facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

«Οχι» στην αναγνώριση επαγγελματικών δικαιωμάτων πτυχιούχων πέντε ΤΕΙ

«Οχι» στην αναγνώριση επαγγελματικών δικαιωμάτων πτυχιούχων πέντε ΤΕΙ«Κόπηκαν» από το Συμβούλιο της Επικρατείας, ως παράνομα, πέντε σχέδια Προεδρικών Διαταγμάτων για την αναγνώριση επαγγελματικών δικαιωμάτων πτυχιούχων Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Τ.Ε.Ι.).



Πρόκειται για 17 συνολικά σχολές των ΤΕΙ και συγκεκριμένα για τα τμήματα: 1) Πολιτικών Δομικών Έργων, 2) Πολιτικών Έργων Υποδομής, 3) Τοπογραφίας, 4) Γεωπληροφορικής και Τοπογραφίας, 5) Κλωστοϋφαντουργίας, 6) Οχημάτων, 7) Τεχνολογίας Αεροσκαφών, 8) Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου, 9) Ηλεκτρολογίας, 10) Μηχανολογίας, 11) Ενεργειακής Τεχνολογίας, 12) Αυτοματισμού, 13) Γεωτεχνολογίας και Περιβάλλοντος, 14) Τεχνολογιών Αντιρρύπανσης, 15) Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, 16) Οικολογίας και Περιβάλλοντος, 17) Μηχανικών Ναυπηγικής.


Το ΣτΕ, στις σχετικές γνωμοδοτήσεις του, διατυπώνει σειρά παρατηρήσεων και εντοπίζει τέσσερις παράνομες διατάξεις σε καθένα από τα πέντε Π.Δ.


Μεταξύ άλλων, το ΣτΕ επισημαίνει πως τα πέντε Π.Δ. έπρεπε να καθορίζουν με σαφή και συγκεκριμένο τρόπο τις προϋποθέσεις χορηγήσεως της αδείας ασκήσεως επαγγέλματος.


Αντίθετα, τα εν λόγω Π.Δ. -επισημαίνει το ΣτΕ- αναφέρουν απλώς ότι η οριοθέτηση του πεδίου ασκήσεως της επαγγελματικής δραστηριότητας των πτυχιούχων και η εξέλιξή τους γίνεται με βάση τρία «επίπεδα επιστημονικής, τεχνικής και επαγγελματικής ευθύνης που αντιστοιχούν σε συνήθεις δραστηριότητες, προωθημένες δραστηριότητες και εξειδικευμένες δραστηριότητες».


Μάλιστα, σύμφωνα με το ΣτΕ, τα Π.Δ. αναθέτουν τον προσδιορισμό των επιπέδων αυτών «στο διευρυμένο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος», δηλαδή σε άλλο φορέα, που ακόμη δεν έχει συσταθεί!

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news