facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020

Πέντε άτομα συνελήφθησαν για παράνομη διακίνηση μεταναστών από την Τουρκία στην Κω – Εντοπίστηκαν σε σπίτι ανήλικοι χωρίς χαρτιά

Στην εξάρθρωση σπείρας, -αποτελείτο από τουλάχιστον πέντε άτομα, μεταξύ των οποίων και μία γυναίκα- που φέρεται ότι διακινούσε παράνομα μετανάστες από την Τουρκία στην Κω, διευκολύνοντάς τους παράλληλα να μετακινηθούν προς στην ενδοχώρα, προχώρησε το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή, μετά από συντονισμένη επιχείρηση.

Συνελήφθησαν τέσσερις ημεδαποί μεταξύ των οποίων και μία γυναίκα, ηλικίας 35, 39, 29 και 48 ετών αντίστοιχα και ένας 25χρονος αλλοδαπός. Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα κατηγορούνται για παράβαση του άρθρου 187 του Ποινικού Κώδικα (Εγκληματική Οργάνωση) καθώς και του Ν. 4251/2014 που αφορά τη διευκόλυνση μεταφοράς μεταναστών τρίτης χώρας στο ελληνικό έδαφος ή την έξοδο από αυτή.

Ο 39χρονος ημεδαπός μαζί με έναν επιπλέον αλλοδαπό που αναζητείται, φέρονται ως ηγετικά στελέχη. Ο 35χρονος ημεδαπός μαζί με τον 25χρονο αλλοδαπό φέρονται ότι φρόντιζαν για την παράνομη μεταφορά των μεταναστών από την Τουρκία στην Κω. Επίσης ο 29χρονος και η 48χρονη ημεδαπή φέρονται ότι εξασφάλιζαν κατάλυμα εντός των ξενοδοχειακών τους μονάδων, ενώ από το προανακριτικό υλικό προέκυψε ότι ο 39χρονος ημεδαπός είχε τον ρόλο του επικεφαλής και συντόνιζε όλες τις ενέργειες των μελών του κυκλώματος.

Επιπρόσθετα, κατά τη διενέργεια νομότυπης κατ΄οίκον έρευνας σε ιδιοκτησία της 48χρονης, εντοπίστηκαν τρεις ανήλικοι αλλοδαποί οι οποίοι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων. Στο πλαίσιο επίσης εξονυχιστικών αστυνομικών ελέγχων στο πλαίσιο της επιχείρησης, συνελήφθησαν πρώτες πρωινές ώρες της 06/11/2020, πέντε αλλοδαποί εντός της πόλης της Κω, πλησίον επιβατικού λιμένα Κω, εκ των οποίων οι δύο κατείχαν αμφιβόλου γνησιότητας ταξιδιωτικά έγγραφα τα οποία και κατασχέθηκαν, ενώ οι τρεις στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Πέντε άτομα συνελήφθησαν για παράνομη διακίνηση μεταναστών από την Τουρκία στην Κω – Εντοπίστηκαν σε σπίτι ανήλικοι χωρίς χαρτιά"

Γεωργιάδης: Δεν θεσμοθετείται το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή -Αντιδρά η αντιπολίτευση

Σειρά διευκρινήσεων και απαντήσεων στην κριτική των κομμάτων της αντιπολίτευσης, έδωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου. 

Κατά την ολοκλήρωση της συζήτησης επί της αρχής του νομοσχεδίου, που αφορά την εφαρμογή ενός ευρωπαϊκού Κανονισμού και περιέχει μεταξύ άλλων και διατάξεις για την Επιτροπή Ανταγωνισμού και τη λειτουργία της αγοράς, ο κ. Γεωργιάδης ξεκαθάρισε πως με την προσθήκη που γίνεται στο άρθρο 2Α του νομοσχεδίου, δεν αλλάζουν οι ημέρες λειτουργίας των καταστημάτων και δεν θεσμοθετείται το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή. Ο ίδιος απέδωσε αυτή την ερμηνεία σε παρανόηση που υπήρξε, λόγω μιας προσθήκης που γίνεται για τα καταστήματα που λειτουργούν σε περιοχές κάτω των 5.000 κατοίκων, και έπρεπε στο σχέδιο νόμου να επαναδιατυπωθεί ολόκληρο το σχετικό άρθρο του νόμου, στο πλαίσιο της "καλής νομοθέτησης" που έχει υιοθετηθεί. Αυτό που προστίθεται στον ήδη ισχύοντα νόμο, εξήγησε ο υπουργός, είναι ότι ξεκαθαρίζουμε μια γκρίζα ζώνη που υπήρχε για την λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές σε περιοχές κάτω των 5.000 κατοίκων: Πρόκειται για μίνι μάρκετ, φούρνους, ζαχαροπλαστεία και πολύ μικρές επιχειρήσεις, που επειδή άνοιγαν την Κυριακή, οι Περιφέρειες, μετά από καταγγελίες που γινόντουσαν, τους επέβαλαν πρόστιμα ύψους 10.000, 15.000, 20.000 ευρώ. Αυτό ρυθμίζουμε, τόνισε ο κ. Γεωργιάδης, για κάποιες μικρομεσαίες επιχειρήσεις λιανεμπορίου που λειτουργούν σε περιοχές με λιγότερους από 5.000 κατοίκους, και όχι για κάποιες αλυσίδες όπως ακούσαμε να λέγεται.  

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, απέρριψε επίσης την κριτική, ότι πίσω από την ενίσχυση με ανθρώπινο δυναμικό της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου Αγοράς κρύβονται μαζικές προσλήψεις, λέγοντας ότι οι προσλήψεις είναι αρκετά περιορισμένες και μάλιστα έχουν περιγραφεί οι ειδικότητες - και όλες αφορούν ειδικότητες πληροφορικής.

Απαντώντας στις επικρίσεις για τις διατάξεις του σχεδίου νόμου που αφορούν την αναπλήρωση εσόδων στην Επιτροπή Ανταγωνισμού από το υπουργείο Οικονομικών, ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε επίσης, ότι για να μπορέσει να λειτουργήσει η αγορά δίκαια, πρέπει να υπάρχει ισχυρή Επιτροπή Ανταγωνισμού και αυτό δεν μπορεί να γίνει όταν η Επιτροπή έχει ένα προϋπολογισμό που τα φέρνει κάθε χρονιά "τσίμα-τσίμα". Επίσης, απέρριψε και την κριτική που του ασκήθηκε, γιατί με άλλη διάταξη επιτρέπεται στην Επιτροπή Ανταγωνισμού να νοικιάζει κτήρια για τις ανάγκες στέγασης των υπηρεσιών της, λέγοντας χαρακτηριστικά, "τι συζητάμε τώρα, ότι θα παίρνουν δημόσια κτήρια από τον ΕΦΚΑ!". 

Τέλος, ο κ. Γεωργιάδης προανήγγειλε και την κατάθεση και τεσσάρων τροπολογιών: Η μία θα αφορά την ένταξη του προϋπολογισμού δημόσιων επενδύσεων σε μια μείζονα κατηγορία δημοσιονομικής ταξινόμησης, όπου θα είναι καθαρά τεχνικού χαρακτήρα, για να μπορεί να έχει ευελιξία το ΕΣΠΑ. Επίσης θα έρθει μια τροπολογία για την παράταση της θητείας των καταστατικών οργάνων του πολιτιστικών σωματείων έως τις 28 Φεβρουαρίου, καθώς δεν μπορεί να γίνουν αρχαιρεσίες λόγω της πανδημίας. Ενδέχεται επίσης να κατατεθούν και δύο ακόμα τροπολογίες: η μια για την αύξηση του αριθμού των μελών του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας,Τεχνολογίας και Καινοτομίας, και μια για τοThessINTEC και την "Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας" ώστε να προχωρήσει το έργο.

Η αντιπολίτευση 

Νωρίτερα, ο εισηγητής της μειοψηφίας, Χάρης Μαμουλάκης, υποστήριξε πως "προκύπτουν αβίαστα ερωτηματικά για τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση επιλέγει να νομοθετήσει" αξιοποιώντας την ευκαιρία που τις παρέχει η πανδημία. Σημείωσε πως "η κρίση είχε ασύμμετρες συνέπειες και όσες επιχειρήσεις ήταν έτοιμες και είχαν κεφάλαια να επενδύσουν στις νέες ψηφιακές τεχνολογίες, εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία, και σήμερα παρουσιάζουν σημαντικά μικρότερες ζημιές, σε αντίθεση με τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν το φάσμα του αφανισμού".  

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναρωτήθηκε γιατί η Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς που είναι μια αμιγώς δικαστική αρμοδιότητα δίνεται στο υπουργείο Ανάπτυξης και όχι στο υπουργείο Δικαιοσύνης. "Τι τεχνογνωσία διαθέτει για τον αποτελεσματικό έλεγχο των μορφών καταστρατήγησης του ανταγωνισμού σε συνθήκες ηλεκτρονικού εμπορίου; Σε τι χρονοδιάγραμμα θα ενισχυθεί με ανθρώπινο δυναμικό και με τι κριτήρια καλείται να επιβάλει πρόστιμα τόσο ετεροβαρή μεταξύ τους;" αναρωτήθηκε. 

Ο κ. Μαμουλάκης επέκρινε την απόφαση της κυβέρνησης, "να φέρει διάταξη για την επέκταση λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές", και μάλιστα στο πρώτο νομοσχέδιό της σε συνθήκες γενικευμένου lockdown και περιορισμένης λειτουργίας των κοινοβουλευτικών θεσμών. Είναι δεδομένο, είπε, πως η διάταξη αυτή, υπό διαφορετικές συνθήκες, θα συναντούσε σθεναρές αντιδράσεις από τον κόσμο της εργασίας, σημειώνοντας πως με την εφαρμογή της δίδεται το περιθώριο σε αλυσίδες καταστημάτων να λειτουργήσουν σε περιαστικές περιοχές πολύ μεγάλων δήμων της χώρας. 

