facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Τριτοκοσμικές συνθήκες στην Πάτμο

Συνέβη δυστυχώς και αυτό. Μετά τις αιμοληψίες που ταξιδεύουν στη Λέρο για να εξεταστούν, τώρα στη Λέρο ταξιδεύουν και τα βιβλιάρια συνταγογράφησης των ασθενών, προκειμένου να σφραγιστούν από ελεγκτή, έτσι ώστε να μπορούν αυτοί να αγοράσουν τα φάρμακά τους.


Γιατί συμβαίνει αυτό; Διότι δεν υπάρχει ελεγκτής γιατρός στο Κ.Υ. Πάτμου, για να σφραγίσει το βιβλιάριο συνταγογράφησης εξειδικευμένων φαρμάκων των ταμείων. Με αποτέλεσμα, γράφει τις συνταγές ο παθολόγος και στη συνέχεια ο ασθενής στέλνει το βιβλιάριό του στη Λέρο, για να βάλει τη σφραγίδα ο ελεγκτής. Έπειτα επιστρέφεται στην Πάτμο στον ασθενή, για να πάει να πάρει τα φάρμακά του από το φαρμακείο.

Αυτό το τριτοκοσμικό αλισβερίσι συμβαίνει από τις 23 Σεπτεμβρίου του 2011, μετά τη λήξη της θητείας του αγροτικού γιατρού που εκτελούσε χρέη ελεγκτή και σφράγιζε τις συνταγογραφήσεις εξειδικευμένων φαρμάκων.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της διοικούσας επιτροπής του Κ.Υ. Πάτμου κ. Μάκη Μπλούκα, γίνονται προσπάθειες προς το υπουργείο να λυθεί το θέμα σύντομα. «Περιμένουμε να διοριστεί αγροτικός γιατρός, εκκρεμούν τρεις θέσεις αγροτικού στην Πάτμο. Τότε θα οριστεί ελεγκτής. Είναι θέμα υπουργείου».

Να σημειώσουμε ότι ο αγροτικός γιατρός του οποίου η θητεία έληξε είχε ζητήσει την παράτασή της στο Κ.Υ. Πάτμου. Το αίτημά του βρίσκεται στο υπουργείο. Η τριτοκοσμική αυτή κατάσταση θα λήξει από τη στιγμή που θα διοριστεί αγροτικός γιατρός ή ικανοποιηθεί το αίτημα του αγροτικού γιατρού για την παράταση της παραμονής του στο Κ.Υ. Πάτμου.

Τότε μόνο θα γλυτώσουν από την ταλαιπωρία για να πάρουν τα φάρμακα τους όσοι χρειάζονται τη σφραγίδα του ελεγκτή.

zougla.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news