facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 17 Αυγούστου 2020

Ιταλικά ΜΜΕ: Κολακευτικά σχόλια για την απόφαση Βορίδη να απαγορεύσει τη σφαγή αλόγων

Εγκωμιαστικά σχόλια στην Ιταλία απέσπασε η Ελλάδα χάρη στην απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη, να απαγορεύσει τη σφαγή αλόγων και ιπποειδών στη χώρα μας.

Εφημερίδες όπως η ευρείας κυκλοφορίας La Stampa, αλλά και φιλοζωικές οργανώσεις της γειτονικής χώρας, χαιρέτισαν τα νέα από την Ελλάδα μετά την ψήφιση του σχετικού άρθρου στη Βουλή που προβλέπει εξίσωση των αλόγων με τους σκύλους και τις γάτες. Με άλλα λόγια, όλα τα ιπποειδή θεωρούνται πλέον κατοικίδια ζώα και ως εκ τούτου απαγορεύεται η χρησιμοποίηση τους για την παραγωγή κρέατος, δέρματος, φαρμάκων και διαφόρων συναφών προϊόντων, όπως και απαγορεύεται η εξαγωγή τους για παρανόμους σκοπούς.

«Ιστορική» χαρακτήρισε την απόφαση η La Stampa, καθώς αποτελεί αποτέλεσμα πολυετών προσπαθειών να καταστεί η σφαγή των αλόγων παράνομη. Επίσης στο σχετικό άρθρο της επισημαίνει την από αρχαιοτάτων χρόνων ιδιαίτερη σχέση των Ελλήνων με αυτά τα ζώα, υπενθυμίζοντας ότι οι δύο πρώτες λέξεις της αρχαίας ελληνικής γλώσσας που αποκρυπτογραφήθηκαν ήταν ο άνθρωπος και το άλογο.

Η ιταλική εφημερίδα τονίζει παράλληλα ότι παρά το γεγονός ότι και η Ιταλία έχει θέσει ως στόχο της την απαγόρευση σφαγής των αλόγων, έχει σαφώς πιο δύσκολο έργο καθώς η κατανάλωση κρέατος αλόγου στη γείτονα χώρα ενθαρρύνεται από ψευδείς μύθους και παράδοξες παραδόσεις και ως εκ τούτου μια τέτοια απόφαση θα έθετε σε κίνδυνο τεράστια συμφέροντα.

«Ωστόσο είμαστε αποφασισμένοι» καταλήγει το άρθρο.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και οι αναρτήσεις ιταλικών ιστοσελίδων που προστατεύουν και προασπίζονται την ευημερία των ζώων.

Η ιστοσελίδα «Puglia a cavallo» φιλοξενεί άρθρο υπό τον τίτλο: «Στην Ελλάδα δεν είναι είδη για σφαγή» στο οποίο, μεταξύ άλλων αναφέρονται και τα εξής:

«Τι μεγάλο θάρρος Ελλάδα! Ένα έθνος που αμφισβητεί τα καθιερωμένα έθιμα σχετικά με τη σφαγή αλόγων, εξισώνοντας τα ζώα αυτά με τους σκύλους και τις γάτες, δηλαδή με άλλα κατοικίδια ζώα, απαγορεύοντας τη χρήση τους για την παραγωγή δέρματος, φαρμάκων και διαφόρων άλλων ουσιών. Και δεν το κάνουν μόνο για λόγους εσωτερικών εντυπώσεων, δεν νίπτουν τας χείρας τους αλλά απαγορεύουν ακόμα και την εξαγωγή τους».

Η ιταλική ιστοσελίδα ζήτησε μάλιστα και την άποψη της Ρομπέρτα Ραβέλο, προέδρου της Οργάνωσης «Horse Angels» επί της ελληνικής απόφασης η οποία ανέφερε τα εξής:

«Η Ελλάδα έδωσε πνοή σε ένα πρότυπο που συνιστά δημόσιο παράδειγμα, όχι μόνο επειδή έχει καταστήσει το κρέας αλόγου ως κρέας που δεν πρέπει να καταναλώνεται, αλλά επειδή πέτυχε να θεσπίσει μία πλήρη νομοθεσία χωρίς κανένα κενό». Η Ραβέλο υπογραμμίζει ότι η Ιταλία διαθέτει σχετική νομοθεσία την οποία ωστόσο χαρακτηρίζει «σουρωτήρι», καθώς, μεταξύ άλλων, δεν προβλέπει τιμωρία για την παράνομη σφαγή αλόγων.

ΑΠΕ – ΜΠΕ/mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Ιταλικά ΜΜΕ: Κολακευτικά σχόλια για την απόφαση Βορίδη να απαγορεύσει τη σφαγή αλόγων"

Θεσσαλονίκη: Νέα τροπή στην απαγωγή της 10χρονης! Τι κρύβει η 33χρονη

Το κοριτσάκι είχε εξαφανιστεί στη Θεσσαλονίκη στις 11 Ιουνίου 2020. Για την απαγωγή της συνελήφθη μία γυναίκα, που γνώριζε την οικογένεια του παιδιού. Πού στρέφονται οι έρευνες των αρχών.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην έρευνα για την απαγωγή της 10χρονης μαθήτριας στις αρχές του καλοκαιριού στην Θεσσαλονίκη, έπειτα από την αποκάλυψη του Star για λογαριασμούς της 33χρονης σε τράπεζα και μάλιστα εκτός Ελλάδος, που παρουσιάζει κίνηση με μεγάλα χρηματικά ποσά.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του newsit.gr, τόσο οι Δικαστικές, όσο και οι Αστυνομικές Αρχές στην Θεσσαλονίκη, που χειρίζονται την υπόθεση, έχουν ζητήσει την συνδρομή της Europol, προκειμένου να πραγματοποιηθεί άρση απορρήτου τραπεζικών συναλλαγών και να διαπιστωθεί η κίνηση του τραπεζικού λογαριασμού και κυρίως ποιο είναι το πρόσωπο που τον άνοιξε, με συνδικαιούχο την κατηγορούμενη για την αρπαγή της 10χρονης.

Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Star, ο πρώην σύζυγος της 33χρονης παρέδωσε στις δικαστικές Αρχές στοιχεία για έναν τραπεζικό λογαριασμό, που είχε η ίδια, όταν ήταν ζευγάρι και δεν παρουσίαζε κίνηση. Αντιθέτως λίγους μήνες μετά το χωρισμό τους, ο λογαριασμός άρχισε να παρουσιάζει έντονη καταθετική κίνηση και μάλιστα όχι από φυσικά πρόσωπα, αλλά από εταιρείες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του newsit.gr, έπειτα από διερεύνηση αυτών των στοιχείων διαπιστώθηκε ότι η έδρα της μιας από της εταιρείες που φαίνεται να καταθέτει χρήματα στο συγκεκριμένο λογαριασμό, έχει έδρα χώρα της Βόρειας Ευρώπης.

