facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

ΔΝΤ: Αναμένεται σύντομα η έκθεση της τρόικας για την Ελλάδα

Σωστή η συμμετοχή ιδιωτών στο νέο μηχανισμό, ανέφερε εκπρόσωπος του Ταμείου στην Ουάσινγκτον

Θέμα ημερών χαρακτήρισε πριν λίγο ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντέιβιντ Χάλεϊ την ολοκλήρωση της κατάρτισης της έκθεσης της τρόικας για το ελληνικό πρόγραμμα.



Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από την Ουάσιγκτον, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ ρωτήθηκε για το πότε αναμένεται η ολοκλήρωση της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος από τα στελέχη του ΔΝΤ και εάν υπάρχουν προβλήματα στη διαδικασία. Ο Χάλεϊ είπε πως η έκθεση θα ολοκληρωθεί σύντομα.

«Είναι θέμα ημερών», τόνισε, ενώ ξεκαθάρισε πως δεν έχει ανακύψει τίποτε το ασυνήθιστο που να εμποδίζει τη διαδικασία. Μάλιστα, κληθείς να σχολιάσει αναφορές ότι υπάρχουν διαφωνίες μεταξύ των επικεφαλής της τρόικας, το στέλεχος του ΔΝΤ αρνήθηκε να το κάνει.

Σε ερώτηση για το πότε θα συγκληθεί το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΝΤ για το ελληνικό ζήτημα, είπε πως δεν έχει ακόμη ορισθεί συγκεκριμένη ημέρα.

Ερωτηθείς για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και την ενδεχόμενη ανάγκη μεγαλύτερης συμμετοχής των ιδιωτών στο πρόγραμμα εθελοντικής ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων το στέλεχος του ΔΝΤ αρκέσθηκε να απαντήσει πως το Ταμείο στηρίζει τη χρηματοδοτική συμφωνία της 21ης Ιουλίου και θεωρεί σωστή την συμμετοχή των ιδιωτών στο νέο μηχανισμό.

Ωστόσο, αποσαφήνισε πως για όσο διάστημα οι συνομιλίες για το PSI βρίσκονται σε εξέλιξη, το ΔΝΤ δεν θα προβεί σε κανένα σχόλιο για τη διαδικασία. «Εάν υπάρξει αλλαγή των όρων θα τοποθετηθούμε», τόνισε ο Χάλεϊ.

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του υπεύθυνου του ΔΝΤ για την Ευρώπη Αντόνιο Μπόρχες για παρέμβαση του Ταμείου στην αγορά ομολόγων (οι οποίες ανασκευάσθηκαν χθες) ο Χάλεϊ σημείωσε πως το ΔΝΤ δανείζει κράτη και δεν χρησιμοποιεί τη χρηματοδότησή του για παρεμβάσεις στη δευτερογενή αγορά.

Ξεκαθάρισε δε πως δεν υπάρχει σχέδιο για κοινή παρέμβαση με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοδοτικής Σταθερότητας (EFSF). «Μια τέτοια παρέμβαση θα απαιτούσε μια νέα θεσμική δομή για το Ταμείο και την αλλαγή διεθνών συνθηκών», ξεκαθάρισε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

tovima.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news