facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020

Μεγάλη φωτιά στη Φυλή – Μήνυμα από το 112

Καπνός έχει σκεπάσει την περιοχή

Μήνυμα προς τους κατοίκους της Φυλής έστειλε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, μέσω του «112», για να τους προειδοποιήσει για τη φωτιά που καίει στη χωματερή.

Η Πολιτική Προστασία ζήτησε από τους πολίτες να κλείσουν τα παράθυρα και τις πόρτες και να αποφύγουν τις μετακινήσεις, λόγω των επικίνδυνων καπνών από τις πυρκαγιές στον ΧΥΤΑ.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στο σημείο επιχειρούν 4 οχήματα με 12 πυροσβέστες.

Καθώς καίγονται σκουπίδια, η περιοχή της Φυλής έχει «πνιγεί» στους καπνούς, γεγονός επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

Το έργο της κατάσβεσης θεωρείται δύσκολη και οι πυροσβέστες αναμένεται να δώσουν μάχη με τις φλόγες όλο το βράδυ.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Μεγάλη φωτιά στη Φυλή – Μήνυμα από το 112"

«Βυθισμένη» στον κορονοϊό η Γαλλία – 14.412 νέα κρούσματα και 39 θάνατοι μέσα σε 24 ώρες

Η Γαλλία κατέγραψε πάνω από 14.000 νέα κρούσματα κορονοϊό μέσα στο τελευταίο 24ωρο, αριθμός ελαφρά μειωμένος σε σύγκριση με τις μολύνσεις που εντοπίζονταν τις προηγούμενες ημέρες.

Tο ποσοστό ωστόσο εκείνων που βρίσκονται θετικοί στον νέο κορονοϊό συνεχίζει να αυξάνεται, σύμφωνα με τα δεδομένα που έδωσε στη δημοσιότητα η υπηρεσία Δημόσιας Υγείας.

Τα νέα κρούσματα ανέρχονται σε 14.412, μειωμένα σε σύγκριση με τα περίπου 16.000 που ανακοινώθηκαν την Πέμπτη και την Παρασκευή. Το ποσοστό των θετικών τεστ όμως αυξήθηκε στο 7,2%. Το τελευταίο 24ωρο πέθαναν από την ασθένεια άλλοι 39 άνθρωποι.

Με βάση τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων από την έναρξη της πανδημίας ανέρχεται σε 527.446 και οι νεκροί φτάνουν τους 31.700.

Την Παρασκευή οι αρχές προειδοποίησαν ότι η επιδημία στη Γαλλία είναι σε «ανοδική φάση» θεωρώντας ιδιαίτερα ανησυχητικό το γεγονός ότι ο ιός «κυκλοφορεί ολοένα και περισσότερο» μεταξύ ηλικιωμένων ανθρώπων.

ΑΠΕ ΜΠΕ/newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "«Βυθισμένη» στον κορονοϊό η Γαλλία – 14.412 νέα κρούσματα και 39 θάνατοι μέσα σε 24 ώρες"

Κορωνοϊός -Δημοσκόπηση: Πόσοι πιστεύουν ότι δεν υπάρχει -Ποιοι φορούν μάσκα

Όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του «Βήματος», το 85% των πολιτών πιστεύει στην ύπαρξη του κορονοϊού, ενώ ένα 12% συνεχίζει να επιμένει ότι ο ιός δεν υπάρχει.

Την ίδια ώρα, 1 στους 4 πολίτες δηλώνει πως δεν τηρεί τα μέτρα προστασίας, ενώ το 72% τα τηρεί.

Αντίστοιχη εικόνα και στο θέμα της μάσκας, όπου το 74% των πολιτών δηλώνει πως φοράει μάσκα, ενώ ένα 24% εξακολουθεί να μην την φορά, παρά την εκτεταμένη ενημέρωση που υπάρχει πάνω στο θέμα.

Το ποσοστό όσων δεν συμμορφώνονται με τα μέτρα παραμένει σχεδόν σταθερό και στο θέμα των αποστάσεων, καθώς ένα 25% δηλώνει ότι δεν κρατά αποστάσεις.

Σε ό,τι αφορά στο εμβόλιο κατά του κορονοϊού, το 35% δηλώνει πως δεν θα κάνει το εμβόλιο όταν αυτό έρθει στη χώρα μας.

Τέλος, με το μέτρο της μάσκας στα σχολεία συμφωνεί το 60% των πολιτών, ενώ το 26% διαφωνεί.

 

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός -Δημοσκόπηση: Πόσοι πιστεύουν ότι δεν υπάρχει -Ποιοι φορούν μάσκα"

Με την σφραγίδα του ΣτΕ η διεξαγωγή των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών

Το «ηλεκτρονικό σφυρί» είναι συνταγματικό, νόμιμο και διασφαλίζει τόσο την διαφάνεια όσο και τα δικονομικά δικαιώματα των οφειλετών, ενώ την ίδια στιγμή προστατεύει τα προσωπικά δεδομένα όσων τα δάνεια τους είναι στο «κόκκινο» και τα υποθηκευμένα ακίνητά τους βγαίνουν στο «σφυρί», αποφάνθηκε το Συμβούλιο της Επικρατείας.
Έτσι, οι σύμβουλοι Επικρατείας, έδωσαν το «πράσινο φως» για τη  μόνιμη  διεξαγωγή των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, σε αντικατάσταση των παλαιού τύπου πλειστηριασμών με την φυσική παρουσία των πλειοδοτών στα Ειρηνοδικεία.

Η αυξημένη σύνθεση του Δ΄ Τμήματος του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου δημοσίευσε (1846/2020) την αναμενόμενη εδώ και πολύ καιρό  απόφασή της με την οποία απορρίφθηκαν ως αβάσιμοι όλοι οι ισχυρισμοί που είχε επικαλεστεί στην αίτηση που είχε καταθέσει το 2017 το Σωματείο Αλληλοβοήθειας Οφειλετών Ρεθύμνου.

Με την αίτησή του το Σωματείο   ζητούσε να ακυρωθεί η από 28.5.2017 απόφαση  του υπουργού Δικαιοσύνη για την διενέργεια των πλειστηριασμών με την χρήση ηλεκτρονικών μέσων. Η διαχείριση, διοίκηση και κυριότητα του ηλεκτρονικού συστήματος πλειστηριασμών (πλατφόρμα) έχει ανατεθεί από τον τότε υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονής στον Συμβολαιογραφικό Σύλλογο Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου. Στην συνέχεια με το άρθρο 207 του νόμου 4512/2018 καθιερώθηκε οι πλειστηριασμοί  να γίνονται αποκλειστικά  με ηλεκτρονικά μέσα. Από τους οφειλέτες  υποστηρίχθηκε ότι η προσβαλλόμενη  υπουργική απόφαση είναι αντίθεη στο Σύνταγμα (άρθρα 5Α, 10 και 20), καθώς δεν κατοχυρώνεται η δυνατότητα πρόσβαση των οφειλετών στο σύνολο  των στοιχείων και έγγραφων της διαδικασίας των  πλειστηριασμών, ούτε όμως κατοχυρώνεται η δυνατότητα πρόσβαση στην εξέλιξη της όλης διαδικασίας των πλειστηριασμών.

Το Δ΄ Τμήμα του ΣτΕ με πρόεδρο την αντιπρόεδρο Μαρία Καραμανώφ και εισηγήτρια την πάρεδρο την Ουρανία Νικολαράκου, επισημαίνει ότι αντίθετα, με το άρθρο 6 της προσβαλλόμενης υπουργικής απόφασης ρυθμίζονται τα δικαιώματα πρόσβασης στα ηλεκτρονικά τηρούμενα στοιχεία της διαδικασίας πλειστηριασμού. Μάλιστα, σημειώνουν οι σύμβουλοι Επικρατείας, από τα στοιχεία που προσκόμισε το υπουργείο Δικαιοσύνης, προκύπτει ότι «διασφαλίζεται επαρκώς η πρόσβαση των οφειλετών στα στοιχεία των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών που τους αφορούν, καθώς και η δυνατότητα τους να παρακολουθούν την εξέλιξη της διαδικασίας του πλειστηριασμού και να πληροφορηθούν το αποτέλεσμά του, την τιμή, δηλαδή, στην οποία έγινε η κατακύρωση». Κατά συνέπεια τα αντίθετα υποστηριζόμενα   είναι απορριπτέα ως αβάσιμα.

Σε άλλο σημείο οι σύμβουλοι Επικρατείας, υπογραμμίζουν ότι κατά την διεξαγωγή των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, «διασφαλίζεται τόσο η διαφάνεια και η αποτελεσματικότητα της διαδικασίας, ώστε αφ΄ ενός μεν να επιτυγχάνεται η μεγαλύτερη δυνατότητα συμμετοχής ενδιαφερομένων, αφετέρου δε να παρέχονται εχέγγυα, μέσω της καθιερώσεως διαδικασίας εγγραφής και ταυτοποίησης, καθώς και της υποχρεώσεως καταβολής εγγυήσεως για τη συμμετοχή στον ηλεκτρονικό πλειστηριασμό προσώπων που επιδεικνύουν γνήσιο ενδιαφέρον για την υποβολή πλειοδοτικής προσφοράς».

Την ίδια στιγμή  αβάσιμα απορρίφθηκαν από το ΣτΕ και οι ισχυρισμοί ότι δεν είναι προσβάσιμη η ηλεκτρονική πλατφόρμα διεξαγωγής των πλειστηριασμών. Χαρακτηριστικά το ΣτΕ επισημαίνει ότι «αντιθέτως εξασφαλίζεται η δυνατότητα οποιουδήποτε ενδιαφερομένου προσώπου να επισκεφθεί τον ελεύθερα προσβάσιμο χώρο της ιστοσελίδας ΗΛ.ΣΥ.ΠΛΕΙΣ. προκειμένου να ενημερωθεί εν γένει για τους πλειστηριασμούς, πληροφορούμενος τα σχετικά στοιχεία από τις αναρτημένες στον εν λόγω χώρο αναγγελίες διενέργειας πλειστηριασμών, ώστε εάν επιθυμεί να μετάσχει συγκεκριμένα σε κάποια διαδικασία ηλεκτρονικού πλειστηριασμού, να υποβάλλει αίτηση για την εγγραφή  και πιστοποίησή του στο σύστημα ως υποψηφίου πλειοδότη».