Ο ειδικός αγορητής του ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης, χαρακτήρισε την κυβέρνηση "αμετανόητη", καθώς όπως είπε "συνεχίζει να υποτιμά τον κίνδυνο των παρενεργειών του δεύτερου κύματος της πανδημίας". Επικεντρώθηκε στα ζητήματα των χρεώσεων των τραπεζών κατά την πραγματοποίηση ηλεκτρονικών συναλλαγών, αλλά και των εταιριών κινητής τηλεφωνίας για τη χρήση δεδομένων. Τόνισε ότι οι ρυθμίσεις στην αγορά του ηλεκτρονικού εμπορίου και οι φραγμοί σε αθέμιτες πρακτικές θα έπρεπε να είχαν τεθεί ήδη, καθώς υπάρχει σωρεία καταγγελιών από τη πρώτη καραντίνα, ενώ είναι ελάχιστες οι περιπτώσεις που επιβλήθηκαν ποινές και πρόστιμα.  

Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ τόνισε πως η Επιτροπή Ανταγωνισμού δεν έχει καταφέρει να ρυθμίσει το τοπίο των χρεώσεων στις ηλεκτρονικές συναλλαγές, και πως οι χρεώσεις δεδομένων από τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, είναι από τις ακριβότερες εκείνων της Ε.Ε.. Ο κ. Κατρίνης αναφέρθηκε και αυτός στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, λέγοντας ότι το μέτρο αυτό έχει δεχθεί τα πυρά όλων των φορέων της αγοράς - και πως για σχετιή διάταξη είχαν προσφύγει η ΕΣΕΕ και η ΓΣΕΒΕΕ στο ΣτΕ, όπου και δικαιώθηκαν. 

Ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης, αναφερόμενος στο σχέδιο νόμου, είπε ότι και αυτός ο Κανονισμός της Ε.Ε. έχει να κάνει και πάλι με τους ανταγωνισμούς των μεγάλων ομίλων του διαδικτύου. Οι ρυθμίσεις που αφορούν την ΔΜΕΑ, σημείωσε, δεν αυξάνουν την αυτοτέλειά της, ούτε θεραπεύουν και τις επικαλύψεις που υπάρχουν μεταξύ άλλων ελεγκτικών αρχών και υπηρεσιών. Κερδισμένοι και από αυτό το σχέδιο νόμου, θα είναι και πάλι οι μεγάλοι όμιλοι, και χαμένοι βεβαίως τα εργατικά λαϊκά στρώματα. Αυτή είναι η φιλοσοφία και η ιδεολογία σας άλλωστε, σχολίασε. Ο βουλευτής του ΚΚΕ χαρακτήρισε την προστασία των καταναλωτών από το παραεμπόριο "προσχηματική". Στόχος είπε, σε τελική ανάλυση, είναι η μεγέθυνση των επιχειρήσεων, η μεγαλύτερη επιτάχυνση της συγκέντρωσης επιχειρήσεων. Ιδιαίτερα επικριτικός ήταν ο Μανώλης Συντυχάκης και για την λειτουργία καταστημάτων τις Κυριακές αλλά και για τις ημέρες λειτουργίας των λαϊκών αγορών. 

Ο ειδικός αγορητής της Ελληνικής Λύσης, Βασίλης Βιλιάρδος, χαρακτήρισε το νομοσχέδιο "συνοθύλευμα" και δήλωσε πως το κόμμα του έχει αρκετές επιφυλάξεις. Ο βουλευτής παρατήρησε πως η Ελλάδα βρίσκεται στην τελευταία θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσον αφορά την ασφάλεια των υπολογιστικών συστημάτων των επιχειρήσεων και τόνισε πως "θα πρέπει να δρομολογηθούν πολλά για την προστασία των επιχειρήσεων και των καταναλωτών στην Ελλάδα, όσον αφορά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές και το ηλεκτρονικό εμπόριο, με στόχο την ασφάλειά τους, τη μείωση των προμηθειών και την επιβολή του ψηφιακού φόρου", Χρειάζεται μεγάλη προσοχή "για να μην επικρατήσουν οι μεγάλοι όμιλοι που γίνονται συνεχώς ισχυρότεροι, ελέγχοντας την αγορά μέσω κερδών εις βάρος όλων μας και στερώντας έσοδα από το κράτος" τόνισε. 

Τέλος, ο ειδικός αγορητής του ΜέΡΑ 25, Γιώργος Λογιάδης, είπε ότι έχουμε ένα ακόμα νομοσχέδιο με ετερόκλητες μεταξύ τους διατάξεις. Διαφώνησε με την υιοθέτηση του όρου "επιγραμμικές" συναλλαγές, λέγοντας πως είναι δυσνόητος για τον πολύ κόσμο. Με την ενσωμάτωση της Οδηγίας, ανέφερε, επιχειρείται να οικοδομηθεί ένα κανονιστικό πλαίσιο λειτουργίας, που θα διασφαλίζει τους επί πληρωμή χρήστες αυτών των υπηρεσιών, τις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές σε τελική ανάλυση. Εξέφρασε επιφυλάξεις κατά πόσο η Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς μπορεί να καταπολεμήσει το παραεμπόριο. Για τις διατάξεις που αφορούν την Επιτροπή Ανταγωνισμού υποστήριξε πως ως δημόσια αρχή που λαμβάνει μάλιστα και έσοδα από την επιβολή τέλους σε νομικά πρόσωπα, θα πρέπει να υπόκειται σε προληπτικό έλεγχο των δαπανών της από το Ελεγκτικό Συνέδριο, και όχι σε κατασταλτικό έλεγχο, ενώ για την λειτουργία της αγοράς τις Κυριακές και για τα άρθρα που αφορούν τις λαϊκές αγορές, είπε πώς "αυτά δεν βλέπουμε να έχουν καμία σχέση με το θέμα των επιγραμμικών υπηρεσιών". 

capital

Διαβάστε Περισσότερα » "Γεωργιάδης: Δεν θεσμοθετείται το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή -Αντιδρά η αντιπολίτευση"

Κοτανίδου: Ηταν πάγιο αίτημα η αύξηση των ΜΕΘ - Πρώτη φορά γίνονται όσα ζητάμε

«Οι εντατικολόγοι τόσα χρόνια ζητάμε αύξηση ΜΕΘ... Είναι η πρώτη φορά που γίνονται αυτά που ζητάμε... Αυτά που γίνονται δεν απλώς θετικά. Είναι άριστα». Με αυτές τις φράσεις η καθηγήτρια Πνευμονολογίας Αναστασία Κοτανίδου αναφέρθηκε στις προσπάθειες ενίσχυσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας που καταβάλλονται εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού.

Μιλώντας στην διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας για τις πολιτικές ενίσχυσης της αντοχής του ΕΣΥ από την κυβέρνηση της ΝΔ, η κα Κοτανίδου υπογράμμισε επίσης τα εξαιρετικά ποσοστά που σημειώνει η χώρα μας στην θνητότητα από τη νόσο Covid -19 η οποία όπως είπε είναι πολύ μικρότερη σε σχέση με τα ποσοστά των υπολοίπων κρατών της Ευρώπης και της βόρειας Αμερικής.

Η πνευμονολόγος Αναστασία Κοτανίδου είπε ότι η θνητότητα στις ΜΕΘ, είναι για την χώρα μας σε ένα ποσοστό 35-37% το οποίο είναι «εξαιρετικό σκορ» και αυτό το οφείλουμε στο προσωπικό των ΜΕΘ που είναι εκπαιδευμένο να κάνει πολύ σωστά τη δουλειά του.

Η θνητότητα στην χώρα μας βρίσκεται σε 60 άτομα ανα εκατομμύριο κατοίκους. Και αυτή η επίδοση είναι πολύ χαμηλή σε σχέση με τις χώρες της βόρειας Ευρώπης και της Αμερικής σημείωσε η κα Κοτανίδου.



Η καρδιά του συστήματος είναι οι ΜΕΘ

Ξεκινώντας την εισήγησή της η Αναστασία Κοτανίδου, καθηγήτρια Πνευμονολογίας ευχαρίστησε τους εργαζόμενους που νυχθημερόν δίνουν μάχη για τη ζωή των ανθρώπων, αναφέροντας τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, τις καθαρίστριες, όλους όσοι σαν ομάδα δουλεύουν στο ΕΣΥ.

«Αυτό που σε αυτή την πρωτοφανή κρίση φάνηκε είναι ότι η καρδιά του συστήματος είναι οι ΜΕΘ οι οποίες καλούνται 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα να αντιμετωπίζουν τα δύσκολα, να κάνουν την προσπάθεια να σωθεί η ζωή» είπε η κ. Κοτανίδου.

Οι ΜΕΘ «δεν είναι μόνο τα μηχανήματα» προσέθεσε η κ. Κοτανίδου, «είναι το προσωπικό, υγειονομικό, φυσιοθεραπευτές, καθαρίστριες, μια ομάδα που προσπαθεί να σώσει τη ζωή των ανθρώπων».

Στις ΜΕΘ έχουν νοσηλευτεί πάνω από 900 ασθενείς

Στις ΜΕΘ έχουν νοσηλευτεί πάνω από 900 ασθενείς και πάνω από 330 έχουν βγει σε άριστη κατάσταση, ποσοστό εξαιρετικό σε σχέση με τα διεθνή δεδομένα

«Οι ΜΕΘ δεν είναι μονάδες στις οποίες ο άρρωστος μπαίνει για να καταλήξει αλλά για να βγει υγιής και να προσφέρει και πάλι στην κοινωνία» δήλωσε η κ. Κοτανίδου, σημειώνοντας ότι «από την αρχή της πανδημίας μέχρι τώρα στις ΜΕΘ έχουν νοσηλευτεί πάνω από 900 ασθενείς και πάνω από 330 έχουν βγει σε άριστη κατάσταση».