Η πληροφορία έρχεται και “δένει” με στοιχεία που προέκυψαν από την εργαστηριακή έρευνα στο κινητό και το λαπτοπ της 33χρονης, καθώς φέρεται η ίδια -τις ώρες που ήδη είχε αρπάξει το παιδί- να ανταλλάσσει διαδικτυακά μηνύματα με άγνωστα άτομα. Ορισμένα από τα μηνύματα στα ηλεκτρονικά ίχνη που άφησαν στο διαδίκτυο, “βγαίνουν” στην Βόρεια Ευρώπη, και για το λόγο αυτό είχε ενημερωθεί επίσης η Eyropol, ώστε να συμβάλει στις έρευνες.

Πλέον, οι έρευνες λαμβάνουν διαφορετική τροπή και δεδομένου και του γεγονότος πως η οικογένεια της 10χρονης μαθήτριας υποστηρίζει πως η 33χρονη άρπαξε το παιδί και το κράτησε για 24 ώρες φυλακισμένο στο διαμέρισμα της, γιατί είναι μέλος διεθνούς κυκλώματος παιδικής πορνογραφίας και ήθελε να εκμεταλλευτεί την μαθήτρια.

Ανάλογα με την εξέλιξη των ερευνών, είναι δυνατόν να κληθεί εκ νέου η 33χρονη, προκειμένου να δώσει συμπληρωματική κατάθεση και να ερωτηθεί για τα μεγάλα χρηματικά ποσά που φαίνονται να κατατίθενται στους λογαριασμούς και κυρίως να απαντήσει, ποιοι καταθέτουν αυτά τα ποσά και για ποιο λόγο.

Ωστόσο, από τις πρώτες ημέρες που ξέσπασε αυτή η υπόθεση, είχε γίνει γνωστό πως η 33χρονη -όπως και η ίδια είχε καταθέσει- εκδιδόταν περιστασιακά, αποκομίζοντας μεγάλα χρηματικά ποσά από αυτή την δραστηριότητα.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Νέα τροπή στην απαγωγή της 10χρονης! Τι κρύβει η 33χρονη"

Πολύ υψηλός κίνδυνος φωτιάς για την Τρίτη

Πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο, Τρίτη, σε τρεις περιφέρειες της χώρας, σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης που εκδίδει η Πολιτική Προστασία.
Ειδικότερα, σε κατηγορία κινδύνου 4 είναι οι εξής περιοχές για αύριο:
  • Περιφέρεια Βόρειου Αιγαίου (Περιφερειακή Ενότητα Χίου, Περιφερειακή Ενότητα Σάμου, Περιφερειακή Ενότητα Ικαρίας).
  • Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Περιφερειακή Ενότητα Καλύμνου, Περιφερειακή Ενότητα Κω, Περιφερειακή Ενότητα Καρπάθου, Περιφερειακή Ενότητα Ρόδου – πλην Καστελλόριζου).
  • Περιφέρεια Κρήτης (Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου).
Η ΓΓΠΠ ζητά από τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών και η ρίψη αναμμένων τσιγάρων.
 Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.
44 δασικές πυρκαγιές από χθες μέχρι σήμερα το απόγευμαΣημειώνεται πως σύμφωνα με την Πυροσβεστική, από τις 19:00 το απόγευμα της 16ης μέχρι τις 19:00 της 17ης Αυγούστου ξέσπασαν 44 δασικές πυρκαγιές και συνολικά επιχείρησαν 440 πυροσβέστες με 8 (οκτώ) ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 185 οχήματα, 7 (επτά) Α/Φ και 4 (τέσσερα) Ε/Π, ενώ συνέδραμαν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.
aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Πολύ υψηλός κίνδυνος φωτιάς για την Τρίτη"

Κορονοϊός: Ανησυχία για τα αυξημένα κρούσματα στους νέους – Πάνω από το 40% έχουν ηλικία ως 39 ετών

Τα 40 έτη είναι πλέον η μέση ηλικία των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ. 150 νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν σήμερα. Συνολικά 230 οι νεκροί.
Έντονη είναι ανησυχία των επιστημόνων για την σημαντική αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στους νέους το τελευταίο διάστημα, στη χώρα μας. Είναι ενδεικτικό με βάση τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ ότι από την αρχή της επιδημίας στη χώρα μας έχουν καταγραφεί συνολικά 7.222 κρούσματα και οι 4 στους 10 ήταν νέοι από 18 έως 39 ετών ποσοστό 42,1%. Μεταξύ των περιστατικών, υπήρχαν και νέοι που χρειάστηκε να νοσηλευθούν αλλά και να διασωληνωθούν για να ξεπεράσουν το χτύπημα του κορονοϊού.
Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι πλέον τα 40 έτη κάτι που δείχνει και την ανησυχητική πορεία που ακολουθεί ο νέος κορονοϊός. Αξιοσημείωτο είναι ότι μόλις πριν από περίπου 15 ημέρες η μέση ηλικία ήταν τα 46 έτη. Γι’ αυτό και δεν είναι τυχαίο ότι όλοι οι ειδικοί πια προειδοποιούν τους νέους ανθρώπους να μην χαλαρώνουν και να δείχνουν τη δέουσα προσοχή, τόσο για τους υπόλοιπους πολίτες όσο και για τον εαυτό τους. “Ο κορονοϊός δεν κάνει ηλικιακές διακρίσεις”, είναι το μήνυμα που στέλνουν συνεχώς. 
Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα, 17 Αυγούστου 2020, 150 νέα κρούσματα κορονοϊού, εκ των οποίων τα 17 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.
Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι δύο, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 230 νεκροί. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 77 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 23 (69.6% άνδρες).
newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορονοϊός: Ανησυχία για τα αυξημένα κρούσματα στους νέους – Πάνω από το 40% έχουν ηλικία ως 39 ετών"

Ανατολική Μεσόγειος: Eιδική Σύνοδος Κορυφής στις 24-25 Σεπτεμβρίου

Επιβεβαιώθηκε από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, η ημερομηνία της ειδικής Συνόδου Κορυφής. Θα διεξαχθε στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου και σε αυτήν θα τεθεί το ζήτημα της Ανατολικής Μεσογείου.

