facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Αποστάσεις Βενιζέλου από Παπανδρέου

Σε ομιλία του στην Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή ο Ευάγγελος Βενιζέλος επανέλαβε την πρόταση που είχε κάνει το Μνημόνιο να ψηφιστεί από την Βουλή με ευρεία πλειοψηφία. «Θα έπρεπε να έχουμε άλλες προϋποθέσεις πολιτικής συναίνεσης από την αρχή. Και δεν το λέω αυτό γιατί είχα ταχθεί υπέρ της ανάγκης ο πρώτος νόμος για την εισαγωγή του Μνημονίου να ψηφιστεί με αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών, αλλά γιατί αυτό είναι το αυτονόητο, γιατί έτσι πορεύονται τα έθνη όταν αντιμετωπίζουν πολύ μεγάλες κρίσεις».

Ο υπουργός Οικονομικών πήρε αποστάσεις ακόμα και για τον τρόπο που η κυβέρνηση Παπανδρέου αρχικά διαχειρίστηκε την οικονομική κρίση. «Θα μπορούσε πράγματι να είχε διαμορφωθεί μια άλλη διαδρομή, αν το ζήτημα της δραστικής μείωσης του δημοσίου χρέους είχε τεθεί, είχε ωριμάσει στις αντιλήψεις των εταίρων μας εξαρχής. Αλλά την περίοδο που ξεκίνησε αυτή η πολύ μεγάλη προσπάθεια, αυτή η πορεία θυσιών για την διάσωση της χώρας δεν είχε δυστυχώς ωριμάσει αυτή η αντίληψη».

Παράλληλα ο Ευάγγελος Βενιζέλος εξέφρασε την άποψη ότι το φορολογικό σύστημα θα έπρεπε να είχε αλλάξει. «Θα μπορούσε να ήταν διαφορετική η εξέλιξη αν η χώρα διέθετε ή μπορούσε να αποκτήσει εύκολα ένα πραγματικό φορολογικό σύστημα ως απάντηση σε μία χύμα φορολογική κατάσταση γεμάτη αποσπασματικές ρυθμίσεις, αντιφάσεις, ανακολουθίες και αδικίες οι οποίες λειτουργούν τελικά και αντικοινωνικά και αντιαναπτυξιακά».

real.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news