facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Λιτότητα που προκαλεί δάκρυα... σε υπουργούς

Σε δάκρυα ξέσπασε η υπουργός Πρόνοιας της νέας κυβέρνησης Μόντι, στην Ιταλία, Έλσα Φορνέρο, κατά τη διάρκεια των ανακοινώσεων των νέων μέτρων λιτότητας, τα οποία έλαβε η χώρα.

Η κ. Φορνέρο, που ανήκει στο υπουργικό Συμβούλιο της κυβέρνησης τεχνοκρατών του Μόντι, δεν κατάφερε να κρατήσει τα δάκρυα της την ώρα που ανέλυε τα νέα μέτρα αναφορικά με το συνταξιοδοτικό σύστημα της Ιταλίας.


Σύμφωνα με αυτό, αυξάνεται το όριο συνταξιοδότησης για τους άνδρες και τις γυναίκες στα 66 χρόνια από το 2018, ενώ δεν θα ισχύει η αναπροσαρμογή με βάση των πληθωρισμό σε πολλές κατηγορίες συντάξεων.

Η υπουργός Πρόνοιας, μιλώντας σε εμφανή δυσκολία, είπε: "Έπρεπε να το κάνουμε. Και μας κοστίζει πολύ ψυχολογικά... το να ζητάμε...".

Σε αυτό το σημείο δεν ολοκλήρωσε τη φράση της, εμφανώς συγκινημένη και πιεσμένη, αφήνοντας δάκρυα τα κυλήσουν στα μάτια της, σε ένα πρόσωπο που είχε ήδη σφιχτεί από τη λύπη.

Το λόγο πήρε ο Μάριο Μόντι, ο οποίος ολοκλήρωσε τη φράση, αναφέροντας τη λέξη "θυσίες".

Τα μέτρα λιτότητας που οδηγήθηκε να λάβει η νέα ιταλική κυβέρνηση λόγω των συνεχιζόμενων επιθέσεων από τις αγορές, που έχουν ανεβάσει σε απαγορευτικά ύψη τα επιτόκια δανεισμού της χώρας, ανέρχονται -συνολικά- σε 24 δισ. ευρώ και περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, αύξηση φόρων, περικοπές δαπανών και αλλαγή στο συνταξιοδοτικό σύστημα.

Η κ. Φορνέρο ξεσπά σε κλάματα



nooz.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news