facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020

Τουρκία: Νέα NAVTEX για έρευνες του Oruc Reis κοντά σε Ρόδο-Καστελόριζο

Σε νέες προκλήσεις προχωρά η Άγκυρα, η οποία εξέδωσε σήμερα το βράδυ νέα NAVTEX για σεισμογραφικές έρευνες του τουρκικού ερευνητικού πλοίου «Oruc Reis».

Η νέα NAVTEX με την οποία παρατείνονται οι ενέργειες του τουρκικού ερευνητικού, αφορά τη χρονική περίοδο 2 Σεπτεμβρίου με 12 Σεπτεμβρίου και εκδόθηκε όπως και οι προηγούμενες από τον σταθμό της Αττάλειας. Η NAVTEX εκδόθηκε για μία περιοχή η οποία εφάπτεται, προς Βορρά, με την αμέσως προηγούμενη, άρα και πιο κοντά στο σύμπλεγμα του Καστελλορίζου και τη Ρόδο.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Τουρκία: Νέα NAVTEX για έρευνες του Oruc Reis κοντά σε Ρόδο-Καστελόριζο"

Κρούσματα κορονοϊού: Αυτά είναι τα έκτακτα μέτρα στη δομή φιλοξενίας Βύρωνα και στο γηροκομείο Μοσχάτου

Περιοριστικά μέτρα τίθενται στη δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων στον Βύρωνα και στη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων στο Μοσχάτο, μετά την εμφάνιση κρουσμάτων κορονοϊού.

Σχετικά με τη δομή φιλοξενίας στον Βύρωνα – όπου εντοπίστηκαν 28 κρούσματα– με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά, αποφασίστηκαν τα εξής:


  • Αναστέλλεται η δυνατότητα εισόδου και εξόδου, εξαιρουμένου του προσωπικού της μονάδας, το οποίο μπορεί να εναλλάσσεται κάθε 48 ώρες.
  • Η τροφοδοσία και η παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.), στην δομή φιλοξενίας θα γίνεται από τους προμηθευτές, χωρίς δυνατότητα εισόδου τους σε αυτή, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής.
  • Τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν από 31-08-2020 και ώρα 21.00 και για 14 ημέρες, έως 14-09-2020 και ώρα 21.00

Τα ίδια μέτρα αποφασίστηκαν και για τη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων που βρίσκεται στο Μοσχάτο. και θα ισχύουν έως την έκδοση των αποτελεσμάτων των εργαστηριακών εξετάσεων που πραγματοποιήθηκαν στους φιλοξενούμενους και στο προσωπικό της μονάδας.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Κρούσματα κορονοϊού: Αυτά είναι τα έκτακτα μέτρα στη δομή φιλοξενίας Βύρωνα και στο γηροκομείο Μοσχάτου"

Ο Ερντογάν προς Έλληνες: ¨Να διαβάσουν ξανά την πρόσφατη ιστορία τους¨…

Ο ΠτΔ Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αντέδρασε έντονα κατά της Ελλάδας η οποία κρυβόμενη πίσω από χώρες όπως η Γαλλία ,η Γερμανία και τα ΗΑΕ, προκαλεί την Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο Ερντογάν ανέφερε πως δεν θα επιτρέψουν ποτέ τη ληστεία και την πειρατεία στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο και δήλωσε πως “Θα πρότεινα σε αυτούς που ανταποκρινόμενοι σε υποδαύλιση παλιών αποικιοκρατών κάνουν μαγκιές απέναντι στην Τουρκία, να διαβάσουν ξανά την πρόσφατη τους ιστορία.

Επιθυμώ να υπογραμμίσω την εξής αλήθεια. Εμείς ούτε τρώμε το δικαίωμα κάποιου ούτε επιτρέπουμε να φάνε το δικό μας..

Δεν πρόκειται πότε να επικροτήσουμε ληστεία και πειρατεία στη Μεσόγειο και το Αιγαίο”

tourkikanea
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Ερντογάν προς Έλληνες: ¨Να διαβάσουν ξανά την πρόσφατη ιστορία τους¨…"

Μενδώνη: Θύμα παραπληροφόρησης ο κ. Τσίπρας για τη φωτιά στις Μυκήνες

Στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, σχετικά με τις δηλώσεις που έκανε νωρίτερα για τη φωτιά στις Μυκήνες, απάντησε η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη.

Η απάντηση της υπουργού Πολιτισμού είναι η εξής, όπως ενημερώνει με ανακοίνωσή του το ΥΠΠΟΑ: «Λυπάμαι ειλικρινά που ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αλέξης Τσίπρας έπεσε θύμα παραπληροφόρησης. Δεν διανοούμαι ότι συνειδητά θέλει να δυσφημίσει τον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών και συνεπώς τη χώρα.

Από αύριο το πρωί, ο αρχαιολογικός χώρος και το μουσείο των Μυκηνών λειτουργούν στο καθιερωμένο τους ωράριο.

Είμαι στη διάθεση του π. Πρωθυπουργού, να τον ξεναγήσω προσωπικά, όποτε εκείνος επιθυμεί. Ώστε, ιδίοις όμμασι να διαπιστώσει ότι οι Μυκήνες είναι οι πολύχρυσες του Ομήρου…».

