facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Μ. Βορίδης: Να παγώσει το μέτρο της εφεδρείας

Την εκτίμηση ότι θα ξεπεράσουν τον αριθμό που αναμένεται, μέχρι το τέλος του έτους, οι αποχωρήσεις από το Δημόσιο, εξέφρασε, σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ο υπουργός Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Ρέππας. Επικαλούμενος τα πρώτα στοιχεία από την εφαρμογή της εφεδρείας και τις αιτήσεις για
πρόωρη συνταξιοδότηση δημοσίων υπαλλήλων, ο υπουργός εξέφρασε τον προβληματισμό του για τις λειτουργικές επιπτώσεις που θα προκύψουν σε αρκετές υπηρεσίες.

Στην παρέμβασή του ο υπουργός Μεταφορών, Μάκης Βορίδης, υποστήριξε ότι το μέτρο της εφεδρείας πρέπει κατ' αρχήν να παγώσει, ώστε να δοθεί χρόνος για να εξορθολογιστούν οι επιπτώσεις του.
Επίσης, συζητώντας με δημοσιογράφους, μετά το τέλος της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, ο κ. Βορίδης είπε ότι θα υπάρξει συνάντηση τις επόμενες μέρες, των εμπλεκομένων υπουργών, για το θέμα.

Όπως εξήγησε ο υπουργός Υποδομών, η εφεδρεία είναι οριζόντιο μέτρο, όμως στα επιχειρησιακά σχέδια των ΔΕΚΟ δεν είχε προβλεφθεί η εφεδρεία στον τρόπο οργάνωσης των υπηρεσιών και των εσόδων, με αποτέλεσμα να υπάρχουν επιπτώσεις και στην παροχή υπηρεσιών και στα έσοδα.

Φέροντας ως παράδειγμα τις δημόσιες συγκοινωνίες είπε ότι με δεδομένη την εφαρμογή της εφεδρείας ως έχει, στις 28 Νοεμβρίου, θα καταργηθούν οι κενές οργανικές θέσεις και πρόσθεσε ότι «επιστροφή πρός τα πίσω δεν υπάρχει».
«Ζήτησα, λοιπόν την πολιτική κατεύθυνση της κυβέρνησης ώστε να εξορθολογιστούν οι επιπτώσεις του μέτρου», ανέφερε ο υπουργός Υποδομών.

kathimerini.gr
Γνωρίζατε ότι υπάρχουν περισσότερα από 2.5 εκατομμύρια Έλληνες που ροχαλίζουν? Το Snore Defense είναι μία από τις λίγες αγωγές κατά του ροχαλητού, οι οποίες πραγματικά δουλεύουν! Πατήστε εδώ

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news