Στον ισχυρισμό  του Σωματείου ότι δεν προστατεύονται τα προσωπικά δεδομένα των οφειλετών και υποψηφίων πλειοδοτών τα οποία τηρούνται από τις αρμόδιες φορολογικές αρχές, το ΣτΕ αντέκρουσε τον ισχυρισμό αυτό, υπογραμμίζοντας: «Με την προσβαλλόμενη υπουργική απόφαση δεν προβλέπεται πρόσβαση στα στοιχεία της φορολογικής εικόνας των φυσικών και νομικών προσώπων που τηρούνται από τις αρμόδιες φορολογικές αρχές στο ηλεκτρονικό σύστημα ΤΑΧΙSΝΕΤ της γενικής γραμματείας πληροφοριακών συστημάτων». Κατά συνέπεια, προσθέτουν οι δικαστές, η υπουργική απόφαση δεν αντίκειται στο άρθρο 9Α του Συντάγματος (σ.σ.: προστασία προσωπικών δεδομένων και, ιδίως με ηλεκτρονικά μέσα) και κατά συνέπεια είναι απορριπτέοι ως αβάσιμοι οι προβαλλόμενοι ισχυρισμοί.

Απορρίφθηκε ακόμη από το ΣτΕ και ο ισχυρισμός ότι δεν προβλέπεται η δυνατότητα άσκησης ανακοπής για την αλλαγή του τόπου  διεξαγωγής πλειστηριασμού, δυνατότητα η οποία παρέχεται για στους «φυσικούς πλειστηριασμούς»   (δηλαδή αυτή που διεξαγόντουσαν στα Ειρηνοδικεία) σύμφωνα με το άρθρο 959 του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας. Και απορρίφθηκε, καθώς,  το    άρθρο αυτό του Κ.Πολ.Δ. αντικαταστάθηκε από το νόμο 4512/2018, με τον οποίον καθιερώθηκε ως αποκλειστικός τρόπος διεξαγωγής  ο ηλεκτρονικός πλειστηριασμός.  

Τέλος, το ΣτΕ απέρριψε και το επιχείρημα των οφειλετών ότι  η επίμαχη υπουργική απόφαση δεν περιλαμβάνει πρόβλεψη σε περίπτωση διακοπής του πλειστηριασμού, λόγω τεχνικής αδυναμίας (προβλήματος) της ηλεκτρονικής πλατφόρμας διεξαγωγής των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Οι δικαστές επισημαίνουν ότι «είναι μειωμένες οι πιθανότητες εμφανίσεως τεχνικών δυσχερειών και η υποδομή που υπάρχει εξασφαλίζει την απρόσκοπτη λειτουργία του συστήματος σε επίπεδα 99,9%». Αλλά και πέρα από αυτό, προσθέτει το ΣτΕ, «υπάρχει εφεδρικό σύστημα σε κατάσταση ετοιμότητας».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Με την σφραγίδα του ΣτΕ η διεξαγωγή των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών"

Ποιος κορωνοϊός; Χαμός σε παράσταση στη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Εικόνες που προκαλούν προβληματισμό καταγράφονται σήμερα το βράδυ στο Θέατρο Γης στην παράσταση του ηθοποιού Αλέξανδρου Τσούβελα με τον Θανάση Παπαγεωργίου.

Όπως μπορείτε να δείτε στις χαρακτηριστικές φωτογραφίες και βίντεο του GRTimes.gr, επικρατεί το αδιαχώρητο και παρά τις μάσκες, δεν αποφεύχθηκε ο συνωστισμός και οι αποστάσεις πήγαν… περίπατο.

Ενδεικτικό είναι ότι, όπως καταγγέλλει αναγνώστης του GRTimes.gr, ο μόνος ελεύθερος χώρος είναι… Οι διάδρομοι από τις σκάλες.

 grtimes

Διαβάστε Περισσότερα » "Ποιος κορωνοϊός; Χαμός σε παράσταση στη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ-VIDEO)"

ΕΔΠΠΙ: «Μπλόκο» σε Pirate Bay, Gamato & εκατοντάδες ιστοσελίδες (λίστα)

Διακοπή πρόσβασης σε εκατοντάδες ελληνικά και ξένα sites αποφάσισε η Επιτροπή για τη Γνωστοποίηση Διαδικτυακής Προσβολής Δικαιωμάτων Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων (ΕΔΠΠΙ).

Πολλές ιστοσελίδες του ελληνικού διαδικτύου συμπεριλαμβάνονται, μάλιστα, στην απόφαση της Επιτροπής, ανάμεσά τους domains όπως: gamato, xrysoi, teniesonline και tenies-online, oipeirates.tv και .se, tainio-mania.co, liomenoi.com, magico.one, substv.club και substv.gr, subs4free.info.

Επίσης, η ΕΔΠΠΙ «μπλόκαρε» proxy domains που οδηγούσαν στο thepiratebay.org αλλά και domains του YTS.

Στην απόφαση συνολικά συμπεριλαμβάνονται πάνω από 250 domains.

Σημειώνεται ότι η Επιτροπή συνεδρίασε μυστικά στις 23 Σεπτεμβρίου.  

ΟΛΗ Η ΛΙΣΤΑ

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΔΠΠΙ: «Μπλόκο» σε Pirate Bay, Gamato & εκατοντάδες ιστοσελίδες (λίστα)"

Δολιοφθορά στην ελληνική σημαία του Καστελλόριζου από Τούρκους

Σε νέα πρόκληση προχώρησε η Τουρκία στο Καστελλόριζο, όπου ένα drone πέταξε πάνω από το νησί και πέταξε κόκκινη μπογιά στην ελληνική σημαία ενώ από τα ηχεία του ακούγονταν εμβατήρια και σειρήνες πολέμου, προκαλώντας αναστάτωση στη Μεγίστη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, στις 7 το πρωί, το drone απογειώθηκε από το Κας κατάφερε να φθάσει μέχρι την είσοδο του λιμανιού του Καστελλόριζου και από εκεί να ρίξει κόκκινη μπογιά πάνω στην ελληνική σημαία που είναι ζωγραφισμένη στη δεξιά πλευρά του νησιού ενώ οι εικόνες μεταδόθηκαν σε τουρκική ιστοσελίδα.

Από τα ηχεία που έφερε το drone ακουγόταν ο τουρκικός εθνικός ύμνος και αμέσως μετά ακούστηκαν σειρήνες πολέμου προκαλώντας σύγχυση. Η πρόκληση διήρκεσε περίπου πέντε λεπτά, ενώ οι σειρήνες ακούγονταν από το λιμάνι έως το νησάκι του αγίου Γεωργίου. Τις ζημιές στη σημαία αποκατέστησε ο ελληνικός Στρατός λίγο αργότερα

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Δολιοφθορά στην ελληνική σημαία του Καστελλόριζου από Τούρκους"

Έτσι ξεκινά διάλογο η Τουρκία: Ο τουρκικός στόλος ανάμεσα σε Ρόδο και Καστελλόριζο για ασκήσεις με πυρά

Παρά τις προσπάθειες που γίνονται σε διεθνές επίπεδο για την έναρξη διαλόγου, ανάμεσα σε Αθήνα και Άγκυρα, ο Ερντογάν με κάθε τρόπο δείχνει τις επιθετικές διαθέσεις του.

Θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στη Ρόδο και το Καστελλόριζο δεσμεύει η Τουρκία, με νέα NAVTEX που εκδόθηκε το Σάββατο.

Σύμφωνα με τη NAVTEX, στην περιοχή προγραμματίζεται η διεξαγωγή άσκησης με πυρά στις 29 Σεπτεμβρίου.

Η τουρκική NAVTEX που δημοσιεύθηκε από την Υδρογραφική Υπηρεσία της Αττάλειας:

onalert

Διαβάστε Περισσότερα » "Έτσι ξεκινά διάλογο η Τουρκία: Ο τουρκικός στόλος ανάμεσα σε Ρόδο και Καστελλόριζο για ασκήσεις με πυρά"

Οι περιοχές που είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς & εσωτερικούς χώρους

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την προσωρινή αναστολή λειτουργίας ιδιωτικών επιχειρήσεων και άλλων χώρων συνάθροισης κοινού και για την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας από σήμερα μέχρι και τις 4 Οκτωβρίου 2020 για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού. Η απόφαση εφαρμόζεται εντός των ορίων: α) των Περιφερειακών Ενοτήτων Χαλκιδικής, Χανίων, Λέσβου, Ζακύνθου, Ηρακλείου, Πέλλας, Πιερίας, Ημαθίας, Κιλκίς και Τρικάλων και β) του Δήμου Μυκόνου.

Αναστολή και όροι λειτουργίας ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Στις παραπάνω περιοχές η λειτουργία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος απαγορεύεται από τις 12.00 τα μεσάνυχτα έως τις 5.00 π.μ. Η απαγόρευση καταλαμβάνει τις δραστηριότητες υπηρεσιών εστιατορίων και κινητών μονάδων εστίασης/ΚΑΔ 56.10, παροχής ποτών/ΚΑΔ 56.30, τροφοδοσίας για εκδηλώσεις (catering)/ΚΑΔ 56.21, συμπεριλαμβανομένων και των οκταψήφιων αριθμών αυτών, εκμετάλλευσης κτήματος για τη διενέργεια εκδηλώσεων (γάμων και συναφών)/ΚΑΔ 93.29.11.03 και διοργάνωσης ψυχαγωγικών εκδηλώσεων (γάμων και συναφών)/ΚΑΔ 93.29.19.01. Οι δραστηριότητες επιτρέπονται μόνο κατά το σκέλος που αφορά σε διανομή προϊόντων (delivery), για τις υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away) τηρουμένης της απόστασης 1,5 μέτρου μεταξύ των πελατών, καθώς και drive-through και εξαιρουμένης πάντως της παροχής αλκοολούχων ποτών από το σύνολο των καταστημάτων που ασκούν τις δραστηριότητες που καταλαμβάνονται από τους ΚΑΔ της παρούσας.