Τσίπρας για τη φωτιά στις Μυκήνες: Προκαλεί οργή η στάση της κυβέρνησης

Ανάρτηση για τη φωτιά στις Μυκήνες έκανε στα social media ο Αλέξης Τσίπρας, ρίχνοντας τα βέλη του στην κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Οι εικόνες από την πρωτοφανή καταστροφή στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών που κάνουν το γύρο του κόσμου, προκαλούν θλίψη σε κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα. Η στάση της κυβέρνησης όμως, προκαλεί οργή.

Σε ένα ακόμα ζήτημα, αρνείται να αναλάβει οποιαδήποτε ευθύνη και καταφεύγει ξανά στην παραποίηση της πραγματικότητας.

Τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ τη δοξάζουν γιατί δεν έγινε στάχτη όλος ο χώρος, ενώ η Υπουργός δηλώνει ότι "οι επισκέπτες απλά θα δουν λίγα καμένα χόρτα".

Λίγη ντροπή δεν θα έβλαπτε».

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Μενδώνη: Θύμα παραπληροφόρησης ο κ. Τσίπρας για τη φωτιά στις Μυκήνες"

Ισπανία: Πάνω από 23.000 νέα κρούσματα της πανδημίας από την Παρασκευή, 2.489 το τελευταίο 24ωρο

Η Ισπανία κατέγραψε περισσότερα από 23.000 νέα κρούσματα κορονοϊού από την Παρασκευή, ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής της υπηρεσίας εκτάκτων υγειονομικών καταστάσεων Φερνάντο Σιμόν σε συνέντευξη Τύπου, υποδηλώνοντας ότι το ποσοστό μόλυνσης έχει μειωθεί ελαφρώς από το ανώτατο όριο που είχε φθάσει την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, 2.489 νέα κρούσματα διαγνώστηκαν το τελευταίο 24ωρο, ενώ σε 462.858 ανέρχεται ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων από την έναρξη της πανδημίας στη χώρα.

Πέντε άνθρωποι πέθαναν την τελευταία ημέρα, αυξάνοντας σε 29.094 τον συνολικό απολογισμό των θανάτων.

Τα τελευταία αυτά στοιχεία μπορεί να αλλάξουν στο μέλλον καθώς η Ισπανία προσαρμόζει αναδρομικά τα ημερήσια επίσημα στοιχεία της.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Ισπανία: Πάνω από 23.000 νέα κρούσματα της πανδημίας από την Παρασκευή, 2.489 το τελευταίο 24ωρο"

Νέες αεροπορικές οδηγίες έως 15 Σεπτεμβρίου – Ποιες χώρες αφορούν

Νέες αεροπορικές οδηγίες που θα ισχύσουν έως και την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2020 εξέδωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) τη Δευτέρα (31.08.2020).

Με τις νέες αεροπορικές οδηγίες παρατείνεται, συγκεκριμένα, η αεροπορική οδηγία (notam) που αφορά την αναστολή πτήσεων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας έως τις 15 Σεπτεμβρίου τα μεσάνυχτα.

Παράλληλα, επεκτείνεται έως τις 15/09/2020 και ώρα 23:59 η αεροπορική οδηγία, η οποία προβλέπει ότι όλες οι πτήσεις από και προς Ελλάδα από Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία θα διεξάγονται μόνο στο Δ.Α.Α «Ελευθέριος Βενιζέλος», αποκλείοντας τα δρομολόγια στα υπόλοιπα αεροδρόμια.

Επίσης παρατείνεται έως τις 15 Σεπτεμβρίου η notam που προβλέπει ότι όσοι ταξιδεύουν προς Ελλάδα με αεροπορική σύνδεση από Βουλγαρία, Ρουμανία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Μάλτα, Σουηδία, Βέλγιο, Ισπανία, Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία θα εισέρχονται στην χώρα μας μόνο με αρνητικό τεστ Covid-19 το οποίο θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την άφιξή τους.
Παράλληλα επεκτείνεται η αεροπορική οδηγία έως τις 15/9/2020 που προβλέπει απαγόρευση εισόδου στην χώρα μη Ευρωπαίων Πολιτών (Non EU Citizens). Από την συγκεκριμένη nοtam εξαιρούνται οι ακόλουθες 11 χώρες: Αυστραλία, Καναδάς, Γεωργία, Ιαπωνία, Νέα Ζηλανδία, Ρουάντα, Νότια Κορέα, Ταϊλάνδη, Τυνησία, Ουρουγουάη και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Όσον αφορά την αεροπορική οδηγία (notam) που αφορά τους ταξιδιώτες από Ισραήλ παρατείνεται επίσης έως τις 15 Σεπτεμβρίου και προβλέπει ότι όσοι ταξιδεύουν προς Ελλάδα με αεροπορική σύνδεση από Ισραήλ θα εισέρχονται στην χώρα μας μόνο με αρνητικό τεστ Covid-19, το οποίο θα έχει διενεργηθεί με τη μέθοδο PCR, (λήψη στοματοφαρυγγικού ή ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος), μέχρι 72 ώρες πριν την άφιξή τους. Επίσης οι μόνιμοι κάτοικοι Ισραήλ που έρχονται στην Ελλάδα θα επανυποβάλλονται σε τεστ για covid-19 ενώ ορίζεται ανώτατο όριο εισόδου 1.200 ταξιδιωτών την εβδομάδα από το Ισραήλ και μόνο στους αερολιμένες Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Ηρακλείου, Κέρκυρας και Κω.

