facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 19 Αυγούστου 2020

Κοροναϊός: O χειρότερος ημερήσιος απολογισμός κρουσμάτων στη Γαλλία από τον Μάιο

Περισσότερα από 3.700 νέα κρούσματα της Covid-19 καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στη Γαλλία, στον χειρότερο ημερήσιο απολογισμό για τη χώρα από τον Μάιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η γενική διεύθυνση υγείας (DGS).

Με βάση αυτήν την καταμέτρηση, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, καταγράφηκαν 3.776 κρούσματα σήμερα, από 2.238 την Τρίτη. Από τον Μάιο, το όριο των 3.000 μολύνσεων είχε ξεπεραστεί μόνο δύο φορές, το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Συνολικά, μέσα σε μία εβδομάδα, έχουν βρεθεί θετικοί στον νέο κοροναϊό 16.747 άνθρωποι στη Γαλλία. Πάντως, οι νοσηλευόμενοι στα νοσοκομεία έχουν μειωθεί στους 4.806, από 4.823 χθες.

Οι νεκροί από την Covid-19 ανέρχονται σε 30.468, μετά τον θάνατο άλλων 17 ανθρώπων το τελευταίο 24ωρο.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Κοροναϊός: O χειρότερος ημερήσιος απολογισμός κρουσμάτων στη Γαλλία από τον Μάιο"

Συναγερμός στη Φωκίδα: Φωτιά σε δασική έκταση στο Γαλαξίδι

Μεγάλη πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή του Γαλαξιδίου ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης, κινητοποιώντας μεγάλο αριθμό πυροσβεστικών δυνάμεων.

Το μέτωπο της φωτιάς ξεκίνησε στην περιοχή των Αγίων Πάντων.

Στο σημείο έσπευσαν αμέσως 50 πυροσβέστες με 18 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρο. Τις προσπάθειες κατάσβεσης συμβάλλουν και υδροφόρες του δήμου.

Το πύρινο μέτωπο δεν απειλεί προς το παρόν σπίτια, ωστόσο στην περιοχή βρίσκονται κτηνοτροφικές μονάδες.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Συναγερμός στη Φωκίδα: Φωτιά σε δασική έκταση στο Γαλαξίδι"

Νορβηγία: Υποχρεωτική καραντίνα 10 ημερών σε ταξιδιώτες από Ελλάδα και άλλες χώρες

Σε καραντίνα θα βάζει η Νορβηγία ταξιδιώτες από χώρες με πολλά κρούσματα.

Η Νορβηγία ανακοίνωσε σήμερα ότι θα μπαίνουν υποχρεωτικά σε καραντίνα 10 ημερών όλοι όσοι φτάνουν στη χώρα από τη Βρετανία, την Αυστρία, την Ελλάδα και την Ιρλανδία, αρχής γενομένης από τις 22 Αυγούστου, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων της Covid-19 σε αυτές τις χώρες.

Παρόμοιοι περιορισμοί θα επιβληθούν επίσης και στους ταξιδιώτες από την Κοπεγχάγη, την πρωτεύουσα της Δανίας, ανέφερε στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Νορβηγία: Υποχρεωτική καραντίνα 10 ημερών σε ταξιδιώτες από Ελλάδα και άλλες χώρες"

ΚΙΝΑΛ για Διακόπουλο: Η αλήθεια δεν βόλευε τον κ Μητσοτάκη, που τον παραίτησε

Ως φαίνεται, τα όσα είπε ο κ. Διακόπουλος για τη δράση του Oruc Reis και την παραβίαση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, ήταν η αλήθεια. Μόνο που η αλήθεια δεν βόλευε τον κ Μητσοτάκη, που τον παραίτησε.

Με αυτό τη σύντομη και σκωπτική ανακοίνωση σχολίασε το ΚΙΝΑΛ την παραίτηση του συμβούλου Ασφαλείας του πρωθυπουργού.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "ΚΙΝΑΛ για Διακόπουλο: Η αλήθεια δεν βόλευε τον κ Μητσοτάκη, που τον παραίτησε"