«Υπάρχει ποσοστό ασθενών που δυστυχώς δεν τα κατάφερε» είπε η κ. Κοτανίδου αλλά επισήμανε ότι σε σχέση με τα διεθνή δεδομένα «το ποσοστό είναι εξαιρετικό», δηλαδή «έχουμε μια θνησιμότητα στις ΜΕΘ ασθενών που είναι πάρα πολύ βαριά» και ανέφερε ότι η θνητότητα είναι γύρω στο 35%-37%, «ένα εξαιρετικό σκορ για τις ΜΕΘ σε οποιαδήποτε χώρα».

Τα εμβόλια τα οποία θα έρθουν θα είναι απόλυτα ασφαλή

Η κ. Κοτανίδου ανέφερε επίσης ότι «η θνητότητα στην Ελλάδα είναι περίπου 60 ασθενείς ανά 1 εκατομμύριο κατοίκους, είναι μια θνητότητα που είναι εξαιρετικά χαμηλή σε σχέση με όλες τις υπόλοιπες προηγμένες χώρες της Βόρειας Ευρώπης και της Βορείου Αμερικής».

Σχετικά με το εμβόλιο, απαντώντας σε ερώτηση, η κ. Κοτανίδου ξεκαθάρισε ότι όλοι οι πολίτες θα μπορούν να εμβολιαστούν, «απλώς με προτεραιότητα στο νοσηλευτικό προσωπικό, αργότερα οι ευπαθείς ομάδες» και κατόπιν όποιος άλλος εθελοντικά το επιθυμεί.

«Τα εμβόλια τα οποία θα έρθουν θεωρούνται ότι είναι απόλυτα ασφαλή και δεν υπάρχει κανένας λόγος για την διασπορά ψευδών ειδήσεων ότι το εμβόλιο είναι επικίνδυνο» τόνισε η κ. Κοτανίδου.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κοτανίδου: Ηταν πάγιο αίτημα η αύξηση των ΜΕΘ - Πρώτη φορά γίνονται όσα ζητάμε"

Το 13033 «επέτρεψε» μετακίνηση 76 ατόμων για πάρτυ! Το viral βίντεο

Τι και αν απαγορεύτηκαν όλα. Τι και αν σήμερα ξεπεράσαμε τα 2000 κρούσματα. Με ένα απλό μήνυμα στο 13033 μπορείς να κάνεις τα πάντα…

Αυτό “εκμεταλλεύτηκαν” δύο νεαροί στέλνοντας στο 13033 μήνυμα για μετακίνηση γράφοντας “6 μάζωξη 76 ατόμων στο σπίτι του Νεκτάριου γιορτάζει σήμερα και θα το κάψουμε μέχρι θανάτου” και όπως ήταν φυσικό πήραν το “οκ” από την υπηρεσία.

Το βίντεο ανέβασαν οι νεαροί στην εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης του Tik Tok και φυσικά το έκαναν για πλάκα εχθές Δευτέρα αργά το βράδυ…

Δείτε το βίντεο…

 

eviathema

Διαβάστε Περισσότερα » "Το 13033 «επέτρεψε» μετακίνηση 76 ατόμων για πάρτυ! Το viral βίντεο"

Άλμπερτ Μπουρλά: Φορέστε μάσκα ακόμη και αν εγκριθεί το εμβόλιο

Μήνυμα στους πολίτες να φορούν τις μάσκες τους και να ακολουθούν τις οδηγίες των επιστημόνων έστειλε, μέσω Twitter, ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, ο οποίος χθες ανακοίνωσε ότι το εμβόλιο της εταιρείας του είναι κατά 90% αποτελεσματικό.

«Το εμβόλιο για την Covid-19, εάν εγκριθεί, θα συμβάλλει σημαντικά στα παγκόσμια προγράμματα πρόληψης, δεν αρκεί όμως μόνο αυτό. Όλοι πρέπει να συνεχίσουν να ακολουθούν τις οδηγίες της επιστημονικής κοινότητας και των τοπικών αρχών υγείας - και θυμηθείτε να φοράτε τις μάσκες σας», υπογράμμισε συγκεκριμένα. 

Με τον Έλληνα CEO της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά επικοινώνησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Έλληνα CEO της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μία ημέρα μετά την ανακοίνωση της φαρμακευτικής εταιρείας για την ανάπτυξη εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

O πρωθυπουργός συνεχάρη τον κ. Μπουρλά για την ιστορική επιτυχία της ανακάλυψης του εμβολίου και εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την προμήθεια δόσεων.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Μητσοτάκης είχε υποδεχθεί τον κ. Μπουρλά στο Μέγαρο Μαξίμου στις 25 Αυγούστου.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Άλμπερτ Μπουρλά: Φορέστε μάσκα ακόμη και αν εγκριθεί το εμβόλιο"

Νέα ανάρτηση Πολάκη για τη φωτογραφία με το τσιμπούσι: «Ουρλιάξτε, σας έχω δεν με έχετε»

Ο Παύλος Πολάκης «χτύπησε» ξανά στο Facebook με νέα ανάρτηση για τη φωτογραφία με το τσιμπούσι που προκάλεσε αντιδράσεις. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δημοσίευσε μία χαμογελαστή φωτογραφία, έχοντας πιάσει ένα ψάρι και αναφέρει «ουρλιάξτε, σας έχω δεν με έχετε.

Σημειώνεται πως με αφορμή τη χθεσινή ανάρτηση του Παύλου Πολάκη, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει εξηγήσεις έναντι της γραμματέως της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, Όλγας Γεροβασίλη, και του γραμματέα του κόμματος Δημήτρη Τζανακόπουλου.

Όσο για τη νέα ανάρτηση του Παύλου Πολάκη στο Facebook, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Προς όλα τα Πετσοταϊσμένα ΜΜΕ:

1) Ουρλιάξτε, σας έχω δεν με έχετε!

2) Χτες έκανα -εκτός από δυο κουραστικά χειρουργεία -την ανάρτηση με το τραπέζι με τους φίλους και συνεργάτες μου- καθώς και την ανάρτηση για το νέο PET-CT του Ευαγγελισμού που χρηματοδοτήσαμε εμείς, όπως και την ανάρτηση για το νέο μεγάλο περίδρομο του Μπακογιάννη με τα λαμπιόνια των 800.000 ευρώ για τα Χριστούγεννα.

Παίξατε μόνο την πρώτη. Αυτό δείχνει την αδυναμία σας να σώσετε επικοινωνιακά την κυβέρνηση των Μωυσύδων που τάχει κάνει κολυμπηθρόξυλο στη δεύτερη φάση της πανδημίας!

3) Αντί άλλης απάντησης κοινοποιώ μια -σημερινή -ανάρτηση του Μιχάλη Στρατάκη και γελώ ακατάπαυστα κι εγώ... όπως στη φωτογραφία μετά που χτύπησα τη στήρα κατακέφαλα τον Ιούνιο)

"Επειδή τυχαίνει να το ξέρω το παιχνίδι της προπαγάνδας, του αποπροσανατολισμού και της δολοφονίας χαρακτήρων, απλά χαμογελώ με όσα βλέπω να συμβαίνουν έχοντας στο στόχαστρο τον Πολάκη.

Γιατί ξέρω, πως ό,τι κι αν κάνει ή δεν κάνει ο Πολάκης, θ’ αποτελεί, μονίμως και σταθερά, αντικείμενο εκμετάλλευσης από την πλευρά του επικοινωνιακού στρατηγείου του κουβέρνου.

-Αν μιλάει ο Πολάκης, η εντολή θα είναι "ξεσκίστε τον, τον άθλιο γι αυτά που λέει".

-Αν δεν μιλάει ο Πολάκης, η εντολή θα είναι "ξεσκίστε τον, ο Τσίπρας του απαγόρευσε να ξαναμιλήσει".

-Αν κάνει αναρτήσεις ο Πολάκης, η εντολή θα είναι "ξεσκίστε τον, γιατί είναι προκλητικός και αυθάδης".

-Αν δεν κάνει αναρτήσεις ο Πολάκης, η εντολή θα είναι "ξεσκίστε τον γιατί εχέστηκε από το φόβο του".

-Αν προβάλλει τους φίλους του ο Πολάκης, η εντολή θα είναι "ξεσκίστε τον γιατί παραβιάζει όλα τα μέτρα κατά του κορονοϊού".

-Αν δεν προβάλλει τους φίλους του ο Πολάκης, η εντολή θα είναι "ξεσκίστε τον, ακόμα και οι φίλοι του τον εγκατέλειψαν".

Ακόμη κι αν τον δούνε στην Τήνο να πηγαίνει γονατιστός στην εκκλησία της Μεγαλόχαρης, η εντολή θα είναι "ξεσκίστε τον τον καραγκιόζη, τον θεομπαίχτη".

Και στα κύματα της θάλασσας να τον δουν να περπατάει, η εντολή θα είναι "ξεσκίστε τον, ούτε μπάνιο δεν ξέρει ο άχρηστος".

Γενικά, ό,τι κι αν κάνει κι ό,τι κι αν δεν κάνει ο Πολάκης, θ’ αποτελεί τροφή για όλους εκείνους που ενώ το δάσος έχει λαμπαδιάσει, επιμένουν να δείχνουν στο λαό το πρώτο δέντρο και τα μυρμηγκάκια που σουλατσάρουν στις σχισμάδες του κορμού του.