Με νέα αεροπορική οδηγία αναστέλλονται προσωρινά έως τις 15/9/2020 όλες οι πτήσεις επιβατών από την Ελλάδα και την περιοχή της Καταλονίας στην Ισπανία.

Η ΥΠΑ ενημερώνει και για την παράταση έως τις 15 Σεπτεμβρίου της υποχρεωτικής συμπλήρωσης της φόρμας Passenger Locator Form (PLF) στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://travel.gov.gr/ από όλους τους επιβάτες διεθνών πτήσεων προς την Ελλάδα. Η συμπλήρωση μπορεί να γίνεται και την προηγούμενη ημέρα πριν από την άφιξη.

Επισημαίνεται ότι πριν από την αποδοχή των επιβατών για επιβίβαση, οι αεροπορικές εταιρείες πρέπει να ελέγξουν: α) την επιβεβαίωση για υποβολή PLF τουλάχιστον την προηγούμενη ημέρα πριν από την πτήση, το οποίο είναι υποχρεωτικό ταξιδιωτικό έγγραφο. β) την αλληλογραφία με το κωδικό QR και το PLF. Αεροπορικές εταιρείες που δεν συμμορφώνονται με αυτήν την υποχρέωση ελέγχου, θα είναι υπεύθυνες για τον επαναπατρισμό των επιβατών με έξοδα της εταιρείας.

Για τις notams, (παρατάσεις, αντικαταστάσεις, νέες), ισχύουν οι εξαιρέσεις ως έχουν από τις προϋπάρχουσες αεροπορικές οδηγίες. Επιπρόσθετα από όλες τις notams εξαιρούνται τα προγράμματα επαναπατρισμού Ελλήνων, ενώ υπενθυμίζεται ότι στα πρόσωπα που παραβιάζουν τις αεροπορικές οδηγίες επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο πέντε χιλιάδων (5.000) ευρώ.

ΑΠΕ – ΜΠΕ/newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέες αεροπορικές οδηγίες έως 15 Σεπτεμβρίου – Ποιες χώρες αφορούν"

Σταϊκούρας: Θα ενισχύσουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις και όχι μόνον εξοπλιστικά

«Εντολή του Πρωθυπουργού είναι να μειώσουμε όσο μπορούμε τους φόρους, να είμαστε κοντά στα χαμηλά στρώματα και να ενισχύσουμε την αποτρεπτική ισχύ των Ενόπλων Δυνάμεων» τόνισε σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο του Alpha και τον Αντώνη Σρόιτερ, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. «Εχουμε όλες τις επιλογές για να στηρίξουμε τις Ενοπλες Δυνάμεις -και όχι μόνον με τα εξοπλιστικά προγράμματα», τόνισε. Όπως είναι γνωστό το Πρώτο Θέμα της Κυριακής αποκάλυψε πως η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να διαθέσει 10 δισ. ευρώ τα επόμενα χρόνια για την ενίσχυση της εθνικής Άμυνας.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας εκτίμησε πως τον Αύγουστο οι εισπράξεις εσόδων έκλεισαν καλύτερα από τις εκτιμήσεις. Υπενθύμισε ότι την Παρασκευή η ΕΛΣΤΑΤ ανακοινώνει τα στοιχεία β΄τριμήνου για την Οικονομία αλλά «οι πρόδρομοι δείκτες κινούνται  κοντά» στις προβλέψεις της κυβέρνησης, ενώ ήδη η ΕΕ αναθεώρησε επί τα βελτίω τις εκτιμήσεις της για τη χώρα μας –και επί τα χείρρω άλλες- «και άρα κάτι καλό κάνουμε».

Τόνισε πως υπάρχουν ταμειακά διαθέσιμα 35 δισ. και η κυβέρνηση δημιούργησε ήδη δημοσιονομικό χώρο 10 δισ. με ομόλογα και έντοκα γραμμάτια, ενώ αναμένονται τον Σεπτέμβριο και 2,7 δισ. ευρώ από την ΕΕ για το πρόγραμμα SUR, ώστε να μπορεί η κυβέρνηση να χρηματοδοτήσει την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Όπως ανακοίνωσε ήδη έχουν κάνει αίτηση 48.000 ενήμεροι και μη ενήμεροι δανειολήπτες για κρατική επιδότησης. Τόνισε πως η χώρα αποκτά νέο πτωχευτικό και ενιαίο σύστημα για όλα τα χρέη και, ακόμα και όσοι τυχόν δεν μπορέσουν ούτε με τον εξωδικαστικό να βρουν λύση, «υπάρχει στήριξη επιδότησης δανείου ή ενοικίου» για τα ασθενέστερα ή υποχρεωμένα νοικοκυριά.

Προανήγγειλε επιστρεπτέα προκαταβολή ΙΙΙ και τον Σεπτεμβριο που θα καλύπτει και όσους είχαν υποστεί περιοριστικά μέτρα και μείωση τζίρου τον Αύγουστο, ενώ υπογράμμισε ότι αναβάλλονται για Απρίλιο όλες οι οφειλές του lock down, ενώ΄ταυτόχρονα το υπουργείο Εργασίας επεκτείνει το επίδομα ανεργίας και το πρόγραμμα Συνεργασίας.

