερικό του κόμματος, καθώς την ερχόμενη εβδομάδα πρόκειται να συνεδριάσει το Πολιτικό Συμβούλιο.

Έτσι, ενώ στο σημερινό υπουργικό αναμενόταν να παρουσιαστεί η εισήγηση του αρμόδιου υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου, το θέμα δεν περιελήφθη στην ημερήσια διάταξη. Σύμφωνα με κάποιες εκτιμήσεις, ιδιαίτερη δύσκολη αποδεικνύεται και η "εξίσωση" των αυξήσεων καθώς, όπως λέγεται χαρακτηριστικά από παράγοντες του υπουργείου, "ο, τιδήποτε πάνω από 5% στα τιμολόγια θα είναι εξουθενωτικό για την κοινωνία, ο, τιδήποτε κάτω από το 19% (!) που ζητά η ΔΕΗ, θα συνεπάγεται μεγάλες πιέσεις στα οικονομικά της επιχείρησης που κινδυνεύει να καταστεί ζημιογόνα ήδη από φέτος".

Όπως έχει μεταδώσει το protothema.gr, η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) έχει εισηγηθεί αύξηση κατά 12% στο μέσο επιτρεπόμενο έσοδο της ΔΕΗ, ωστόσο το υπουργείο καταβάλλει προσπάθεια το ποσοστό να είναι, έστω οριακά, μονοψήφιο.

Ήδη, αποφασίστηκε η αύξηση του τέλους Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) κατά 4 ευρώ ανά χίλιες κιλοβατώρες, δηλαδή περίπου ανά μικρομεσαίο λογαριασμό ρεύματος.

protothema.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news