Η απόφαση καταλαμβάνει και τις όμοιες δραστηριότητες που παρέχονται εντός των τουριστικών καταλυμάτων. Ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπεζοκάθισμα των επιχειρήσεων είναι 4 άτομα, εξαιρουμένης της περίπτωσης συγγενών πρώτου βαθμού, οπότε ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός ατόμων στα τραπεζοκαθίσματα αυξάνεται στα 6 άτομα.

Aναστέλλεται η λειτουργία υπαίθριων αγορών αλλά επιτρέπεται η λειτουργία των λαϊκών αγορών ως ακολούθως:

α) Σε κάθε λαϊκή αγορά από τους πωλητές (παραγωγοί και επαγγελματίες) που δραστηριοποιούνται σε αυτήν, σύμφωνα με την άδειά τους, συμμετέχουν πωλητές σε ποσοστό 50%, ανά κατηγορία πωλητών (κατηγορίες πωλητών: παραγωγοί και επαγγελματίες).

β) Οι φορείς λειτουργίας των λαϊκών αγορών δημοσιοποιούν πίνακα με τους συμμετέχοντες, κάθε φορά, πωλητές (παραγωγούς και επαγγελματίες) στις λαϊκές αγορές ευθύνης τους.

γ) Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πάγκων των πωλητών ορίζεται σε 5 μέτρα με τον ενδιάμεσο χώρο κενό-ελεύθερο από αντικείμενα.

Σε περίπτωση παράβασης επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο μέχρι 10.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας μέχρι και 20 ημερολογιακές ημέρες. Στα φυσικά πρόσωπα για κάθε παράβαση το διοικητικό πρόστιμο είναι 150 ευρώ.

Αναστολή λειτουργίας ιδιωτικών επιχειρήσεων λιανικής πώλησης αγαθών

Η λειτουργία κάθε είδους επιχείρησης λιανικής πώλησης αγαθών, όπως περίπτερα, μίνι μάρκετ, κάβες, καπνοπωλεία, παντοπωλεία, αρτοποιεία, ζαχαροπλαστεία, αναστέλλεται από τις 12:00 τα μεσάνυχτα έως τις 5:00 π.μ. της επόμενης ημέρας. Η αναστολή δεν καταλαμβάνει τα φαρμακεία, τα πρατήρια υγρών καυσίμων και τους αυτόματους πωλητές αγαθών, εξαιρουμένης πάντως της παροχής αλκοολούχων ποτών.

Επιτρέπονται οι εργασίες προετοιμασίας, παραγωγής και συντήρησης από το προσωπικό εργασίας των επιχειρήσεων όταν είναι κλειστές και στις επιχειρήσεις που λειτουργούν κατά παράβαση της νομοθεσίας επιβάλλεται για κάθε παράβαση, πρόστιμο 5.000 ευρώ.

Αναστολή πραγματοποίησης εκδηλώσεων

Αναστέλλεται η πραγματοποίηση οποιωνδήποτε εκδηλώσεων διασκέδασης συνεπάγονται την παρουσία κοινού. Στις επιχειρήσεις ή τα φυσικά πρόσωπα που οργανώνουν εκδηλώσεις διασκέδασης, κατά παράβαση της απόφασης, επιβάλλεται πρόστιμο 5.000 ευρώ.

Υποχρέωση χρήσης μάσκας

Είναι υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας, τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς δημόσιους χώρους. Από την υποχρέωση εξαιρούνται: α) τα άτομα για τα οποία η χρήση μάσκας δεν ενδείκνυται για ιατρικούς λόγους που αποδεικνύονται με τα κατάλληλα έγγραφα, όπως λόγω αναπνευστικών προβλημάτων και β) τα παιδιά ηλικίας κάτω των 3 ετών. Για κάθε παράβαση επιβάλλεται πρόστιμο 150 ευρώ.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Οι περιοχές που είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς & εσωτερικούς χώρους"

Κορωνοϊός: Στα 315 τα νέα κρούσματα, τα 165 στην Αττική - 7 οι νεκροί

Άλλα 315 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα, εκ των οποίων 59 σχετίζονται με γνωστές συρροές και 19 εντοπίστηκαν σε ελέγχους στις πύλες εισόδου, ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας.

Παράλληλα, το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 7 ακόμη θάνατοι με το σύνολο των νεκρών στους 376, ενώ 68 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Μάλιστα, δύο εξ αυτών, ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 18-39 ετών. 

Στο επίκεντρο παραμένει η Αττική με 165 κρούσματα, εκ των οποίων 16 συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 7 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας.

Επίσης καταγράφηκαν 32 κρούσματα στην Λακωνία, όλα συνδεόμενα με γνωστή συρροή.

Αναλυτικά, ο ΕΟΔΥ αναφέρει στην ανακοίνωσή του: 

Σήμερα ανακοινώνουμε 315 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 59 συνδέονται με γνωστές συρροές και 19 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 17228, εκ των οποίων το 55.8% άνδρες.

2783 (16.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 7131 (41.4%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

68 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 16 (23.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 86.8%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 199 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 7 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 376 θανάτους συνολικά στη χώρα. 140 (37.2%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Η γεωγραφική κατανομή

– 19 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας
– 1 εισαγόμενο κρούσμα που προσήλθε αυτοβούλως για έλεγχο
– 165 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής, εκ των οποίων 16 συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 7 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας
– 17 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης
– 32 κρούσματα στην Π.Ε. Λακωνίας, όλα συνδεόμενα με γνωστή συρροή
– 11 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστή συρροή
– 6 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας
– 6 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων
– 5 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας, όλα συνδεόμενα με γνωστή συρροή
– 5 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας
– 5 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή
– 5 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστή συρροή
– 4 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή
– 3 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς
– 4 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης
– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής
– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Σάμου
– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας
– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Γρεβενών
– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Έβρου
– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ημαθίας
1 κρούσμα στην Π.Ε. Ηρακλείου
1 κρούσμα στην Π.Ε. Ρόδου
1 κρούσμα στην Π.Ε. Σερρών
16 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση.

 protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός: Στα 315 τα νέα κρούσματα, τα 165 στην Αττική - 7 οι νεκροί"

Αποφυλακίστηκε ιερέας που είχε καταδικαστεί για υπεξαίρεση-μαμούθ από το Δημόσιο

Ελεύθερος αφέθηκε προχθές ο ισοβίτης - πρώην ιερέας των Φαρσάλων που είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη κατηγορούμενος για υπεξαίρεση 3,8 εκατ. ευρώ από τα ταμεία του Ελληνικού Δημοσίου με αφορμή την υπόθεση της μισθοδοσίας ιερέων της Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων.

Το Πενταμελές Εφετείο Λάρισας έκανε δεκτή προχθές την αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής του 44χρονου ισοβίτη (σ.σ. καθαιρέθηκε από ιερέας) με τον συνήγορό του, με αφορμή το γεγονός ότι ο πρώην ιερέας έχει ήδη εκτίσει τα 8,5 έτη φυλακής και παράλληλα έχει εργαστεί την ίδια περίοδο, να αιτείται την εφαρμογή του άρθρου 94 («περί συνολικής ποινής σε περίπτωση στερητικών της ελευθερίας ποινών») του νέου Ποινικού Κώδικα, επικαλούμενος τα 20 έτη, την ανώτερη συγχωνευτική ποινή, καθώς με τα ημερομίσθια ο κρατούμενος έχει συμπληρώσει τα 15 έτη φυλάκισης.


Το Πενταμελές Εφετείο Λάρισας έκανε ομόφωνα δεκτή την αίτηση αναστέλλοντας την ποινή χωρίς να του επιβληθούν περιοριστικοί όροι. Ο πρώην ιερέας έλαβε ήδη αποφυλακιστήριο από τις Φυλακές Λάρισας, με τον συνήγορό του να διευκρινίζει στην «Ε» πως «πρόκειται για τον πρώτο ισοβίτη που αποφυλακίζεται χωρίς όρους».


Ο πρώην ιερέας θα παραμείνει ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό η οποία έχει προσδιοριστεί για τον ερχόμενο Οκτώβριο. Υπενθυμίζεται ότι πρωτόδικα, τον Μάιο του 2018 από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για υπεξαίρεση συν επτά έτη για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.


Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο πρώην ιερέας επί σειρά ετών «φούσκωνε» τις καταστάσεις μισθοδοσίας άλλων ιερέων της Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος για να εισπράξει περί τα 3,8 εκατ. ευρώ. Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης τον Μάιο του 2018 μαζί του καταδικάστηκαν και δύο φερόμενοι ως συνεργοί του - υπάλληλοι της ΔΟΥ, ενώ αθωώθηκαν ένας ακόμη ιερέας και άλλοι δύο εφοριακοί.

eleftheria

Διαβάστε Περισσότερα » "Αποφυλακίστηκε ιερέας που είχε καταδικαστεί για υπεξαίρεση-μαμούθ από το Δημόσιο"

Κοροναϊός: Οι περιοχές με το ανώτατο όριο 50 ατόμων σε δημόσιες ή κοινωνικές εκδηλώσεις

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η Κοινή Υπουργική Απόφαση «Ανώτατο όριο συμμετεχόντων σε δημόσιες ή κοινωνικές εκδηλώσεις και ειδικοί κανόνες λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος σε συγκεκριμένες Περιφέρειες, Περιφερειακές Ενότητες και Δήμους της Χώρας» και ισχύει από σήμερα μέχρι και τις 4 Οκτωβρίου 2020.