«Προσπαθούμε να είμαστε όσο μπορούμε πιο κοντά και έγκαιρα στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις» όπως ανέφερε.


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Σταϊκούρας: Θα ενισχύσουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις και όχι μόνον εξοπλιστικά"

Ανοίγουν αύριο Τρίτη οι βρεφονηπιακοί σταθμοί – Όλα τα μέτρα ασφαλείας

Ανοίγουν την Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου οι βρεφονηπιακοί σταθμοί της χώρας με υποχρεωτική χρήση μάσκας για τους εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους σε αυτούς λόγω του κορονοϊού.

Οι μάσκες δεν θα είναι υποχρεωτικές για τα βρέφη και τα νήπια, όπως συνέστησε η επιτροπή των ειδικών. Για να λειτουργήσουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί είναι απαραίτητο να λαμβάνονται αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

Με βάση την επεξεργασία των επιδημιολογικών δεδομένων, αποφασίστηκε να επαναλειτουργήσουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί σε καθημερινή βάση, χωρίς περιορισμό στις δυναμικότητες και με την αυστηρή τήρηση των μέτρων και των οδηγιών:


1) Η χρήση μάσκας για τα παιδιά των βρεφονηπιακών είναι προαιρετική.
2) Υποχρεωτική είναι η χρήση μη ιατρικής μάσκας (ή σε ειδικές περιπτώσεις ασπίδας προσώπου) από όλους τους εργαζόμενους στους σταθμούς.

3) Διαχωρισμός των δραστηριοτήτων κατά τμήματα στο προαύλιο

4) Ειδική μέριμνα για τη σίτιση

ΑΠΕ-ΜΠΕ/newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Ανοίγουν αύριο Τρίτη οι βρεφονηπιακοί σταθμοί – Όλα τα μέτρα ασφαλείας"

Κορωνοϊός: «Έκανα εξετάσεις, μου είπαν ότι είμαι καλά και έφυγα» λέει ο νεαρός που... το έσκασε από τον Ευαγγελισμό

«Δεν συνέβη τίποτα. Μου είπαν ότι είμαι καλά και έφυγα. Όχι επειδή ήθελα. Δεν ξέρω τι λένε οι γιατροί. Έχω κάνει εξετάσεις. Δεν έχω τίποτα. Μία μέρα έκανα πυρετό. Εγώ είμαι μία χαρά. Τρώω, πίνω, περπατάω δεν έχω πυρετό».

Τα παραπάνω υποστήριξε στο protothema.gr o 26χρονος άνδρας, ο οποίος αναζητείται από την ΕΛ.ΑΣ., καθώς το βράδυ του Σαββάτου, παρότι διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό στο νοσοκομείο Ευαγγελισμό, αποφάσισε να βγάλει… φτερά και να εξαφανιστεί με… ταξί!

Το θρίλερ της εξαφάνισης του νεαρού που έσπασε την καραντίνα

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα ξεκίνησαν το βράδυ του Σαββάτου, όταν ο νεαρός, ασιατικής καταγωγής, εμφανίστηκε στο νοσοκομείο. Όπως αναφέρεται στο ενημερωτικό έγγραφο του τμήματος Ασφαλείας Συντάγματος από το ιατρικό προσωπικό πραγματοποιήθηκε… express test για τον κορωνοϊό και ο νεαρός διαγνώστηκε θετικός. Αυτός ήταν άλλωστε και ο λόγος που ο γιατρός ενημέρωσε τον ασθενή ότι θα γινόταν εισαγωγή στο Νοσοκομείο για θεραπεία και παρακολούθηση. Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr κατά τη διαδικασία εισαγωγής και ενώ ο ασθενής περίμενε μέχρι να μεταφερθεί σε δωμάτιο, χωρίς να ενημερώσει το ιατρικό προσωπικό, γύρω στη μία και μισή τα ξημερώματα της Κυριακής αποχώρησε.

Όπως ανέφερε ο γιατρός που τον παρακολούθησε, φορούσε κοντομάνικο μπλουζάκι και κοντό τζιν παντελόνι. Μία κυρία ενημέρωσε τον γιατρό πως είδε τον θετικό στον κορωνοϊό νεαρό να αποχωρεί από το νοσοκομείο. Ο γιατρός κάλεσε τον τηλεφωνικό αριθμό που είχε αφήσει ο 26χρονος αλλά το σήκωσε ο αδερφός του, ο οποίος είπε ότι δεν επιθυμεί να νοσηλευτεί και ότι θα παραμείνει σε καραντίνα στο σπίτι!

Ο γατρός ενημέρωσε άμεσα την ΕΛ.ΑΣ. με τα στελέχη της Ασφάλειας Συντάγματος να σχηματίζουν άμεσα δικογραφία εις βάρος του απερίσκεπτου 26χρονου. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ζήτησαν από τους συναδέλφους τους στο τμήμα Κολωνού και Περιστερίου να τον αναζητήσουν και να τον μεταφέρουν πίσω στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός: «Έκανα εξετάσεις, μου είπαν ότι είμαι καλά και έφυγα» λέει ο νεαρός που... το έσκασε από τον Ευαγγελισμό"

Συναγερμός στον ΕΟΔΥ για δεκάδες κρούσματα σε δομή φιλοξενίας ανηλίκων μεταναστών στον Βύρωνα

Σε νέο συναγερμό τέθηκαν οι αρχές τους ΕΟΔΥ έπειτα από δεκάδες κρούσματα του κορονοϊού που εντοπίστηκαν στη δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων μεταναστών στον Βύρωνα.

