facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Σπάει το ταμπού των απολύσεων στο Δημόσιο

To "ταμπού" των απολύσεων στο Δημόσιο φαίνεται ότι σπάει, αφού το υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης βάζει στο τραπέζι και τις απολύσεις, "με σχέδιο, κριτήρια και αξιολόγηση, που θα βοηθούσαν στη μεταρρύθμιση του κράτους", όπως είπε ο Δ. Ρέππας. Aυτό που δεν διευκρίνισε, πάντως, ο κ Ρέππας είναι ποιοι θα αξιολογήσουν τους υπαλλήλους που θα οδηγηθούν στην ανεργία, με ποιες προϋποθέσεις και με ποια κριτήρια!

Στη διάρκεια ενημέρωσης, ο υπουργός άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα μετά το "φιάσκο" της εφεδρείας, όπως είπε, που έφτασε μόλις τις 10.000 υπαλλήλους, μετά από δύο εβδομάδες καταγραφής, ενώ υπολοίπονται άλλες 20.000 που έχουν συμφωνηθεί με την Τρόικα.

Σύμφωνα με τον κ Ρέππα το ενδεχόμενο των απολύσεων είναι ανοιχτό, έπειτα από "αξιολογήσεις προσωπικού και κατάργηση οργανικών μονάδων και οργανισμών που αναμένεται να ξεκινήσει από τις αρχές του νέου έτους". Ο κ Ρέππας τάχθηκε επίσης υπέρ του λουκέτου σε ζημιογόνους οργανισμούς και να εξεταστεί το προσωπικό που εργάζεται εκεί και οι ειδικότητες.

Με την εφεδρεία είπε ο υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης "έπεσε ένα κάστρο και ένα πολιτικό ταμπού". Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραταθεί για ένα 6μηνο, το υπάρχον σχέδιο της εφεδρείας που αφορά 30.000 υπαλλήλους ή να υπάρξει δεύτερο κύμα εφέδρων το 2012. Το σχέδιο αυτό δεν αποκλείεται να αφορά, επίσης, εκπαιδευτικούς και γιατρούς του ΕΣΥ, που τώρα είχαν εξαιρεθεί.

Βέλη για τον Τόμσεν: "Να μας πουν τι θέλουν"

Αιχμές άφησε όμως και για τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ στην Τρόικα, Π. Τόμσεν, με αφορμή τη χθεσινή του ομιλία, που ζήτησε οριστικό κλείσιμο οργανισμών και "οικειοθελή αποχώρηση υπαλλήλων". "Aς μας πουν τι να κάνουμε και όχι να βάζουν μόνο στόχους", είπε ο κ Ρέππας και πρόσθεσε ότι "θέτει θέμα απολύσεων με τρόπο που δεν προϋποθέτει λήψη μέτρων κοινωνικής προστασίας". Όσο για τη συνάντηση με την Τρόικα ο κ Ρέππας διευκρίνισε ότι δεν ζήτησαν απολύσεις.

"Δεν αποδίδει πολιτική με οριζόντια μέτρα":

Στη συνάντηση που είχαν το πρωί ο κκ Ρέππας και Ράιχεμπαχ συζήτησαν για τις προωθούμενες αλλαγές στην αναδιοργάνωση του κράτους και την εφαρμογή της εργασιακής εφεδρείας.

Ο κ Ρέππας δήλωσε ότι μια πολιτική τομών και αλλαγών δεν αποδίδει, όταν επιλέγονται οριζόντια μέτρα, όπως π.χ. η εργασιακή εφεδρεία «όπου εκ των πραγμάτων δεν ήταν εφικτή η αξιολόγηση, ενώ επιλέχθηκε ένα κριτήριο απολύτως αντικειμενικό, προκειμένου να μην υπάρξουν έστω υποψίες για μεροληψία, που έχει όμως ασυνέπεια, δυσλειτουργίες και ανισότητες».

Ο κ Ράιχενμπαχ είπε ότι αντιλαμβάνεται τις δυσκολίες και συμμερίζεται τους προβληματισμούς, ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνεργασία που έχει αναπτυχθεί, αναφέροντας ότι «βρισκόμαστε σε καλό δρόμο».

star.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news