facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 30 Αυγούστου 2020

Κορονοϊός: Ανησυχία για τη Λέσβο – Έκτακτο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο νησί τη Δευτέρα

Ανησυχία επικρατεί στις υγειονομικές αρχές για τα αλλεπάλληλα κρούσματα κορονοϊού που έχουν καταγραφεί στη Μυτιλήνη τις τελευταίες εβδομάδες.

Γι' αυτό και κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας ΕΟΔΥ θα μεταβεί στη Λέσβο, όπου θα επισκεφθεί δομές Φιλοξενίας Ηλικιωμένων, το Νοσοκομείο Μυτιλήνης «Βοστάνειο», το Κέντρο Υγείας Πλωμαρίου καθώς και το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) της Μόριας.

Θυμίζουμε ότι στη σημερινή ενημέρωση για την πορεία των κρουσμάτων του κορονοϊού στη χώρα μας τα 7 ήταν στην Π.Ε. Λέσβου, εκ των οποίων 5 αναφέρουν επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα στο οικογενειακό περιβάλλον.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορονοϊός: Ανησυχία για τη Λέσβο – Έκτακτο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο νησί τη Δευτέρα"

Αθήνα σε Ερντογάν: «Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, ή αποκλιμάκωση ή κυρώσεις»

Tα πολλά λόγια είναι φτώχεια.«Ή αποκλιμάκωση ή κυρώσεις», απαντά η Αθήνα στο νέο, ακραίο, παραλήρημα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους που επικαλείται σε ρεπορτάζ του το δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, η Αθήνα δεν στέκεται στις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου, καθώς βλέπει ότι είναι αντιφατικές.Τη μια ζητά διάλογο και την άλλη προχωρά σε προκλητικές δηλώσεις».

Στην κυβέρνηση τηρούν στάση αναμονής και περιμένουν να δουν αν τις επόμενες ημέρες η Τουρκία αποκλιμακώσει εμπράκτως τις εντάσεις στην ανατολική Μεσόγειο.

«Διαφορετικά, στις 24-25 Σεπτεμβρίου , στη Σύνοδο Κορυφής, θα συζητηθούν και θα αποφασιστούν οι κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας», αναφέρουν οι ίδιες πηγές στον τηλεοπτικό σταθμό.

Πάντως, η ελληνική πλευρά επιθυμεί να πέσουν οι τόνοι, να αποχωρήσει ο τουρκικός στόλος από τη Μεσόγειο και να υπάρξει διάλογος με αποκλειστικό θέμα τη χάραξη Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών (ΑΟΖ).

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Αθήνα σε Ερντογάν: «Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, ή αποκλιμάκωση ή κυρώσεις»"

Τουρκικό ΥΠΕΞ: «Αν η Ελλάδα συνεχίσει να καλλιεργεί την ένταση θα βγει χαμένη»

Με ακόμα μια εμπρηστική ανακοίνωση, η Τουρκία προσπαθεί να δημιουργήσει κλίμα ενάντια στην Ελλάδα, κατηγορώντας την μάλιστα ότι εκείνη είναι που δεν σέβεται το Διεθνές Δίκαιο.
Ακατάπαυστα συνεχίζει το παραλήρημά της η Τουρκία, η οποία αυτή τη φορά, μέσω ανακοίνωσής της από τον υπουργείο Εξωτερικών αναφέρεται στα δημοσιεύματα που θέλουν Έλληνες Εθνοφύλακες να έχουν αποβιβαστεί στο Καστελόριζο.
Όπως αναφέρει ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ, Χαμί Ακσόι στην ανακοίνωση, αν ισχύουν τα δημοσιεύματα τότε η Ελλάδα δεν σέβεται το Διεθνές Δίκαιο.
«Αν τα δημοσιεύματα ευσταθούν, πρόκειται για άλλη μια ένδειξη ότι η Ελλάδα δεν σέβεται το Διεθνές Δίκαιο και παράλληλα δείχνει τις πραγματικές τις προθέσεις στην Ανατολική Μεσόγειο», ανέφερε ο Ακσόι. Παράλληλα τονίζει ότι «Τέτοιες προκλήσεις δεν βοηθούν καθόλου την Ελλάδα. Αν η Ελλάδα συνεχίσει να αυξάνει την ένταση στην περιοχή, θα είναι η χαμένη. Η Τουρκία είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί τα δικαιώματα της όπως ορίζει το διεθνές δίκαιο».
newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Τουρκικό ΥΠΕΞ: «Αν η Ελλάδα συνεχίσει να καλλιεργεί την ένταση θα βγει χαμένη»"

Μυκήνες: Οριοθετήθηκε η μεγάλη φωτιά – Η πρώτη εκτίμηση από το υπουργείο Πολιτισμού για τον αρχαιολογικό χώρο

