facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Γερμανία: Θέλω να δω τον Πάπα να... φοράει ζώνη


Για το καλό του...

«Θέλω να δω τον Πάπα» να... φοράει ζώνη ασφαλείας. Για επανειλημμένες παραβιάσεις της οδικής ασφάλειας κατηγορεί τον Πάπα Βενέδικτο ΙΣΤ’, Γερμανός πολίτης καθώς όπως υποστηρίζει
δεν φορά ζώνη ασφάλειας στο ειδικό όχημα με το οποίο μετακινείται. Για τον λόγο αυτό κατέθεσε αίτημα στην Αρχές ώστε ο Ποντίφηκας να τιμωρηθεί με πρόστιμο.

Σύμφωνα με τους Irish Times, ο άνδρας από το Ντόρμουντ, εξηγεί ότι ο Βενέδικτος στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου, οπότε βρισκόταν στη Γερμανία σε επίσημη επίσκεψη, «για μία και περισσότερη ώρα ταξίδευε χωρίς ζώνη».
Μέλημα του ενάγοντος είναι η ασφάλεια του ίδιου του Βενέδικτου, εξηγεί ο δικηγόρος του. Ο ενάγων (τα στοιχεία του δεν είναι γνωστά) ισχυρίζεται ότι μπορεί να αποδείξει τις πολλαπλές παραβιάσεις της οδικής ασφάλειας με βίντεο από το YouTube.

Ως κατ’εξακολούθησιν παραβάτης ο Πάπας θα μπορούσε να τιμωρηθεί με πρόστιμο που ανέρχεται σε 2.500 ευρώ.

Ο γεννημένος στη Γερμανία, Βενέδικτος είναι αρχηγός κράτους και για το λόγο αυτό έχει διπλωματική ασυλία, που ίσχυε κατά την επίσκεψή του στη Γερμανία. Με ειδική ρύθμιση του γερμανικού Κοινοβουλίου ο Ποντίφηκας εξακολουθεί να έχει το γερμανικό του διαβατήριο ενώ είναι και πολίτη του κράτους του Βατικανού.

Πάντως, εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης σχολίασε ότι μπορεί να ασκηθεί δίωξη αν ο Βενέδικτος επιστρέψει στη χώρα σε ιδιωτική επίσκεψη.

«Στη Γερμανία οι νόμοι είναι νόμοι» σχολιάζει η ιρλανδική εφημερίδα, και μάλλον έχει δίκιο...

skai.gr
Γνωρίζατε ότι υπάρχουν περισσότερα από 2.5 εκατομμύρια Έλληνες που ροχαλίζουν? Το Snore Defense είναι μία από τις λίγες αγωγές κατά του ροχαλητού, οι οποίες πραγματικά δουλεύουν! Πατήστε εδώ

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news