Μητσοτάκης για Τουρκία στο CNN: Δύο πλοία μας συγκρούστηκαν – Υπάρχει και η Χάγη

Ηχηρά μηνύματα στην γειτονική χώρα έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Κριστιάν Αμανπούρ. Ο Πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα δεν θα δεχθεί τις μονομερείς ενέργειες και κάλεσε την Τουρκία σε “πολιτισμένο διάλογο”.
“Εμείς θα υποστηρίξουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, αλλά δεν είμαστε εμείς αυτοί που αναζητούμε την κλιμάκωση. Το μήνυμά μου προς την Τουρκία είναι πολύ απλό: σταματήστε τις προκλήσεις και να αρχίσουμε να συζητάμε σαν πολιτισμένοι γείτονες”. 
Αυτό ήταν το ηχηρό μήνυμα που έστειλε στην Τουρκία ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης του στο CNN και τη δημοσιογράφο Κριστιάν Αμανπούρ το βράδυ της Τετάρτης (19.08.2020). 
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε όλες τις τελευταίες εξελίξεις και φυσικά στα ελληνοτουρκικά λέγοντας ότι η συμπεριφορά της Τουρκίας απειλεί τη σταθερότητα σε όλη την Ανατολική Μεσόγειο και πως η Ελλάδα δεν θα δεχθεί μονομερείς ενέργειες. Η συνέντευξη του κ. Μητσοτάκη έγινε λίγες ώρες μετά την έκτακτη τηλεδιάσκεψη των 27 της ΕΕ όπου έθεσε το θέμα των τουρκικών προκλήσεων.
“Δεν είναι πρώτη φορά που υπάρχει ένταση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Υπάρχει διαφωνία με την Τουρκία για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών και αυτό που της είπαμε πολύ ανοιχτά είναι ότι πρέπει να καθίσουμε και να συζητήσουμε σαν πολιτισμένοι γείτονες. Αν δεν μπορούμε να λύσουμε αυτό το ζήτημα μπορούμε πάντα να πάμε στο Διεθνές Δικαστήριο και να αποφασίσει αυτό”, επεσήμανε στο CNN ο πρωθυπουργός.
Ο κ. Μητσοτάκης μάλιστα αναφέρθηκε και στο περιστατικό επακούμβησης της ελληνικής φρεγάτας με την τουρκική: “Είχαμε ένα περιστατικό την προηγούμενη εβδομάδα όπου δύο πλοία συγκρούστηκαν και αυτό δεν είναι κάτι που θέλουμε να βλέπουμε στην περιοχή. Εννοείται πως θα υπερασπιζόμαστε πάντα τα δικαιώματά μας, αλλά δεν είμαστε ποτέ αυτοί που θα προκαλούμε τέτοια περιστατικά”.
Ξεκαθάρισε όμως ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να ανεχθεί μονομερείς δραστηριότητες από την Τουρκία, η οποία υπογράμμισε ότι προκαλεί στέλνοντας ένα ερευνητικό πλοίο, αλλά και σημαντικό αριθμό πολεμικών σκαφών, κλιμακώνοντας απότομα την ένταση.
“Εμείς θα υποστηρίξουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, αλλά δεν είμαστε εμείς αυτοί που αναζητούμε την κλιμάκωση. Το μήνυμά μου προς την Τουρκία είναι πολύ απλό: σταματήστε τις προκλήσεις και να αρχίσουμε να συζητάμε σαν πολιτισμένοι γείτονες” δήλωσε ο κ.Μητσοτάκης και αναφέρθηκε στη συμφωνία με την Αίγυπτο για την ΑΟΖ, εκτιμώντας ότι θα μπορούσε να αποτελέσει υπόδειγμα και για άλλες συμφωνίες στην περιοχή. Τόνισε όμως ότι αυτό δεν μπορεί να συμβεί εάν κάθε τόσο η Τουρκία προκαλεί βγάζοντας πλοία για έρευνες.
Κάνοντας παράλληλα μια αναδρομή στα πρόσφατα περιστατικά τουρκικών προκλήσεων, ο κ. Μητσοτάκης στάθηκε στα γεγονότα στον Έβρο και τόνισε ότι η Τουρκία επιχείρησε τότε να χρησιμοποιήσει τους μετανάστες ως όπλο για να πετύχει το σκοπό της. 
“Καρφιά” για Στόλτενμπεργκ
Ο κ. Μητσοτάκης “κάρφωσε”, εξάλλου, τον γ.γ. του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, δηλώνοντας ότι οι προκλήσεις της Τουρκίας αφορούν τη Συμμαχία και γι’ αυτό το λόγο θα μιλήσει ξανά μαζί με τον γενικό γραμματέα της. Τόνισε δε ότι οι κυρώσεις θα είναι μονόδρομος εάν η Τουρκία συνεχίσει την προβοκατόρικη συμπεριφορά και δεν αλλάξει θέση, με την Ελλάδα, όπως είπε ο πρωθυπουργός, να θέλει να αποτελέσει τη γέφυρα για να συνδεθεί η Τουρκία με την Ευρώπη.
Ερωτηθείς για δημοσίευμα των New York Times για απέλαση 1.000 μεταναστών, ο κ. Μητσοτάκης το διέψευσε, αλλά υπογράμμισε ότι περιπτώσεις όπου καταγγέλλεται παράνομη συμπεριφορά από το Λιμενικό και την Ακτοφυλακή πάντοτε ερευνώνται.
Μητσοτάκης για κορονοϊό: Δεν θα υπάρξει νέο lockdown
Αναφορικά με τον κορονοϊό, ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι στη χώρα μας δεν θα υπάρξει νέο lockdown. “Περιμέναμε την αύξηση, καθώς ανοίξαμε οικονομία και τουρισμό. Πήραμε πρόσθετα μέτρα σε συνδυασμό με τα βασικά και ελπίζουμε πως θα διατηρήσουμε τα κρούσματα σε αριθμό που μπορούμε να διαχειριστούμε. Η Ελλάδα παραμένει ασφαλής προορισμός για τους επισκέπτες” ανέφερε μεταξύ άλλων.
Δείτε τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στο CNN
newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Μητσοτάκης για Τουρκία στο CNN: Δύο πλοία μας συγκρούστηκαν – Υπάρχει και η Χάγη"

Παραιτήθηκε από Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Πρωθυπουργού ο Αλέξανδρος Διακόπουλος

Την παραίτησή του στον Πρωθυπουργό υπέβαλε ο Αλέξανδρος Διακόπουλος, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τον σάλο που προκάλεσαν οι αμφιλεγόμενες δηλώσεις του για «έρευνες» από το τουρκικό ερευνητικό Oruc Reis.

«Η χθεσινή δήλωσή μου προκάλεσε σύγχυση και δημιούργησε πρόβλημα στον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση, κάτι που σε καμία περίπτωση δεν αποτελούσε πρόθεσή μου. Έχω υπηρετήσει την πατρίδα επί δεκαετίες κι έχω μάθει πάντα να αναλαμβάνω τις ευθύνες μου. Ως εκ τούτου υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας του Πρωθυπουργού. Θα συνεχίσω να βοηθώ την πατρίδα και την κυβέρνηση με όποιο τρόπο μπορώ, όπως έκανα μέχρι τώρα» δήλωσε ο κ. Διακόπουλος.

Ο Πρωθυπουργός έκανε δεκτή την παραίτηση και ευχαρίστησε τον κ. Διακόπουλο για τις υπηρεσίες του.