Ο κ. Μισέλ αναφέρθηκε στο θέμα στην επιστολή-πρόσκληση που απέστειλε στους 27 αρχηγούς των κρατών-μελών της ΕΕ σχετικά με την τηλεδιάσκεψη που θα λάβει χώρα την ερχόμενη Τετάρτη με βασικό θέμα τη Λευκορωσία.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μισέλ αναφέρει στην επιστολή του: «Οι υπουργοί Εξωτερικών μας συζήτησαν τις εξελίξεις στη Λευκορωσία και την Ανατολική Μεσόγειο την περασμένη Παρασκευή. Έκτοτε, η κατάσταση στη Λευκορωσία εξακολούθησε να εξελίσσεται και, ως εκ τούτου, αποφάσισα να πραγματοποιήσω τηλεδιάσκεψη την Τετάρτη το μεσημέρι για την αντιμετώπιση του ζητήματος. Αυτό που έχουμε δει στη Λευκορωσία δεν είναι αποδεκτό. Οι εκλογές της 9ης Αυγούστου δεν ήταν ούτε ελεύθερες ούτε δίκαιες. Η επακόλουθη βία εναντίον όσων διαδήλωναν ειρηνικά ήταν σοκαριστική και πρέπει να καταδικαστεί. Οι υπεύθυνοι πρέπει να λογοδοτήουν. Η ΕΕ έχει ξεκινήσει εργασίες για κυρώσεις. Ο λαός της Λευκορωσίας έχει το δικαίωμα να καθορίσει το δικό του μέλλον. Για να γίνει αυτό, πρέπει να σταματήσει η βία και να ξεκινήσει ένας ειρηνικός και χωρίς αποκλεισμούς διάλογος. Η ηγεσία της Λευκορωσίας πρέπει να αντικατοπτρίζει τη βούληση του λαού».

«Δεν πρέπει να υπάρχει εξωτερική παρέμβαση. Με βάση αυτές τις αρχές, θα συζητήσουμε πώς θα ανταποκριθούμε καλύτερα στην εξελισσόμενη κατάσταση στη Λευκορωσία. Όσον αφορά το άλλο κύριο θέμα που συζητήθηκε από τους υπουργούς Εξωτερικών μας, την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, προτείνω να αφήσουμε χρόνο για ενδελεχή προετοιμασία και να επανέλθουμε στο θέμα κατά τη διάρκεια ειδικού Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 24-25 Σεπτεμβρίου 2020», συμπληρώνεται στην επιστολή.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ανατολική Μεσόγειος: Eιδική Σύνοδος Κορυφής στις 24-25 Σεπτεμβρίου"

Νοσοκομειακοί Γιατροί: Καταγγέλλουν την «αποσιώπηση κρουσμάτων»

«Επίορκοι για λογαριασμό της κυβέρνησης και των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων δε θα γίνουμε». Αυτό σημειώνει σε ανακοίνωση της, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και σημειώνει:

Με αφορμή ενημερωτικά δελτία τύπου ΚΥ τουριστικών προορισμών για τον αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων Covid-19, οι διοικήσεις των αντίστοιχων Υ.Π.Ε. έδωσαν εντολή να μην εκδίδονται δελτία τύπου χωρίς προηγούμενη ενημέρωση και συνεννόηση με τις υγειονομικές περιφέρειες. Ωστόσο, εδώ και έναν μήνα από τότε που δόθηκε η εντολή, δεν έχει γίνει απολύτως καμία σχετική ενημέρωση προς τους κατοίκους και τους επισκέπτες , ούτε από τις ΥΠΕ, ούτε από τον ΕΟΔΥ .

Ποιόν εξυπηρετεί η ανεπίτρεπτη τακτική απόκρυψης, που θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, ιδιαίτερα τις ευπαθείς ομάδες, αν όχι τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του τουρισμού;

Άλλωστε, δεν είναι η πρώτη φορά που αποκρύπτονται επιβεβαιωμένα κρούσματα. Δεκάδες είναι οι καταγγελίες σωματείων για συγκάλυψη – αποσιώπηση και άρνηση ενημέρωσης των εργαζομένων σε μεγάλους εργασιακούς που έχουν επιβεβαιωμένα κρούσματα, με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η υγεία τους.

Κατά τα άλλα η κυβέρνηση έχει το θράσος να κουνάει το δάκτυλο στον λαό και τη νεολαία και να κλείνει σε όλες τις πτώσεις την «ατομική ευθύνη».

Η Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. θα συνεχίσει να αναδεικνύει τα οξυμένα προβλήματα στο χώρο της υγείας και να διεκδικεί μέτρα προστασίας για την υγεία του λαού και για την πραγματική θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας.
Θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που υπαγορεύει η συνείδηση μας και ο Κώδικας Ιατρικής Δεοντολογίας, ο οποίος στο άρθρο 16 ορίζει ότι «ο γιατρός έχει την υποχρέωση να εφιστά την προσοχή της κοινότητας, στην οποία ανήκει, σε θέματα που έχουν σχέση με τη δημόσια υγεία και τη βελτίωση της ποιότητας των ιατρικών υπηρεσιών».

Συνένοχοι στο έγκλημα σε βάρος της υγείας του λαού δε θα γίνουμε. Δε μας πτοούν ούτε απαγορεύσεις, ούτε πιέσεις, ούτε απειλές από οποιονδήποτε κι αν προέρχονται.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Νοσοκομειακοί Γιατροί: Καταγγέλλουν την «αποσιώπηση κρουσμάτων»"

Λιβύη: «Ο Ακάρ πρότεινε ξαφνική επίθεση στη Σύρτη για να αιφνιδιάσει LNA και Αίγυπτο»

Στην Λιβύη βρέθηκαν σήμερα οι υπουργοί Άμυνας του Κατάρ, Χαλίντ Μπιν Αλ-Ατίγια και της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ.
Τον Ακάρ συνόδευε ο αρχηγός των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, Γκιουλέρ, «για να εξετάσουν τις δραστηριότητες στο πλαίσιο της Συμφωνίας Τουρκίας – Λιβύης».
Ωστόσο πληροφορίες που διέρρευσαν και τις οποίες επικαλείται το Sputnik στη Λιβύη, αναφέρουν ότι Ακάρ και Αλ-Ατίγια εξέφρασαν στους συνομιλητές τους την ανάγκη μιας γρήγορης και ξαφνικής επίθεσης για την κατάληψη των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων (σσ πιθανότατα στην Σύρτη), με την ελπίδα μια τέτοια επίθεση να αιφνιδιάσει τον Λιβυκό Εθνικό Στρατό και να μην δώσουν χρονικό περιθώριο στην Αίγυπτο για να αντιδράσει.
onalert
Διαβάστε Περισσότερα » "Λιβύη: «Ο Ακάρ πρότεινε ξαφνική επίθεση στη Σύρτη για να αιφνιδιάσει LNA και Αίγυπτο»"

Αυτή είναι η εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών για την τηλεργασία στο Δημόσιο

Με τηλεργασία ή back office, θα μπορούν να εργάζονται έως την 31η Αυγούστου, σε συνεννόηση με την Υπηρεσία τους, οι υπάλληλοι του Δημοσίου που ανήκουν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου, όπως προβλέπει η εγκύκλιος που εξέδωσε, σήμερα, ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, στο πλαίσιο της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.

Στα βασικά σημεία της 14ης εγκυκλίου για τον κορωνοϊό περιλαμβάνονται επίσης, η υπόδειξη για χρήση μάσκας από όλους τους υπαλλήλους και όλους τους πολίτες που έρχονται σε επικοινωνία με τις δημόσιες υπηρεσίες με φυσική παρουσία, καθώς και η δυνατότητα προσέλευσης και αποχώρησης στις υπηρεσίες σε τρία ωράρια λειτουργίας με ισοκατανομή του προσωπικού.