Σύμφωνα με την απόφαση, εντός των ορίων α) των Περιφερειών Κρήτης και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, β) των Περιφερειακών Ενοτήτων Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Κέρκυρας, Λάρισας, Καρδίτσας, Τρικάλων, Πέλλας, Πιερίας, Κιλκίς, Λέσβου και Ημαθίας και γ) των Δήμων Μυκόνου, Θήρας, Βόλου, Κατερίνης, Ρόδου, Ζακύνθου, Κω, Πάρου και Αντιπάρου τίθεται ανώτατο όριο 50 συμμετεχόντων σε οποιαδήποτε δημόσια ή κοινωνική εκδήλωση, ανεξαρτήτως εάν αυτή πραγματοποιείται σε ιδιωτικούς ή δημόσιους, εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων και τελετών, όπως γάμων, βαπτίσεων, κηδειών, καθώς και των συνδεόμενων με αυτές τις τελετές δεξιώσεων ή άλλων εκδηλώσεων.

Στο όριο του πρώτου εδαφίου δεν συμπεριλαμβάνεται το προσωπικό υποστήριξης αυτών των εκδηλώσεων.

Το όριο των 50 ατόμων δεν αφορά στη λειτουργία καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, τις εκδηλώσεις ζωντανού θεάματος και ακροάματος (όπως παραστάσεις θεάτρου, χορού και μουσικής) και τις υπηρεσίες προβολής κινηματογραφικών ταινιών.

Σε περίπτωση παράβασης, στα φυσικά πρόσωπα επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 150 ευρώ και στις επιχειρήσεις που διοργανώνουν εκδηλώσεις πρόστιμο 3.000 έως 5.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας για 15 ημερολογιακές ημέρες.

Ειδικοί κανόνες λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος

Η λειτουργία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος που βρίσκονται εντός των ορίων α) των Περιφερειών Κρήτης και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, β) των Περιφερειακών Ενοτήτων Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Κέρκυρας και Καρδίτσας και γ) των Δήμων Θήρας, Βόλου, Κατερίνης, Ρόδου, Κω, Πάρου και Αντιπάρου απαγορεύεται από τις 12:00 έως τις 5:00 της επόμενης ημέρας. Η απαγόρευση καταλαμβάνει τις δραστηριότητες υπηρεσιών εστιατορίων και κινητών μονάδων εστίασης/ΚΑΔ 56.10, παροχής ποτών/ΚΑΔ 56.30 και τροφοδοσίας για εκδηλώσεις (catering)/ΚΑΔ 56.21 συμπεριλαμβανομένων και των οκταψήφιων αριθμών αυτών, καθώς και εκμετάλλευσης κτήματος για τη διενέργεια εκδηλώσεων (γάμων και συναφών) /ΚΑΔ 93.29.11.03 και διοργάνωσης ψυχαγωγικών εκδηλώσεων (γάμων και συναφών) /ΚΑΔ 93.29.19.01. Επιτρέπεται, όμως, η διανομή προϊόντων (delivery), οι υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away) τηρουμένης της απόστασης 1,5 μέτρου μεταξύ των πελατών, καθώς και drive-through και εξαιρουμένης πάντως της παροχής αλκοολούχων ποτών από το σύνολο των καταστημάτων που ασκούν τις δραστηριότητες που καταλαμβάνονται από τους ΚΑΔ της παρούσας.

Η απόφαση αφορά και τις όμοιες δραστηριότητες που παρέχονται εντός των τουριστικών καταλυμάτων.

Σε περίπτωση παράβασης, το διοικητικό πρόστιμο είναι 10.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας μέχρι και 20 ημέρες.

 news

Διαβάστε Περισσότερα » " Κοροναϊός: Οι περιοχές με το ανώτατο όριο 50 ατόμων σε δημόσιες ή κοινωνικές εκδηλώσεις"

Μόρια : Τι αποκαλύπτει η δικογραφία για τους έξι κατηγορούμενος για εμπρησμό

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες της δικογραφίας για το πώς το ΚΥΤ της Μόριας κάηκε εν μία νυκτί.

Όπως προκύπτει από την δικογραφία κανένας εκ των έξι Αφγανών δεν θέλει να αναλάβει την ευθύνη για τον εμπρησμό στη Μόρια, ενώ αρνούνται κάθε κατηγορία.

Στην δικογραφία υπάρχουν αναφορές για έναν 17χρονο ανήλικο που  οι μάρτυρες τον αναφέρουν ως τον άτυπο αρχηγό των παιδιών, ενώ ένας άλλος χαρακτηρίζεται ως διοικητής της Μόριας.

Σύμφωνα με τα όσα παρουσιάζει το protothema.gr, ο νεαρός που έφτασε μόνος του στη Λέσβο από το Αφγανιστάν πριν από περίπου ένα χρόνο αμέσως μετά την πυρκαγιά με προγραμματισμένη πτήση έφυγε για την Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια για δομή ανηλίκων στην Πιερία όπου και συνελήφθη.

Τι ισχυρίζεται ο  17χρονος για τη φωτιά

Ο 17χρονός που κατονομάζεται ως ο αρχηγός της ομάδας των ανηλίκων στην κατάθεση του περιγράφει πως έγινε όλο το σκηνικό, όμως αρνείται πως ο ίδιος έχει οποιαδήποτε σχέση.

«Στις 08-09-2020 το βράδυ βρισκόμουν στην σκηνή μου η οποία βρίσκεται στον τομέα ανηλίκων. Ήξερα ότι υπήρχε μια ένταση από άλλα άτομα που είχε σχέση με την μεταφορά όσων ήταν θετικοί στο COVID -19 όμως δεν γνώριζα κάτι περισσότερο. Κάποια στιγμή το βράδυ και ενώ βρισκόμουν μέσα στην σκηνή μου, άκουσα φωνές και αμέσως κατάλαβα ότι κάτι κακό συμβαίνει, νόμιζα όμως ότι επρόκειτο για κάποια σύρραξη και όχι ότι έχει μπει φωτιά. Είδα κόσμο να τρέχει πανικόβλητος και να μαζεύει τα πράγματά του διότι υπήρχαν φωτιές. Οι φωτιές αυτές γρήγορα εξαπλώθηκαν από σκηνή σε σκηνή και έτσι και εγώ έπραξα ότι έπραττε και ο υπόλοιπος κόσμος, δηλαδή ξεκίνησα να μαζεύω τα προσωπικά μου αντικείμενα με σκοπό να φύγω μακριά από τις φωτιές που πλησίαζαν. Ουδέποτε ξεκίνησα κάποια φωτιά εγώ, ούτε βρισκόμουν σε συνεννόηση με κάποιον άλλο. Έχασα ό,τι είχα σε αυτό το μέρος και δεν είχα κανέναν λόγο να κάνω κάτι τέτοιο. Εξάλλου γνώριζα ότι θα φύγω για άλλη δομή εκτός Λέσβου συνεπώς δεν είχα κανένα κίνητρο να βάλω φωτιά στο Κ.Υ.Τ της Μόριας. Έχω αιτηθεί άσυλο και δεν είχα λόγο να πράξω κάτι τέτοιο. Σε κάποια στιγμή οι φωτιές με πρόλαβαν και άρχισε να καίγεται και η δική μου σκηνή. Τότε προσπάθησα να βγάλω κάποια πράγματα μήπως τα σώσω από την φωτιά όμως τα περισσότερα είχαν ήδη αρχίσει να καίγονται. Ίσως για αυτό να νόμισε κάποιος ότι είμαι από αυτούς που βάζουν τις φωτιές καθότι προσπαθούσα να βγάλω αναμμένα αντικείμενα εκτός της σκηνής ώστε να μην καούν και τα υπόλοιπα όμως δεν είχα κανένα αποτέλεσμα».

Ο “διοικητής” της Μόριας

Ο 17χρονος ανέφερε όμως πως αυτός που τον κάρφωσε έχει το παρατσούκλι «διοικητής της Μόριας».

Συγκεκριμένα αναφέρει: “Όσον αφορά την κατάθεση του συμπατριώτη μου, ο οποίος με κατονομάζει ψευδώς ως έναν εκ των εμπρηστών, προτίθεμαι να κινηθώ νομικά εναντίον του, καθότι τα όσα αναφέρει τουλάχιστον ως προς εμένα είναι απολύτως ψευδή. Ο ίδιος είχε καταφέρει σε έναν βαθμό να “διοικεί” τον τομέα των Αφγανών και να είναι ο “αρχηγός” τους. Ψευδώς μου προσδίδει την ιδιότητα του αρχηγού των ανηλίκων. Όσοι δεν τον αποδέχονταν ως αρχηγό τους, τους κακολογούσε και τους δημιουργούσε προβλήματα. Είναι Παστούν και έχει προβληματικές σχέσεις με όσους από τους Αφγανούς δεν είναι. Θέλει να τα πηγαίνει καλά με τις αρχές και με τους ανθρώπους των Μ.Κ.Ο. που δρουν στο Κ.Υ.Τ. Μόριας και για αυτό προφανώς βρήκε ευκαιρία να εμπλέξει κάποιους από αυτούς που δεν τον αποδέχονταν ως αρχηγό τους και παράλληλα να φανεί καλός και συνεργατικός με τις αρχές του νησιού».