Γιατί πιστεύουν πως έτσι, κανείς δεν θα νοιαστεί για το δάσος που καίγεται και κανείς δεν θα τρέξει να σβήσει τη φωτιά. Όλοι, με τα μυρμήγκια θ’ ασχολούνται.

Αυτούς, ένα τους ενδιαφέρει: Να καεί το δάσος και να κονομήσουν πουλώντας τα κάρβουνα.

Επειδή τυχαίνει να ξέρω το παιχνίδι της προπαγάνδας, του αποπροσανατολισμού και της δολοφονίας χαρακτήρων, απλά χαμογελώ. Μα το χαμόγελο γίνεται γέλιο, επειδή τυχαίνει να ξέρω και τον Έλληνα».

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα ανάρτηση Πολάκη για τη φωτογραφία με το τσιμπούσι: «Ουρλιάξτε, σας έχω δεν με έχετε»"

Νέα τουρκική πρόκληση: Με Navtex ζητά την αποστρατικοποίηση Σαμοθράκης, Λήμνου, Χίου και Σάμου

Στο δρόμο των προκλήσεων συνεχίζει η Τουρκία, η οποία με δύο αντι-Navtex κατηγορεί την Ελλάδα ότι παραβιάζει το καθεστώς αποστρατικοποίησης τεσσάρων νησιών του Αιγαίου.

Αυτή τη φορά, η Τουρκία ζητά την αποστρατικοποίηση Σαμοθράκης, Λήμνου, Χίου και Σάμου.

Οι δύο Navtex του σταθμού της Σμύρνης αναφέρουν:

TURNHOS N/W : 1398/20 (İzmir NAVTEX Station) (Published Date: 10-11-2020 19:24)
TURNHOS N/W : 1398/20
AEGEAN SEA
1. NAVTEX MESSAGE NUMBER LA41-236/20 IS A VIOLATION OF DEMILITARIZED STATUS OF SEMOTHRACE AND LEMNOS (LIMNOS) ISLANDS SET BY THE 1923 LAUSANNE PEACE TREATY.
2. ADDITIONALLY, SOME PART OF THE AREA MENTIONED IN LA41-236/20 OVERLAPS WITH İZMİR TURK RADIO NAVTEX NR. IA11-0032/20 MESSAGE.
3. CANCEL THIS MESSAGE 111100Z NOV 20.

TURNHOS N/W : 1397/20 (İzmir NAVTEX Station) (Published Date: 10-11-2020 19:24)
TURNHOS N/W : 1397/20
AEGEAN SEA
1. NAVTEX MESSAGE NUMBERS LA42-237/20 AND HA67-673/20 ARE THE VIOLATION OF DEMILITARIZED STATUS OF CHIOS AND SAMOS ISLANDS SET BY THE 1923 LAUSANNE PEACE TREATY.
2. CANCEL THIS MESSAGE 111100Z NOV 20.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα τουρκική πρόκληση: Με Navtex ζητά την αποστρατικοποίηση Σαμοθράκης, Λήμνου, Χίου και Σάμου "

Λέκκας: Η ποσότητα νερού που έριξε στα Μάλια εκπροσωπεί τη βροχή ενός έτους

Τεράστιες ήταν οι ποσότητες νερού που έπεσαν στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Χερσονήσου ο οποίος από το μεσημέρι της Τρίτης μετρά τις… πληγές του.

Σύμφωνα με τον γνωστό μετεωρολόγο, Μανώλη Λέκκα, μόνο στα Μάλια καταγράφηκαν έως τις 5 το απόγευμα 360 χιλιοστά βροχής.

«Πρόκειται για μία τεράστια ποσότητα νερού. Είναι ουσιαστικά η βροχή ενός έτους που έπεσε στα Μάλια σε λιγότερο από ένα 24ωρο», ανέφερε μιλώντας στο cretapost ο κ. Λέκκας ο οποίος παράλληλα ανέφερε πως εξίσου υψηλά ποσοστά βροχής καταγράφηκαν στα Αγριανά Χερσονήσου (280 χιλιοστά έως και τις 12 το μεσημέρι) και τον Μοχό (200 χιλιοστά).

«Αυτά τα νούμερα βέβαια τώρα θα είναι πολύ υψηλότερα ωστόσο έχουν πέσει οι σταθμοί εξαιτίας προβλημάτων δικτύου που παρουσιάστηκαν στην περιοχή από την κακοκαιρία», επεσήμανε σχετικά ο κ. Λέκκας ενώ εξήγησε και τι σημαίνει όταν λέμε ένα χιλιοστό βροχής: «Το ένα χιλιοστό βροχής είναι ένα κυβικό μέτρο νερού στο στρέμμα. Άρα καταλαβαίνουμε ότι 360 τόνοι νερού σε ένα στρέμμα, όταν τους συγκεντρώσεις μιλάμε για μία τεράστια ποσότητα».

«Αν είχαμε συγκερασμό των δύο κακοκαιριών τότε θα θρηνούσαμε θύματα»

Το ευτυχές γεγονός, για τον κ. Λέκκα, ήταν πως οι δύο κακοκαιρίες (της Παρασκευής και της χθεσινής) δεν συνέπεσαν καθώς τότε θα θρηνούσαμε και θύματα.

«Αν κάνω έναν απολογισμό των δύο κακοκαιριών που έπληξαν την ίδια περίπου περιοχή θα πω ότι ευτυχώς που δεν συνέπεσαν μαζί. Δηλαδή, η κακοκαιρία της Παρασκευής και του Σαββάτου έπληξε τις ορεινές ζώνες τις ίδιας περιοχής (Οροπέδιο Λασιθίου και Καστέλι) ενώ χθες και σήμερα η κακοκαιρία έπληξε τη βόρεια περιοχή του δήμου Χερσονήσου. Αν είχαμε έναν συγκερασμό αυτών των δύο κακοκαιριών, αν δηλαδή είχαμε μία συνύπαρξη ταυτόχρονη των φαινομένων, πραγματικά τα δεινά θα ήταν τεράστια. Εκεί θα θρηνούσαμε και θύματα ενώ θα ήταν εξωφρενικά ασύλληπτο αυτό που θα συνέβαινε. Ευτυχώς μοιράστηκε η κακοκαιρία. Παρασκευή και Σάββατο έριχνε στα ορεινά ενώ οι χαμηλές ζώνες όπως η Χερσόνησο ήταν ένα ψιλόβροχο», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Λέκκας και συνέχισε: «Κι αυτό αποδεικνύεται απ’ όσα έγιναν στο Ρέθυμνο όπου τα χαμηλά βαρομετρικά του Μυλοποτάμου ουσιαστικά «έπνιξαν» την κατώτερη ζώνη προς το Πάνορμο που είδαμε εκεί να συγκεντρώνονται τεράστια όγκοι νερού εξαιτίας της απορροής σε μεγάλα υψόμετρα και συγκεντρώθηκαν προς τα κάτω. Αν συνέβαινε κάτι τέτοιο και στη Χερσόνησο θα ήταν τα πράγματα πολύ χειρότερα».

Βελτιώνεται από αύριο το μεσημέρι ο καιρός

Η κακοκαιρία δεν έχει ακόμα τελειώσει, σύμφωνα με τον κ.Λέκκα, ο οποίος αναφέρει πως αύριο το μεσημέρι θα έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος της.

«Η κακοκαιρία δεν τέλειωσε ακόμα. Ευτυχώς, όμως, φαίνεται ότι έχει περάσει στην ύφεση ο καιρός. Είναι αισιόδοξο το γεγονός ότι έκανε την ύφεση αυτή ο καιρός και μακάρι να διατηρηθεί σε ήπιες βροχές. Από αύριο θα περάσουμε σε σταδιακή βελτιωμένη κατάσταση του καιρού», υπογράμμισε σχετικά ο κ. Λέκκας.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του, οι βοριάδες σήμερα το βράδυ θα έχουν ένταση 5 έως 6 μποφόρ που στα πελάγη μπορεί να φτάσουν και τα 8 μποφόρ ωστόσο από αύριο θα πέσουν στα 4 με 5 μποφόρ.

Την ίδια ώρα η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

«Οι ελάχιστες τιμές θα κυμαίνονται 14 με 15 βαθμούς Κελσίου στις αστικές περιοχές και στους 10 βαθμούς Κελσίου τα ορεινά. Οι μέγιστες θα διαμορφωθούν από 17-18 βαθμούς Κελσίου για πεδινές και στα νότια θα είναι λίγο υψηλότερες προς τους 20 βαθμούς», ανέφερε σχετικά ο κ. Λέκκας.

cretapost

Διαβάστε Περισσότερα » "Λέκκας: Η ποσότητα νερού που έριξε στα Μάλια εκπροσωπεί τη βροχή ενός έτους"

Κύπρος: 198 νέα κρούσματα, επτά οι διασωληνωμένοι

Tο Υπουργείο Υγείας της Κύπρου ενημέρωσε την Τρίτη ότι από σύνολο 4,143 εργαστηριακών διαγνώσεων εντοπίστηκαν 198 νέα περιστατικά της νόσου COVID-19.

Συνεπώς και με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 6,296.