Δείτε εδώ την εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών 


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Αυτή είναι η εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών για την τηλεργασία στο Δημόσιο"

Κρήτη: Επιτήδειοι φιλοξενούν κοινωνικές εκδηλώσεις "βαφτίζοντας" τους καλεσμένους... πελάτες

Σε εφαρμογή τίθενται από σήμερα τα έκτακτα μέτρα που ανακοινώθηκαν προ ημερών από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας,που προβλέπουν τον αριθμό των ατόμων έως 50 σε γάμους και βαπτίσεις από 100 που ίσχυε μέχρι τώρα έως τις 24 Αυγούστου χωρίς να αποκλείεται παράτασή τους για την Κρήτη και άλλες περιοχές.

Ωστόσο όπως καταγγέλλουν στο Ράδιο Κρήτη επαγγελματίες του χώρου της εστίασης και διοργανώσεων εκδηλώσεων κοινωνικού χαρακτήρα δηλ. γάμων, βαπτίσεις κ.α υπάρχει αθέμιτος ανταγωνισμός στο Ηράκλειο και σε άλλες περιοχές της Κρήτης,καθώς κάποιοι έχουν βρει τον τρόπο να ξεγελούν την πολιτεία αλλά και τους συναδέλφους τους.

Όπως δήλωσε στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Μανόλη Αργυράκη η πρόεδρος του συλλόγου καταστηματαρχών εστίασης και καφέ μπαρ κ. Μαρία Αντωνακάκη η επικίνδυνη αυτή τακτική ίσως οδηγήσει σε σκληρότερα μέτρα με ανυπολόγιστες οικονομικές συνέπειες.

Συγκεκριμένα είπε ότι οι σωστοί επαγγελματίες απορρίπτουν εκδηλώσεις πάνω από τον καθορισμένο αριθμό ατόμων, εφαρμόζοντας το μέτρο ωστόσο οι ενδιαφερόμενοι απευθύνονται σε άλλους ιδιοκτήτες ταβερνών, ξενοδοχείων ή μεγάλων ιδιωτικών χώρων και πραγματοποιούν εκεί το γάμο ή τη βάφτιση.

Επίσης έχουν βρει το κόλπο να φιλοξενούν επίσημα τα άτομα που καθορίζονται από το νόμο σε γάμο και βάφτιση και τα υπόλοιπα που συνήθως ξεπερνούν τα 500 να τα δηλώνουν ως άλλους πελάτες του καταστήματος αλα κάρτ δηλ και έτσι σε ένα έλεγχο κόβοντας και τις ανάλογες αποδείξεις φαίνονται καθ όλα νόμιμοι.

Αυτή την πρακτική κατήγγειλε μιλώντας στην ίδια εκπομπή και ο γνωστός επιχειρηματίας Θόδωρας Καλαθάκης που μάλιστα είπε ότι επικοινώνησε με την αστυνομία και ένας αστυνομικός του είπε ότι αυτό συμβαίνει και μάλιστα δεν μπορεί να ελεγχθεί καθώς τα 50 άτομα δηλώνονται ότι μετέχουν στην εκδήλωση ενώ ο υπόλοιπος αριθμός ότι είναι διαφορετικοί πελάτες του καταστήματος αφού κόβονται διαφορετικές αποδείξεις.

Ακροάτρια του Ράδιο Κρήτη επιβεβαίωσε ότι συμβαίνει στην πράξη καταθέτοντας ότι στη βάπτιση που η ίδια είχε διοργανώσει με 200 άτομα ένας χώρος δεξιώσεων αρνήθηκε να την φιλοξενήσει και έτσι απευθύνθηκε σε ταβέρνα ο ιδιοκτήτης της οποίας δέχτηκε με αποτέλεσμα να γίνει και μάλιστα χωρίς την τήρηση των αποστάσεων.

Τόσο η κ.Αντωνακάκη όσο και ο κ. Καλαθάκης τόνισαν ότι δημιουργείται αθέμιτος ανταγωνισμός κατηγορώντας συναδέλφους τους ότι κερδοσκοπούν σε βάρος όσων τηρούν με ευλάβεια τα μέτρα ενώ έγιναν αναφορές και για διοργανώσεις τέτοιων εκδηλώσεων σε πλατείες χωριών στην ενδοχώρα του Ηρακλείου με τη συμμετοχή και κρητικών καλλιτεχνών.

ekriti
Διαβάστε Περισσότερα » "Κρήτη: Επιτήδειοι φιλοξενούν κοινωνικές εκδηλώσεις "βαφτίζοντας" τους καλεσμένους... πελάτες"

Αντιδήμαρχος Φαιστού: Κινδύνευσα να πεθάνω, δεν είναι ψέμα ο κορωνοϊός

«Είναι πολύ εύκολο να κολλήσεις, δεν είναι ψέματα» εξομολογήθηκε στο Livetalks ο αντιδήμαρχος Φαιστού Γιάννης Φασομυτάκης, ο οποίος για 18η ημέρα βρίσκεται στο σπίτι του έχοντας βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό και αφού χρειάστηκε να νοσηλευτεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

«Χάνεις τον κόσμο κάτω από τα πόδια σου όταν μαθαίνεις ότι είσαι θετικός», είπε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι από την 4η-5η ημέρα άρχισε να έχει πιο βαριά συμπτώματα της νόσου γι αυτό και διεκομίσθη στο νοσοκομείο.

«Τον Μάρτιο την αντιμετωπίζαμε πιο σοβαρά την κατάσταση απ’ ότι σήμερα, όλοι μας και εγώ. Το είδα όμως πάνω μου. Είμαι 50 χρονών, δεν καπνίζω, δεν πίνω, δεν έχω ποτέ νοσηλευτεί αλλά κινδύνευσα να πεθάνω. Δεν είναι όπως τα λένε μερικοί ότι είναι κάτι εύκολο. Ένιωθα να πέφτει το οξυγόνο, δεν μπορούσα να αναπνεύσω. Τότε κατάλαβα πόσο δύσκολο είναι, έβλεπα τον ιό και με “χτυπούσε” από γύρω- γύρω. Δεν αφορά μόνο τους μεγάλους ανθρώπους και όσους έχουν υποκείμενα νοσήματα» τόνισε ο κ. Φασομυτάκης.

Όπως σημείωσε ο αντιδήμαρχος Φαιστού, στην περιοχή δεν είχε καταγραφεί κανένα κρούσμα και έφτανε μόνο μία μικρή εκδήλωση στις 25 Ιουλίου στον Κουσέ, για να νοσούν σήμερα 13 άνθρωποι. Μάλιστα, όπως λέει, σε αυτή την εκδήλωση δεν παρευρέθηκε καν ο ίδιος, αλλά ο έτερος αντιδήμαρχος ο οποίος επίσης βρέθηκε θετικό στον φονικό ιό.

