facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Yποβάθμιση οκτώ ιταλικών τραπεζών από την Fitch

«Η Ιταλία βρίσκεται ήδη σε ύφεση»

Σε υποβάθμιση οχτώ ιταλικών τραπεζών προχώρησε η Fitch, με αρνητικές προοπτικές (αρνητικό outlook), την ίδια ημέρα που η Ιταλία πλήρωσε σε δημοπρασία το υψηλότερο επιτόκιο από τον Αύγουστο του 1997.


Η Fitch αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι η υποβάθμιση των ιταλικών τραπεζών αντανακλά τους κινδύνους που προκύπτουν από την μείωση της κερδοφορίας των τραπεζών εξαιτίας της πτώσης των επιτοκίων, της αύξησης του κόστους χρηματοδότησης και των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Το αρνητικό outlook αντανακλά την άποψη του οίκου ότι το λειτουργικό περιβάλλον για τις τράπεζες ενδέχεται να επιδεινωθεί περαιτέρω, λόγω των αυξημένων κινδύνων επιβράδυνσης στις αγορές.

Τον Οκτώβριο του 2011 η Fitch υποβάθμισε απότομα την αξιολόγηση της Ιταλίας κατά πολλές βαθμίδες. Όπως τονίζει ο Οίκος, η Fitch πιστεύει ότι «η Ιταλία βρίσκεται ήδη σε ύφεση».

Τον ίδιο καιρό η Fitch είχε επίσης υποβαθμίσει τις πέντε μεγαλύτερες ιταλικές τράπεζες.

Αναλυτικά, οι τράπεζες που υποβαθμίστηκαν σήμερα (Παρασκευή) είναι οι Banca Popolare di Sondrio, Credito Emiliano, Banca Popolare dell' Emilia Romagna, Banca Popolare di Milano, Credito Valtellinese, Veneto Banca, Banca Popolare di Vicenza και Banca Popolare dell' Etruria e del Lazio.

protothema.gr
Γνωρίζατε ότι υπάρχουν περισσότερα από 2.5 εκατομμύρια Έλληνες που ροχαλίζουν? Το Snore Defense είναι μία από τις λίγες αγωγές κατά του ροχαλητού, οι οποίες πραγματικά δουλεύουν! Πατήστε εδώ

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news