facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Μετά το δημοψήφισμα ο κ. Παπανδρέου μπορεί να πει «δραχμές υπάρχουν»...

Ο κ. Παπανδρέου έπαιξε το τελευταίο του χαρτί εξαγγέλλοντας την διεξαγωγή δημοψηφίσματος. Αφού δεν κατάφερε να κερδίσει την συναίνεση της κοινωνίας και του πολιτικού κόσμου τώρα εκβιάζει την ανοχή τους βάζοντας το δίλημμα: ή δέχεστε την δανειακή σύμβαση και την παραμονή μου στην κυβέρνηση ή η απομάκρυνή μου από την εξουσία θα συνδυαστεί με την έξοδο από το ευρώ.


Η κίνηση είναι υψηλού ρίσκου όχι για τον ίδιο αλλά για την χώρα. Ο κ. Παπανδρέου έχει κλείσει τον κύκλο του και μετά τις εκλογές όποτε κι αν γίνουν ο ίδιος και η οικογένειά του θα εγκαταλείψει την χώρα. Από αυτή την άποψη δεν έχει τίποτε να χάσει. Η αστάθεια που θα επικρατήσει στο διάστημα μέχρι το δημοψήφισμα θα επιδεινώσει περαιτέρω την κατάσταση στην πραγματική οικονομία και θέτει εν κινδύνω την συνέχιση της χρηματοδότησης της χώρας.

Επιπλέον ένα πιθανό «όχι» των πολιτών που μπορεί να οφείλεται σε πολλούς και διαφορετικούς λόγους θα αφήσει την χώρα σε πολιτικό και οικονομικό κενό. Αν πάλι ο εκβιασμός περάσει ο κ. Παπανδρέου και το πολιτικό προσωπικό που ευθυγραμμίζεται πίσω του θα έχει υποχρεώσει τον ελληνικό λαό να υπογράψει την μακροχρόνια φτώχεια του και συνάμα την υποτέλεια και την εκχώρηση της εθνικής του κυριαρχίας.

Εν τω μεταξύ από τις παρενέργειες στα διεθνή χρηματιστήρια κάποιοι που έχουν τις σωστές...εκτιμήσεις βγάζουν τεράστια ποσά σορτάροντας. Στο τέλος αυτής της περιπέτειας είναι πολύ πιθανό ο κ. Παπανδρέου να πει «δραχμές υπάρχουν»...

protothema.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news