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε, σύμφωνα με την πυροσβεστική, η πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει στις Μυκήνες και πλέον οριοθετήθηκε.
Η φωτιά, πάντως, πέρασε μέσα από ορισμένα σημεία του φημισμένου αρχαιολογικού χώρου με το υπουργείου Πολιτισμού να κάνει μια πρώτη εκτίμηση της κατάστασης.
Στην περιοχή θα παραμείνουν για όλο το βράδυ σημαντικές δυνάμεις με 56 πυροσβέστες, με δύο πεζοπόρα τμήματα και 17 οχήματα, επιχειρώντας την πλήρη κατάσβεση της φωτιάς, αλλά και για να αποτρέψουν ενδεχόμενες αναζωπυρώσεις.
Ποιες περιοχές του αρχαιολογικού χώρου επλήγησαν
Σύμφωνα με το υπουργείο Πολιτισμού η φωτιά δεν προξένησε ζημιές στις αρχαιότητες, όσον αυτό είναι δυνατό να διαγνωσθεί από την μέχρι στιγμής δυνατότητα πρόσβασης στα πληγέντα τμήματα του αρχαιολογικού χώρου,
«Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην περιοχή ανατολικά του Θησαυρού του Ατρέα, εκτός του περιφραγμένου αρχαιολογικού χώρου σε χορτολιβαδική έκταση. Λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, η πυρκαγιά επεκτάθηκε ταχύτατα, κατευθυνόμενη προς την χαράδρα του Χάβου και εισήλθε εντός του περιφραγμένου αρχαιολογικού χώρου. ‘Αμεσα και με την προτροπή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η οποία ανέλαβε την ευθύνη της όλης επιχείρησης, εκκενώθηκε ο αρχαιολογικός χώρος από επισκέπτες και στην συνέχεια για λόγους ασφαλείας και από το φυλακτικό προσωπικό.
Χάρη στην ριζική αποψίλωση του χώρου από την αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδος εντός και εκτός των τειχών της μυκηναϊκής ακρόπολης, η πυρκαγιά δεν προξένησε ζημιές στις αρχαιότητες, όσον αυτό είναι δυνατό να διαγνωσθεί από την μέχρι στιγμής δυνατότητα πρόσβασης στα πληγέντα τμήματα του αρχαιολογικού χώρου. Οι περιοχές που επλήγησαν εντός του αρχαιολογικού χώρου είναι: Η Ανατολική Πτέρυγα του Ανακτόρου, οι Βόρειες Αποθήκες, η περιοχή του αρχαϊκού ναού στην κορυφή του λόφου, η άνω δυτική κλιτύς της Ακρόπολης, η ΝΔ Συνοικία και η περιοχή του Θρησκευτικού Κέντρου των Μυκηνών. Όταν ολοκληρωθεί η επιχείρηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και κατασβηστεί το μέτωπο που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή των όμορων λόφων Προφήτη Ηλία και Σάρας και πάντα σύμφωνα με τις οδηγίες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, κλιμάκιο της Εφορείας Αρχαιοτήτων θα προβεί σε ακριβή εκτίμηση των συνεπειών της σημερινής πυρκαγιάς.
Από την πυρκαγιά δεν επλήγησαν το Αρχαιολογικό Μουσείο Μυκηνών, η κεντρική είσοδος στον αρχαιολογικό χώρο (εκδοτήρια), η κεντρική είσοδος στην Ακρόπολη των Μυκηνών (Πύλη Λεόντων), ο Ταφικός Κύκλος Α, τα μνημεία στην βόρεια κλιτύ της Ακρόπολης, καθώς και τα κυκλώπεια τείχη.
Επισημαίνεται ότι βρίσκονται σε πλήρη και ασφαλή λειτουργία τα συστήματα ασφαλείας, ο ηλεκτροφωτισμός και η υδροδότηση σε όλη την έκσταση του αρχαιολογικού χώρου. Επίσης, υπάρχουν πλήρεις ύδατος δεξαμενές πυρόσβεσης με τον απαραίτητο εξοπλισμό.
Ο αρχαιολογικός χώρος και το μουσείο Μυκηνών θα φυλάσσονται με μέριμνα της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αργολίδας και με τη σύμφωνη γνώμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί περίπτωση αναζωπύρωσης της πυρκαγιάς.
Από νωρίς βρίσκεται στις Μυκήνες ο Γενικός Γραμματέας Πολιτισμού κ. Γ. Διδασκάλου. Ο Αρχαιολογικός χώρος και το Μουσείο Μυκηνών θα παραμείνουν προσωρινά κλειστοί για λόγους ασφαλείας.
Η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη ευχαριστεί τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκο Χαρδαλιά, με τον οποίον ήταν σε επαφή, για τον συντονισμό της όλης επιχείρησης, το προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, καθώς και το προσωπικό της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αργολίδας».
newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Μυκήνες: Οριοθετήθηκε η μεγάλη φωτιά – Η πρώτη εκτίμηση από το υπουργείο Πολιτισμού για τον αρχαιολογικό χώρο"

Γαλλία: 5.413 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο ανακοίνωσαν οι Αρχές

Η Γαλλία ανακοίνωσε σήμερα 5.413 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, ελαφρώς λιγότερα σε σχέση με 5.453 που κατέγραψε χθες, Σάββατο.

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι ο συνολικός αριθμός των θανάτων από την επιδημία COVID-19 αυξήθηκε σε 30.606 από 30.602 που ήταν χθες.

Ο αριθμός των ασθενών με κορονοϊό στα νοσοκομεία ανέρχεται σε 4.535 έναντι 4.530 που ήταν χθες και ο αριθμός των ασθενών στις μονάδες εντατικής θεραπείας αυξήθηκε σε 402 από 400.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Γαλλία: 5.413 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο ανακοίνωσαν οι Αρχές"

Κορονοϊός: Πάνω από 9.600 άτομα σε καραντίνα στην Ελλάδα

Πάνω από 9.600 άνθρωποι βρίσκονται σε καραντίνα στην Ελλάδα λόγω του κορονοϊού.

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, αυτή τη στιγμή καταγράφονται 3.544 ενεργά κρούσματα στην Ελλάδα και ακόμη 6.128 επαφές τους που βρίσκονται σε καραντίνα, συνολικά δηλαδή 9.672 άτομα.

Από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα, 700-800 άτομα που ήταν σε περιορισμό έχουν εντοπιστεί να σπάνε την καραντίνα και να τους επιβάλλονται και τα ανάλογα πρόστιμα.

Στο μεταξύ, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε beach bar της Σαντορίνης το βράδυ του Σαββάτου, διαπιστώθηκε ότι δεν τηρούσε το ωράριο και στον ιδιοκτήτη επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ. Μάλιστα, όταν οι αστυνομικοί αποχωρούσαν από τον χώρο, βρέθηκαν αντιμέτωποι με τοπικό άρχοντα, ο οποίος τους «εγκάλεσε» επειδή έκαναν τη δουλειά τους.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορονοϊός: Πάνω από 9.600 άτομα σε καραντίνα στην Ελλάδα"

Σε καραντίνα ιδιωτικό γηροκομείο στο Μοσχάτο – Θετική στον κορονοϊό 28χρονη εργαζόμενη

Σε καραντίνα τέθηκε ένα ιδιωτικό γηροκομείο στο Μοσχάτο, έπειτα από τον εντοπισμό μεταξύ του προσωπικού του ενός θετικού δείγματος στον κορονοϊό.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, θετική είναι μια 28χρονη νοσηλεύτρια, η οποία την Παρασκευή, κατά τη διάρκεια της εργασίας της, αισθάνθηκε αδιαθεσία και διαπιστώθηκε ότι είχε χαμηλό πυρετό. Άμεσα μετέβη στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας, όπου υποβλήθηκε σε τεστ, και στη συνέχεια πήγε στο σπίτι της.

Την αμέσως επόμενη μέρα, η 28χρονη ενημερώθηκε για τα αποτελέσματα του τεστ, που έδειξαν ότι ήταν θετική στη νόσο Covid-19. Άμεσα ενημέρωσε τον οίκο ευγηρίας, όπου εργάζεται.

Στη συγκεκριμένη μονάδα εφαρμόστηκε άμεσα το υγειονομικό πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ, θέτοντας το γηροκομείο σε καραντίνα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η νεαρή γυναίκα εργαζόταν αποκλειστικά στον 1ο όροφο του γηροκομείου, που φιλοξενεί 17 ηλικιωμένους, ενώ συνολικά στη δομή βρίσκονται 67 φιλοξενούμενοι και 35 άτομα προσωπικό. Ειδικό κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας θα μεταβεί αύριο, Δευτέρα, στον οίκο ευγηρίας, προκειμένου να κάνει τεστ σε όλους τους προαναφερθέντες.

Μέχρι στιγμής, κανείς τους δεν έχει εμφανίσει συμπτώματα της νόσου.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Σε καραντίνα ιδιωτικό γηροκομείο στο Μοσχάτο – Θετική στον κορονοϊό 28χρονη εργαζόμενη"

Μητσοτάκης προς Τραμπ: Υπό αυτούς τους όρους μπορεί να υπάρξει έναρξη διαλόγου με την Άγκυρα

Να τερματίσει το μπαράζ των προκλήσεων και να υπάρξει «ένα ικανό διάστημα ηρεμίας», προκειμένου να αποδειχθεί η συνέπεια της άλλης πλευράς στο Αιγαίο, ζητά η Αθήνα από την Άγκυρα.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τις δύο επικοινωνίες που είχε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, κατέστησε σαφές υπό ποιους όρους η Αθήνα θα προσέλθει στο διάλογο.