«Όσοι νοσούν είναι από την ίδια εκδήλωση. Περίμενα να την πατήσω από αλλού αλλά τελικά την πάτησα από ένα χωριό 100 ατόμων!», προσέθεσε.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Αντιδήμαρχος Φαιστού: Κινδύνευσα να πεθάνω, δεν είναι ψέμα ο κορωνοϊός"

Εύβοια: Ζημιές σε 1.706 κτίρια από τις φονικές πλημμύρες

Συνεχίζονται μέχρι και σήμερα αυτοψίες από κλιμάκια μηχανικών της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών Κεντρικής Ελλάδος του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, για την εκτίμηση των ζημιών σε κτίρια στις πληγείσες περιοχές στην Εύβοια, μετά τις φονικές πλημμύρες στις 9 Αυγούστου.

Στις πληγείσες περιοχές βρέθηκαν συνολικά 100 μηχανικοί και πραγματοποίησαν μέχρι στιγμής ελέγχους σε 1.947 κτίρια, εκ των οποίων, ζημιές έχουν υποστεί 1.706 κτίρια.

Υπενθυμίζουμε ότι στις πλημμύρες έχασαν τη ζωή τους συνολικά οχτώ άνθρωποι, ανάμεσα τους και ένα βρέφος.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Εύβοια: Ζημιές σε 1.706 κτίρια από τις φονικές πλημμύρες"

Κρούσματα κορωνοϊού: Ανακοινώθηκαν 150 νέα - Δύο θάνατοι

Μείωση κατέγραψαν σήμερα τα νέα κρούσματα κορωνοϊού καθώς ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 150 καταγεγραμμένα το τελευταίο 24ωρο.

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή είχαν ανακοινωθεί συνολικά 217 κρούσματα.

Η προηγούμενη φορά που είχαν ανακοινωθεί λιγότερα από 200 κρούσματα ήταν η 11η Αυγούστου όταν είχαν ανακοινωθεί 196 κρούσματα.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ από τα 150 κρούσματα σήμερα, τα 17 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. 

Αναλυτικότερα:

- 17 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,
- 8 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο,
46 κρούσματα στην Π.Ε. Αττικής , εκ των οποίων 14 συνδέονται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας,
30 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων 7 συνδέονται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας,

- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας
- 3 κρούσματα στην Π.Ε. Αρκαδίας,
- 3 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας,
- 1 κρούσμα στην Π.Ε Βοιωτίας,
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Δωδεκανήσων,
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Εύβοιας,
- 3 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας,
- 5 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας, εκ των οποίων 1 συνδέεται με ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας,
- 3 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου ,
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Καρδίτσας,
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Κέρκυρας,
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Κιλκίς,
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Κοζάνης,
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Κυκλάδων,
- 7 κρούσματα στη Λάρισα,
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Λέσβου,
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Μεσσηνίας,
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Πέλλας,
- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Ρεθύμνου,
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Σερρών,
- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων,
- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής,
- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων,
- 3 κρούσματα στην Π.Ε. Χίου, τα οποία συνδέονται με γνωστή συρροή. 

pinakas1-kroysmata


Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 7.222, εκ των οποίων το 55.2% αφορά άνδρες. Από αυτά τα 1692 (23.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3394 (47.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Συνολικά 23 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 7 (30.4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 52.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 136 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 2 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 230 θανάτους συνολικά στη χώρα. 81 (35.2%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 77 έτη και το 95.7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κρούσματα κορωνοϊού: Ανακοινώθηκαν 150 νέα - Δύο θάνατοι"

«Πράσινο φως» από τη Βουλή της Αιγύπτου στη συμφωνία για ΑΟΖ με την Ελλάδα

Το «πράσινο φως» έδωσε η επιτροπή της Βουλής της Αιγύπτου, η Συμφωνία για οριοθέτηση ΑΟΖ με την Ελλάδα, σύμφωνα με αραβόφωνα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Το almashhadalaraby.com αναφέρει πως η Συνταγματική και Νομοθετική Επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων, κατά τη σημερινή της συνάντηση με επικεφαλής τον Εκπρόσωπο Nabil El-Gamal, ενέκρινε τη συμφωνία μεταξύ της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου και της Ελληνικής Δημοκρατίας σχετικά με τον ορισμό της ΑΟΖ τους.

Σύμφωνα με τη συμφωνία, δημιουργείται μια μερική οριοθέτηση των θαλάσσιων συνόρων μεταξύ των δύο χωρών και η οριοθέτηση αυτών των ορίων θα ολοκληρωθεί, όταν απαιτείται, μέσω διαβουλεύσεων μεταξύ των δύο μερών σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "«Πράσινο φως» από τη Βουλή της Αιγύπτου στη συμφωνία για ΑΟΖ με την Ελλάδα"

Κόντε και Ερντογάν τα είπαν για την Ανατολική Μεσόγειο

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν νωρίτερα το απόγευμα της Δευτέρας ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Ιταλό πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε.

Οι δυο ηγέτες επικεντρώθηκαν στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και στις πολεμικές επιχειρήσεις στη Λιβύη.

Σε ότι αφορά την Ανατολική Μεσόγειο, σύμφωνα με την ενημέρωση της τουρκικής προεδρίας, Ερντογάν και Κόντε, συμφώνησαν να συνεχίσουν τον διάλογο, ώστε να ενισχύσουν τις διμερείς σχέσεις τους και να καταλήξουν σε λύσεις οι οποίες θα είναι ωφέλιμες για όλα τα εμπλεκόμενα κράτη.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κόντε και Ερντογάν τα είπαν για την Ανατολική Μεσόγειο"

Έλληνες πολίτες- εκφραστές της τουρκικής γραμμής στο κεντρικό δελτίο του τουρκικού ΤRΤ