Από που και πως ξέσπασε η φωτιά στη Μόρια

Στη συνέχεια περιγράφει από που και πως ξεσπάσουν οι φωτιές: “Όσον αφορά άλλωστε τις φωτιές θέλω να τονίσω ότι και ο ίδιος ο ‘αρχηγός” αλλά και λοιποί μάρτυρες αναφέρουν ότι οι φωτιές ξεκίνησαν στις ζώνες 8 και 9, εγώ διαμένω στην ζώνη των ανηλίκων και ότι οι σύρραξη και οι φωτιές προκλήθηκαν από 500 περίπου άτομα τα οποία κατά την οπισθοχώρησή τους έβαζαν φωτιές. Εν συνεχεία άλλος μάρτυρας αναφέρεται σε άλλα 200 άτομα τα οποία έβαλαν φωτιά στα γραφεία της Ύπατης Αρμοστείας. Εγώ βρισκόμουν όλο αυτό το διάστημα στην σκηνή μου και δεν είχα καμία συμμετοχή στα όσα συνέβησαν με τους Πυροσβέστες και τους Αστυνομικούς. Από κανέναν άλλον μάρτυρα δεν αναφέρομαι ως υπεύθυνος για τις φωτιές οι οποίες ξεκίνησαν από άλλο μέρος από αυτό που βρισκόμουν εγώ. Δεν είναι δυνατόν με τόσες μαρτυρίες Αστυνομικών και Πυροσβεστών να μην με είδε κανείς να διαπράττω τα όσα μου αποδίδονται. Συνεπώς δεν είναι δυνατόν να είμαι από αυτούς που όπως κατηγορούμαι “έκαψα το Κ.Υ.Τ της Μόριας”.

Πυροσβέστης: Η αρχική πυρκαγιά ήταν έξω από το ΚΥΤ της Μόριας

Επίσης όπως αναφέρει και ο πυροσβέστης, στην κατάθεσή του, «η αρχική πυρκαγιά ήταν έξω από το ΚΥΤ. (προφανώς στους τομείς 8-9 όπως πασίδηλα αναφέρουν όλοι), αφορούσε λίγα ξηρά χόρτα και δεν ήταν επικίνδυνη. Εν συνεχεία ο ίδιος μάρτυρας κάνει αναφορά σε χιλιάδες άτομα που βρίσκονταν στον δρόμο. Εξάλλου από την πληθώρα αυτοπτών μαρτύρων, ουδείς με τοποθετεί σε κάποια από τις συμπλοκές, στις οποίες αναφέρονται άλλοτε 200, άλλοτε 500 και άλλοτε χιλιάδες άτομα και σε περιοχές μακριά από την σκηνή μου.

Δεν προκύπτει επομένως από κανένα στοιχείο της δικογραφίας η εμπλοκή μου στους εμπρησμούς. Δεν είναι δυνατόν να κατηγορηθώ για ένα τόσο σοβαρό αδίκημα, επί τη βάσει μιας μαρτυρίας ενός μόνο ανθρώπου, ο οποίος πάντα μου δημιουργούσε προβλήματα επειδή δεν αποδεχόμουν την αρχηγική του αυτοδιάθεση και έχοντας και διαφορετική φυλετική ταυτότητα από εμένα (εκείνος είναι Παστούν όπως τόνισε εξ αρχής της κατάθεσής του) και οποίος προφανώς διείδε μια ευκαιρία για να φανεί καλός και συνεργάσιμος με τις αρχές ώστε να εδραιώσει την θέση του αρχηγού των Αφγανών εντός του Κ.Υ.Τ. Θέλω να τονίσω ότι δεν έχω καμία πρόθεση να φύγω από το νησί όσο διαρκέσει αυτή η υπόθεση και προτίθεμαι να μεταστεγαστώ στην νέα δομή που δημιουργείται στον Καρά Τεπέ”.

Τι λέει ο δικηγόρος του Αφγανού για τη φωτιά στη Μόρια

Ο δικηγόρος του ανήλικου Αφγανού που κατηγορείται πως ήταν ο αρχηγός των έξι που έκαψαν τη Μόρια Γεώργιος Πετρέλης αναφέρει: «Οι κατηγορίες σε βάρος του εντολέα μου είναι άδικες και αστήρικτες. Πρόκειται για έναν ανήλικο Αφγανό χωρίς προηγούμενη παραβατική συμπεριφορά, ο οποίος στοχοποιήθηκε ως υπεύθυνος μιας καταστροφής για την οποία ευθύνονται άλλοι. Η εμπλοκή του με την υπόθεση είναι ανύπαρκτη, βασίζεται δε σε μία εντελώς αναξιόπιστη μαρτυρία και πουθενά αλλού. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι όλοι οι κατηγορούμενοι είναι Αφγανοί ενώ πιστεύω ότι η φυλή στην οποία ανήκει έχει παίξει ρόλο. Θεωρώ ότι η σαθρότητα των εις βάρος του στοιχείων, θα αποτελέσουν την στέρεα βάση της αθώωσής του στις δικαστικές αίθουσες».

 tanea

Διαβάστε Περισσότερα » "Μόρια : Τι αποκαλύπτει η δικογραφία για τους έξι κατηγορούμενος για εμπρησμό "

Σχεδόν 1 εκατομμύριο άνθρωποι έχουν πεθάνει από κορωνοϊό σε όλο τον κόσμο

Ζωηρό προβληματισμό πυροδοτεί ο γρήγορος ρυθμός μετάδοσης του κορωνοϊού σε όλο τον πλανήτη καθώς και ο αριθμός των νεκρών από τη νόσο Covid-19 που πλησιάζει το ένα εκατομμύριο παγκοσμίως.

Η πανδημία έχει στοιχίσει, συγκεκριμένα, τη ζωή σε τουλάχιστον 993.438 ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο από τότε που το γραφείο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην Κίνα έκανε λόγο για την εμφάνιση της νόσου Covid-19 στα τέλη Δεκεμβρίου.

Περισσότερα από 32.622.490 κρούσματα έχουν διαγνωστεί από την έναρξη της πανδημίας, εκ των οποίων τουλάχιστον 22.360.200 θεωρείται ότι έχουν αποθεραπευτεί.

Τη χθεσινή ημέρα, 9.050 νέοι θάνατοι και 325.900 νέα κρούσματα καταγράφηκαν στον κόσμο. Οι χώρες που κατέγραψαν τον μεγαλύτερο αριθμό νεκρών είναι η Αργεντινή με 3.901 νέους θανάτους, λόγω της αλλαγής μεθόδου καταμέτρησης, η Ινδία (1.089) και οι ΗΠΑ (887).

Οι ΗΠΑ είναι η πλέον πληγείσα χώρα τόσο σε αριθμό νεκρών όσο και κρουσμάτων με 203.782 θανάτους και 7.033.925 καταγεγραμμένες μολύνσεις, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

Μετά τις ΗΠΑ, οι χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο είναι η Βραζιλία με 140.537 νεκρούς και 4.689.613 κρούσματα, η Ινδία με 93.379 νεκρούς (5.903.932 κρούσματα), το Μεξικό με 75.844 νεκρούς (720.858 κρούσματα) και η Βρετανία με 41.936 νεκρούς (423.236 κρούσματα).

Η Κίνα (χωρίς το Χονγκ Κονγκ και το Μακάο) μετρά συνολικά 85.337 κρούσματα (15 νέα μεταξύ Παρασκευής-Σαββάτου) και 4.634 θανάτους (κανέναν νέο).

Η Λατινική Αμερική και η Καραϊβική έχουν καταγράψει έως σήμερα 338.254 θανάτους και 9.095.347 κρούσματα, η Ευρώπη 229.335 νεκρούς (5.199.762 κρούσματα), οι ΗΠΑ και ο Καναδάς 213.075 θανάτους (7.184.066 κρούσματα), η Ασία 132.856 θανάτους (7.762.046 κρούσματα), η Μέση Ανατολή 44.120 νεκρούς (1.902.535 κρούσματα), η Αφρική 34.853 νεκρούς (1.447.328 κρούσματα) και η Ωκεανία 945 θανάτους (31.410 κρούσματα).

Εφιαλτικό σενάριο από τον ΠΟΥ: Έως και 2 εκατ. νεκροί μέχρι το εμβόλιο

Ανησυχητικό είναι το νέο μήνυμα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για τον κορωνοϊό.

Ο απολογισμός των νεκρών από κορωνοϊό θα μπορούσε να διπλασιαστεί στα 2 εκατομμύρια προτού κυκλοφορήσει ευρέως ένα επιτυχημένο εμβόλιο και θα μπορούσε να αυξηθεί περαιτέρω χωρίς την ανάληψη συντονισμένης δράσης για την αναχαίτιση της πανδημίας, προειδοποίησε αξιωματούχος του ΠΟΥ.

«Αν δεν το κάνουμε, όλοι οι αριθμοί για τους οποίους μιλάμε (2 εκατομμύρια θάνατοι) δεν θα είναι μονάχα κάτι που μπορεί κανείς να φανταστεί, αλλά δυστυχώς πολύ πιθανοί», είπε ο Μάικ Ράιαν, ο επικεφαλής του ΠΟΥ στο πρόγραμμα εκτάκτων καταστάσεων.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Σχεδόν 1 εκατομμύριο άνθρωποι έχουν πεθάνει από κορωνοϊό σε όλο τον κόσμο"

Ηράκλειο: "Λουκέτο" και πρόστιμα σε τρία εστιατόρια

Το Ηράκλειο "πρωταγωνίστησε" στους ελέγχους που έγιναν χθες από την ΕΛ.ΑΣ για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Τρία εστιατόρια στο κέντρο της πόλης καλούνται να πληρώσουν τσουχτερά πρόστιμα ενώ τους επιβλήθηκε λουκέτο ανάλογα με την περίπτωση.

Συγκεκριμένα το πρώτο εστιατόριο λειτουργούσε μετά τις 12 τα μεσάνυχτα και επιβλήθηκε πρόστιμο 10.000 ευρώ και λουκέτο 15 ημερών.

Τα άλλα δύο φιλοξενούσαν υπεράριθμους πελάτες. Στο ένα επιβλήθηκε πρόστιμο 10.000 ευρώ και λουκέτο τριών ημερών, και στο άλλο πρόστιμο 3.000 ευρώ και λουκέτο 15 ημερών.