«Είμαστε διατεθειμένοι να ξαναπιάσουμε το νήμα των διερευνητικών από εκεί που σταμάτησαν το 2016, για το ένα και μοναδικό ζήτημα που είναι ο καθορισμός θαλασσίων ζωνών. Και αν δεν μπορέσουμε να συμφωνήσουμε, να καταλήξουμε σε ένα συνυποσχετικό και να πάμε στη Χάγη» είπε ο πρωθυπουργός στον Αμερικανό πρόεδρο, σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής.

«Για να ξαναρχίσουμε τις συζητήσεις όμως πρέπει η Τουρκία, που κλιμακώνει διαρκώς τις προκλήσεις, να σταματήσει αμέσως, ώστε να πάμε σε αποκλιμάκωση» συμπλήρωσε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης κατά την 20-25 λεπτών επικοινωνία του με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Στο Μέγαρο Μαξίμου δεν υποτιμούν τις στενές σχέσεις που έχουν αναπτύξει ο πρόεδρος των ΗΠΑ και ο Ταγίπ Ερντογάν. Όμως είναι προφανές ότι θα αποτελούσε τεράστια «σκιά» για τον ίδιο να υπάρξει επί της προεδρίας του «σύρραξη» δύο συμμαχικών στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ χωρών.

Όμως αποδίδουν ιδιαίτερη σημασία στην ετοιμότητα που επέδειξε ο Αμερικανός πρόεδρος να παρέμβει στην εν εξελίξει κρίση. Εξάλλου το μήνυμα του Τραμπ προς τον πρωθυπουργό ήταν ότι «θέλω να βοηθήσω στην αποκλιμάκωση».

Με την ίδια ακριβώς λογική, η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δεν θα ήθελε η τρέχουσα γερμανική προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση να συνδεθεί με μία ελληνοτουρκική σύγκρουση, είτε λόγω «ατυχήματος», είτε εξαιτίας περαιτέρω κλιμάκωσης από πλευράς Ερντογάν.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Μητσοτάκης προς Τραμπ: Υπό αυτούς τους όρους μπορεί να υπάρξει έναρξη διαλόγου με την Άγκυρα"

Σύσκεψη υπό τον Χαρδαλιά με τους επιστήμονες του ΕΟΔΥ ζητούν δήμαρχοι και φορείς της Χαλκιδικής

Την άμεση πραγματοποίηση στη Χαλκιδική σύσκεψης παρουσία του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά και επιστημόνων του ΕΟΔΥ για την ανάλυση όλων των επιδημιολογικών και άλλων δεδομένων που οδήγησαν στην επιβολή και παράταση αυστηρών μέτρων περιορισμού της πανδημίας του κορονοϊού ζητούν με κοινή επιστολή τους προς τους συναρμόδιους υπουργούς, δήμαρχοι και εκπρόσωποι φορέων της Περιφερειακής Ενότητας.

«Η αιτιολόγηση και ενημέρωση τοπικών αρχών και κοινωνιών για την επιβολή των εν λόγω μέτρων και -ακόμα περισσότερο- για τα επιδημιολογικά δεδομένα που οδήγησαν στην προ ημερών ανακοίνωσή της παράτασής τους, είναι αντιστρόφως ανάλογη της χαριστικής βολής που δόθηκε στην τουριστική οικονομία ενός ολόκληρου νομού, ακριβώς τη στιγμή που το τουριστικό προϊόν και το επιχειρείν της Χαλκιδικής έδιναν έναν αγώνα επιβίωσης» τονίζεται στην επιστολή.

Οι δήμαρχοι και φορείς αναφέρουν στην επιστολή τους ότι αυτές τις μέρες επικρατεί αίσθημα αδικίας απ` άκρο εις άκρο του νομού και απαριθμούν σημεία που συνηγορούν σ’ αυτό:

1ον) Το μόνο σημαντικό επισήμως εντοπισμένο «επίκεντρο» τοπικής έξαρσης κρουσμάτων υπήρξε επιχείρηση παραγωγής και εμπορίας τροφίμων, που όμως, επιδεικνύοντας υψηλό αίσθημα ευθύνης, συνέβαλε τα μέγιστα στην έγκαιρη αποτροπή της περαιτέρω διασποράς, σε συνεργασία με το αρμόδιο προσωπικό του ΕΟΔΥ και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

2ον) Η Χαλκιδική «ενοχοποιείται» συλλογικά και κατά τρόπο ισοπεδωτικό για κρούσματα της Θεσσαλονίκης, με κύρια αφορμή …τη διάχυση πληροφοριών περί «υπερμετάδοσης» μέσω συναυλίας, για την οποία όμως ουδείς κλήθηκε να λογοδοτήσει, καμία κύρωση δεν έγινε γνωστή, καμία λεπτομέρεια δεν ανακοινώθηκε επισήμως, σε αντίθεση με όσα έλαβαν χώρα σε άλλες περιοχές και σε άλλες περιπτώσεις τέτοιων φαινομένων.

3) Τα μέτρα επιβλήθηκαν οριζοντίως σε όλον τον νομό, παρά το γεγονός ότι υπήρχαν ολόκληροι δήμοι, χωρίς αξιοσημείωτο πρόβλημα τοπικής έξαρσης, ή καταγεγραμμένες συμπεριφορές αγνόησης των μέτρων προστασίας που ισχύουν σε όλη την Ελλάδα.

«Υπ` αυτές τις συνθήκες, οι δήμαρχοι και οι φορείς του νομού καλούμαστε εκ των πραγμάτων να αποτελέσουμε τους «κυματοθραύστες» της αγανάκτησης επιχειρηματιών που εξαναγκάζονται σε παύση λειτουργίας των επιχειρήσεών τους.

Είναι αδύνατον όμως να επιτελέσουμε αυτόν τον ρόλο, όταν πρώτα εμείς οι ίδιοι, δεν έχουμε την επαρκή ενημέρωση που απαιτείται και όταν κάθε μας προσπάθεια να αντλήσουμε την ενημέρωση αυτή πέφτει επιεικώς στο κενό» υπογραμμίζεται στην επιστολή, στην οποία σημειώνεται ότι «το αίσθημα αδικίας, επιτείνεται ακόμα περισσότερο, όταν διαπιστώνουμε, μετά από καταγγελίες συμπολιτών μας, πως σε περιπτώσεις κρουσμάτων που έχουν εντοπιστεί, δεν έχει γίνει η παραμικρή ιχνηλάτηση των επαφών τους, από πλευράς ΕΟΔΥ».