Κλιμάκιο του Οργανισμού έσπευσε στη δομή καθώς μετά από δειγματοληπτικό έλεγχο που έγινε, εντοπίστηκε διψήφιος αριθμός κρουσμάτων. Σύμφωνα με πληροφορίες, θετικοί έχουν βρεθεί 8 εργαζόμενοι και 22 φιλοξενούμενοι στη δομή.

Έχει ήδη δρομολογηθεί η υποβολή του συνόλου των φιλοξενουμένων ανηλίκων σε μοριακό έλεγχο, ενώ έχει ξεκινήσει και η ιχνηλάτηση των επαφών τους αλλά και του προσωπικού. Η δομή έχει τεθεί ήδη σε καραντίνα.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Συναγερμός στον ΕΟΔΥ για δεκάδες κρούσματα σε δομή φιλοξενίας ανηλίκων μεταναστών στον Βύρωνα"

ΗΠΑ: “Έσπασε” το φράγμα των 6 εκατομμυρίων κρουσμάτων κορονοϊού

Περισσότερα από 6 εκατομμύρια κρούσματα έχουν καταγραφεί στις ΗΠΑ από την έναρξη της πανδημίας, σύμφωνα με καταμέτρηση του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

Οι ΗΠΑ, η πρώτη οικονομική δύναμη παγκοσμίως, είναι μακράν η πλέον πληγείσα παγκοσμίως χώρα από την πανδημία σε απόλυτα μεγέθη, με περισσότερους από 183.000 θανάτους στην επικράτειά τους.

Σχεδόν το 20% των μολύνσεων από τον νέο κορονοϊό παγκοσμίως έχει καταγραφεί στις ΗΠΑ.

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων του Covid – 19 μειώθηκε τις τελευταίες εβδομάδες στις ΗΠΑ, αλλά η χώρα απέχει πολύ από την καταπολέμηση της πανδημίας.

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, που θα διεκδικήσει μια δεύτερη θητεία στις 3 Νοεμβρίου, υποσχέθηκε ολοκληρωτική νίκη επί της πανδημίας του κορονοϊού χάρη στην ανάπτυξη φέτος, όπως δήλωσε, ενός εμβολίου του οποίου “εκατοντάδες εκατομμύρια δόσεις θα είναι γρήγορα διαθέσιμες”.

Το όριο των 5 εκατομμυρίων κρουσμάτων ξεπεράστηκε στις αρχές Αυγούστου.

ΑΠΕ – ΜΠΕ/newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "ΗΠΑ: “Έσπασε” το φράγμα των 6 εκατομμυρίων κρουσμάτων κορονοϊού"

Βουλή: Μενδώνη κατά ΣΥΡΙΖΑ για τη φωτιά στις Μυκήνες

Σε διαβεβαιώσεις πως τα μνημεία του αρχαιολογικού χώρου των Μυκηνών δεν υπέστησαν ζημιές από την πρόσφατη πυρκαγιά, προχώρησε στην Βουλή η κυρία Λίνα Μενδώνη.

Επιστρέφοντας δε την κριτική που ασκεί η αξιωματική αντιπολίτευση, η υπουργός Πολιτισμού ανέφερε «στο σπίτι του καμμένου δεν μιλούν για φωτιές. Είμαι υπερήφανη για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς. Τα καμμένα χόρτα δίνουν μια δυσάρεστη εικόνα, ωστόσο είναι καμμένα χόρτα».

Η κυρία Μενδώνη απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρολιάκου είπε ότι ο κρατικός μηχανισμός όχι απλώς αντέδρασε, αλλά είχε προνοήσει ώστε να μην προκληθεί ζημιά στον αρχαιολογικό χώρο.

«Το κράτος αντέδρασε. Στόχος δεν είναι να πούμε τι ψευδώς συνέβη. Δεν έχουμε την παραμικρή ζημία στα μνημεία του αρχαιολογικού χώρου» ανέφερε η υπουργός επισημαίνοντας πως κάθε φωτιά σε αρχαιολογικό χώρο είναι θλιβερό γεγονός.

Από την πλευρά του ο κ. Σκουρολιάκος τόνισε ότι η πυρκαγιά στις Μυκήνες προκαλεί θλίψη και ότι θα περιμένει τους ειδικούς να τοποθετηθούν για το αν προλάβαμε να σώσουμε τα μνημεία. «Ήμουν στις Μυκήνες το πρωί. Το θέαμα είναι φρικτό και πόρρω απέχει από την προσπάθεια που κάνετε να το εξωραΐσετε» είπε ο κ. Σκουρολιάκος.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Βουλή: Μενδώνη κατά ΣΥΡΙΖΑ για τη φωτιά στις Μυκήνες"