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Διακόπουλος είπε την αλήθεια

Την παραίτησή του συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας σχολίασε με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία υιοθετεί πλέον την θέση πως η Τουρκία πραγματοποιεί έρευνες στην θαλάσσια περιοχή.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, «ο Αλέξανδρος Διακόπουλος, αντιναύαρχος ε.α. και σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του πρωθυπουργού, εξαναγκάστηκε σε παραίτηση από το «επιτελικό» κράτος της Νέας Δημοκρατίας . Ο λόγος είναι απλός: είπε την αλήθεια και αποκάλυψε τα ψέματα του κ. Μητσοτάκη για τις δήθεν «ανύπαρκτες έρευνες» του Oruc Reis. Μια αλήθεια που ανατρέπει την κουτοπόνηρη κυβερνητική προπαγάνδα, η οποία συνεχίζει να κρύβεται πίσω από το δάχτυλό της για την παραβίαση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων».

«Ο κ. Μητσοτάκης για πολλοστή φορά, ακόμα και σε πολύ κρίσιμα εθνικά θέματα, πορεύεται με φτηνούς επικοινωνιακούς όρους, μήπως και περισώσει το μπάχαλο που έχει δημιουργήσει», καταλήγει η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Παραιτήθηκε από Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Πρωθυπουργού ο Αλέξανδρος Διακόπουλος"

Η Σουηδία κατέγραψε τον υψηλότερο απολογισμό θανάτων εδώ και 150 χρόνια

Η Σουηδία, που διαφοροποιήθηκε από τα ευρωπαϊκά κράτη ακολουθώντας ήπια προσέγγιση στη μάχη κατά του κορωνοϊού, κατέγραψε τον υψηλότερο απολογισμό θανάτων στο πρώτο εξάμηνο του 2020 εδώ και 150 χρόνια, έγινε σήμερα γνωστό από τη Στατιστική Υπηρεσία της χώρας.

Η COVID-19 είχε στοιχίσει τη ζωή σε περίπου 4.500 ανθρώπους στην περίοδο έως τα τέλη Ιουνίου, ένας αριθμός που έχει αυξηθεί τώρα σε 5.800. Πρόκειται για ένα πολύ υψηλότερο ποσοστό του πληθυσμού σε σύγκριση με άλλες σκανδιναβικές χώρες.

Συνολικά, 51.405 Σουηδοί πέθαναν το διάστημα Ιανουαρίου-Ιουνίου, ένας υψηλότερος αριθμός σε σύγκριση με οποιαδήποτε άλλη χρόνια από το 1869 όταν πέθαναν 55.431 άνθρωποι, εν μέρει ως αποτέλεσμα της πείνας. Ο πληθυσμός της Σουηδίας ήταν περίπου 4,1 εκατομμύρια τότε, σε σύγκριση με τα 10,3 εκατομμύρια τώρα.

Η πανδημία COVID-19 σήμανε ότι οι θάνατοι ήταν 10% υψηλότεροι από τον μέσο όρο για το διάστημα των τελευταίων πέντε ετών, επισημαίνει η Στατιστική Υπηρεσία. Τον Απρίλιο ο αριθμός των θανάτων ήταν σχεδόν 40% υψηλότερος από τον μέσο όρο λόγω της αύξησης των θανάτων που σχετίζονταν με τον κορωνοϊό.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Σουηδία κατέγραψε τον υψηλότερο απολογισμό θανάτων εδώ και 150 χρόνια"

Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε Τουρκία: Σταματήστε τις έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ

Να σταματήσει τις γεωτρήσεις που σχεδιάζει στην Κυπριακή ΑΟΖ καλεί το Στέιτ Ντιπάρτμεντ την Τουρκία με αφορμή τη νέα Navtex που εξέδωσε η Άγκυρα, η οποία ισχύει από τις 18 Αυγούστου έως τις 15 Σεπτεμβρίου. Απαντώντας σε ερώτηση της ιστοσελίδας Hellas Journal, εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξέφρασε την ανησυχία της Ουάσιγκτον, τονίζοντας ότι οι ενέργειες της Τουρκίας είναι προκλητικές.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να ανησυχούν βαθιά για τις συνεχιζόμενες έρευνες της Τουρκίας για φυσικούς πόρους στα ύδατα της Κύπρου. Όπως έχουμε πει προηγουμένως, αυτές οι προκλητικές ενέργειες αυξάνουν τις εντάσεις στην περιοχή και καλούμε τις τουρκικές αρχές να σταματήσουν αυτές τις επιχειρήσεις», σημείωσε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε Τουρκία: Σταματήστε τις έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ"

Πύρινη κόλαση στην Καλιφόρνια: Φωτιές, καύσωνας και χιλιάδες σπίτια χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα (pics)

Μάχη με τις πολλές δεκάδες φωτιές δίνουν οι πυροσβέστες σε όλη την Καλιφόρνια, η οποία πλήττεται ταυτόχρονα από καύσωνα ιστορικών διαστάσεων που έχει προκαλέσει διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος, αναγκάζοντας τον κυβερνήτη της Πολιτείας να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Καμένη βλάστηση, αυτοκίνητα και σπίτια παρανάλωμα του πυρός: τουλάχιστον 485.000 στρέμματα έχουν γίνει στάχτη στην Καλιφόρνια, ακόμη και κοντά στο Λος Άντζελες και το Σαν Φρανσίσκο.
Χιλιάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, σε απόσταση μερικών χιλιομέτρων βόρεια και νότια του Σαν Φρανσίσκο, όπου μαίνονται δύο από τα μεγαλύτερα πύρινα μέτωπα, τα «SCU» και «LNU Lightning Complex», τα οποία περιλαμβάνουν πολλές διαφορετικές πυρκαγιές που συνεχίζουν από την Δευτέρα το καταστροφικό έργο τους.
Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας Γκάβιν Νιούσομ κήρυξε την Πολιτεία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω των πυρκαγιών και του καύσωνα.