Την επιστολή προς τους υπουργούς Υγείας Βασίλη Κικίλια, Εσωτερικών Παναγιώτη Θεοδωρικάκο, Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον υφυπουργό Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά απέστειλαν οι δήμαρχοι Πολυγύρου, Αστέριος Ζωγράφος, Νέας Προποντίδας, Εμμανουήλ Καρράς, Αριστοτέλη, Στέλιος Βαλιάνος, Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά και Σιθωνίας, Κυπαρίσσης Ντέμπλας, ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Ιωάννης Γιώργος και οι πρόεδροι του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής Ιωάννης Κουφίδης, της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής Γρηγόρης Τάσιος, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων «Ο Αριστοτέλης» Τριαντάφυλλος Παπαϊωάννου και της Ένωσης Κάμπινγκ Χαλκιδικής Αντώνης Δεληδημητρίου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Σύσκεψη υπό τον Χαρδαλιά με τους επιστήμονες του ΕΟΔΥ ζητούν δήμαρχοι και φορείς της Χαλκιδικής"

«Παράθυρο» για νέα αναδρομικά από κομμένα δώρα και επικουρικές

Νέες ελπίδες για την καταβολή του συνόλου των αναδρομικών στους συνταξιούχους δίνει « το παράθυρο» που άφησε το υπουργείο Εργασίας πως θα εξετάσει το ενδεχόμενο να ζητήσει νέα πιλοτική δίκη στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τα αναδρομικά των δώρων και των επικουρικών συντάξεων, εφόσον το πακέτο αναδρομικών του 2015 αφορά μόνο τις περικοπές στις κύριες συντάξεις.

Οι αξιώσεις για την επιστροφή των δώρων αφορά το σύνολο των συνταξιούχων και μαζί με την επιστροφή των μειωμένων επικουρικών ανεβάζουν το λογαριασμό στα 2.5 δις ευρώ.

Η διαδικασία της νέας πιλοτικής δίκης αναμένεται να ανοίξει εκ νέου παράθυρο για πιθανή επιστροφή αναδρομικών του κρίσιμου 11μηνου (Ιούλιος 2015 – Μάιος 2016) και από τις περικοπές των δώρων και των επικουρικών συντάξεων, σε συνταξιούχους που δεν έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

Πρόκειται για συνταξιούχους αγρότες από τον πρώην ΟΓΑ οι οποίοι έχασαν μόνο τα δώρα, συνταξιούχους χαμηλόμισθους του ιδιωτικού τομέα από το πρώην ΙΚΑ που είχαν μειώσεις στις επικουρικές και έχασαν τα δώρα, αλλά και συνταξιούχους ελεύθερους επαγγελματίες από τον πρώην ΟΑΕΕ και άλλα Ταμεία που έχασαν τα δώρα.

Οι περικοπές του κρίσιμου 11μηνου που παραπέμπονται σε δεύτερη πιλοτική δίκη είναι :

· τα καταργηµένα δώρα των κύριων συντάξεων που είχαν διαμορφωθεί από το 2010 σε σταθερό ποσό 800 ευρώ για όλους,

· τα δώρα των επικουρικών συντάξεων που ήταν δύο ολόκληρες επικουρικές συντάξεις το χρόνο και

· οι µειώσεις 10% - 20% στις επικουρικές.

Το βασικό επιχείρημα της κυβέρνησης, στο οποίο στήριξε την απόφασή της να προχωρήσει στην νομοθετική ρύθμιση για την επιστροφή των αναδρομικών ύψους 1,4 δισ. ευρώ μόνο από τις κύριες συντάξεις, ήταν ότι η απόφαση του ΣτΕ δεν αφορούσε τις περικοπές στις επικουρικές, ούτε και την κατάργηση των δώρων. Συνέχεια του ίδιου επιχειρήματος είναι προφανώς και η απόφαση να τεθεί στο τραπέζι το σχέδιο για δεύτερη πιλοτική δίκη, αυτή την φορά για τα αναδρομικά των επικουρικών και των δώρων.

Πάντως τα αναδρομικά ποσά που δικαιώθηκαν οι συνταξιούχοι κύριας σύνταξης μετά την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ δεν αποκλείεται να καταβληθούν σε δύο δόσεις. Το 50% του ποσού σε όλους – συνταξιούχους του ιδιωτικού και του δημοσίου τομέα τον Οκτώβριο και το άλλο 50% το Δεκέμβριο.

Επισημαίνουμε ότι η κυβέρνηση προσανατολίζεται να δώσει το φθινόπωρο τα αναδρομικά και στους συνταξιούχους του δημοσίου , χωρίς να περιμένει απαραίτητα την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που είναι το αρμόδιο δικαστήριο για τους συνταξιούχους του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Τα αναδρομικά αφορούν τις περικοπές των κύριων συντάξεων του 2012 και συγκεκριμένα το 11μηνο που μεσολαβεί ανάμεσα στην προηγούμενη απόφαση του ΣτΕ η οποία δημοσιεύτηκε στις 11 Ιουνίου 2015 και στην ψήφιση του νόμου Κατρούγκαλου, στις 13 Μαίου 2016. Εκτός του λογαριασμού μένουν δώρα και επικουρικές.

Το ύψος των επιστροφών κυμαίνεται για κάθε συνταξιούχο από 550 έως 7.200 ευρώ, μεικτά, μεσοσταθμικά 900 με 1.000 ευρώ.

Αναλυτικά, όσοι είχαν το 2012 άθροισμα συντάξεων :

1.000 – 1.100 ευρώ αναμένεται να λάβουν περί τα 550 ευρώ

1.100 – 1.500 ευρώ αναμένεται να λάβουν περί τα 800 ευρώ

1.500 – 2.000 ευρώ αναμένεται να λάβουν περί τα 2.600 ευρώ

2.000 – 3.000 ευρώ αναμένεται να λάβουν περί τα 5.500 ευρώ

Όπως ορίζει η σχετική διάταξη οι συνταξιούχοι που θα λάβουν τα αναδρομικά παραιτούνται από τις δυνητικές μελλοντικές διεκδικήσεις τους για καταργήσεις – μειώσεις δώρων και επικουρικών. Με την καταβολή του ποσού που θα δώσει η κυβέρνηση όλες οι άλλες αξιώσεις των συνταξιούχων σβήνονται. Αυτό δεν ισχύει για τους συνταξιούχους που έχουν προσφύγει στα δικαστήρια και τις εκκρεμείς ενώπιον των δικαστηρίων δίκες, καθώς σε αυτές και μόνο τις περιπτώσεις οι αξιώσεις για δώρα και επικουρικές παραμένουν ζωντανές και μετά την είσπραξη των αναδρομικών για τις κύριες.

Με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση προσδοκά ότι θα κλείσει εντός του 2020 το κεφάλαιο των δημοσιονομικών εκκρεμοτήτων, επιβαρύνοντας τον φετινό προϋπολογισμό που ούτως ή άλλως θα είναι υπερ-ελλειμματικός.

Μετά από αυτή την κόκκινη γραμμή που τράβηξε η κυβέρνηση, οι συνταξιούχοι εύλογο είναι να προβληματίζονται για την απόφαση που πρέπει να πάρουν.

Μερίδα νομικών προεξοφλεί ότι οι αίθουσες των δικαστηρίων θα γεμίσουν και πάλι από δεκάδες χιλιάδες συνταξιούχους που θα διεκδικούν τα κομμένα δώρα και τις επικουρικές.