Επιπρόσθετα, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου νοσηλεύονται 59 άτομα θετικά στον ιό SARS-CoV-2, εκ των οποίων τα τέσσερα στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

Επιπλέον στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας νοσηλεύονται συνολικά εφτά ασθενείς, εκ των οποίων ο ένας εκτός αναπνευστήρα. Άλλα δέκα άτομα νοσηλεύονται σε θάλαμο COVID-19 στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Κύπρος: 198 νέα κρούσματα, επτά οι διασωληνωμένοι"

Κάρπεντερ (Σύμβουλος Μπάιντεν): Η Τουρκία συμπεριφέρεται ανεύθυνα και επιθετικά, όχι ως σύμμαχος του ΝΑΤΟ

Η Τουρκία συμπεριφέρεται ανεύθυνα και επιθετικά όχι ως σύμμαχος του ΝΑΤΟ και αυτό είναι ένα γεγονός που θα το δει η νέα κυβέρνηση Μπάιντεν, επεσήμανε ο Μάικλ Κάρπεντερ, Managing Director στη δεξαμενή σκέψης Penn Biden Center και εξωτερικός σύμβουλος επί θεμάτων εξωτερικής πολιτικής στην εκστρατεία του νεοεκλεγέντος προέδρου Τζο Μπάιντεν, μιλώντας στη διαδικτυακή συζήτηση του ΕΛΙΑΜΕΠ με τίτλο «Οι σχέσεις Ε.Ε.-ΗΠΑ μετά τις αμερικανικές εκλογές: Μία Επανεκκίνηση;».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το ΕΛΙΑΜΕΠ, ο κ. Κάρπεντερ είπε ότι τα θέματα που σχετίζονται με την τουρκική προκλητικότητα πρέπει να τα λύσουμε σε συνεργασία με την Ε.Ε., παραδεχόμενος ότι η διεθνής κοινότητα βρέθηκε πολύ κοντά σε μία πολεμική σύρραξη Ελλάδας Τουρκίας.

Ο Μάικλ Κάρπεντερ τάχθηκε υπέρ της άσκησης πίεσης προς την Τουρκία και εξήγησε πως Ηνωμένες Πολιτείες και Ευρώπη μαζί, έχουν τρόπους να πιέσουν την Τουρκία να αλλάξει συμπεριφορά. Η Τουρκία στηρίζεται στην ανοιχτή οικονομία, και αυτό μας δίνει το πλεονέκτημα έναντι της Τουρκίας, σημείωσε. Δεν συμφώνησε όμως με τις θέσεις του Εμανουέλ Μακρόν, που ζητά να παγώσουν οι συζητήσεις με την Τουρκία για την αναβάθμιση της Τελωνειακής Σύνδεσης, ούτε με την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία. Ο σύμβουλος του Τζο Μπάιντεν εξήγησε πως έχουν τρόπο να πιέσουν την Τουρκία χωρίς να επιβάλουν κυρώσεις που μπορεί να οδηγήσουν στην κατάρρευση της τουρκικής οικονομίας. Ο ίδιος ομιλητής τόνισε πως ούτε η Γαλλία μπορεί να το κάνει μόνη της, ούτε η Γερμανία ούτε οι ΗΠΑ και πρέπει να υπάρξει καλός συντονισμός και συνεργασία, γιατί, όπως είπε, δεν μπορεί το ένα μέλος να απειλεί ένα άλλο μέλος. Όταν δει η Τουρκία ότι είμαστε όλοι ενωμένοι, θα σκεφτεί να προχωρήσει σε νέες απειλές και προκλητικές κινήσεις, επισήμανε ο Μάικλ Κάρπεντερ.

Ο κ. Κάρπεντερ αναφέρθηκε και στην αποτυχία συνεργασίας της Ε.Ε. με τις ΗΠΑ για να αντιμετωπίσουν τη Ρωσία, όχι στο στρατιωτικό επίπεδο αλλά στα θέματα διασποράς ψευδών ειδήσεων και ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Ο πρέσβης της Ε.Ε. στις ΗΠΑ Σταύρος Λαμπρινίδης επισήμανε πως είναι πολύ σημαντικό να επιστρέψουμε σε μία συνθήκη που δεν θα έχει σημασία ποιος έχει τα μεγαλύτερα όπλα, αλλά ποιος θα έχει τον νόμο με το μέρος του.

Από την πλευρά του ο αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα Τζέφρι Ρ. Πάιατ είπε πως οι ΗΠΑ βλέπουν την Ελλάδα ως σταθεροποιητική δύναμη στην περιοχή και επιθυμούν μία δυναμική στρατηγική για να αλλάξει η Τουρκία την επιθετική συμπεριφορά της. Μιλώντας για το εμβόλιο για το κορονοϊό, ο αμερικανός πρέσβης είπε πως πρόκειται και για μία ελληνοαμερικανική συνεργασία, αφού ο CEO της Pfizer είναι Έλληνας και μάλιστα αποκάλυψε πως ο ίδιος τον «στρατολόγησε» στη Θεσσαλονίκη.

Στο ζήτημα της Τουρκίας αναφέρθηκε και η Ναταλί Λουαζό, μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και πρώην υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας, επισημαίνοντας πως σε αυτή τη φάση η Ευρώπη δεν έχει απέναντι της μία «λογική» Τουρκία, γι’ αυτό και το να έχει κανείς μία θετική ατζέντα με την Τουρκία δεν έχει αποτελέσματα. «Με ολοκληρωτικά καθεστώτα πρέπει να υπάρξουν και δυσάρεστες στιγμές. Δεν μιλάμε για την Ελβετία ή έναν λογικό συνομιλητή αλλά για μία ολοκληρωτική Τουρκία. Δεν μπορούμε να εφαρμόσουμε κλασσική διπλωματία», τόνισε η κ. Λουαζό.

Τη συζήτηση συντόνισε η Κατερίνα Σώκου, δημοσιογράφος, Καθημερινή/ Nonresident Senior Fellow, Atlantic Council.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Κάρπεντερ (Σύμβουλος Μπάιντεν): Η Τουρκία συμπεριφέρεται ανεύθυνα και επιθετικά, όχι ως σύμμαχος του ΝΑΤΟ"

Καιρός αύριο: Βροχές την Τετάρτη – Αναλυτική πρόγνωση

Διαβάστε πώς θα είναι ο καιρός αύριο, Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Στην Κρήτη και τοπικά στα Δωδεκάνησα αναμένονται βροχές και καταιγίδες, πρόσκαιρα ισχυρές, με εξασθένηση μέχρι το μεσημέρι. Στις υπόλοιπες περιοχές κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές γενικά ασθενείς, στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες και την Εύβοια.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 με 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα κεντρικά και τα βόρεια.

Καιρός: Αναλυτική πρόγνωση για όλη τη χώρα

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια όπου θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά 7 με 8 μποφόρ, που από το απόγευμα βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στη κεντρική Μακεδονία. Η ορατότητα στη δυτική Μακεδονία τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Άνεμοι: Στη δυτική Μακεδονία μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη, όπου τις πρωινές ώρες θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα νότια, με πιθανότητα να σημειωθούν τοπικές βροχές στη νοτιοδυτική Πελοπόννησο μετά το μεσημέρι.
Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές γενικά ασθενείς κυρίως στην Εύβοια και τις Σποράδες.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6, στα ανατολικά και νότια 7 τοπικά 8 μποφόρ, που από το απόγευμα βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Στην Κρήτη νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές και σταδιακή εξασθένηση μέχρι το μεσημέρι. Στις Κυκλάδες λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα νότια, όπου είναι πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικές βροχές και μέχρι το μεσημέρι μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα δυτικά 7 με 8 μποφόρ, που από το απόγευμα βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα Δωδεκάνησα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές στις νοτιότερες περιοχές, που μέχρι το μεσημέρι βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες τοπικές νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα βόρεια 7 με 8 μποφόρ, που από το απόγευμα βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΣΑΜΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα δυτικά έως 6 μποφόρ, που από το απόγευμα βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Βροχές την Τετάρτη – Αναλυτική πρόγνωση"

Χιλιάδες Τουρκοκύπριοι διαδηλώνουν στην κατεχόμενη Λευκωσία για την τουρκική παρέμβαση

Με το σύνθημα «Ποιος είμαι εγώ;» χιλιάδες Τουρκοκύπριοι διαδηλώνουν στην κατεχόμενη Λευκωσία, διαμαρτυρόμενοι για την απροκάλυπτη παρέμβαση της Τουρκίας στα εσωτερικά του ψευδοκράτους.

Σε ανακοίνωση της πλατφόρμας που οργανώνει τη διαδήλωση αναφέρεται πως δεν θα επιτραπούν υβριστικά συνθήματα και ανάρτηση πανό που δεν συνάδουν με τις κοινές θέσεις της πλατφόρμας.

Αναφέρεται ότι οι υπέυθυνοι της τάξης στην πορεία έχουν καθορίσει ως συνθήματα: «Βούληση, όχι παρέμβαση», «Δημοκρατία για όλους», «Ελευθερία όχι επιβολή», «Δεν θέλουμε Έπαρχο που θα διορίζεται», «Δεν θέλουμε διορισμένο διαχειριστή», «Με αντίσταση θα κερδίσουμε», «Η Κύπρος είναι κοσμική και κοσμική θα παραμείνει», «Τί θέλουμε; Βούληση. Τί θέλουμε; Δημοκρατία», «Τι θέλουμε; Ισότητα. Τί θέλουμε; Ελευθερία».

Ο τέως ηγέτης των Τουρκοκυπρίων, Μουσταφά Ακιντζί ανακοίνωσε ότι παρά την εγχείρηση της χοληδόχου κύστης που υποβλήθηκε προχθές θα βρίσκεται στην πορεία με την σύζυγό του.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Χιλιάδες Τουρκοκύπριοι διαδηλώνουν στην κατεχόμενη Λευκωσία για την τουρκική παρέμβαση"

Lockdown: Συνεχίζεται η κόντρα δικηγόρων – δικαστών για τα ανοιχτά δικαστήρια

Συνεχίζεται η κόντρα δικηγόρων – δικαστών, με τη Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, να απαντά στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, η οποία εξέφρασε επιφυλάξεις για τη λειτουργία των δικαστηρίων εν καιρώ… lockdown, λόγω κορονοϊού.

