facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Το νέο έτος το δημοψήφισμα, μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, λέει ο Ευ.Βενιζέλος

Εκλογές σε περίπτωση ενός «όχι»

Μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών για την υλοποίηση της νέας συμφωνίας θα διεξαχτεί το δημοψήφισμα είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος σε τηλεοπτική συνέντευξη του στον Ant1.


«Χρειάζονται κινήσεις εκτόνωσης και λύτρωσης γιατί ο πολίτης δεν καταλαβαίνει γιατί πρέπει να υφίσταται αυτή την ταλαιπωρία», υπογράμμισε.

Σχετικά με το περιεχόμενο του δημοψηφίσματος, ο υπουργός ανέφερε ότι θα αφορά το νέο δάνειο και τη μείωση του χρέους που συμφωνήθηκε στη Σύνοδο Κορυφής.

Σε ερώτημα για τις κινήσεις της κυβέρνησης στην περίπτωση που το αποτέλεσμα είναι αρνητικό, άφησε να εννοηθεί ότι θα γίνουν εκλογές καθώς ανέφερε ότι την πρόταση θα αξιολογήσει η επόμενη κυβέρνηση.

Μόλις ολοκληρωθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες, το κείμενο της συμφωνίας θα τεθεί στη Βουλή και στη συνέχεια στο λαό, διευκρίνισε. Παράλληλα, ο υπουργός Εσωτερικών, Χ.Καστανίδης, σε δηλώσεις του έλεγε ότι το δημοψήφισμα θα γίνει στα μέσα με τέλος του Ιανουαρίου.

«Η χώρα δεν αντέχει να βιώνει το δράμα», είπε νωρίτερα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ ο κ.Βενιζέλος και πρόσθεσε: «πρέπει να επέλθει η κάθαρση».

Όπως διευκρίνισε, το δημοψήφισμα είναι μία «δημοκρατικά εκτονωτική και λυτρωτική διαδικασία» το αποτέλεσμα της οποία θα είναι δεσμευτικό για την κυβέρνηση.

tanea.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news