Δεν είναι λίγοι όμως οι νομικοί που πιστεύουν ότι δεν υπάρχουν γενικές συστάσεις καθώς η απόφαση είναι αλά κάρτ για κάθε συνταξιούχο. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να σταθμίσουν αυτά που εξασφαλίζουν στο χέρι, αυτά που χάνουν, τα δικαστικά έξοδα και το χρόνο αναμονής για την διεξαγωγή της δίκης και στη συνέχεια να αποφασίσουν.

Για παράδειγμα συνταξιούχος της Εθνικής Τράπεζας περιμένει από την κύρια σύνταξη αναδρομικά 4.000 ευρώ. Καθότι δεν έχει περικοπές στην επικουρική ( η τράπεζα έχει δικό της λογαριασμό επικούρησης) η απώλεια του αφορά μόνο τα δώρα ύψους 800 ευρώ. Ο εν λόγω συνταξιούχος σύμφωνα με τους νομικούς δεν αξίζει τον κόπο να παραιτηθεί από την είσπραξη των 4.000 για να διεκδικήσει τα 4.800 ευρώ.

Σε άλλη περίπτωση ο δικαιούχος έχει υψηλή κύρια και επικουρική σύνταξη. Δηλαδή περιμένει αναδρομικά από την κύρια σύνταξη ύψους 6.000 και χάνει 2.000 ευρώ ( σύνολο 8.000 ευρώ ) από τα δώρα και την επικουρική. Και σ΄αυτην την περίπτωση παρότι η απώλεια δεν είναι αμελητέα πρέπει να συνυπολογίσει τα δικαστικά έξοδα και το χρόνο αναμονής ο οποίος μπορεί να ξεπεράσει τα 4 χρόνια μέχρι η υπόθεση να φτάσει στο Εφετείο.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "«Παράθυρο» για νέα αναδρομικά από κομμένα δώρα και επικουρικές"

Ισπανία: Τουλάχιστον 3.200 άνθρωποι εγκατέλειψαν τις εστίες τους λόγω πυρκαγιάς στην Ανδαλουσία

Τουλάχιστον 3.200 άνθρωποι εγκατέλειψαν τις εστίες τους λόγω της πυρκαγιάς που μαίνεται και ήδη κατέκαψε 100.000 στρέμματα στην επαρχία Ουέλβα, στη νοτιοδυτική Ισπανία, και η οποία παραμένει ενεργή σήμερα, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

«Είναι η μεγαλύτερη πυρκαγιά από την αρχή της χρονιάς στην Ανδαλουσία», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος των δασοκόμων της περιφέρειας.

Η φωτιά που ξέσπασε την Πέμπτη στην κοινότητα Αλμοναστέρ λα Ρεάλ «παραμένει ενεργή και προσπαθούμε να τη σταθεροποιήσουμε», δήλωσε εκπρόσωπος των περιφερειακών υπηρεσιών εκτάκτων καταστάσεων.

Η δασική πυρκαγιά, της οποίας τα αίτια παραμένουν άγνωστα, υποχρέωσε σχεδόν 3.200 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους προληπτικά, και έκανε στάχτη σχεδόν 100.000 στρέμματα, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό της περιφερειακής κυβέρνησης.

«Αυτό που μας ανησυχεί, είναι ο καπνός, για τον λόγο αυτό οι αρχές καλούν τους κατοίκους να εγκαταλείψουν τις κοινότητες στις οποίες φθάνει ο καπνός», εξήγησε ο εκπρόσωπος του δασονομικού σώματος.

Ο στρατός κλήθηκε από την περιφέρεια να βοηθήσει τους εκατοντάδες πυροσβέστες που δίνουν μάχη με τις φλόγες στο έδαφος και στον αέρα.

Λόγω του θερμού και ξηρού κλίματός της η Ισπανία, δεύτερος τουριστικός προορισμός παγκοσμίως, πλήττεται κάθε καλοκαίρι από δασικές πυρκαγιές που απειλούν, σύμφωνα με τους ειδικούς, να γίνουν πιο συχνές και πιο βίαιες με την υπερθέρμανση του πλανήτη.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Ισπανία: Τουλάχιστον 3.200 άνθρωποι εγκατέλειψαν τις εστίες τους λόγω πυρκαγιάς στην Ανδαλουσία"

Έφτασε στα έσχατα ο Ερντογάν: Ευθείες απειλές πολέμου σε Ελλάδα και Γαλλία

“Αποδέχεται ο ελληνικός λαός ό, τι θα του συμβεί εξαιτίας των φιλόδοξων και ανίκανων ηγετών του;”, αναρωτήθηκε ο πρόεδρος της Τουρκίας.
Συνεχίζεται η πολεμική ρητορική του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανήμερα της Γιορτής της Νίκης, εθνικής γιορτής των Τούρκων. Ο “σουλτάνος” το… τερμάτισε, εξαπολύοντας νέες πολεμικές απειλές κατά της Ελλάδας και της Γαλλίας και προσβάλλοντας βάναυσα τους ηγέτες των δύο χωρών, Κυριάκο Μητσοτάκη και Εμανουέλ Μακρόν. 
“Οι δύο λαοί είναι έτοιμοι να κάνουν τις ίδιες θυσίες με την Τουρκία; Προκαλούμε! Αυτοί που υψώνουν ανάστημα απέναντι μας είναι έτοιμοι να κάνουν τις ίδιες θυσίες με εμάς; Αποδέχεται ο ελληνικός λαός ό, τι θα του συμβεί εξαιτίας των φιλόδοξων και ανίκανων ηγετών του; Γνωρίζει ο γαλλικός λαός ότι θα πληρώσει το τίμημα λόγω των φιλόδοξων και ανίκανων ηγετών του;”, αναρωτήθηκε ο Ερντογάν, κλείνοντας ουσιαστικά την… πόρτα του διαλόγου με τη χώρα μας. 
“Το βέλος έχει φύγει από το τόξο και σίγουρα θα βρει το στόχο του”, είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Τουρκίας για να συνεχίσει: “Απειλές κατά των δικαιωμάτων και των συμφερόντων μας στην περιοχή, ιδίως στις περιοχές της Μεσογείου και του Αιγαίου, έχουν προστεθεί στον αγώνα μας κατά της τρομοκρατίας. Επενδύουμε στην αμυντική μας βιομηχανία και στο προσωπικό μας για να αντιμετωπίσουμε αυτές τις απειλές”.