Εδώ και μία εβδομάδα, η Πολιτεία αυτή είναι αντιμέτωπη με ένα κύμα καύσωνα άνευ προηγουμένου. Την Κυριακή, στην Κοιλάδα του Θανάτου, ο υδράργυρος ανέβηκε στους 54,4 βαθμούς Κελσίου – η τρίτη υψηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί ποτέ στη Γη.
Λόγω των συνθηκών αυτών, περίπου 30.000 σπίτια έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στην Καλιφόρνια, σύμφωνα με τον εξειδικευμένο ιστότοπο Poweroutage.us.
ΑΠΕ-ΜΠΕ/newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Πύρινη κόλαση στην Καλιφόρνια: Φωτιές, καύσωνας και χιλιάδες σπίτια χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα (pics)"

Ξεκάθαρη καταδίκη της Τουρκία ζητά ο Κουρτς: «Η ΕΕ χάνει αξιοπιστία χρησιμοποιώντας δύο μέτρα και δύο σταθμά»

«Την πλήρη αλληλεγγύη της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Ελλάδα και την Κύπρο και μία ξεκάθαρη αντίδρασή της απέναντι στην Τουρκία», ζητά ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς.

Σε σημερινές δηλώσεις του, με αφορμή τις τρέχουσες εξελίξεις στην Μεσόγειο, ο Αυστριακός καγκελάριος τόνισε πως «η Ευρώπη δεν επιτρέπεται να αποστρέφει το βλέμμα της από αυτές τις κατάφωρες παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου».

Ο Σεμπάστιαν Κουρτς ζήτησε από την ΕΕ «να καταδικάσει με κάθε δριμύτητα τις ενέργειες της Τουρκίας και να λάβει συγκεκριμένα μέτρα εναντίον της Τουρκίας».

«Και εδώ δεν επιτρέπεται να διατυπώνονται μόνον λόγια του αέρα. Διαφορετικά, η ΕΕ χάνει την αξιοπιστία της χρησιμοποιώντας δύο μέτρα και δύο σταθμά», διαμήνυσε με κάθε σαφήνεια ο Αυστριακός ομοσπονδιακός καγκελάριος.

Μόλις την περασμένη Παρασκευή, ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ σε μήνυμά του μετά τις συνομιλίες του στη Βιέννη με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Δένδια, διατύπωνε την σαφή θέση ότι οι μονομερείς ενέργειες της Τουρκίας παραβιάζουν διεθνείς νόμους και ότι η ΕΕ πρέπει να επιδείξει «πλήρη αλληλεγγύη με την Ελλάδα και την Κύπρο».

Ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών είχε δηλώσει «πολύ ανήσυχος και σε κατάσταση συναγερμού», ήδη κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Αμερικανό ομόλογό του Μάικ Πομπέο το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, τονίζοντας ότι «η κατάσταση είναι επικίνδυνη και μπορεί να κλιμακωθεί», και ότι η Ευρώπη πρέπει να επανεξετάσει τη στάση της απέναντι στην Τουρκία.

Νωρίτερα, σε συνέντευξή του ο Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ, ασκώντας κριτική στην στάση της Τουρκίας, είχε επισημάνει ότι «η τουρκική πολιτική — μεταξύ άλλων στη Λιβύη και στη Συρία – όπως επίσης πρόσφατα η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, θα πρέπει να μας κινητοποιήσει στην Ευρώπη σε αλλαγή σκέψης. Για το λόγο αυτό, η Αυστρία συνεχίζει να ζητά την διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία».

Αξίζει να σημειωθεί πως στις αρχές Μαρτίου και με αφορμή τις τουρκικές προκλήσεις στον Έβρο με το άνοιγμα των συνόρων προς την Ελλάδα, ο Αυστριακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς είχε διαμηνύσει πως «σε αυτή την δύσκολη κατάσταση, που συνειδητά προκάλεσε και επέφερε ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν, η Ελλάδα χρειάζεται την πλήρη αλληλεγγύη και υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

«Η ΕΕ πρέπει να έχει ενότητα και να μην δείξει αδυναμία απέναντι στην Τουρκία», είχε επισημάνει ο Σεμπάστιαν Κουρτς, ανακοινώνοντας ταυτόχρονα, συνδρομή προς την Ελλάδα σε διμερές επίπεδο, πέραν εκείνης στο πλαίσιο της ΕΕ.

«Το σημαντικότερο τώρα είναι να υποστηρίξουμε την Ελλάδα κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο και ως Ευρωπαϊκή Ένωση να στείλουμε ένα σαφές μήνυμα ότι δεν αφήνουμε να μας εκβιάζει ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν», είχε τονίσει ο ίδιος με κάθε σαφήνεια.

«Πέραν της ενίσχυσης της Frontex, η Αυστρία συμβάλει επιπλέον με άμεση βοήθεια για την Ελλάδα. Πρέπει να κάνουμε τα πάντα, ώστε τα ελληνικά σύνορα προς την Τουρκία να παραμείνουν κλειστά και να μην ενδώσουμε στο παιχνιδάκι του Ερντογάν», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο Αυστριακός καγκελάριος.

Ο ίδιος, στις τοποθετήσεις του για τις τότε εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά σύνορα, έχει επισημάνει με κάθε σαφήνεια πως «η τρέχουσα κατάσταση δεν αποτελεί σύμπτωση, αλλά πρόκειται για μία συνειδητή, οργανωμένη επίθεση από την τουρκική πλευρά. Στους ανθρώπους δίνονται λάθος ελπίδες και αυτοί μεταφέρονται εν μέρει με λεωφορεία από τις τουρκικές αρχές στα σύνορα».

Είχε επίσης καταγγείλει ότι «ο Ερντογάν εκμεταλλεύεται συνειδητά την δυστυχία αυτών των ανθρώπων για να ασκήσει πίεση στην ΕΕ, η οποία γι αυτόν τον λόγο πρέπει να επιδείξει περισσότερη όσο ποτέ ενότητα και να υποστηρίξει μία ενιαία άποψη ότι πρέπει να είναι σαφές πως κανένας δεν μπορεί να έλθει παράνομα στην Κεντρική Ευρώπη. Γι αυτό η ΕΕ πρέπει να υποστηρίξει την Ελλάδα και να μην γονατίσει μπροστά στον Ερντογάν».