Οι δικηγόροι εξέδωσαν την εξής ανακοίνωση:

“Με έκπληξη λάβαμε γνώση της σημερινής ανακοίνωσης συνδικαλιστικού οργάνου λειτουργών της Δικαιοσύνης, η οποία μόνο ως προσπάθεια υποκατάστασης των αρμοδίων υγειονομικών αρχών, που έχουν την ευθύνη εισήγησης των αναγκαίων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας, της Πολιτείας, που έχει την ευθύνη λήψης των σχετικών αποφάσεων, των πρόσφατα εκλεγμένων, από τους ίδιους τους Δικαστές, Διοικήσεων των Δικαστηρίων αλλά και εκάστου Έλληνα Δικαστή, που έχουν την ευθύνη αυθεντικής ερμηνείας και εφαρμογής του νόμου, δύναται να εκληφθεί.

Η λειτουργία της Δικαιοσύνης αποτελεί δημοκρατικό πρόταγμα, πυλώνα της Δημοκρατίας, βασική έκφανση της κρατικής λειτουργίας αλλά και θεσμό προάσπισης των δικαιωμάτων του Ελληνικού λαού εν ονόματι του οποίου και μόνο απονέμεται. Τα Δικαστήρια λειτουργούν σε όλες τις ευρωπαϊκές έννομες τάξεις, όπως επίσης συμβαίνει και με το σύνολο των λοιπών κρατικών λειτουργιών.

Στο βαθμό που επιμένουν να καταγράφουν τις άνω απόψεις και πρακτικές δεν καταλείπουν κανένα περιθώριο διαλόγου”.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Lockdown: Συνεχίζεται η κόντρα δικηγόρων – δικαστών για τα ανοιχτά δικαστήρια"

Κορωνοϊός: Στα 2.384 τα νέα κρούσματα - «Φωτιά» σε Θεσσαλονίκη και Αττική με 652 και 588 αντίστοιχα

Αύξηση κρουσμάτων σε σχέση με τον απολογισμό της Δευτέρας ανακοινώθηκε την Τρίτη. Πιο συγκεκριμένα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.384 νέα κρούσματα, ενώ σε υψηλά επίπεδα παρέμειναν οι θάνατοι του τελευταίου 24ώρου, ισοφαρίζοντας το αρνητικό ρεκόρ της Δευτέρας, με 41 ανθρώπους να καταλήγουν από τις επιπλοκές της Covid-19. Υψηλός παρέμεινε και ο αριθμός των διασωληνωμένων, καθώς 263 ασθενείς νοσηλεύονται σε ΜΕΘ, δίνοντας μάχη να κρατηθούν στη ζωή.

Η Θεσσαλονίκη με 652 νέα κρούσματα και η Αττική με 588 βρίσκονται και πάλι στο... κόκκινο, ενώ πολύ υψηλά νούμερα (164) σε σχέση με τον πληθυσμό της παρουσιάζει και η Λάρισα.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ: 

Σήμερα ανακοινώνουμε 2384 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 50 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 60570, εκ των οποίων το 54.2% άνδρες.

4510 (7.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 16382 (27.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

263 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 71 (27.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 86.3%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 336 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 41 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 866 θανάτους συνολικά στη χώρα. 351 (40.5%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Αναλυτικά η γεωγραφική κατανομή των 2384 νέων κρουσμάτων: 

 50 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας

 588 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής

 652 κρούσματα από Π.Ε. Θεσσαλονίκης

 12 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

 13 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας

 7 κρούσματα στην Π.Ε. Αρκαδίας

 6 κρούσματα στην Π.Ε. Άρτας

 20 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας

 15 κρούσματα στην Π.Ε Βοιωτίας

 6 κρούσματα στην Π.Ε. Γρεβενών

 52 κρούσματα στην Π.Ε. Δράμας

 45 κρούσματα στην Π.Ε. Έβρου

 6 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας

14 κρούσματα στην Π.Ε. Ευρυτανίας

 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ζακύνθου

 9 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας

 62 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας

 21 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου

 1 κρούσμα στην Π.Ε. Θάσου

 5 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσπρωτίας

 19 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων

 44 κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας

 49 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας

 1 κρούσμα στην Π.Ε. Καρπάθου

 9 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς

 17 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας

 1 κρούσμα στην Π.Ε. Κεφαλλονιάς

 16 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς

 10 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης

 13 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας

 1 κρούσμα στην Π.Ε. Κω

 3 κρούσματα στην Π.Ε. Λακωνίας

 164 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας

 1 κρούσμα στην Π.Ε. Λασιθίου

 38 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου

 5 κρούσματα στην Π.Ε. Λήμνου

 53 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας

 13 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας

 1 κρούσμα στην Π.Ε. Μυκόνου

 32 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης

 38 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας

 43 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας

 2 κρούσματα στην Π.Ε. Πρέβεζας

 6 κρούσματα στην Π.Ε. Ρεθύμνου

 36 κρούσματα στην Π.Ε. Ροδόπης

 9 κρούσματα στην Π.Ε. Ρόδου

 43 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών

 2 κρούσματα στην Π.Ε. Σύρου

 17 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων

 7 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας

 5 κρούσματα στην Π.Ε. Φλώρινας

 7 κρούσματα στην Π.Ε. Φωκίδας

 37 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής

 13 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων

 2 κρούσματα στην Π.Ε. Χίου

42 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός: Στα 2.384 τα νέα κρούσματα - «Φωτιά» σε Θεσσαλονίκη και Αττική με 652 και 588 αντίστοιχα "

Συγχαρητήρια Ερντογάν σε Μπάιντεν… με ξεκάθαρα μηνύματα

Ο “σουλτάνος” βρήκε το κουράγιο μετά από 48 ώρες. “Επαναλαμβάνω την αποφασιστικότητά μας να συνεργαστούμε στενά με την κυβέρνηση των ΗΠΑ”.

Χρειάστηκε 48 ώρες ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για να αποδεχθεί τον… αποχωρισμό του Ντόναλντ Τραμπ και να στείλει συγχαρητήρια στον Τζο Μπάιντεν για τη νίκη του στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές. 

Στο μήνυμα του στον 46ο πρόεδρο των ΗΠΑ, ο “σουλτάνος” ανέφερε πως οι σχέσεις Τουρκίας – ΗΠΑ είναι στρατηγικής σημασίας και βασίζονται σε γερά θεμέλια. “Σήμερα, οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε σε παγκόσμιο και περιφερειακό επίπεδο απαιτούν να αναπτύξουμε περαιτέρω και να ενισχύσουμε αυτές τις σχέσεις με βάση κοινά συμφέροντα και αξίες.

Επαναλαμβάνω την αποφασιστικότητά μας να συνεργαστούμε στενά με την κυβέρνηση των ΗΠΑ προς αυτήν την κατεύθυνση την προσεχή περίοδο, και πιστεύω ότι η ισχυρή συνεργασία και συμμαχία μεταξύ των χωρών μας θα συνεχίσει να συμβάλλει στην παγκόσμια ειρήνη, όπως έχει κάνει μέχρι τώρα. Σας συγχαίρω για την επιτυχία και εκφράζω τις ειλικρινείς μου ευχές για την ειρήνη και την ευημερία του λαού των Ηνωμένων Πολιτειών”.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Συγχαρητήρια Ερντογάν σε Μπάιντεν… με ξεκάθαρα μηνύματα"

Με πρόστιμο τιμωρούνται όσοι φορούν μάσκα ασπίδα αντί για μάσκα μιας χρήσης ή πολλαπλών χρήσεων.

«Η ασπίδα προσώπου δεν θεωρείται μάσκα και όσοι την φοράνε κινδυνεύουν με πρόστιμο», ξεκαθάρισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα κατά την ενημέρωση για την πανδημία του κοροναϊού στο υπουργείο Υγείας.

Πρόσθεσε, πάντως, ότι σε περιπτώσεις χρόνιων νοσημάτων του αναπνευστικού, όπως το άσθμα «οι ελεγκτικοί μηχανισμοί είναι πιο επιεικείς».

 
Διαβάστε Περισσότερα » "Με πρόστιμο τιμωρούνται όσοι φορούν μάσκα ασπίδα αντί για μάσκα μιας χρήσης ή πολλαπλών χρήσεων."

Συναγερμός για τα νοσοκομεία στη Θεσσαλονίκη: Ξεκινά η επιλογή ασθενών – «Οι ΜΕΘ έχουν κρασάρει»

Δραματική είναι η κατάσταση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. Στο ΑΧΕΠΑ κόσμος στήθηκε σήμερα στην ουρά για rapid test για τον κορονοϊό, ενώ μέσα στο νοσοκομείο, οι 258 κλίνες ΜΕΘ είναι ήδη κατειλημμένες, ενώ υπάρχουν ελάχιστες ελεύθερες κλίνες για να εξυπηρετήσουν τους ασθενείς, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Open.

Σε δηλώσεις του το πρωί της Τρίτης, ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών του ΑΧΕΠΑ και μέλος της διοίκησης της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης, Θανάσης Σιούλης τόνισε πως «η εικόνα που επικρατεί στην πόλη μας είναι τραγική. Πλέον το ΕΣΥ δοκιμάζεται. Είναι μια κρίσιμη μέρα σήμερα με τη γενική εφημερία του νοσοκομείου μας. Ξεκινάμε με 0 κλίνες ΜΕΘ και διαρκώς υπάρχουν συζητήσεις και ανασχεδιασμοί πού θα εξευρεθούν κλίνες για να μπορέσουν να ανταποκριθούμε σε οποιαδήποτε έκτακτη ανάγκη.