Νωρίτερα, σήμερα, κατά την επίσκεψη του στο μαυσωλείο του Κεμάλ Ατατούρκ, στην Άγκυρα, ο Ερντογάν δήλωσε χαρακτηριστικά: “Τα επιτεύγματα μας σε διάφορους τομείς είναι η πιο τρανή απόδειξη ότι θα προστατεύσουμε τα δικαιώμτα μας και τα συμφέροντα της χώρας μας. Ειδικά στην Ανατολική Μεσόγειο, δεν θα δεχθούμε απειλές και εκβιασμούς. Θα συνεχίζουμε να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα μας βάσει του Διεθνούς Δικαίου και των διμερών συμφωνιών”. 
Τι γιορτάζουν οι Τούρκοι στις 30 Αυγούστου
Η Γιορτή της Νίκης, στις 30 Αυγούστου, αφορά τη νίκη του τουρκικού στρατού επί του ελληνικού, στις 30 Αυγούστου του 1922. Στις 26 Αυγούστου ο Μουσταφά Κεμάλ αυτοπροσώπως είχε ηγηθεί των στρατευμάτων του στην κοιλάδα του Αφιόν Καραχισάρ με το περιώνυμο παράγγελμα “Στόχος μας είναι η Μεσόγειος! Εφοδος”. Στις 30 Αυγούστου ο ελληνικός στρατός ηττήθηκε στο Ντουμλούπιναρ και η υποχώρησή του συνεχίστηκε ως τις 9 Σεπτεμβρίου, ημέρα της άλωσης της Σμύρνης από τους Τούρκους.
newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Έφτασε στα έσχατα ο Ερντογάν: Ευθείες απειλές πολέμου σε Ελλάδα και Γαλλία"

Μαίνονται δύο πυρκαγιές στον Έβρο – Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις

Μαίνονται μέχρι και αυτή την ώρα οι δύο πυρκαγιές που ξέσπασαν στο νομού Έβρου και συγκεκριμένα στις περιοχές των Φερών και των Αγναντίων.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά στις Φέρες ξέσπασε περίπου στις 13:30 σε δασική έκταση.

Στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν 35 πυροσβέστες με 10 οχήματα, τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος επιχειρεί ένα ελικόπτερο.

Εξάλλου, η πυρκαγιά στ’ Αγνάντια ξέσπασε λίγο μετά τις 14:00, επίσης σε δασική έκταση.

Επί τόπου επιχειρούν 27 πυροσβέστες με 15 οχήματα, τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων καθώς και δύο ελικόπτερα.

Και στις δύο περιπτώσεις, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Μαίνονται δύο πυρκαγιές στον Έβρο – Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις"

Φωτιά στις Μυκήνες: Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις- Δεν απειλείται το Μουσείο

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής στην περιοχή των Μυκηνών, καθώς η φωτιά που εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη, προσέγγισε και τον αρχαιολογικό χώρο σε ορισμένα σημεία χωρίς ωστόσο να τον απειλήσει ουσιαστικά.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής των Πυροσβεστικών υπηρεσιών Πελοποννήσου αρχιπύραρχος Θανάσης Κολυβίρας, «η φωτιά πέρασε σε τμήμα του αρχαιολογικού χώρου και έκαψε ξερά χόρτα, χωρίς να απειλήσει το Μουσείο».

Πενήντα έξι πυροσβέστες, με δύο πεζοπόρα τμήματα και 17 οχήματα επιχειρούν πλέον στην περιοχή, ενώ από αέρος 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα πραγματοποιούν εκ περιτροπής ρίψεις νερού.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Φωτιά στις Μυκήνες: Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις- Δεν απειλείται το Μουσείο"

Κορωνοϊός: Στα 157 τα νέα κρούσματα

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 157 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα.  Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 10.134, εκ των οποίων το 55.5% άνδρες.

Αναλυτικότερα, τα νέα κρούσματα εντοπίστηκαν:

- 41 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας 
- 3 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο

50 κρούσματα στην Π.Ε. Αττικής, εκ των οποίων 5 συνδέονται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας
16 στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων 4 συνδέονται με επαφή με κρούσμα στο οικογενειακό περιβάλλον

• 1 στην Π.Ε. Εύβοιας
• 2 στην Π.Ε. Ζακύνθου

• 11 στην Π.Ε. Ηρακλείου, εκ των οποίων 8 συνδέονται με γνωστή συρροή και 1 με επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα
• 3 στην Π.Ε. Ιωαννίνων
• 1 στην Π.Ε Καβάλας
• 1 στην Π.Ε. Καρδίτσας
• 1 στην Π.Ε Καστοριάς
• 1 στην Π.Ε. Κιλκίς
• 2 στην Π.Ε. Κοζάνης
• 2 στην Π.Ε. Κυκλάδων
• 1 στην Π.Ε. Λάρισας
• 1 στην Π.Ε Λασιθίου
• 7 στην Π.Ε. Λέσβου, εκ των οποίων 5 αναφέρουν επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα στο οικογενειακό περιβάλλον
• 1 στην Π.Ε. Ξάνθης
• 1 στην Π.Ε. Πέλλας
• 6 στην Π.Ε. Πιερίας, εκ των οποίων 4 αναφέρουν επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα στο οικογενειακό περιβάλλον
• 1 στην Π.Ε. Ρεθύμνου
• 1 στην Π.Ε. Τρικάλων
• 2 στην Π.Ε. Χανίων
• 1 στην Π.Ε. Χίου

Από το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα, τα 2.078 (20.5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 4.448 (43.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

exelixi30_8


35 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 10 (28.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 51.4% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 149 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

xartis1


Τέλος, έχουμε 2 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 262 θανάτους συνολικά στη χώρα. 93 (35.5%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 77 έτη και το 93.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Δείτε ΕΔΩ την ημερήσια επιδημιολογική μελέτη


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός: Στα 157 τα νέα κρούσματα"

Λαμία: Ο Ρουβίκωνας πέταξε μπογιές στο κτίριο της Περιφέρειας (ΒΙΝΤΕΟ -ΦΩΤΟ)