"Καμπάνες" και για μη χρήση μάσκας

Η αστυνομία επέβαλε πρόστιμο 150 ευρώ για μη χρήση μάσκας σε 12 πεζούς στο Ηράκλειο, και στο Ρέθυμνο δύο πρόστιμα σε εργαζόμενους καταστημάτων υγεινομικού ενδιαφέροντος.

 ekriti

Διαβάστε Περισσότερα » "Ηράκλειο: "Λουκέτο" και πρόστιμα σε τρία εστιατόρια "

Καιρός αύριο: Καταιγίδες και μικρή πτώση της θερμοκρασίας

Παραμένει άστατος ο καιρός αύριο Κυριακή (27.09.2020) με καταιγίδες και μικρή πτώση της θερμοκρασίας.

Ο καιρός στα δυτικά θα δώσει πρόσκαιρες τοπικές βροχές, που τη νύχτα στο Ιόνιο θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα ηλιοφάνεια, με παροδικές τοπικές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί έως 5 μποφόρ, σταδιακά θα στραφούν σε νότιους και από το βράδυ στο Ιόνιο θα ενισχυθούν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για αύριο Κυριακή (27.09.2020) από την ΕΜΥ για όλη την Ελλάδα

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, από το απόγευμα νότιοι με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Από το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4, από το απόγευμα νότιοι νοτιοανατολικοί έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Βαθμιαία στα δυτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και τη νύχτα θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Aπό 13 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές, που τη νύχτα στο Ιόνιο θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, γρήγορα θα στραφούν σε νότιους με την ίδια ένταση και από το βράδυ στο Ιόνιο θα ενισχυθούν.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά κατά τόπους αυξημένες.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, από το απόγευμα θα στραφούν σε νότιους με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Δυτικοί 4 με 5 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Παροδικές νεφώσεις τις πρώτες πρωινές ώρες, με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών ή μεμονωμένων καταιγίδων και γρήγορα γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, βαθμιαία στα νότια μεταβλητοί 3 με 4 και στα βόρεια νότιοι 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Καταιγίδες και μικρή πτώση της θερμοκρασίας"

Εισέπραττε επί 9 χρόνια τις συντάξεις του πεθαμένου πατέρα του

Στο Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου θα δικαστεί την προσεχή Δευτέρα, 56χρονος που κατηγορείται ότι για εννέα χρόνια εισέπραττε τις συντάξεις του πεθαμένου πατέρα του!

Η υπόθεση θα εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό, καθώς πριν από τρία χρόνια, ο 56χρονος είχε κριθεί ένοχος και είχε καταδικαστεί από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου σε 10 έτη για την κατηγορία της απάτης κατ’ εξακολούθηση που τον βάραινε. Ωστόσο το πρωτόδικο δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς της συνηγόρου υπεράσπισης κας Μίκας Δουβή αποφάσισε η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό τους όρους της εμφάνισης του 56χρονου δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Κατά της απόφασης αυτής ο καταδικασθείς άσκησε έφεση η οποία προσδιορίστηκε να εκδικαστεί στις 28 Σεπτεμβρίου 2020 σε μία προσπάθεια να μειώσει ή και να «εξαφανίσει» την ποινή που του έχει επιβληθεί.
Η υπόθεση παραπέμφθηκε σε δίκη με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Δωδεκανήσου και ο 56χρονος κατηγορήθηκε για απάτη σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου κατ’ εξακολούθηση από υπαίτιο που διαπράττει απάτες κατ’ επάγγελμα και η ζημία που προκλήθηκε είναι άνω των 150.000 ευρώ.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο 56χρονος ήταν συνδικαιούχος στο λογαριασμό τράπεζας που διατηρούσε ο πατέρας του και στον οποίο κατατίθονταν η κύρια και επικουρική σύνταξη γήρατος που ελάμβανε.

Όπως αναφέρεται και στο παραπεμπτικό βούλευμα ο πατέρας απεβίωσε στα μέσα Ιανουαρίου 2002, όμως ο 56χρονος φέρεται να μην προσκόμισε στο ΙΚΑ – ΕΤΑΜ τη ληξιαρχική πράξη θανάτου και έτσι τα χρήματα της σύνταξης συνέχιζαν να κατατίθενται κανονικά στο λογαριασμό του θανόντος μέχρι και το τέλος Οκτωβρίου 2011.

Ο 56χρονος κατηγορείται επίσης ότι όλο αυτό το χρονικό διάστημα εισέπραξε παράνομα το συνολικό ποσό των 153.808 ευρώ προκαλώντας ζημία στο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, το οποίο σήμερα απαιτεί από τον κατηγορούμενο το χρηματικό ποσό των 209.564 ευρώ, καθώς σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, οι αχρεωστήτως καταβληθείσες παροχές επιστρέφονται εντόκως σε ποσοστό 5%.

 rodiaki

Διαβάστε Περισσότερα » "Εισέπραττε επί 9 χρόνια τις συντάξεις του πεθαμένου πατέρα του "

Βατόπουλος: Προτείναμε λιγότερους μαθητές ανά τάξη αλλά η κυβέρνηση το απέκλεισε

Σε μία σημαντική αποκάλυψη προχώρησε ο καθηγητής Αλκιβιάδης Βατόπουλος, μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του υπουργείου Υγείας, αναφορικά με τον αριθμό των μαθητών ανά τάξη, εν μέσω πανδημίας.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», ο κ. Βατόπουλος τόνισε ότι η Πολιτεία δήλωσε στους ειδικούς ότι δεν μπορούν να φτιαχτούν νέοι χώροι ώστε να λειτουργήσουν ως σχολικές αίθουσες. Συνεπώς η Επιτροπή προχώρησε σε μια στρατηγική έχοντας αυτό ως δεδομένο.

Πάντως, ο κ. Βατόπουλος ανέφερε ότι «στην Επιστημονική Επιτροπή είχαμε συζητήσει από το Μάρτιο ότι πρέπει να είναι λιγότερα παιδιά στην τάξη και να υπάρχουν περισσότερες αίθουσες». Η πολιτεία το απέκλεισε και οι ειδικοί αναγκαστικά χάραξαν στρατηγική με τα δεδομένα που τούς δόθηκαν.

Ο κ. Βατόπουλος παραδέχτηκε ότι υπάρχει θέμα στην Επιτροπή με τον Γκίκα Μαγιορκίνη τονίζοντας ότι έπρεπε να υπάρχει κριτήριο σύγκρουσης συμφερόντων στα μέλη της. Σημείωσε ότι το lockdown δεν είναι αναπόφευκτο.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Βατόπουλος: Προτείναμε λιγότερους μαθητές ανά τάξη αλλά η κυβέρνηση το απέκλεισε"

Λιάκος για κορονοϊό: Δεν θα πειθαρχήσουμε, εμπρός για νέα Πολυτεχνεία!

Σε μία ακόμα ανάρτηση που θα συζητηθεί προχώρησε ο Αντώνης Λιάκος, μετά τον σάλο που προκάλεσε όταν έγραψε στο Facebook ότι και ο ίδιος θα έκαιγε τη Μόρια αν βρισκόταν στη θέση των προσφύγων.

Αυτή τη φορά, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την αντίθεση του για την πιθανή επιβολή περιοριστικών μέτρων στα άτομα άνω των 65 ετών, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο Αντώνης Λιάκος καλεί την κυβέρνηση να μην προβεί σε τέτοια κίνηση γιατί, όπως λέει, “θα γελοιοποιηθεί” και ολοκληρώνει την ανάρτηση του με τη φράση “εμπρός λοιπόν για της γενιάς μας τα πολυτεχνεία”.

“Ο κ. Χαρδαλιάς μας είπε σοβαρά ότι εξετάζεται η επιβολή περιοριστικών μέτρων για τους ανθρώπους ηλικίας 65 ετών και άνω, αυτούς δηλαδή που βρίσκονται στις κρίσιμες ηλικιακές ομάδες.
Καλά ότι δεν πρόκειται να πειθαρχήσουμε ας το έχουν δεδομένο πριν γελοιοποιηθούν και τα μαζέψουν όπως έκαναν με τον Μεγάλο Περίπατο.
…εμπρός λοιπόν για της γενιάς μας τα πολυτεχνεία!”.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Λιάκος για κορονοϊό: Δεν θα πειθαρχήσουμε, εμπρός για νέα Πολυτεχνεία!"

Πέτσας: Καμία ελληνική κυβέρνηση δεν συζητά θέμα αποστρατιωτικοποίησης των νησιών

Την κατηγορηματική απόρριψη του ενδεχομένου αποστρατιωτικοποίησης των νησιών τόνισε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας σε σημερινή συνέντευξή του στο σταθμό ΣΚΑΪ.

Ο κ. Πέτσας τόνισε ότι καμία ελληνική κυβέρνηση δεν συζητά την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών και πως θα γίνουν τα πάντα ώστε να διαφυλαχθεί η κυριαρχία της χώρας μας, και πρόσθεσε η Τουρκία δεν έχει κανένα λόγο στα Δωδεκάνησα, αφού δεν είναι συμβαλλόμενο μέρος στη συνθήκη παραχώρησής τους στην Ελλάδα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφερόμενος στην Κύπρο τόνισε ότι η Ελλάδα είναι συντονισμένη με τη μεγαλόνησο, "σε όλα τα θέματα" ενώ πρόσθεσε ότι προϋπόθεση για να υπάρξει επικοινωνία του Κυριάκου Μητσοτάκη με το Ταγίπ Ερντογάν "χρειάζεται εμπιστοσύνη και προετοιμασία". "Αν υπάρξουν αυτά τα δύο δεν αποκλείεται κάποια συνομιλία" είπε ο κ. Πέτσας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφερόμενος στις καταλήψεις σχολείων, άφησε υπαινιγμούς ότι είναι υποκινούμενες, λέγοντας ότι υπήρξαν ξεκάθαρες τοποθετήσεις δημάρχων με συγκεκριμένο πολιτικό προφίλ υπέρ των καταλήψεων.