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Ξεκάθαρη καταδίκη της Τουρκία ζητά ο Κουρτς: «Η ΕΕ χάνει αξιοπιστία χρησιμοποιώντας δύο μέτρα και δύο σταθμά»"

Κρούσματα κορωνοϊού: Ανακοινώθηκαν 217 καταγεγραμμένα - Δύο νέοι θάνατοι

Σταθερά πάνω από τα 200 έμειναν τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει 217 νέα, εκ των οποίων τα 16 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας μας. Την Τετάρτη ανακοινώθηκαν δύο νέοι θάνατοι, ενός 53χρονου με υποκείμενα νοσήματα στο ΑΧΕΠΑ και ενός 79χρονου, με επίσης υποκείμενα νοσήματα, που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο της Ξάνθης. 

Στο «κόκκινο» η Αττική όπου καταγράφηκαν 89 κρούσματα, ενώ ανησυχητική είναι εικόνα και στη Θεσσαλονίκη με 44 νέα κρούσματα κορωνοϊού.

krousmata

Αναλυτικότερα η γεωγραφική κατανομή:

-       16 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,
-       6 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο,
-       89 κρούσματα στην την Π.Ε. Αττικής, εκ των οποίων 15 συνδέονται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας,
-       44 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων 2 συνδέονται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας,

-        3 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας,
-       1 κρούσμα στην Π.Ε. Δράμας,
-       2 κρούσματα στην Π.Ε. Δωδεκανήσων,
-       1 κρούσμα στην  Π.Ε. Έβρου,
-        1 κρούσμα στην Π.Ε. Ζακύνθου,
-       2 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας,
-        6 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας, εκ των οποίων 2 συνδέονται  με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας,
-        1 κρούσμα στην Π.Ε. Καβάλας,
-       7 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας, εκ των οποίων 4 συνδέονται με σύνδεση με επιβεβαιωμένο κρούσμα,
-        1 κρούσμα στην Π.Ε. Καστοριάς,
-       2 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας,
-        1 κρούσμα στην Π.Ε. Κιλκίς,
-       2 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης,
-       5 κρούσματα στην Π.Ε. Κυκλάδων,
-       3 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας,
-        3 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου,
-        3 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας,
-        5 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης,
-       1 κρούσμα στην  Π.Ε. Πέλλας,
-       2 κρούσματα στην Π.Ε. Ρεθύμνου,
-        1 κρούσμα στην Π.Ε. Σερρών,
-        2 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας,
-       1 κρούσμα στην Π.Ε. Χαλκιδικής,
-       2 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων,
-       4 κρούσματα στην Π.Ε. Χίου, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή

xartes

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 7.684, εκ των οποίων το 55.3% άνδρες.

Σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό θεωρούνται τα 1.765 (23.0%) και 3.585 (46.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Στους 28 φτάνουν οι συμπολίτες μας που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 8 (28.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 42.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 140 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Οι θάνατοι από κορωνοϊό φτάνουν τους 235 συνολικά στη χώρα. 82 (34.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 77 έτη και το 95.3% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.


thanatoi

Από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι σήμερα, στα  εργαστήρια που διενεργούν ελέγχους για τον νέο κορωνοϊό (SARS-CoV-2) και που δηλώνουν συστηματικά στον ΕΟΔΥ το σύνολο των δειγμάτων που ελέγχουν (θετικά και αρνητικά), έχουν συνολικά ελεγχθεί 804282 κλινικά δείγματα (ολοκληρώθηκε μαζική ενσωμάτωση δεδομένων των εργαστηρίων ), εκ των οποίων τα  8637(1.07%) ήταν θετικά στον κορωνοϊό (συμπεριλαμβάνονται και περισσότερα από ένα δείγματα ανά άτομο που ελέγχθηκε).

deigmata
protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κρούσματα κορωνοϊού: Ανακοινώθηκαν 217 καταγεγραμμένα - Δύο νέοι θάνατοι"

Σχολικές καθαρίστριες: Έρχονται 9.474 προσλήψεις -Κατανομή ανά δήμο (πίνακας)

Μετά την δημοσίευση, όπως έγραψε η aftodioikisi.gr, σε ΦΕΚ της σχετικής ΚΥΑ, εκδόθηκε η Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου (ΠΥΣ), στην οποία προβλέπεται o αριθμός προσωπικού προς πρόσληψη στους Δήμους της χώρας για την κάλυψη των αναγκών καθαριότητας σχολικών μονάδων.
Όπως τονίζεται από το ΥΠΕΣ, με την απόφαση (αρ. πρωτ. ΔΙΠΑΑΔ/Φ.ΕΓΚΡ./134/15827/19-8-2020), αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά το θέμα της καθαριότητας των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, διότι ο αριθμός των εργαζομένων πλήρoυς απασχόλησης είναι τουλάχιστον 30% υψηλότερος από το περυσινό του ισοδύναμο.
Δεύτερον, επιλύεται το χρόνιο πρόβλημα των εργαζομένων στα σχολεία, οι οποίοι δεν είχαν τα πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα που έχουν όλοι οι εργαζόμενοι.
Τρίτον, με την ΠΥΣ που υπέγραψαν οι Υπουργοί Εσωτερικών και Οικονομικών, λαμβάνονται υπόψη μια σειρά κοινωνικών κριτηρίων (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι κ.ά.), πριμοδοτούνται τα έτη εμπειρίας ώστε να διευκολύνονται οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες πολλών ετών στον τομέα της καθαριότητας.
Ο αριθμός των υπαλλήλων που θα εργαστούν είναι ίδιος με τον περυσινό (5.000 εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης και 4.474 μερικής απασχόλησης), αλλά οι ώρες που καλύπτονται είναι ενισχυμένες.
Τα χρήματα που διατίθεται από τον κρατικό προϋπολογισμό έχουν αυξηθεί άνω του 50% και συγκεκριμένα κατά 28 εκατ. ευρώ.