Επίθεση με μπογιές, στην είσοδο του κεντρικού κτιρίου της Περιφέρειας Στερεάς στη Λαμία, πραγματοποίησε τα ξημερώματα της Κυριακής (30/8) η οργάνωση Ρουβίκωνας, ως αντίδραση για τις ζωές που χάθηκαν στις φονικές πλημμύρες της 9ης Αυγούστου στην Εύβοια.
Η οργάνωση κατηγορεί ευθέως την κυβέρνηση για το πως διαχειρίστηκε τους 8 θανάτους, περιγράφοντας τους ως «Μεσσίες» που με «χέρι βουτηγμένο στο αίμα» βοηθούν όσους έμειναν πίσω, με αποζημιώσεις ψίχουλα.
Στο τέλος προειδοποιούν ότι δε θα ανεχτούν «άλλους νεκρούς από τις παραλείψεις των τοπικών και κυβερνητικών αρχών».
Δείτε βίντεο που ανέβασε στο διαδίκτυο ο Ρουβίκωνας και την επιστολή που το συνοδεύει στο athens.indymedia.org
Δείτε φωτογραφίες από την είσοδο του κτιρίου της Περιφέρειας Στερεάς στη Λαμία μετά την καταδρομική επίθεση:
Δείτε νέο βίντεο μετά την επίθεση του Ρουβίκωνα:
Η ανάρτηση στο indymedia
«Την Κυριακή 9 Αυγούστου πολλές περιοχές της Εύβοιας καταστράφηκαν από σφοδρές πλημμύρες που στοίχισαν τη ζωή σε 8 συνανθρώπους μας. Οι κυβερνητικοί μετεωρολόγοι δεν είχαν προβλέψει το σωστό μέγεθος των βροχοπτώσεων με αποτέλεσμα οι πολίτες των πληγεισών περιοχών να μην έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα. Ως αποτέλεσμα των παραλείψεων των κρατικών μηχανισμών έχασαν τη ζωή τους 8 άνθρωποι.
Εκ των υστέρων η κυβέρνηση Μητσοτάκη διαχειρίστηκε πολύ κομψά την κατάσταση, αφού έσπευσε να εκμεταλλευτεί επικοινωνιακά αυτή τη «βιβλική καταστροφή». Έτσι ο κύριος Νίκος Χαρδαλιάς με περίσσια γοητεία ανέφερε στην καθιερωμένη του δυστυχώς πλέον εμφάνιση στις οθόνες του λαού πως «95 άνθρωποι σώθηκαν». Δε δίστασε μάλιστα να τονίσει ότι «αν λειτουργούσε το 112 θα είχαμε εκατόμβη νεκρών» και όχι δηλαδή 8 «παράπλευρες απώλειες» στην καταστροφή που κατέληξε να είναι άλλο ένα κομμάτι στο επικοινωνιακό τους παιχνίδι. Έτσι, μία νεροποντή που οδήγησε 8 ανθρώπους στο μνήμα, τις οικογένειες τους στο θρήνο και πολλές δεκάδες άλλες να μην μπορούν πλέον να επιβιώσουν με αξιοπρέπεια, κατέληξε ως ένα επικοινωνιακό βήμα πάνω από το οποίο ως μεσσίες, Μητσοτάκης και το συνάφι του, απλώνουν το χέρι βουτηγμένο στο αίμα να βοηθήσουν όσους μείναν πίσω, με αποζημιώσεις ψίχουλα ενώ, είναι σε ετοιμότητα να κουνήσουν για άλλη μία φορά το δάχτυλο σε όσους θα είναι υπαίτιοι.
Πολύ βολικό φυσικά για την κυβέρνηση που αφού 8 άνθρωποι πνίγηκαν κυριολεκτικά σαν τα ποντίκια μέσα στα σπίτια τους, τώρα εμφανίζεται σαν το σωτήρα που θα βοηθήσει όσους από τύχη γλίτωσαν και θα τιμωρήσει αυτούς που φταίνε. Ωστόσο, καμία πρόληψη δεν πάρθηκε από την πολιτεία. Αντιθέτως, εθελοτυφλούν μπροστά σε καμένα δάση και αυθαίρετες κατοικίες που ήταν βέβαιο πως αργά ή γρήγορα θα οδηγούσαν σε άλλη μία τραγωδία. Άλλωστε το έργο το έχουμε ξαναδεί πολλάκις, όπως τότε με τη Μάνδρα και τη Μαγούλα, ή ακόμα και στο Μάτι, όπου οι φυσικές καταστροφές κατέληξαν σε τραγωδίες και αυτό ως αποτέλεσμα της επιπόλαιας ανθρώπινης παρέμβασης που κανείς δεν ελέγχει πριν να υπάρξουν νεκροί. Παρά μόνο αφού κάποιος τους θρηνήσει κινητοποιούνται οι όποιο κρατικοί μηχανισμοί και κουνάνε το δάχτυλο σε αυτούς που φέρονται ως οι «φταίχτες». Η ευθύνη όμως μοιράζεται σε πολλές πλευρές και το παραμύθι με τους αποδιοπομπαίους τράγους όπως μας έχει αποδείξει η ιστορία, ποτέ δεν έχει αίσιο τέλος.
Η αποζημίωση που η κυβέρνηση έταξε στους πληγέντες δεν ξεπλένει το θάνατο του βρέφους που βρέθηκε πνιγμένο, από τα χέρια τους, ούτε το θέαμα του ξεβρασμένου πτώματος στις ακτές της Χαλκίδας. Σίγουρα όμως δεν ξεπλένει την οδύνη και την αηδία που αισθάνθηκαν οι θρηνούσες οικογένειες των θανόντων όταν άκουσαν τον κύριο Χαρδαλιά να ξεστομίζει στον αέρα τα αίσχη της επικοινωνιακής προπαγάνδας του κυρίου Μητσοτάκη. Δε θα ανεχτούμε κανέναν που κάνει προπαγάνδα επί πτωμάτων. Οι ευθύνες πρέπει να επιρρίπτονται στους σωστούς αρμόδιους και όχι σε αυτούς που βολεύει κάθε φορά. Δε θα ανεχτούμε να κλάψουμε άλλους νεκρούς από τις παραλείψεις των τοπικών και κυβερνητικών αρχών. Θα μας βρίσκετε μπροστά σας.
Ρουβίκωνας»
lamiareport
Διαβάστε Περισσότερα » "Λαμία: Ο Ρουβίκωνας πέταξε μπογιές στο κτίριο της Περιφέρειας (ΒΙΝΤΕΟ -ΦΩΤΟ)"

Καιρός αύριο: Θα μας «τσουρουφλίσει» ο καύσωνας – Στους 41 βαθμούς η θερμοκρασία

Συνεχίζει ο καιρός στο ίδιο μοτίβο και αύριο Δευτέρα (31.08.2020) με την θερμοκρασία μάλιστα να σημειώνει άνοδο και να φτάνει τους 41 βαθμούς.

Αίθριος θα είναι ο καιρός με αυξημένη σχετική υγρασία κυρίως στα δυτικά, όπου τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα και στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας θα φθάσει τους 39 και στα κεντρικά και νότια κατά τόπους, τους 40 και πιθανώς τους 41 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για αύριο Δευτέρα (31.08.2020) από την ΕΜΥ

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 38 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και πρόσκαιρα τις απογευματινές ώρες νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 39 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και από το μεσημέρι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 39 και κατά τόπους στη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο 40 και πιθανώς 41 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά και τα παραθαλάσσια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Aίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 39 και κατά τόπους 40 και πιθανώς 41 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 33 και στην Κρήτη τοπικά έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Θα μας «τσουρουφλίσει» ο καύσωνας – Στους 41 βαθμούς η θερμοκρασία"

Τυμπάκι: Αποκλειστικό βίντεο από την σύγκρουση μεταξύ ημεδαπού και Πακιστανών

Αποκαλυπτικό είναι το βίντεο που δείχνει την πρώτη σύγκρουση μεταξύ ενός ημεδαπού και των Πακιστανών εργαζόμενων στο συσκευαστήριο Γιαννακάκη στο Τυμπάκι.

Στο βίντεο φαίνονται δεκάδες Πακιστανοί όπου σύμφωνα με πληροφορίες επιτέθηκαν στον ημεδαπό όταν αυτός πήγε να προστατεύσει γυναίκα που είχαν απομονώσει σε απόμερο σημείο του συσκευαστηρίου χειρονομώντας άσεμνα πάνω της.

Η σύγκρουση αυτή είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό πρωτίστως, με ψαλίδια που χρησιμοποιούσαν οι Πακιστανοί, του ημεδαπού και στη συνέχεια κατά τη σύγκρουση και Πακιστανών.

Της σύγκρουσης αυτής που έγινε την Παρασκευή ακολούθησε η γενικευμένη σύγκρουση το βράδυ του Σαββάτου μεταξύ ομάδας ντόπιων και αλλοδαπών.



antilalospress
Διαβάστε Περισσότερα » "Τυμπάκι: Αποκλειστικό βίντεο από την σύγκρουση μεταξύ ημεδαπού και Πακιστανών"

Θετικοί στον κορωνοϊό 14 εργαζόμενοι σε μεταλλουργική εταιρεία στη Θεσσαλονίκη

Σε μεταλλουργική εταιρεία στα Διαβατά Θεσσαλονίκης εντοπίστηκαν 14 νέα κρούσματα κορωνοϊού.