Στο παρακάτω βίντεο ( από την αρχή ως το 10:15)  του κρατικού τηλεοπτικού προπαγανδιστικού δικτύου TRT , ο παρουσιαστής αρχίζει λέγοντας πως
“Στους δρόμους και στο νεκροταφείο του χωριού, έκαναν ένοπλη εκπαίδευση”
Ακολούθως ακούμε τον ψεύτη Ερντογάν να κάνει την ακόλουθη δήλωση :
Ξέρετε πως στη Δυτική Θράκη με όπλα γάζωσαν τους τάφους των ομογενών μας. Πυροβόλησαν εκεί τους τάφους μας. Αυτά φυσικά δεν είναι καθόλου θετικά σημάδια.”
Ακολούθως ο παρουσιαστής αναφέρει πως στρατιωτική κινητικότητα υπήρξε και στο χωριό Εχίνος. Μάλιστα την ώρα που τα λέει δείχνουν σκηνές από τον ελληνικό στρατό που είχε παραταχθεί στα σύνορα με την Τουρκία τότε που επιχειρούσαν να μας διαλύσουν στέλνοντας εκατοντάδες χιλιάδες λαθρομετανάστες. Πόσοι άραγε Τούρκοι τηλεθεατές θα καταλάβουν την απάτη;
Ακολούθως παρουσιάζεται ως κάτοικος του χωριού ο εκτελών χρέη ιμάμη Ερκαν Αζιζογλου. Αυτός λοιπόν λέει πως “Το να μπαίνουν στο χωριό με πλήρη εξοπλισμό και με όπλα, είναι ένα περιστατικό που συμβαίνει για πρώτη φορά και ιδιαίτερα τις γυναίκες μας και τα τέκνα μας, τα ανησύχησε, τα στενοχώρησε και τα τρόμαξε”.
Ακολούθως μιλά ο Τζεγκιζ Ομέρ. Γνωστός και για την μυστηριώδη δωρεά των 96.000 ευρώ με την οποία αγόρασαν το ραδιοφωνικό σταθμό τους…
Αυτός λοιπόν διαβάζει το κείμενο-δηλωση του και δεν μιλά στην κάμερα (όπως και ο Αζίζογλου) προφανώς μην τυχόν και τους ξεφύγει τίποτα που δεν πρέπει…
Ο Ομέρ μεταξύ άλλων ακούγεται να λέει και τα εξής:’ Το να μην επιδεικνύεται σεβασμός στο νεκροταφείο μας είναι ένα μεγάλο σκάνδαλο. Άραγε αν στην Τουρκία γινόταν μία ανάλογη άσκηση στο Πατριαρχείο, στον περίβολο του και στο νεκροταφείο πώς θα το αντιμετώπιζαν αυτό ο κόσμος και η Ελλάδα;”.
Να επισημάνουμε εδώ πέρα και για τους δύο δεν αναφέρεται καν η ιδιότητά τους. Απλά τους έχει παρουσιάσει ο παρουσιαστής νωρίτερα ως κάτοικους της περιοχής. Στο μεταξύ ο Ομέρ φυσικά και δεν είναι κάτοικος της Γλαύκης…
Ακολούθως αναφέρεται πως στο περιστατικό υπήρξε αντίδραση και από την μακεδονική μειονότητα της Ελλάδας. Προφανώς αναφέρονται στον φίλο της Τουρκίας τον Yorgos Papadakis.
Ακολούθως το δελτίο ειδήσεων συνδέθηκε ζωντανά με τον ψευδομουφτή Ξάνθης τον εκλεκτό της Άγκυρας Αχμέτ Μέτε.
Αυτός μεταξύ άλλων λέει τα εξής : Καταρχήν είναι απαράδεκτο ότι και μέχρι σήμερα μερικές φορές οι στρατιώτες τρέχουν ως τη μέση του χωριού ημίγυμνοι σε ένα περιβάλλον όπου υπάρχουν κορίτσια και γυναίκες. Αλλά με στολές και με όπλα πρωινές ώρες, αυτό είναι κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά. Η Ελλάδα σε μία περίοδο που υπάρχει ένταση με την Τουρκία στη Μεσόγειο κι αλλού προσπαθεί να δείξει την δύναμη της στην μειονότητα. Φυσικά είναι ένα πολύ ανόητο περιστατικό. Είναι ότι χειρότερο μπορεί να κάνει ένα κράτος σε μία δική του μειονότητα. Ανησύχησαν οι άνθρωποι μας. Σκεφτείτε για παράδειγμα πως καθώς ήταν πρωί εσείς πάτε στη δουλειά σας ή στα καπνά και σε μία περίοδο που Ελλάδα και Τουρκία είναι στο χείλος του πολέμου εσείς βλέπετε στρατιώτες. Υπήρξαν κάποιοι που επέστρεψαν στα σπίτια τους κάποιοι που ανησύχησαν.”
Σε κάποιο σημείο ο παρουσιαστής τον ρωτάει ποια είναι σε σας η αντανάκλαση των σχέσεων έντασης Ελλάδας-Τουρκίας αυτή την περίοδο. Ο Μέτε μεταξύ άλλων  αναφέρει πως :
¨Εμείς ξέρετε έχουμε συνηθίσει ότι το ελληνικό κράτος όταν υπάρχει ένταση με την Τουρκία, όταν υπάρχει ένα αρνητικό περιβάλλον, μας βάζει να πληρώσουμε εμείς το κόστος. Αυτό γίνεται αντιληπτό με βρισιές σε βάρος των γυναικών με μαντίλες που περπατάνε στο δρόμο όταν γίνεται αντιληπτό πως είναι Τουρκάλες. Εμείς το έχουμε συνηθίσει περισσότερο αυτό. Μας λένε πως ¨περνά ο Τούρκος μουφτης, ¨ο ψευδομουφτής¨ η ο ¨πουλημένος μουφτής¨. Αλλά εμείς είμαστε άνθρωποι αυτής της χώρας, εδώ γεννηθήκαμε. Με το να μας βρίζουν δεν πετυχαίνουν τίποτε. Μία ψυχή έχουμε να δώσουμε. Αν θέλουν να την πάρουν αυτήν την ψυχή ας την πάρουν. Αρκεί να μην εκφοβίζουν τους ανθρώπους. Οι καιροί πάντως άλλαξαν. Παλιά με ξυλοδαρμούς και άλλα ενοχλούσαν τους ανθρώπους. Πλέον οι άνθρωποι είναι πιο γενναίοι, πηγαίνουν στην Ευρώπη. …Για όσο μας υπερασπίζεται εδώ η Τουρκία εμείς θα συνεχίσουμε να αναπνέουμε.
………….
Στην ουσία οφείλουμε Να ευχαριστήσουμε τον ελληνικό στρατό διότι αν και τόσα χρόνια το κράτος κάνει προπαγάνδα πως εκεί πάνω οι άνθρωποι είναι Πομάκοι και είναι ελληνικής καταγωγής τώρα που υπήρξε η ελληνοτουρκική ένταση θέλησαν να κάνουν μία τέτοια επίδειξη λέγοντας ουσιαστικά στον κόσμο εκεί πώς ¨είστε Τούρκοι¨. Ουσιαστικά μας καταχώρησαν ως Τούρκους και τους ευχαριστώ  γιατί μας αναγνώρισαν ως Τούρκους………”
Αυτοί που προβλήθηκαν από το κρατικό προπαγανδιστικό δίκτυο της Τουρκίας και μίλησαν και οι 3 ¨έχουν πολύ καλές σχέσεις¨ με την Τουρκία.
Που είναι οι γυναίκες και τα παιδιά που ¨τρόμαξαν¨;
Που είναι οι γυναίκες που τις βρίζουν στον δρόμο ;
Που είναι οι κάτοικοι που τρόμαξαν κι επέστρεψαν πίσω ;
Γιατί κανείς από τους 3 που μίλησαν δεν τόλμησε να πει πως αυτό που είπε ο Ερντογάν για πυροβολισμούς σε τάφους ήταν μια ανοησία ;
Αυτά που ανέφεραν οι Έλληνες πολίτες που μίλησαν, εξυπηρετούν τα συμφέροντα της Τουρκίας.
Τυχαίο;

tourkikanea
Διαβάστε Περισσότερα » "Έλληνες πολίτες- εκφραστές της τουρκικής γραμμής στο κεντρικό δελτίο του τουρκικού ΤRΤ"