"Έχουμε πολλά πεδία διαφορών, ας αφήσουμε τα σχολεία απ' έξω" είπε ο κ. Πέτσας ενώ αναφερόμενος στις εξελίξεις με τον κορονοϊό, είπε ότι η κυβέρνηση θα στηρίζει το εισόδημα όλων όσοι έχουν πληγεί από την πανδημία για όσο χρειαστεί.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Πέτσας: Καμία ελληνική κυβέρνηση δεν συζητά θέμα αποστρατιωτικοποίησης των νησιών"

Καταγγελία: Γονείς «έσπασαν» την καραντίνα, πήγαν στη δουλειά και έστειλαν το παιδί σχολείο

«Ερχόταν στο σχολείο μας οκτώ μέρες συνεχώς ενώ έπρεπε να είναι σε καραντίνα λογικά. Στο προαύλιο ήταν σε συγχρωτισμό με όλα τα παιδιά. Με όλο το σχολείο δυνητικά», καταγγέλλει η διευθύντρια της σχολικής μονάδας

Mεγάλος κίνδυνος διασποράς του κορωνοϊού ανέκυψε σε δημοτικό σχολείο του Αγίου Παντελεήμονα, εν μέσω αυξανόμενων «λουκέτων» σε σχολικές μονάδες και τμήματα σε όλη την Ελλάδα, λόγω της πανδημίας. Σύμφωνα με καταγγελία της διευθύντριας, γονείς πήγαιναν κανονικά το παιδί τους σχολείο και εκείνοι στις δουλειές τους παρά το γεγονός ότι το μεγαλύτερο τους παιδί είναι θετικό στον ιό και βρίσκονταν υποτίθεται σε καραντίνα.

Το τμήμα της μαθήτριας της Γ’ Λυκείου έχει κλείσει από 15 Σεπτεμβρίου, κανείς όμως, σύμφωνα με την καταγγελία της διευθύντριας, δεν μπήκε στον κόπο να ενημερώσει το δημοτικό που πάει το αδερφάκι της.

«Ερχόταν στο σχολείο μας οκτώ μέρες συνεχώς ενώ έπρεπε να είναι σε καραντίνα λογικά. Στο προαύλιο ήταν σε συγχρωτισμό με όλα τα παιδιά. Με όλο το σχολείο δυνητικά», ανέφερε μεταξύ άλλων στο Star η διευθύντρια του σχολείου.

 Μάλιστα όπως τόνισε η μητέρα του παιδιού δεν απαντά στα τηλεφωνήματα που της κάνουν: «Τον μπαμπά τον πήραμε σήμερα τηλέφωνο από το σχολείο να μας πει αν έκαναν τεστ στο μικρό και μας είπε ότι είναι για δουλειά και να μην τον απασχολούμαι. Μου είπε πως δεν έκατσαν σε καραντίνα γιατί έπρεπε να δουλέψουν. Τον πήρε σήμερα η νοσηλεύτρια και τον παρακαλούσε να κάνει τεστ στον μικρό. Εκείνος έλεγε πως είναι μια χαρά».

«Εγώ πρέπει να ξέρω αν το παιδί  θα κάνει τεστ ή όχι, αν έκανε τεστ, για να ξέρω αν θα κλείσει το τμήμα του το σχολείο του ή δεν ξέρω τι άλλο. Είμαστε τρία σχολεία που συστεγαζόμαστε. Είμαι στον αέρα. Οι γονείς με ρωτάνε τι έγινε και αν το παιδί έκανε τεστ. Οι δάσκαλοι ανησυχούν».

Η διευθύντρια έχει στείλει αναφορά του συμβάντος μεταξύ άλλων στον ΕΟΔΥ, την Πολιτική Προστασία και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α’ Αθήνας.

alfavita

Διαβάστε Περισσότερα » "Καταγγελία: Γονείς «έσπασαν» την καραντίνα, πήγαν στη δουλειά και έστειλαν το παιδί σχολείο"

Καρδίτσα: Η ζωή στις λάσπες! Απόγνωση μία εβδομάδα μετά το φονικό χτύπημα του μεσογειακού κυκλώνα (Φωτό)

Η Καρδίτσα συνεχίζει να μετράει τις πληγές της. Οι καταστροφές που άφησε ο μεσογειακός κυκλώνας παραμένουν και οι κάτοικοι εμφανίζονται απελπισμένοι…

Μία εβδομάδα μετά την καταστροφική πλημμύρα που έπληξε τον νομό Καρδίτσας, η πόλη και η ευρύτερη περιοχή αγωνίζονται να επιστρέψουν σε μια υποτυπώδη κανονικότητα. Με την ταφή, χθες, της 43χρονης φαρμακοποιού από το Μουζάκι που παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά και έχασε τη ζωή της, έκλεισε το κεφάλαιο των απωλειών σε ανθρώπινες ζωές.

Η πόλη εξακολουθεί να μετράει πληγές: ηλεκτροδότηση, υδροδότηση, τηλεφωνία, Ιντερνετ δεν έχουν αποκατασταθεί πλήρως. Τα καταστήματα στη συντριπτική τους πλειονότητα παραμένουν κλειστά. Ακόμα και οι φούρνοι υπολειτουργούν, πολλοί δεν έχουν ανοίξει μετά την πλημμύρα, καθώς από την υδάτινη εισβολή καταστράφηκαν τα μηχανήματα, οι εγκαταστάσεις αλλά και οι προμήθειες σε αλεύρι και άλλες πρώτες ύλες.

Κλειστά παραμένουν και τα μεγάλα σούπερ μάρκετ στο κέντρο της πόλης, καθώς όλα πλημμύρισαν και το εμπόρευμά τους καταστράφηκε ολοσχερώς. Η αγωνιώδης προσπάθεια να καθαριστούν σπίτια και καταστήματα και να στεγνώσουν οικοσκευές και εμπορεύματα συνεχίζεται.

Η ηλεκτροδότηση σε πολλά καταστήματα γίνεται με γεννήτριες. Ορισμένα εμπορικά καταστήματα που άρχισαν δειλά δειλά να λειτουργούν, έχουν προσαρμόσει το ωράριο λειτουργίας ανάλογα με το φως της ημέρας, ώστε να μπορούν να εξυπηρετήσουν τους πελάτες καλύτερα. Πέρα από τα είδη πρώτης ανάγκης, για ένα είδος παραμένει η ζήτηση στα ύψη: για γαλότσες. Παντού μέσα στην πόλη και πολύ περισσότερο έξω από αυτή, υπάρχει λάσπη.

Λάσπη που απόθεσε το νερό της πλημμύρας και λάσπη που καθαρίζεται από τα καταστήματα και τα σπίτια και συγκεντρώνεται στους δρόμους. Η αγωνιώδης προσπάθεια να καθαριστούν σπίτια και καταστήματα και να στεγνώσουν οικοσκευές και εμπορεύματα συνεχίζεται με την προσοχή στραμμένη στο μετεωρολογικό δελτίο.

 

  

  

  

  

  

 

Η πρόβλεψη για επιδείνωση του καιρού από σήμερα μόνο αγωνία προσθέτει. Για τη συνδρομή των πληγέντων σε είδη πρώτης ανάγκης λειτουργεί κέντρο διανομής από τον δήμο στον χώρο του παλαιού στρατοπέδου. Ο στρατός έχει αναλάβει τη διανομή φαγητού.

Οι πιο απαισιόδοξοι λένε ότι η πόλη και η περιοχή δεν πρόκειται να επανέλθουν μετά το χτύπημα της κακοκαιρίας. Οι αισιόδοξοι μιλούν για μια διαδικασία που θα πάρει πολύ καιρό και αγωνιούν ότι η περιοχή και τα προβλήματά της θα ξεχαστούν ύστερα από λίγες μέρες και οι κάτοικοι θα μείνουν να παλεύουν μόνοι, με τις δικές τους δυνάμεις.

Η καταστροφή είναι ολοκληρωτική. Επληξε όλο τον νομό: στα ορεινά έχουν καταστραφεί οδικά δίκτυα, γέφυρες, έργα υποδομής και επιχειρήσεις, ενώ οι κατολισθήσεις απειλούν σπίτια και χωριά. Στην περιοχή της Αργιθέας, όπου το οδικό δίκτυο κάθε χρόνο χρειάζεται σημαντικές παρεμβάσεις μετά τον χειμώνα, πλέον δεν υπάρχει οδικό δίκτυο σε μεγάλο τμήμα.

Η πρόσβαση σε αρκετά χωριά είναι αδύνατη με συμβατικά μέσα. Εκτιμάται ότι θα χρειαστούν ίσως και πέντε χρόνια για να φτιαχτεί πλήρως το οδικό δίκτυο. Γίνεται αγώνας δρόμου να αποκατασταθεί μια βασική σύνδεση και πρόσβαση πριν αρχίσει η περίοδος των βροχών που θα εμποδίζει οποιαδήποτε παρέμβαση. Στα χωριά του κάμπου αναδύεται ως υγειονομική απειλή ο μεγάλος αριθμός ζώων που πνίγηκαν και παραμένουν άταφα.

 newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καρδίτσα: Η ζωή στις λάσπες! Απόγνωση μία εβδομάδα μετά το φονικό χτύπημα του μεσογειακού κυκλώνα (Φωτό)"

Συνεχίζουν ακάθεκτοι Ερντογάν – Ακάρ: Νέες απειλές περί «γαλάζιας πατρίδας» και πολεμικής ισχύος της Τουρκίας

Μήνυμα ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τη «Γαλάζια Πατρίδα» και τα δικαιώματα της Τουρκίας έστειλε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με αφορμή την επέτειο για τη ναυμαχία της Πρέβεζας τον Σεπτέμβριο του 1538.

«Η Τουρκία θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τη «Γαλάζια Πατρίδα» και τα δικαιώματά της», επανέλαβε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με αφορμή την επέτειο για τη ναυμαχία της Πρέβεζας τον Σεπτέμβριο του 1538.