Εξυπηρέτηση στον e-ΕΦΚΑ με ηλεκτρονικό ραντεβού

Στο πλαίσιο της καλύτερης εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων, συνταξιούχων και εργοδοτών και με σκοπό την αποφυγή πολύωρων αναμονών και συνωστισμού στις μονάδες του e-ΕΦΚΑ, από σήμερα 31 Αυγούστου 2020, εισάγεται νέο σύστημα εξυπηρέτησης με ραντεβού.
Οι συναλλασσόμενοι μπορούν μέσω της εθνικής δικτυακής πύλης (gov.gr) ή του δικτυακού τόπου της νέας υπηρεσίας www.efka.gov.gr/rv, να εισέλθουν με τους κωδικούς Taxis στην νέα ηλεκτρονική υπηρεσία. Με απλά βήματα επιλέγουν το υποκατάστημα και το τμήμα που επιθυμούν να εξυπηρετηθούν και κλείνουν αυτόματα το πρώτο διαθέσιμο ραντεβού που επιθυμούν. Την ημέρα του ραντεβού αρκεί να προσέλθουν λίγα μόνο λεπτά νωρίτερα και να εξυπηρετηθούν άμεσα και με ασφάλεια.
Από τη δυνατότητα κλεισίματος ραντεβού εξαιρούνται οι παρακάτω συναλλαγές, οι οποίες  παρέχονται αποκλειστικά και μόνο ηλεκτρονικά στους πολίτες που σημαίνει ,ότι δε χρειάζεται επίσκεψη σε υποκατάστημα του e-ΕΦΚΑ για τη διεκπεραίωσή τους
-Βεβαίωση Α.Μ.Κ.Α (amka.gr)
-Έλεγχος Ασφαλιστικής Ικανότητας (atlas.gov.gr)
-Ατομικός Λογαριασμός Ασφάλισης(https://apps.ika.gr/eInsuranceStatement/)
-Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης Ασθενείας (https://apps.ika.gr/eEHIC)
-Βεβαίωσης Προϋπηρεσίας (https://apps.ika.gr/eCertRegistered)
-Αίτημα για κύρια σύνταξη https://apps.efka.gov.gr/atlas/
-Πορεία αίτησης συνταξιοδότησης https://apps.ika.gr/ePensionApplicationProgress/faces/login.xhtml
mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Εξυπηρέτηση στον e-ΕΦΚΑ με ηλεκτρονικό ραντεβού"

Κορωνοϊός: Στα 183 τα νέα κρούσματα - Τα 107 στην Αττική

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 183 νέα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα, εκ των οποίων τα 10 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 10.317, εκ των οποίων το 55.6% άνδρες.

Από τα 173 εγχώρια κρούσματα, τα 46 συνδέονται με συρροές, 12 αναφέρουν επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα, ενώ 10 συνδέονται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας

Αναλυτικότερα:

- 10 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας

107 κρούσματα στην Π.Ε. Αττικής, εκ των οποίων 44 συνδέονται με γνωστές συρροές και 6 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας

9 στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων 4 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας

- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Αχαΐας

- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Γρεβενών

- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Δωδεκανήσων

- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ζακύνθου

- 8 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστές συρροές

- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου

- 6 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων, εκ των οποίων 4 με αναφέρουν επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα

- 3 κρούσματα στην Π.Ε Καβάλας

- 9 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης, εκ των οποίων 8 με αναφέρουν επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα

- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Κορινθίας

- 7 κρούσματα στην Π.Ε. Κυκλάδων

- 3 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου

- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας

- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Φλώρινας

- 4 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων

- 6 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση

2089 (20.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 4570 (44.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

exelixi31


36 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 10 (27.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 94.4%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 153 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

xartis31


Τέλος, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι έχουμε 4 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 266 θανάτους συνολικά στη χώρα. 96 (36.1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 77 έτη και το 95.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Λίγη ώρα μετά τις ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ έγινε γνωστό ότι ένας 93χρονος στα Χανιά έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό ανεβάζοντας τον αριθμό των θανάτων στη χώρα από κορωνοϊό στους 267

Δείτε ΕΔΩ την ημερήσια επιδημιολογική μελέτη του ΕΟΔΥ


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός: Στα 183 τα νέα κρούσματα - Τα 107 στην Αττική"

Yπ. Προστασίας του Πολίτη: Υπογραφές για τον φράχτη του Έβρου

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης υπέγραψε σήμερα, Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020, τη σύμβαση για την κατασκευή νέου και την αναβάθμιση – επισκευή υφιστάμενου τεχνητού εμποδίου και συνοδών έργων κατά μήκος της οριογραμμής της ελληνοτουρκικής μεθορίου στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, με τους εκπροσώπους των κατασκευαστικών εταιρειών.