Δυστυχώς είναι ανάλογη η εικόνα και στα υπόλοιπα νοσοκομεία. Οι ΜΕΘ έχουν κρασάρει, έχουν γεμίσει, επομένως βρισκόμαστε σε αδιέξοδα. Αυτό το οποίο διαμηνύονταν προ ημερών, ότι τα νοσοκομεία της πόλης θα φτάσουν να αντιμετωπίσουν τραγικές εικόνες που ζήσαμε προ 8μήνου σε άλλες χώρες της Ευρώπης».

«Θα φτάσετε σε σημείο να επιλέγετε ποιους θα διασωληνώσετε και ποιους όχι;» ρωτήθηκε για να απαντήσει: «Είμαστε πραγματικά σε αυτή την κρίσιμη κατάσταση. Δεν υπάρχουν περιθώρια, αναγκαστικά πλέον θα πρέπει να γίνεται με πολύ αυστηρότερα κριτήρια η επιλογή από κάθε άποψη: ηλικιακά, βαρύτητα νοσημάτων κτλ διότι δεν υπάρχει χώρος, υπάρχει κορεσμός».

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Συναγερμός για τα νοσοκομεία στη Θεσσαλονίκη: Ξεκινά η επιλογή ασθενών – «Οι ΜΕΘ έχουν κρασάρει»"

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο καταδίκασε την Τουρκία

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταδίκασε σήμερα την Τουρκία επειδή το 2016 προφυλάκισε δέκα δημοσιογράφους της αντιπολιτευόμενης εφημερίδας Cumhuriyet, τους οποίους η Άγκυρα κατηγορούσε ότι έκαναν “προπαγάνδα” υπέρ “τρομοκρατικών” οργανώσεων.

“Η προφυλάκιση που επιβλήθηκε στους κατηγορούμενους στο πλαίσιο της ποινικής διαδικασίας εναντίον τους αποτελεί παρέμβαση στην άσκηση του δικαιώματός τους της ελευθερίας της έκφρασης”, εκτίμησε το ΕΔΑΔ, με έδρα το Στρασβούργο. Ένας από τους δημοσιογράφους της εφημερίδας που προφυλακίστηκε τον Νοέμβριο του 2016 κατάφερε να βγει από τη φυλακή τον Απρίλιο του 2018

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο καταδίκασε την Τουρκία"

Κακοκαιρία στην Κρήτη: Δραματικές στιγμές από διασώσεις πολιτών – Οκτώ μέσα σε λίγες ώρες

Πολλά προβλήματα έχουν δημιουργήσει τα έντονα καιρικά φαινόμενα που εκδηλώνονται από τις πρωινές ώρες στην Κρήτη, με τα ύψη βροχόπτωσης να φθάνουν ήδη τα 100 χιλιοστά και να έχουν δημιουργήσει πλημμυρικά φαινόμενα. Το σκηνικό του Οκτώβρη επαναλαμβάνεται στον δήμο Χερσονήσου, καθώς οι δρόμοι γέμισαν με ορμητικά νερά και παρασύρθηκαν αυτοκίνητα.

Οκτώ άνθρωποι, πέντε ενήλικες και τρεις ανήλικοι, έχουν απεγκλωβιστεί από κλιμάκια της Πυροσβεστικής που επιχειρούν να αντιμετωπίσουν τις ακραίες καταστάσεις που έχουν προκαλέσει εκ νέου τα σφοδρά καιρικά φαινόμενα που επικρατούν στο βορειοανατολικό τμήμα του Ηρακλείου. Η υπηρεσία και η ΕΜΑΚ κατάφερε να απεγκλωβίσει σε οκτώ περιπτώσεις, ανθρώπους που είχαν εγκλωβιστεί μέσα σε οχήματα ή ακόμη και στα σπίτια τους που πλημμύρισαν από τα νερά της βροχής.

Επί ποδός βρίσκονται 60 πυροσβέστες με 20 οχήματα της Πυροσβεστικής, ενώ όσο περνά η ώρα και η βροχή ανά διαστήματα γίνεται πιο έντονη, ακόμη οι επιχειρήσεις γίνονται με μεγάλη δυσκολία, όπως μεταφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια μιας γυναίκας που παρέμεινε σκαρφαλωμένη σε στύλο πίσω από την εκκλησία των Μαλίων μέχρι να δεχτεί τη βοήθεια των διασωστών. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ιστοσελίδα cretapost.gr, το ρέμα την έσερνε 100 μέτρα, εκείνη κατάφερε να σκαρφαώσει στο στύλο και τελικά να την κατεβάσουν οι διασώστες.

Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο:

Την ίδια ώρα ένας ηλικιωμένος βρέθηκε εγκλωβισμένος σε υπόγειο, με τους άνδρες της ΕΜΑΚ να επιχειρούν επίσης να τον απεγκλωβίσουν.

Έκκληση να παραμείνουν σε ψηλά σημεία και να αποφεύγουν τις μετακινήσεις απηύθυνε ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου, ενώ και ο δήμος Χερσονήσου βρίσκεται σε επιφυλακή, προκειμένου με μηχανήματα και του δήμου να αντιμετωπιστεί η δύσκολη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων.

Κατολισθήσεις έχουν καταγραφεί σε ένα μεγάλο εύρος των οδικών δικτύων της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, ενώ από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κρήτης υπήρξε η ενημέρωση ότι έχει αποκλειστεί η Παλαιά Εθνική Οδός από τον κόμβο Σταλίδας - Μοχού έως τον κόμβο Σισσίου.

Επίσης, έχει κλείσει το τμήμα του ΒΟΑΚ στην περιοχή Σεληναρίου, γιατί έχουν πέσει βράχοι στο οδόστρωμα. Τέλος, έχει κλείσει η 2η έξοδος Χερσονήσου του ΒΟΑΚ (πριν τη Σήραγγα Σταλίδας με κατεύθυνση ανατολικά) γιατί έχει καταστραφεί το οδόστρωμα.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Κακοκαιρία στην Κρήτη: Δραματικές στιγμές από διασώσεις πολιτών – Οκτώ μέσα σε λίγες ώρες"

Τι απαγορεύεται να πωλούν τα σούπερ μάρκετ ως 30 Νοεμβρίου

Δημοσιεύθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση με τη λίστα των προϊόντων που απαγορεύεται να πωλούν τα σούπερ μάρκετ από αύριο έως και τις 30 Νοεμβρίου 2020. Στην ίδια απόφαση προβλέπεται και η λειτουργία των σούπερ μάρκετ την Κυριακή 15 Νοεμβρίου από τις 9:00 έως τις 17:00.

Σε ό,τι αφορά στα είδη που απαγορεύεται να πωλούν τα καταστήματα τροφίμων (π.χ. σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία), τα φαρμακεία και τα συνεργεία αυτοκινήτων, με εξαίρεση το ηλεκτρονικό εμπόριο, στην απόφαση αναφέρονται οι εξής Κωδικοί Αριθμού Δραστηριότητας:

  1. Λιανικό εμπόριο ηλεκτρονικών υπολογιστών, περιφερειακών μονάδων υπολογιστών και λογισμικού σε εξειδικευμένα καταστήματα/ΚΑΔ 47.41,
  2. λιανικό εμπόριο τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού σε εξειδικευμένα καταστήματα/ΚΑΔ 47.42,
  3. λιανικό εμπόριο εξοπλισμού ήχου και εικόνας σε εξειδικευμένα καταστήματα/ΚΑΔ 47.43,
  4. λιανικό εμπόριο κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων σε εξειδικευμένα καταστήματα/ΚΑΔ 47.51,
  5. λιανικό εμπόριο χαλιών, κιλιμιών και επενδύσεων δαπέδου και τοίχου σε εξειδικευμένα καταστήματα/ΚΑΔ 47.53, στ) λιανικό εμπόριο ηλεκτρικών οικιακών συσκευών σε εξειδικευμένα καταστήματα/ ΚΑΔ 47.54,
  6. λιανικό εμπόριο επίπλων, φωτιστικών και άλλων ειδών οικιακής χρήσης σε εξειδικευμένα καταστήματα, εξαιρουμένων των ανταλλακτικών (π.χ. λαμπτήρες), του λιανικού εμπορίου σαρώθρων για οικιακή καθαριότητα (ΚΑΔ 47.59.58.35), καθώς και του λιανικού εμπορίου σκουπών και βουρτσών για την οικιακή καθαριότητα (ΚΑΔ 47.59.58.37)/ΚΑΔ 47.59,
  7. λιανικό εμπόριο βιβλίων σε εξειδικευμένα καταστήματα/ΚΑΔ 47.61,
  8. λιανικό εμπόριο παιχνιδιών κάθε είδους σε εξειδικευμένα καταστήματα/ΚΑΔ 47.65,
  9. λιανικό εμπόριο ενδυμάτων σε εξειδικευμένα καταστήματα, με εξαίρεση τα καλσόν (ΚΑΔ 47.71.71.43)/ΚΑΔ 47.71 και
  10. λιανικό εμπόριο υποδημάτων και δερμάτινων ειδών σε εξειδικευμένα καταστήματα/ΚΑΔ 47.72.
Αδωνις Γεωργιάδης: Σεβόμαστε τις ανάγκες του εμπορικού κόσμου

Σε σχετική δήλωσή του ο υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης επισημαίνει: «Το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων, σεβόμενο τις ανησυχίες του εμπορικού κόσμου για τις συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού που δημιουργούνται εν μέσω των περιοριστικών μέτρων, από την πώληση από τα σούπερ μάρκετ βιομηχανικών ειδών που δεν είναι πρώτης ανάγκης, την ώρα που τα αντίστοιχα ανταγωνιστικά καταστήματα έχουν κλείσει με κρατική εντολή, αποφάσισε να απαγορεύσει κατά τη διάρκεια των περιοριστικών μέτρων την πώληση των ειδών αυτών με λιανική πώληση από τα σούπερ μάρκετ, προσπαθώντας να εξασφαλίσει ισορροπία και ισονομία στην αγορά.