«Σήμερα ως μια από τις 10 χώρες που μπορούν να σχεδιάσουν, να κατασκευάσουν και να συντηρήσουν πολεμικά πλοία, θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε τις ναυτικές μας δυνάμεις και να προστατεύουμε τη «Γαλάζια Πατρίδα» για να ενισχύσουμε το αίσθημα εμπιστοσύνης στους συμμάχους μας και να συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντά μας» είπε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Σε ανάλογο ύφος και οι δηλώσεις που έκανε και ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ ο οποίος στο δικό του μήνυμα και αναφερόμενους στη χώρα του, είπε ότι «θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντά της σε όλες τις θάλασσες, ειδικά στο Αιγαίο, την ανατολική Μεσόγειο και την Μαύρη Θάλασσα».

«Οι πρόσφατες εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο έδειξαν ότι το να διαθέτει η χώρα μας σύγχρονες ναυτικές δυνάμεις είναι ζωτικής σημασίας» είπε αρχικά ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

«Το Πολεμικό Ναυτικό μας θα φτάσει σε ισχυρότερο επίπεδο με την ολοκλήρωση των νέων σχεδίων που κατασκευάζονται από την αμυντική βιομηχανία της χώρας μας. Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε με αποφασιστικότητα τα συμφέροντά της σε όλες τις θάλασσες, ειδικά στο Αιγαίο, την ανατολική Μεσόγειο και την Μαύρη Θάλασσα» κατέληξε στην δήλωσή του ο κ. Ακάρ.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Συνεχίζουν ακάθεκτοι Ερντογάν – Ακάρ: Νέες απειλές περί «γαλάζιας πατρίδας» και πολεμικής ισχύος της Τουρκίας"

Αγρίνιο: Λίγα λεπτά βροχής έφεραν αυτές τις εικόνες! Διαλύθηκαν δρόμοι και πλαγιές (Φωτό και Βίντεο)

Ο καιρός δείχνει ξανά τα δόντια του, στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Πλημμύρες, διακοπές ρεύματος και καταστροφές προβληματίζουν τους κατοίκους…

Προβλήματα σε τμήματα του οδικού δικτύου στην Αιτωλοακαρνανία καταγράφονται από την κακοκαιρία, που έχει ως κύριο χαρακτηριστικό τις έντονες βροχοπτώσεις. Τα πρώτα προβλήματα σημειώθηκαν στην περιοχή της Χούνης.

Mεγάλος όγκος φερτών υλικών έφραξαν το δρόμο προς την Χούνη. Στο σημείο βρίσκεται η αστυνομία και έχει κληθεί μηχάνημα για να ανοίξει τον δρόμο που βλέπετε στις παρακάτω φωτογραφίες.

Μεγάλες καταστροφές και στο δήμο Θέρμου από την πρωινή πλημμύρα. Μεγαλύτερες ζημιές στις Τοπικές Κοινότητες Αναλήψεως, Αβαρίκου, Κάτω Χρυσοβίτσα, Πετροχώρι, Σιταράλωνα και στους οικισμούς Δοσούλα, Κουλούρια και Κόφτρα.

 

  

  

  

  

  

 

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αγρινίου δέχθηκε αρκετές κλήσεις, από νωρίς το πρωί και χρειάστηκε να επέμβει για αντλήσεις υδάτων σε σπίτια σε Δαγκλή και Μάνου Κατράκη, σε 3 σπίτια στην περιοχή της Στράτου και μια ακόμη  από σπίτι στην Κάτω Χρυσοβίτσα. Επίσης υπήρξαν κλήσεις για εγκλωβισμούς σε ασανσέρ λόγω διακοπής στην ηλεκτροδότηση…


Διαβάστε Περισσότερα » "Αγρίνιο: Λίγα λεπτά βροχής έφεραν αυτές τις εικόνες! Διαλύθηκαν δρόμοι και πλαγιές (Φωτό και Βίντεο)"

Σοκ με ξυλοδαρμό 13χρονης από ομάδα ανηλίκων στα Γιαννιτσά - Μήνυση από τους γονείς

Σοκ προκαλεί η υπόθεση του ξυλοδαρμού ενός 13χρονου κοριτσιού από ομάδα ανηλίκων στα Γιαννιτσά. Η οικογένειά του καταθέτει την Δευτέρα μήνυση κατά τεσσάρων κοριτσιών ηλικίας από 13 έως 15 ετών, από τα Γιαννιτσά, για πρόκληση σωματικής βλάβης, εξύβριση και απειλή.

Σύμφωνα με την δικηγόρο της οικογένειας, κ. Αναστασία Δαρδανελιώτη, πρόκειται για "συμμορία ανηλίκων που απείλησε, ξυλοκόπησε άσχημα και μάλιστα χωρίς κανένα λόγο το παιδί μέσα στην πόλη και ειδικότερα στον προαύλειο χώρο του 1ου Γυμνασίου Γιαννιτσών".  
 
Όπως μας είπε ο πατέρας της 13χρονης, "το συμβάν σημειώθηκε το περασμένο Σάββατο, στις 9.30 το βράδυ, στο 1ο Γυμνάσιο Γιαννιτσών όπου τα τέσσερα κορίτσια που μηνύουμε επιτέθηκαν, γρονθοκόπησαν και χτύπησαν άσχημα την κόρη μου στο κεφάλι, χωρίς καμιά αιτία, χωρίς κανέναν απολύτως λόγο". Το κορίτσι μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο Γιαννιτσών και από εκεί, λόγω έλλειψης παιδοχειρουργού, διακομίστηκε στο νοσοκομείο "Παπαγεωργίου" της Θεσσαλονίκης, όπου παρέμεινε σε νοσηλεία για δύο ημέρες. Η διάγνωση, σύμφωνα με τους μηνυτές, ήταν κάκωση κεφαλής και μετατόπιση αυχένα, που καθιστά υποχρεωτική τη χρήση κολάρου. 
 
Σύμφωνα πάντα με τους μηνυτές, τα συγκεκριμένα κορίτσια έχουν ασκήσει και στο παρελθόν μπούλινγκ σε άλλα συνομίλικα παιδιά, ενώ  πριν από δύο εβδομάδες είχαν χτυπήσει και ένα ακόμη ανήλικο κορίτσι.
 
Όπως τόνισε η δικηγόρος της οικογένειας το κορίτσι που ξυλοκοπήθηκε βρίσκεται σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση, καθώς φοβάται να βγει από το σπίτι του, ενώ η ψυχή του είναι διαλυμένη.

karatzova

Διαβάστε Περισσότερα » "Σοκ με ξυλοδαρμό 13χρονης από ομάδα ανηλίκων στα Γιαννιτσά - Μήνυση από τους γονείς"

Σε καραντίνα και οι δομές μεταναστών σε Θήβα-Σέρρες

Με κοινές αποφάσεις των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Μετανάστευσης και Ασύλου, τέθηκαν σε πλήρη υγειονομικό αποκλεισμό οι δομές φιλοξενίας σε Θήβα και Σέρρες (πρώην Γεωργική Σχολή).   

Τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας θα είναι σε ισχύ έως και τις 9 Οκτωβρίου σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.  

Σε υγειονομικό αποκλεισμό παραμένουν οι δομές του Ελαιώνα, Κουτσόχερου, Μαλακάσας, Οινοφύτων, Ριτσώνας, Σχιστού, καθώς και των Κέντρων Υποδοχής και Ταυτοποίησης Λέρου, Σάμου και Φυλακίου.

Σε όλες τις υπόλοιπες δομές της χώρας ισχύουν τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Σε καραντίνα και οι δομές μεταναστών σε Θήβα-Σέρρες"

Πάτρα: Στο νοσοκομείο του Ρίου ασθενής από τσίμπημα μαύρης αράχνης - Επιχείρηση για την μεταφορά αντίδοτου ορού

Ανησυχία προκαλούν τα συνεχή περιστατικά από τσίμπημα μαύρης αράχνης στη Δυτική Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Tempo24.news, στο Περιφερειακό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας έχει μεταφερθεί ασθενής, τον οποίον τσίμπησε «μαύρη χήρα».

Στο νοσηλευτικό ίδρυμα επικρατεί έντονη κινητικότητα και οι γιατροί καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την αντιμετώπιση του περιστατικού.

Πρόκειται για 36χρονο από το Αίγιο. Στον ασθενή πρέπει να χορηγηθεί αντίδοτος ορός και απαιτείται η μεταφορά του από την Αθήνα.

Οι γιατροί επικοινώνησαν με τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη. Ο ίδιος έδωσε εντολή στον οδηγό του να φύγει για την Αθήνα με τελικό προορισμό το Αγλαΐα Κυριακού όπου βρίσκεται το Κέντρο Δηλητηριάσεων με το οποίο είχε προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία.

Ωστόσο, προκειμένου να μην χαθει πολύτιμος χρόνος, σε συννενόηση με την τοπική αστυνομία περιπολικό έχει ήδη φτάσει στο Αγλαΐα Κυριακού. Οι αστυνομικοί θα παραλάβουν τον ορό και θα τον παραδώσουν στην Κόρινθο στο οδηγό του διοικητή της 6ης ΥΠΕ, ο οποίος θα τον φέρει στο νοσοκομείο του Ρίου για τον 36χρονο.

Υπενθυμίζεται πως στα τέλη Ιουλίου, βρέφος 10 μηνών σε περιοχή της Αμφιλοχίας δέχτηκε δάγκωμα από μαύρη αράχνη. Το παιδί μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών όπου  χορηγήθηκε αντιαραχνικός  ορός.

Για να φτάσει γρήγορα το φάρμακο χρειάστηκε, μάλιστα, να στηθεί ολόκληρη γέφυρα μεταξύ Αθήνας και Πάτρας.

tempo24

Διαβάστε Περισσότερα » "Πάτρα: Στο νοσοκομείο του Ρίου ασθενής από τσίμπημα μαύρης αράχνης - Επιχείρηση για την μεταφορά αντίδοτου ορού"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news