Η τελετή υπογραφής της σύμβασης πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και παρευρέθηκαν εκπρόσωποι των τεσσάρων κατασκευαστικών εταιρειών που έχουν αναλάβει την υλοποίηση του έργου, όπως και υπηρεσιακοί παράγοντες.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Yπ. Προστασίας του Πολίτη: Υπογραφές για τον φράχτη του Έβρου"

ΓΕΕΘΑ: Η EUNOMIA ήταν μόνο η αρχή (pics)

Η Κύπρος, η Ελλάδα, η Γαλλία και η Ιταλία συμφώνησαν να προχωρήσουν σε κοινή επιχειρησιακή παρουσία στην Ανατολική Μεσόγειο, στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας Τετραμερούς Συνεργασίας (QUAD).
Πρώτη δραστηριότητα της εν λόγω Πρωτοβουλίας με την ονομασία EUNOMIA, που σηματοδοτεί και την έναρξή της, ήταν η συγκέντρωση εναέριων και ναυτικών μέσων αλλά και προσωπικού από τις τέσσερις χώρες στη θαλάσσια περιοχή νοτίως της Κύπρου από την Τετάρτη 26 έως την Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020 και η εξάσκησή τους σε ποικιλία επιχειρησιακών αντικειμένων, που περιλάμβαναν Επιχειρήσεις Επιφανείας, Αεροπορικές Επιχειρήσεις και Ασκήσεις Έρευνας και Διάσωσης.
Από τη χώρα μας συμμετείχε η Φρεγάτα ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ με το οργανικό της Ελικόπτερο, Ομάδα Ανορθόδοξου Πολέμου της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών, 2 Αεροσκάφη (Α/Φ) F-16 BLK 52+ Advanced (τα οποία μεταστάθμευσαν στην Αεροπορική Βάση «ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ» στην Πάφο), 6 Α/Φ F-16 BLK 52+ (τα οποία μετέβησαν αυθημερόν στην περιοχή της δραστηριότητας και με την λήξη της επέστρεψαν στη βάση τους), 1 Α/Φ ΑΣΕΠΕ και 1 Μεταγωγικό Α/Φ C-130, το οποίο μετέφερε προσωπικό και υλικά για την υποστήριξη των Μαχητικών Α/Φ.
Την τελευταία ημέρα, την δραστηριότητα παρακολούθησαν εκπρόσωποι και των τεσσάρων Χωρών της QUAD, μεταξύ των οποίων και Αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού.
Η QUAD καταδεικνύει τη συλλογική πρόθεση και δέσμευση των τεσσάρων Χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως προς την εφαρμογή και το σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας (UNCLOS) και την προαγωγή και διατήρηση της σταθερότητας στη περιοχή, ενώ συνεισφέρει και στη διαφύλαξη της ελευθερίας της ναυσιπλοΐας στην Ανατολική Μεσόγειο.
onalert
Διαβάστε Περισσότερα » "ΓΕΕΘΑ: Η EUNOMIA ήταν μόνο η αρχή (pics)"

Μάσκες παντού και στο Ηράκλειο της Κρήτης

Μετά από έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας και λαμβάνοντας υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα, όπως διαμορφώθηκαν και με τα χθεσινά αποτελέσματα σε ολόκληρη την Π.Ε. Ηρακλείου Κρήτης, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, κατόπιν εισήγησης και σύμφωνης γνώμης της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19, αποφασίστηκαν τα κάτωθι περιοριστικά μέτρα:
  • Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ.
  • Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.
  • Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.
  • Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.
  • Υπενθυμίζεται ότι είναι ήδη σε ισχύ η απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 07.00 της επομένης στην Π.Ε. Ηρακλείου Κρήτης.
Στο ίδιο καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων παραμένουν τα Χανιά, η Χαλκιδική, η Μύκονος, η Πάρος, η Αντίπαρος, η Ζάκυνθος και η Λέσβος.
Σημειώνεται ότι σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, είναι δυνατή η αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων.
Τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν για 14 ημέρες από Τρίτη 01-09-2020 και Ω/06:00 έως την Τρίτη 15-09-2020 και Ω/06:00.
euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Μάσκες παντού και στο Ηράκλειο της Κρήτης"

Αμπατζόγλου: «Οι συκοφάντες, κ. Καραμέρο θα αντιμετωπίσουν τη δικαιοσύνη»

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου με αφορμή την ανακοίνωση στον ιστότοπο της παράταξης “Ενωμένο Μαρούσι” με τίτλο: «Η σύλληψη του οδηγού του κ. Αμπατζόγλου και το φαρμακείο που αγόρασε 20.000 μάσκες ο Δήμος Αμαρουσίου», προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Συγκεκριμένα ο δήμαρχος, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Ο κ. Γ. Καραμέρος ξεπέρασε κάθε όριο αθλιότητας, χυδαιότητας και διαστρέβλωσης της πραγματικότητας.

Πρώτον, σε ότι αφορά στον δημοτικό υπάλληλο που κατηγορείται για την υπόθεση απάτης, ο Δήμος με ανακοίνωσή του διευκρίνισε πως αφορά σε μόνιμο δημοτικό υπάλληλο και όχι σε «οδηγό του Δημάρχου» όπως παραπλανητικά αναφέρει η ανακοίνωση της παράταξης “Ενωμένο Μαρούσι”, επιπλέον αποκρύπτεται το γεγονός ότι υπόθεση αφορά σε “υπόσχεση” διορισμού στο Δημόσιο από τον εν λόγω μόνιμο δημοτικό υπάλληλο και όχι στο Δήμο όπως ψευδώς αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση της παράταξης “Ενωμένο Μαρούσι”. Μεγάλο (εσκεμμένο) ολίσθημα αν αναλογιστεί κανείς πως ο επικεφαλής της παράταξης “Ενωμένο Μαρούσι” κ. Γ. Καραμέρος, με την ιδιότητα του δημοσιογράφου, δεν διαβάζει ούτε τις επίσημες ανακοινώσεις της Αστυνομίας ούτε του Δήμου. Αποκρύπτεται δε πως ο Δήμος Αμαρουσίου στην – για το ίδιο θέμα – ανακοίνωσή του αναφέρει πως “αναμένει την επίσημη ενημέρωση των Αρχών που διενεργούν τις έρευνες προκειμένου να πράξει όσα ορίζει ο Κώδικας περί Δημοσίων Υπαλλήλων”. Ως εκ τούτου η προσπάθεια εμπλοκής του προσώπου μου και η πρόστυχη αναφορά για “τεκμήριο αθωότητάς μου” συνιστά μέγιστη πολιτική αθλιότητα και κατασκευή ανυπόστατων συκοφαντικών και παραπλανητικών ειδήσεων.

