facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Να μπει το ΣΔΟΕ και ο εισαγγελέας στα ταμεία των κομμάτων

Κανείς δεν μπορεί να διαφωνήσει με τις συλλήψεις μεγαλόσχημων επιχειρηματιών που επί χρόνια ανεξέλεγκτα και ανενόχλητα έκλεβαν το κράτος μη αποδίδοντας ΦΠΑ και φόρους, την ώρα που οι ίδιοι ζούσαν -στις περισσότερες περιπτώσεις- με τρόπο προκλητικό για την κοινωνία που δοκιμάζεται.


Αποτελεί ένα σοβαρό μήνυμα, το πρώτο μετά από δεκαετίες, προς τους πολίτες ότι κάτι αλλάζει, ανεξαρτήτως του ποιος είναι πρωθυπουργός και ποιο κόμμα έχει την κυβέρνηση.

Είναι η μόνη πραγματική απάντηση όχι μόνον προς το εσωτερικό αλλά και προς το εξωτερικό ότι αυτή η χώρα αποφάσισε να σοβαρευτεί και να προσπαθήσει ουσιαστικά να σωθεί.

Χρειάζεται όμως ένα ακόμη βήμα, πιο σημαντικό, που θα σηματοδοτεί το απόλυτο μήνυμα προς την κοινωνία: Να μπει το ΣΔΟΕ, με εντολή του Οικονομικού εισαγγελέα και να ελέγξει τα βιβλία όλων των κομμάτων που χρηματοδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Να ζητήσει παραστατικά, μισθολόγια, αποδείξεις και να τα συσχετίσει με τους ισολογισμούς και τα χρέη προς τις τράπεζες. Να αποκαλύψει τις όποιες φανερές και κρυφές διαδρομές του χρήματος από και προς τα κόμματα.

Αυτό θα είναι το πλέον ελπιδοφόρο μήνυμα που θα έχουν λάβει ποτέ οι πολίτες στην Ελλάδα.

Τότε και μόνον τότε θα έχει δικαίωμα η όποια κυβέρνηση και ο όποιος υπουργός να ζητά θυσίες από τον ελληνικό λαό και πάλι υπό προϋποθέσεις.

iefimerida.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news