Πρόκειται για 14 εργαζόμενους που βρέθηκαν θετικοί στην covid-19.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διερεύνηση των επαφών των νοσούντων.

Όπως δήλωσε στο Thestival.gr ο δήμαρχος Δέλτα, Γιάννης Ιωαννίδης: «Πρέπει να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα να τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα και να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να μην υπάρξει περαιτέρω διασπορά του ιού στον πληθυσμό της περιοχής αλλά και στους υπόλοιπους εργαζόμενους της εταιρείας».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Θετικοί στον κορωνοϊό 14 εργαζόμενοι σε μεταλλουργική εταιρεία στη Θεσσαλονίκη"

Θετικοί στον κορωνοϊό 4 από τους 76 διασωθέντες στο ναυάγιο της Χάλκης

Θετικοί στον κορωνοϊό βρέθηκαν 4 από τους 76 πρόσφυγες μετανάστες που περισυνελέγησαν την περασμένη Τρίτη στη θαλάσσια περιοχή 21 ναυτικά μίλια δυτικά της Χάλκης και οι οποίοι φιλοξενούνται σε ξενοδοχείο της πόλης της Ρόδου, το οποίο μισθώθηκε για το σκοπό αυτό.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «δημοκρατικής» τα κρούσματα φιλοξενούνται σε ξεχωριστό χώρο και φυλάσσονται από άνδρες του Λιμενικού οι οποίοι φορούν ειδικές στολές προκειμένου να προφυλαχθούν και έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα θα παραμείνουν σε καραντίνα για 14 ημέρες, ενώ κανένας από τους υπόλοιπους 50 δεν έχει εκδηλώσει συμπτώματα και τα τεστ τους βγήκαν αρνητικά.

Μετά την 14ήμερη καραντίνα, θα ακολουθήσει και δεύτερος έλεγχος.

Σημειώνεται ότι οι τέσσερις κατηγορούμενοι που αναγνωρίσθηκαν ανάμεσα στα άτομα που διασώθηκαν, ως τα άτομα που έδρασαν από κοινού με διακριτούς ρόλους ο καθένας και μερίμνησαν για την μεταφορά τους και την διακυβέρνηση του σκάφους και οι οποίοι θα απολογηθούν αύριο, προέκυψε από τα τεστ στα οποία υπεβλήθησαν ότι είναι αρνητικοί στον κορωνοϊό.

Από τους διασωθέντες 43 είναι άντρες, 21 γυναίκες και 13 παιδιά εκ των οποίων 8 αγόρια και 5 κορίτσια.
Σχετικά με τις υπηκοότητες τους 9 είναι από την Αίγυπτο, 12 από τη Σομαλία, 13 από το Ιράκ, 1 από την Παλαιστίνη, 7 από την Τουρκία, 8 από το Ιράν και 27 από την Συρία.

dimokratiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Θετικοί στον κορωνοϊό 4 από τους 76 διασωθέντες στο ναυάγιο της Χάλκης "

Τρίκαλα: Θετικός στον κορωνοϊό αρχιμανδρίτης - Τι είχε δηλώσει

Πριν έξι μήνες επέμενε ότι ο κορωνοϊός δεν κολλάει από τη Θεία Κοινωνία και τώρα ζητά από τους πιστούς να τηρούν σχολαστικά τις οδηγίες των ειδικών επιστημόνων.

Ο λόγος για τον Πρωτοσύγκελο Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών, στα Τρίκαλα, π. Αλέξιο Κανίνα, ο οποίος βρέθηκε, πριν λίγες ημέρες θετικός στον κορωνοϊό.

Όπως ο ίδιος ανακοίνωσε στο trikalavoice.gr, δεν έχει κανένα σύμπτωμα της νόσου, αλλά παραμένει κατ’ οίκον ήδη από την περασμένη Δευτέρα, με δικιά του πρωτοβουλία για να προφυλάξει τους πιστούς και το κοινωνικό σύνολο.

H ανακοίνωση του Πρωτοσύγκελου Αλέξιου Κανίνα :

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, όσον αφορά το θέμα του κορονοϊού που παρουσιάστηκε σε αγαπητό μου αδελφό, θεώρησα υποχρέωση και καθήκον μου (πρωτίστως απέναντι στον Γέροντα Μητροπολίτη π.Τρίκκης και Σταγών κ. Αλέξιο, με τον οποίο μοιράζομαι σε πλήρη αφοσίωση όλη μου την καθημερινότητα, έπειτα απέναντι σε όλα μου τα αγαπημένα πρόσωπα και τέλος σε όλα τα μέλη της τοπικής μας κοινωνίας) να κάνω και γώ την απαραίτητη διαγνωστική εξέταση (σε ιδιωτικό μικροβιολογικό εργαστήριο) για τον covid-19, από την οποία βρέθηκα θετικός. Η εξέταση πραγματοποιήθηκε την αρχή της εβδομάδας (Τρίτη 25/08/2020). Σε συνεννόηση με τον Μητροπολίτη μας Τρίκκης και Σταγών κ.κ Χρυσόστομο κάναμε την απαραίτητη εξέταση για τον covid-19, τα αποτελέσματα της οποίας λάβαμε σήμερα Πέμπη 27/08/2020 και από τα οποία προκύπτει ότι ο Σεβασμιώτατος κ.κ Χρυσόστομος βγήκε αρνητικός. Οφείλω να Σας ενημερώσω ότι ήδη από την Δευτέρα 24/08/2020 βρίσκομαι αφ εαυτού μου σε αυτοπεριοσρισμό, δεν έχω εκδηλώσει κανένα σύμπτωμα, και ως εκ τούτου η υγεία μου είναι ακλόνητη. Από αυτή την θέση Σας παροτρύνω να ακολουθείτε απαρέγκλιτα τις οδηγίες των ειδικών επιστημόνων και της Ιατρικης Κοινότητας για τα μέτρα προφύλαξης από τον covid-19 ( μάσκες, αποστάσεις, συχνά πλύσιμο των χεριών, αποφυγή συνοστισμών κλπ), Μην Σας ενοχλέι η μάσκα! Οφείλουμε να προστατεύουμε με αγάπη το πρόσωπο που βρίσκεται πίσω από την μάσκα!!

Στεκόμαστε με Αλήθεια απέναντι στον Θεό και με υπευθυνότητα απέναντι στον συνάνθρωπο!!

«Ο Θεός είναι πνεύμα, και εκείνοι που τον λατρεύουν, πρέπει να τον λατρεύουν πνευματικά και αληθινά» (Ιωάν. 4:21-24)

Με ειλικρινή αισθήματα υπευθυνότητας και αγάπης.

Αρχιμ. Αλέξιος Κανίνας.

Πρωτοσύγκελλος ΙΜΤΣ

trikalavoice
Διαβάστε Περισσότερα » "Τρίκαλα: Θετικός στον κορωνοϊό αρχιμανδρίτης - Τι είχε δηλώσει"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news