Στόχος μας, όταν τελειώσει όλος αυτός ο εφιάλτης, είναι να είμαστε όλοι εδώ, με υγιείς επιχειρήσεις και εξασφαλισμένες θέσεις εργασίας. Έχει έλθει η ώρα να συνεννοηθούμε πολιτισμένα, για να πάμε όλοι μαζί μπροστά».

Καρανίκας (ΕΣΕΕ): Ηταν δίκαιο το αίτημα

«Η βούληση της ελληνικής κυβέρνησης και του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη σε αυτή την ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία, μέσα από διάλογο, να ανταποκρίνεται έγκαιρα στα δίκαια αιτήματα της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, αφήνει ανοιχτό το παράθυρο της ελπίδας για το μέλλον», σχολιάζει ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ.

«Αυτός είναι ο μόνος δρόμος για την επαναφορά της οικονομίας σε μία -σχετική έστω- κανονικότητα, με τις μικρότερες δυνατές απώλειες για τον παραγωγικό ιστό της χώρας. Υπ’ αυτή την έννοια, ο εμπορικός κόσμος της χώρας εκφράζει την ικανοποίησή του για τη γρήγορη αντίδραση του Υπουργείου Ανάπτυξης και προσωπικά του υπουργού κ. Άδωνη Γεωργιάδη που αποφάσισε, σύμφωνα με τις εισηγήσεις της ΕΣΕΕ και άλλων φορέων της αγοράς, την αναστολή πώλησης συγκεκριμένων διαρκών προϊόντων από τα σούπερ μάρκετ και τις υπεραγορές τροφίμων, για όλη τη διάρκεια του lockdown. Πρόκειται για μία ηθική αλλά και ουσιαστική δικαίωση των χιλιάδων μικρομεσαίων εμπόρων που "βάζουν πλάτη" και σε αυτή τη φάση του πολέμου ενάντια στην πανδημία. Στη διάρκεια αυτής της επώδυνης διαδρομής, έχουμε κρατήσει ανοικτό τον δίαυλο επικοινωνίας με τα συναρμόδια υπουργεία και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε, συμβάλλοντας με υπευθυνότητα στην άμβλυνση των επιπτώσεων της πανδημίας στην κοινωνία και την επιχειρηματικότητα».

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Τι απαγορεύεται να πωλούν τα σούπερ μάρκετ ως 30 Νοεμβρίου"

Συμφωνία ειρήνης υπέγραψαν Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν

Συμφωνία ειρήνης υπέγραψαν Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν προκειμένου να τερματιστεί ο πόλεμος στο Ναγκόρνο Καραμπαχ.

Το κείμενο «υπεγράφη από τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ, τον πρωθυπουργό της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν και τον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ Πούτιν» και προβλέπει «πλήρη κατάπαυση του πυρός και τερματισμό όλων των εχθροπραξιών στην περιοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ», διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, ο Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Είμαι πολύ ευτυχής που σήμερα δίνεται τέλος, που επιλύεται η μακρόχρονη σύρραξη ανάμεσα στην Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν, δίνεται τέλος στην κατοχή αζερικών εδαφών», υπογράμμισε ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ.

Ο Αζέρος πρόεδρος χαρακτήρισε τη συμφωνία ιστορική, διαβεβαιώνοντας πως θα τερματίσει την αιματοχυσία και θα οδηγήσει σε διαρκή ειρήνη.

Η είδηση αυτή προκάλεσε κύματα ενθουσιασμού στο Μπακού.

Από τη μεριά του ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν ανέφερε ότι υπέγραψε συμφωνία, την οποία χαρακτήρισε «οδυνηρή», για να τερματιστεί η ένοπλη σύρραξη στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Σε ανακοίνωσή του που αναρτήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες στο ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook, ο Πασινιάν επιβεβαίωσε ότι «υπέγραψα κοινή δήλωση με τους προέδρους της Ρωσίας και του Αζερμπαϊτζάν για τον τερματισμό του πολέμου στο (Ναγκόρνο) Καραμπάχ», χαρακτηρίζοντας το κείμενο αυτό «απίστευτα οδυνηρό για εμένα» όσο «και για τον λαό μας».

Παράλληλα, Ρωσία και Τουρκία ανακοίνωσαν ότι θα στείλουν στρατιωτικές δυνάμεις στο Ναγκόρνο Καραμπάχ σε ειρηνευτικό ρόλο.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Συμφωνία ειρήνης υπέγραψαν Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν"

Εντεκα πλευρικούς σταθμούς διοδίων άνοιξε η Εγνατία Οδός

Με μία λακωνική ανακοίνωση, η διοίκηση της Εγνατία Οδός ΑΕ ενημερώνει για τη λειτουργία έντεκα Πλευρικών Σταθμών Διοδίων κατά μήκος του οδικού άξονα.

Συγκεκριμένα λειτουργούν πλέον ένας πλευρικός στην Παναγιά, δύο πλευρικοί στον ανισόπεδο κόμβο (Α/Κ) Καλαμιάς, δύο πλευρικοί στον Α/Κ Προφήτη, δύο πλευρικοί στον Α/Κ Βαγιοχωρίου, δύο πλευρικοί στον Α/Κ Γαληψώ/Ορφανίου και δύο πλευρικοί στον Α/Κ Μέστης.

Το τέλος διοδίων των ήδη σε λειτουργία πλευρικών σταθμών διοδίων για τις κατηγορίες οχημάτων 1 (δίκυκλα, τρίκυκλα), 2 (ελαφρά οχήματα όπως Ι.Χ.) , 3 (φορτηγά, λεωφορεία κλπ με λιγότερους από τέσσερις άξονες), και 4 (φορτηγά και άλλα οχήματα με τέσσερις ή περισσότερους άξονες) είναι:

  • Παναγιά 0,70€ - 1,00€ - 2,50€ - 3,50€
  • Καλαμιά 0,30€ - 0,40€ - 1,00€- 1,40€
  • Προφήτης 0,60€ - 0,90€ - 2,30€ - 3,20€
  • Βαγιοχώρι 0,40€ - 0,60€ - 1,50€ - 2,10€
  • Γαληψώ/Ορφάνιο 0,20€ - 0,30€ - 0,80€ - 1,10€
  • Μέστη 0,60€ - 0,80€ - 2,00€ - 2,80€

 euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Εντεκα πλευρικούς σταθμούς διοδίων άνοιξε η Εγνατία Οδός"

Μεγάλα προβλήματα και σήμερα στην τηλεκπαίδευση – Τι εξήγηση δίνει το υπ. Παιδείας (pics)

Και τη δεύτερη μέρα που εφαρμόζεται η τηλεκπαίδευση σε σχολεία (γυμνάσια, λύκεια), τα προβλήματα είναι μεγάλα και το σύστημα και πάλι έχει “κρασάρει”.

Όπως χτες έτσι και σήμερα μαθητές στέλνουν στο newsit.gr εικόνες που δείχνουν πως το σύστημα είναι απροσπέλαστο.

Έτσι και σήμερα για πολλούς μαθητές όπως φαίνεται η εκπαίδευση… θα μείνει στα χαρτιά. 

Η εξήγηση που δίνεται

Από τη Γενική Γραμματεία Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης πάντως αναφέρεται πως πρόκειται για πρόβλημα του παρόχου και πως θα υπάρξει βελτίωση.

Επίσης απέδωσε τα προβλήματα στην υπερχρήση του συστήματος.

Τι αναφέρει αναλυτικά:

“-  Έχουν υλοποιηθεί ενέργειες ενίσχυσης του συστήματος από τον πάροχο της πλατφόρμας προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένες ψηφιακές τάξεις.

– Μετά το πέρας της σημερινής σχολικής ημέρας, ο πάροχος θα προβεί σε περαιτέρω ενέργειες για τη θωράκιση του συστήματος. Κατόπιν αυτών, ένα ποσοστό εκ των εκπαιδευτικών    δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα ενημερωθεί μετά το τέλος των σχετικών διαδικασιών για το νέο ατομικό τους σύνδεσμο ψηφιακής τάξης, ο οποίος θα πρέπει να αποσταλεί εν συνεχεία στους μαθητές τους. Οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί και μαθητές θα εξακολουθήσουν να χρησιμοποιούν το σύνδεσμο που είχαν μέχρι τώρα.

–  Εξαιτίας διαπιστωμένης υπερχρήσης του συστήματος, επισημαίνεται ότι μόνο εκπαιδευτικοί που έχουν μάθημα καλούνται να συνδέονται στο σύστημα.

Η πανδημία έχει επιφέρει διεθνώς μια σειρά από επιπτώσεις και μας έχει υποχρεώσει να αλλάξουμε τον τρόπο ζωής και λειτουργίας μας συνολικά σε μικρό χρόνο. Οι συνθήκες είναι σαφώς πρωτόγνωρες για όλους, παρόλα αυτά από την πρώτη μέρα της υγειονομικής κρίσης, από κοινού Πολιτεία και εκπαιδευτική κοινότητα εργαζόμαστε για την όσο το δυνατόν πιο απρόσκοπτη συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Έτσι και σήμερα καλούμαστε να προσαρμοστούμε στις συνθήκες διαδικτυακής φόρτωσης που είναι πρωτοφανείς για όλον τον κόσμο”.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Μεγάλα προβλήματα και σήμερα στην τηλεκπαίδευση – Τι εξήγηση δίνει το υπ. Παιδείας (pics)"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news