Α/ΑΔΗΜΟΣΑΡΙΘΜΟΣ ΑΤΟΜΩΝ ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣΑΡΙΘΜΟΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕΡΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΤΟΜΩΝ
1ΔΗΜΟΣ ΑΒΔΗΡΩΝ82129
2ΔΗΜΟΣ ΑΓΑΘΟΝΗΣΙΟΥ011
3ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ6713
4ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ7310
5ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ30636
6ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ178
7ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ281038
8ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ111223
9ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ331043
10ΔΗΜΟΣ ΑΓΚΙΣΤΡΙΟΥ022
11ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΑΦΩΝ077
12ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ5157108
13ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ2559264
14ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ391049
15ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ123446
16ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΝΑΣ31316
17ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ31619
18ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ194059
19ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ284775
20ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ ΘΕΣΠΙΕΩΝ459
21ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΜΟΥ191736
22ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΥΡΟΥ17724
23ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ142943
24ΔΗΜΟΣ ΑΛΟΝΝΗΣΟΥ101
25ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΙΟΥ055
26ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ48452
27ΔΗΜΟΣ ΑΜΟΡΓΟΥ055
28ΔΗΜΟΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ-ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ43144
29ΔΗΜΟΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ11617
30ΔΗΜΟΣ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ ΕΛΑΤΕΙΑΣ369
31ΔΗΜΟΣ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ02323
32ΔΗΜΟΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ325
33ΔΗΜΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ3710
34ΔΗΜΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΑΜΟΥ121022
35ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ-ΚΥΛΛΗΝΗΣ61218
36ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑΣ-ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ099
37ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ3710
38ΔΗΜΟΣ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ011
39ΔΗΜΟΣ ΑΝΩΓΕΙΩΝ011
40ΔΗΜΟΣ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ61117
41ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΙΘΕΑΣ011
42ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ192039
43ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ ΜΥΚΗΝΩΝ122638
44ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ448
45ΔΗΜΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ81321
46ΔΗΜΟΣ ΑΡΡΙΑΝΩΝ02626
47ΔΗΜΟΣ ΑΡΤΑΣ15960
48ΔΗΜΟΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ01313
49ΔΗΜΟΣ ΑΡΧΑΝΩΝ-ΑΣΤΕΡΟΥΣΙΩΝ10818
50ΔΗΜΟΣ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ101323
51ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ2587112
52ΔΗΜΟΣ ΒΑΡΗΣ-ΒΟΥΛΑΣ-ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ141832
53ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ303
54ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ-ΒΟΧΑΣ729
55ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ283159
56ΔΗΜΟΣ ΒΙΑΝΝΟΥ145
57ΔΗΜΟΣ ΒΙΣΑΛΤΙΑΣ4812
58ΔΗΜΟΣ ΒΟΪΟΥ62329
59ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΒΗΣ121426
60ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ8162143
61ΔΗΜΟΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ9817
62ΔΗΜΟΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ6612
63ΔΗΜΟΣ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ14721
64ΔΗΜΟΣ ΒΥΡΩΝΑ18422
65ΔΗΜΟΣ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ103848
66ΔΗΜΟΣ ΓΑΥΔΟΥ011
67ΔΗΜΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ189
68ΔΗΜΟΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ37946
69ΔΗΜΟΣ ΓΟΡΤΥΝΑΣ31821
70ΔΗΜΟΣ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ066
71ΔΗΜΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ03131
72ΔΗΜΟΣ ΔΑΦΝΗΣ-ΥΜΗΤΤΟΥ23730
73ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΤΑ231942
74ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ12829
75ΔΗΜΟΣ ΔΕΣΚΑΤΗΣ033
76ΔΗΜΟΣ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ71320
77ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ23124
78ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ62026
79ΔΗΜΟΣ ΔΙΡΦΥΩΝ ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ61420
80ΔΗΜΟΣ ΔΙΣΤΟΜΟΥ-ΑΡΑΧΟΒΑΣ-ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ4913
81ΔΗΜΟΣ ΔΟΜΟΚΟΥ134
82ΔΗΜΟΣ ΔΟΞΑΤΟΥ4812
83ΔΗΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ234265
84ΔΗΜΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΪΑΣ73239
85ΔΗΜΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΛΕΣΒΟΥ72532
86ΔΗΜΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ033
87ΔΗΜΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΑΜΟΥ71017
88ΔΗΜΟΣ ΔΩΔΩΝΗΣ066
89ΔΗΜΟΣ ΔΩΡΙΔΟΣ066
90ΔΗΜΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ122840
91ΔΗΜΟΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ62531
92ΔΗΜΟΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ251136
93ΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ37946
94ΔΗΜΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΠΠΑ1910
95ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ83745
96ΔΗΜΟΣ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ156
97ΔΗΜΟΣ ΕΡΕΤΡΙΑΣ6612
98ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ7815
99ΔΗΜΟΣ ΕΡΥΜΑΝΘΟΥ088
100ΔΗΜΟΣ ΕΥΡΩΤΑ3912
101ΔΗΜΟΣ ΖΑΓΟΡΑΣ-ΜΟΥΡΕΣΙΟΥ055
102ΔΗΜΟΣ ΖΑΓΟΡΙΟΥ033
103ΔΗΜΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ252853
104ΔΗΜΟΣ ΖΑΧΑΡΩΣ022
105ΔΗΜΟΣ ΖΗΡΟΥ81422
106ΔΗΜΟΣ ΖΙΤΣΑΣ41014
107ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ141529
108ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ141832
109ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΔΑΣ82028
110ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ251136
111ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΑΣ6814
112ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ291342
113ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ14319162
114ΔΗΜΟΣ ΗΡΩΙΚΗΣ ΝΗΣΟΥ ΚΑΣΟΥ145
115ΔΗΜΟΣ ΗΡΩΙΚΗΣ ΝΗΣΟΥ ΨΑΡΩΝ022
116ΔΗΜΟΣ ΗΡΩΙΚΗΣ ΠΟΛΕΩΣ ΝΑΟΥΣΑΣ152035
117ΔΗΜΟΣ ΘΑΣΟΥ4913
118ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ47754
119ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΗΣ402767
120ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΟΥ033
121ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ17423197
122ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΣ182038
123ΔΗΜΟΣ ΘΗΡΑΣ141024
124ΔΗΜΟΣ Ι.Π. ΜΕΣΟΛΛΟΓΙΟΥ122335
125ΔΗΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ11516
126ΔΗΜΟΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ14923
127ΔΗΜΟΣ ΙΗΤΩΝ202
128ΔΗΜΟΣ ΙΘΑΚΗΣ055
129ΔΗΜΟΣ ΙΚΑΡΙΑΣ6814
130ΔΗΜΟΣ ΙΛΙΟΥ471259
131ΔΗΜΟΣ ΙΣΤΙΑΙΑΣ ΑΙΔΗΨΟΥ71522
132ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ8721108
133ΔΗΜΟΣ Κ.ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ055
134ΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ147286
135ΔΗΜΟΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ10212
136ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ11112
137ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ63366
138ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ127486
139ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ293564
140ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ01616
141ΔΗΜΟΣ ΚΑΜΕΝΩΝ ΒΟΥΡΛΩΝ4913
142ΔΗΜΟΣ ΚΑΝΤΑΝΟΥ-ΣΕΛΙΝΟΥ426
143ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ0111111
144ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΠΑΘΟΥ099
145ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ8412
146ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΥΣΤΟΥ459
147ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ81018
148ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ191231
149ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ691887
150ΔΗΜΟΣ ΚΕΑΣ426
151ΔΗΜΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΠΟΝΤΙΩΝ ΝΗΣΩΝ353469
152ΔΗΜΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ099
153ΔΗΜΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ41950
154ΔΗΜΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ19625
155ΔΗΜΟΣ ΚΙΛΕΛΕΡ71017
156ΔΗΜΟΣ ΚΙΛΚΙΣ283563
157ΔΗΜΟΣ ΚΙΜΩΛΟΥ011
158ΔΗΜΟΣ ΚΙΣΣΑΜΟΥ4711
159ΔΗΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ128294
160ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ362864
161ΔΗΜΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ055
162ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥ591069
163ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ212041
164ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ42446
165ΔΗΜΟΣ ΚΡΩΠΙΑΣ25631
166ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ202
167ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΝΟΥ123
168ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ102636
169ΔΗΜΟΣ ΚΩ211536
170ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ04343
171ΔΗΜΟΣ ΛΑΜΙΕΩΝ371249
172ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ8451135
173ΔΗΜΟΣ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ15318
174ΔΗΜΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ181735
175ΔΗΜΟΣ ΛΕΙΨΩΝ112
176ΔΗΜΟΣ ΛΕΡΟΥ3710
177ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ101222
178ΔΗΜΟΣ ΛΗΜΝΟΥ81321
179ΔΗΜΟΣ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ459
180ΔΗΜΟΣ ΛΙΜΝΗΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑ011
181ΔΗΜΟΣ ΛΟΚΡΩΝ101020
182ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ – ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ111324
183ΔΗΜΟΣ ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ – ΠΕΥΚΗΣ14923
184ΔΗΜΟΣ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ3912
185ΔΗΜΟΣ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ61925
186ΔΗΜΟΣ ΜΑΝΔΡΑΣ-ΕΙΔΥΛΛΙΑΣ71219
187ΔΗΜΟΣ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ – ΛΙΜΝΗΣ – ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ1910
188ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ122032
189ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ7613
190ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ-ΣΑΠΩΝ41620
191ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ426
192ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΝΗΣΙΟΥ112
193ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΡΕΩΝ17421
194ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΙΣΤΗΣ011
195ΔΗΜΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ41216
196ΔΗΜΟΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ15823
197ΔΗΜΟΣ ΜΕΤΕΩΡΩΝ121325
198ΔΗΜΟΣ ΜΕΤΣΟΒΟΥ448
199ΔΗΜΟΣ ΜΗΛΟΥ459
200ΔΗΜΟΣ ΜΙΝΩΑ ΠΕΔΙΑΔΑΣ459
201ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ71825
202ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ ΤΑΥΡΟΥ32032
203ΔΗΜΟΣ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ033
204ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΗΣ13738
205ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ7310
206ΔΗΜΟΣ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ71522
207ΔΗΜΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ303666
208ΔΗΜΟΣ Ν. ΖΙΧΝΗΣ044
209ΔΗΜΟΣ Ν.ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ252045
210ΔΗΜΟΣ ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ34043
211ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ81119
212ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ111728
213ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ – ΣΥΚΕΩΝ501969
214ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ43750
215ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ211839
216ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ – ΝΕΑΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ27027
217ΔΗΜΟΣ ΝΕΜΕΑΣ426
218ΔΗΜΟΣ ΝΕΣΤΟΡΙΟΥ022
219ΔΗΜΟΣ ΝΕΣΤΟΥ71522
220ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ-ΑΓ.Ι.ΡΕΝΤΗ481967
221ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΚΟΥΦΑ3811