Δεύτερον, σε ότι αφορά την προμήθεια μασκών, ο ανάδοχος δεν είναι το “φαρμακείο του Δημάρχου” όπως ψευδώς αναφέρεται αλλά ένας Μαρουσιώτης επαγγελματίας όπως και άλλοι πολλοί που έχουν επιλεγεί είτε για προμήθεια υγειονομικού υλικού είτε για άλλες υπηρεσίες. Άλλωστε πρέπει να είναι γνωστό και ξεκάθαρο πως από τότε που ανέλαβα τα καθήκοντα του Δημάρχου δεν κατέχω φαρμακείο ή διατηρώ / εκτελώ καμία άλλη επαγγελματική σχέση / δραστηριότητα. Προφανώς όμως, ο κ. Καραμέρος ενοχλείται, γιατί δεν επιθυμεί να στηριχτεί η αγορά του Αμαρουσίου (αλλά κάποιοι άλλοι;), έχοντας μάθει να εκμεταλλεύεται πολιτικά την οικονομική ανέχεια και τον ανθρώπινο πόνο.

Από εδώ και στο εξής, κάθε ανακοίνωση και κάθε αναφορά στο πρόσωπό μου, καθώς και κάθε αναπαραγωγή αναληθών ειδήσεων, όπως αυτή του κ. Γ. Καραμέρου που δεν υπηρετεί την αντιπολίτευση με πολιτικά επιχειρήματα, αλλά βασίζεται σε χυδαιότητες και ψεύδη, θα ακολουθεί το δρόμο της δικαιοσύνης. Κανένας δεν μπορεί να χτίζει πολιτική καριέρα, αφήνοντας υπονοούμενα για τις αρχές και τις αξίες με τις οποίες πορεύομαι, λασπολογώντας και παραποιώντας σχετικά με ξεκάθαρα γεγονότα, παραπληροφορώντας την κοινή γνώμη, ειδικά αυτή τη δύσκολη εποχή που η δημοτική αρχή πρέπει να επιτελέσει ένα κρίσιμο κοινωνικό και αναπτυξιακό έργο. Δεν θα επιτρέψω σε κανένα, να κυλήσει το Μαρούσι στη λάσπη. Η πορεία και η ιστορία του καθενός είναι γνωστή».​

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Αμπατζόγλου: «Οι συκοφάντες, κ. Καραμέρο θα αντιμετωπίσουν τη δικαιοσύνη»"

Κρούσμα κορωνοϊού στη «Δωδώνη» - Τι λέει η γαλακτοβιομηχανία

Κρούσμα κορωνοϊού σε εργαζόμενό της ανακοίνωσε η γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη». Παράλληλα, σημειώνει όλα τα μέτρα που έχει λάβει και επισημαίνει ότι «η παραγωγική διαδικασία της εταιρείας δεν διακόπηκε και συνεχίζεται κανονικά».

Ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της γαλακτοβιομηχανίας Μιχάλης Παναγιωτάκης αναφέρει σε δήλωσή του, αφού πρώτα κάνει λόγο για «απόλυτο σεβασμό προς την ευαισθητοποίηση όλων στο θέμα του κορωνοϊού», ότι εργαζόμενος με την επιστροφή του από την καλοκαιρινή του άδεια διάρκειας 14 ημερών διαγνώστηκε να είναι θετικός στον συγκεκριμένο ιό.

Όπως επισημαίνει, υπήρξε άμεσα ειδοποίηση του ΕΟΔΥ και άμεση λήψη των αναγκαίων μέτρων που υποδείχθηκαν. Συγκεκριμένα, ο εργαζόμενος τέθηκε άμεσα σε καραντίνα ενώ οι συγκεκριμένοι χώροι του εργοστασίου της εταιρείας «απολυμάνθηκαν πάραυτα με ιδιαίτερη επιμέλεια και επιμονή από πιστοποιημένο φορέα».

Ο κ. Παναγιωτάκης επισημαίνει επίσης με απόφαση της διοίκησης το προσωπικό του εργοστασίου της εταιρείας «που συμπλέκεται με τους χώρους αυτούς τέθηκε προληπτικά εκτός εργασίας». Ωστόσο, αναφέρεται ότι το προσωπικό αυτό, μετά τις σχετικές οδηγίες του ΕΟΔΥ και της Διεύθυνσης Υγιεινής της Περιφέρειας Ηπείρου, επιστρέφει άμεσα στην εργασία του.

voria
Διαβάστε Περισσότερα » "Κρούσμα κορωνοϊού στη «Δωδώνη» - Τι λέει η γαλακτοβιομηχανία"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news