Λευκωσία: Άτολμη η Ευρωπαϊκή Ένωση - Δεν αρκούν οι δηλώσεις υποστήριξης

Για ατολμία εκ μέρους της ΕΕ να αναλάβει ουσιαστικό ρόλο σε ό,τι αφορά τα τεκταινόμενα στην Ανατολική Μεσόγειο και να εφαρμόσει αποτρεπτικές πολιτικές έκανε σήμερα λόγο ο Κύπριος Κυβερνητικός Εκπρόσωπος,Κυριάκος Κούσιος, σημειώνοντας παράλληλα πως ο δρόμος διεκδίκησης των δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας θα είναι δύσκολος και μακρύς.

Ο κ. Κούσιος είπε πως «βλέπουμε την ΕΕ να αντιδρά, βλέπουμε τις δηλώσεις του κ. Ζοζέ Μπορέλ», οι οποίες «μας ικανοποιούν. Πλην όμως, θεωρούμε ότι η πολιτική κατευνασμού της Τουρκίας και η πολιτική των μηνυμάτων συμπαράστασης δεν είναι αρκετά για να αποτρέψουν την Τουρκία από τις έκνομες ενέργειες της», σημείωσε.

«Έχουμε πει επανειλημμένως ότι η ΕΕ πρέπει να έχει μια πολύ πιο έντονη, ουσιαστική παρουσία στην Ανατολική Μεσόγειο, διότι στο τέλος της ημέρας η Ανατολική Μεσόγειος αποτελεί και τα ανατολικά σύνορα της Ευρώπης, είναι τα σύνορα δύο κρατών μελών της Ευρώπης - της Κύπρου και της Ελλάδας - και βλέπουμε δυστυχώς μια ατολμία εκ μέρους της ΕΕ να αναλάβει ουσιαστικό ρόλο και να εφαρμόσει αποτρεπτικές πολιτικές»,σημείωσε.

Ο κ. Κούσιος ανέφερε πως «υπάρχει μια έντονη διπλωματική δραστηριότητα την τελευταία περίοδο, για τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στην Ανατολική Μεσόγειο, λόγω της έκνομης, παραβατικής συμπεριφοράς της Τουρκίας, η οποία συνεχίζει τα γεωτρητικά της προγράμματα στην ΑΟΖ της Κύπρου και έχει εκδώσει ήδη μια νέα Navtex που αφορά την ΑΟΖ μας, με το γεωτρητικό σκάφος Γιαβούζ να συνεχίζει τα προγράμματα του.»

«Ταυτόχρονα γνωρίζουμε όλοι την εξέλιξη γύρω από την αμφισβήτηση της ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας της Ελλάδας από την Τουρκία και γινόμαστε μάρτυρες των περιστατικών που λαμβάνουν χώρα», επεσήμανε.

Πρόσθεσε πως ο δρόμος της διεκδίκησης των δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας θα είναι και δύσκολος και μακρύς, για να σημειώσει πως «μέσα από τις διπλωματικές μας προσπάθειες και την πολιτική που ακολουθούμε πιστεύουμε και συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι θα γίνει αντιληπτό τόσο από τον διεθνή παράγοντα όσο και από την ΕΕ ότι η παραβατική πολιτική της Τουρκίας, ο αποσταθεροποιητικός της ρόλος, οι έκνομες της ενέργειες δεν θα είναι αποδεκτές».

Ο κ. Κούσιος ανέφερε πως «συνεχίζουμε μέσα από διπλωματία να επιμένουμε στις θέσεις μας», και σημείωσε και άλλες αντιδράσεις που άρχισαν να φαίνονται.

Για πρώτη φορά, επεσήμανε, έγκυρες εφημερίδες του Λονδίνου, η Guardian και η Times έχουν δημοσιεύματα για την Τουρκία, για τη συμπεριφορά του Προέδρου της Τουρκίας. «Αναφέρονται σε ΄νταή΄ Πρόεδρο, αναφέρονται σε έκνομες ενέργειες, γίνεται αναφορά ότι δεν μπορεί μια χώρα να είναι μέλος του ΝΑΤΟ όταν επιβουλεύεται τα δικαιώματα της Ελλάδας και της Κύπρου».

«Η πολιτική της διπλωματίας λοιπόν και ο έντονος διπλωματικός αγώνα στον οποίο έχουμε αποδυθεί τόσο εμείς όσο και η Ελλάδα άρχισαν να έχουν κάποια αποτελέσματα», ανέφερε, προσθέτοντας πως «δεν είμαστε ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματα» και πως «ο δρόμος θα είναι μακρύς και επίπονος».

«Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας και πρέπει πάντοτε να γνωρίζουμε ότι κύριος στόχος του Προέδρου της Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης είναι η επίλυση του Κυπριακού μέσα από μια λύση σύμφωνη με τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών, μια λύση που να είναι βιώσιμη και λειτουργική και να είναι στα πλαίσια της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας και των ήδη συμφωνηθέντων», επεσήμανε.

Υπογράμμισε πως «είμαστε προσηλωμένοι αταλάντευτα προς αυτή την κατεύθυνση και ευελπιστούμε ότι με τις εξελίξεις, επιτέλους η Τουρκία θα πάρει κάποια μηνύματα και αν δεν είναι δυνατόν να τα πάρει θέλουμε να πιστεύουμε ότι επιτέλους οι Ευρωπαίοι εταίροι μας και η διεθνής κοινότητα θα αντιδράσουν με τρόπο που να δημιουργεί κόστος στην Τουρκία, και με μέτρα αποτρεπτικά για τις παράνομες πειρατικές ενέργειες της Τουρκίας».


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Λευκωσία: Άτολμη η Ευρωπαϊκή Ένωση - Δεν αρκούν οι δηλώσεις υποστήριξης"

«Ο Σημίτης θα παρέπεμπε στην Χάγη Ίμια και αποστρατιωτικοποίηση νησιών» αποκαλύπτει έγγραφο «φωτιά» (βίντεο-φωτο)

Ο Κώστας Σημίτης, ο οποίος διετέλεσε πρωθυπουργός από το 1996 μέχρι το 2004 και διαδέχθηκε τον Ανδρέα Παπανδρέου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ήταν έτοιμο να στείλει πακέτο Ίμια και ελληνική υφαλοκρηπίδα στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης!