222ΔΗΜΟΣ ΝΙΣΥΡΟΥ011
223ΔΗΜΟΣ ΝΟΤΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ5611
224ΔΗΜΟΣ ΝΟΤΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ437
225ΔΗΜΟΣ ΝΟΤΙΟΥ ΠΗΛΙΟΥ11415
226ΔΗΜΟΣ ΞΑΝΘΗΣ333063
227ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ11314
228ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ31013
229ΔΗΜΟΣ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ022
230ΔΗΜΟΣ ΟΙΧΑΛΙΑΣ1910
231ΔΗΜΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ122638
232ΔΗΜΟΣ ΟΡΟΠΕΔΙΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ101
233ΔΗΜΟΣ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ3710
234ΔΗΜΟΣ ΠΑΓΓΑΙΟΥ191837
235ΔΗΜΟΣ ΠΑΙΑΝΙΑΣ7310
236ΔΗΜΟΣ ΠΑΙΟΝΙΑΣ111324
237ΔΗΜΟΣ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ17724
238ΔΗΜΟΣ ΠΑΛΑΜΑ02727
239ΔΗΜΟΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ321648
240ΔΗΜΟΣ ΠΑΞΩΝ101
241ΔΗΜΟΣ ΠΑΠΑΓΟΥ – ΧΟΛΑΡΓΟΥ17926
242ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ134
243ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΓΑΣ459
244ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ101525
245ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΜΟΥ314
246ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ11859177
247ΔΗΜΟΣ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ91192
248ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ11425139
249ΔΗΜΟΣ ΠΕΛΛΑΣ364985
250ΔΗΜΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ14923
251ΔΗΜΟΣ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ20020
252ΔΗΜΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ8320103
253ΔΗΜΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ21627
254ΔΗΜΟΣ ΠΗΝΕΙΟΥ4610
255ΔΗΜΟΣ ΠΛΑΤΑΝΙΑ61319
256ΔΗΜΟΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ72027
257ΔΗΜΟΣ ΠΟΡΟΥ325
258ΔΗΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ29433
259ΔΗΜΟΣ ΠΡΕΣΠΩΝ022
260ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ7310
261ΔΗΜΟΣ ΠΥΔΝΑΣ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ11213
262ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΑΙΑΣ ΧΟΡΤΙΑΤΗ50353
263ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΗΣ01212
264ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΟΥ ΝΕΣΤΟΡΟΣ31518
265ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ123850
266ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ077
267ΔΗΜΟΣ ΡΑΦΗΝΑΣ – ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ15116
268ΔΗΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ552075
269ΔΗΜΟΣ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ1910
270ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ7633109
271ΔΗΜΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ101121
272ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΗΣ336
273ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ044
274ΔΗΜΟΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ19827
275ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΒΙΩΝ448
276ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΙΦΟΥ011
277ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ582280
278ΔΗΜΟΣ ΣΗΤΕΙΑΣ7714
279ΔΗΜΟΣ ΣΙΘΩΝΙΑΣ7512
280ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΙΝΟΥ011
281ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ101727
282ΔΗΜΟΣ ΣΙΝΤΙΚΗΣ61723
283ΔΗΜΟΣ ΣΙΦΝΟΥ314
284ΔΗΜΟΣ ΣΚΙΑΘΟΥ426
285ΔΗΜΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ369
286ΔΗΜΟΣ ΣΚΥΔΡΑΣ111122
287ΔΗΜΟΣ ΣΚΥΡΟΥ123
288ΔΗΜΟΣ ΣΟΥΛΙΟΥ01414
289ΔΗΜΟΣ ΣΟΥΦΛΙΟΥ11920
290ΔΗΜΟΣ ΣΟΦΑΔΩΝ01515
291ΔΗΜΟΣ ΣΠΑΡΤΗΣ112233
292ΔΗΜΟΣ ΣΠΑΤΩΝ – ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ171128
293ΔΗΜΟΣ ΣΠΕΤΣΩΝ112
294ΔΗΜΟΣ ΣΤΥΛΙΔΑΣ448
295ΔΗΜΟΣ ΣΥΜΗΣ426
296ΔΗΜΟΣ ΣΥΡΟΥ-ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ151025
297ΔΗΜΟΣ ΣΦΑΚΙΩΝ077
298ΔΗΜΟΣ ΤΑΝΑΓΡΑΣ61622
299ΔΗΜΟΣ ΤΕΜΠΩΝ01414
300ΔΗΜΟΣ ΤΗΛΟΥ101
301ΔΗΜΟΣ ΤΗΝΟΥ628
302ΔΗΜΟΣ ΤΟΠΕΙΡΟΥ12526
303ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ67370
304ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ152540
305ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ61117
306ΔΗΜΟΣ ΤΡΟΙΖΗΝΙΑΣ ΜΕΘΑΝΩΝ628
307ΔΗΜΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ121426
308ΔΗΜΟΣ ΥΔΡΑΣ123
309ΔΗΜΟΣ ΦΑΙΣΤΟΥ23427
310ΔΗΜΟΣ ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ01717
311ΔΗΜΟΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ71118
312ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ178
313ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΟΘΕΗΣ-ΨΥΧΙΚΟΥ18422
314ΔΗΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ123446
315ΔΗΜΟΣ ΦΟΥΡΝΩΝ ΚΟΡΣΕΩΝ033
316ΔΗΜΟΣ ΦΥΛΗΣ894102
317ΔΗΜΟΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ36440
318ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ33235
319ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ251641
320ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΗΣ101
321ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ6349112
322ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ561874
323ΔΗΜΟΣ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ25732
324ΔΗΜΟΣ ΧΙΟΥ333265
325ΔΗΜΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ231437
326ΔΗΜΟΣ ΩΡΩΠΟΥ151328
ΣΥΝΟΛΟ500044749474

Η πρόσληψη του ανωτέρω προσωπικού θα γίνει σύμφωνα με τα οριζόμενα στην αριθ. 50175/7-8-2020 Κοινή Υπουργική Απόφαση «Διαδικασία και κριτήρια για την πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας σχολικών μονάδων της Χώρας από τους Δήμους με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου» (ΦΕΚ Β΄3324) όπως τροποποιήθηκε με την αριθ. 51938/18-8-2020 Κοινή Υπουργική Απόφαση «Τροποποίηση της υπ’ αρ. 50175/7-8-2020 κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών και Εσωτερικών «Διαδικασία και κριτήρια για την πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας σχολικών μονάδων της Χώρας από τους Δήμους με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου» (Β΄3324)» (ΦΕΚ Β΄ 3447), για χρονικό διάστημα ίσο με το διδακτικό έτος.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Σχολικές καθαρίστριες: Έρχονται 9.474 προσλήψεις -Κατανομή ανά δήμο (πίνακας)"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news