Σημειώνεται ότι Μαδρίτη και Ελσίνκι, ήταν επίσης δικά του «επιτεύγματα» όπου αναγνώρισε «τα ζωτικά συμφέροντα της Τουρκίας στο Αιγαίο», μετατρέποντάς της από ελληνική θάλασσα σε θάλασσα που απλώς βρίσκεται μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας.

Δείτε το βίντεο με το «Ευχαριστώ» του Κ. Σημίτη μέσα στη Βουλή:



Η «ΕΣΤΙΑ» μετά και τις τελευταίες αρνητικές για την χώρα μας διπλωματικές εξελίξεις –ΗΠΑ και Γερμανία μας πιέζουν για εφ’ όλης της ύλης διάλογο με την Τουρκία υπό τις απειλές της γειτονικής χώρας για αποχώρηση από το ΝΑΤΟ– επικεντρώνει σήμερα την προσοχή της σε ένα «άγνωστο» στο ευρύ κοινό τηλεγράφημα του πρώην πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα Νίκολας Μπερνς, ο οποίος είναι συχνός συνομιλητής του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ αν επικρατήσουν οι Δημοκρατικοί.

Φέρει ημερομηνία 20 Ιανουαρίου 1998, δημοσιεύεται στο εξαιρετικό βιβλίο των Μιχάλη Ιγνατίου-Νίκου Μελέτη για την Συμφωνία της Μαδρίτης και κωδικοποιούνται μέσω αυτού (σελίδες 320-329) οι μυστικές άγνωστες στον ελληνικό λαό τότε θέσεις της κυβέρνησης Σημίτη για τα προς παραπομπή θέματα στην Χάγη.

Επικεντρώνουμε την προσοχή μας σε αυτό για δύο λόγους:

Πρώτον, διότι η χορογραφία των Ιμίων ομοιάζει πολύ με την χορογραφία των ημερών στο Καστελλόριζο. Αφού οι Τούρκοι κατέστησαν, δια του ερευνητικού τους, την περιοχή της ελληνικής υφαλοκρηπίδας αμφισβητούμενη, τώρα καλούνται οι δύο πλευρές να απόσχουν από μονομερείς ενέργειες και να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου! Για κάτι που σε αμφότερες τις περιπτώσεις (Ίμια, υφαλοκρηπίδα) ανήκει στην Ελλάδα.

Δεύτερον, διότι όπως τότε έτσι και τώρα από τις μυστικές συναντήσεις του Βερολίνου έχει αρχίσει υπόγειο παζάρι για τα θέματα που θα περιληφθούν στον διάλογο και σε αποτυχία αυτού στην συμπεφωνημένη διαιτησία της Χάγης. Ήδη ο Ερντογάν χρησιμοποίησε τον όρο «Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας».

Τι αποκαλύπτεται λοιπόν από το εξαιρετικά ενδιαφέρον έγγραφο Μπερνς;

Πρώτον ότι η Ελλάδα συζητούσε να κριθεί η κυριαρχία των Ιμίων στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης αλλά υπό την προϋπόθεση, ότι θα προσέφευγε ἡ Τουρκία σε αυτό για να αμφισβητήσει την κυριαρχία τους! Σύμφωνα με τον Μπερνς, «η ελληνική κυβέρνηση θέλει να αναγνωριστεί ότι είναι η Τουρκία που αμφισβητεί το εδαφικό στάτους κβο. Και έπειτα η Ελλάδα θα αποδέχονταν την παραπομπή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης».

Δεύτερον, η κυβέρνηση Σημίτη «απέρριπτε την ιδέα ότι τα Ίμια μπορούν να διασυνδεθούν με προϋπάρχουσες διαφορές για τα χωρικά ύδατα και την υφαλοκρηπίδα». Σύμφωνα με τον Μπερνς, ο Σημίτης επεδείκνυε «επιμονή» για τον διαχωρισμό των θεμάτων «αν και δεν είναι σαφές για πόσο» (σημείωνε δηκτικά).

Τρίτον, η κυβέρνηση Σημίτη εμφανίζονταν έτοιμη να διαπραγματευθεί όλα τα θέματα (υφαλοκρηπίδα, εναέριο χώρο, αποστρατιωτικοποίηση νησιών, χωρικά ύδατα) αλλά «βήμα-βήμα», ένα-ένα και όχι πακέτο όπως ήθελαν και θέλουν οι Τούρκοι! Πίστευε ότι η επίλυση του θέματος της υφαλοκρηπίδας θα συμπαρέσυρε προς επίλυση και τα λοιπά, άγνωστο προς ποια κατεύθυνση!

Τέταρτον και σημαντικότερο, η κυβέρνηση Σημίτη δεχόταν να συζητήσει ή να παραπέμψει στην Χάγη την αποστρατιωτικοποίηση των Δωδεκανήσων! Το πρόβλημά της ήταν μεθοδολογικό! Σύμφωνα με τον Μπερνς, «η Ελλάδα υποστηρίζει ότι οι δυνάμεις της στα νησιά δε συνιστούν αξιόπιστη απειλή για την Τουρκία» αν και κατά την άποψη του Αμερικανού «η ελληνική κυβέρνηση τα εξόπλισε κατά παράβαση της Συνθήκης των Παρισίων του 1947».

Όπως αποκαλύπτει ο Αμερικανός διπλωμάτης στο έγγραφό του προς το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, «από την άποψη της ελληνικής πλευράς η αποστρατιωτικοποίηση των νησιών μπορεί να ακολουθήσει ή να αποτελέσει αναπόσπαστο μέρος αλλά όχι να προηγηθεί μιας συμφωνίας για τις βασικές πολιτικές και νομικές διαφορές στο Αιγαίο».



pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "«Ο Σημίτης θα παρέπεμπε στην Χάγη Ίμια και αποστρατιωτικοποίηση νησιών» αποκαλύπτει έγγραφο «φωτιά» (βίντεο-φωτο)"

Έκτακτο μήνυμα από το 112 για τον κορωνοϊό

ΓΓΠΠ: Ειδοποίηση από το 112 για τον κορωνοϊό προς όσους επιστρέφουν από τις διακοπές.
Το μήνυμα της Γενικής Γραμματείας, εστάλη το μεσημέρι της Δευτέρας και αναφέρει:
Κατά την επιστροφή σας από τις διακοπές, δείξτε ιδιαίτερη προσοχή. Ο κίνδυνος διασποράς Covid-19 είναι αυξημένος. Μην έρχεστε σε επαφή με ευάλωτες ομάδες και ακολουθείτε τα μέτρα προστασίας.
«Μην έρχεστε σε επαφή με ευάλωτες ομάδες και ακολουθείτε τα μέτρα προστασίας», είναι η οδηγία που δίνεται με την ειδοποίηση μέσω 112.
Ολόκληρο το μήνυμα:
«Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας 17-08-2020. Κατά την επιστροφή σας από τις διακοπές δείξτε ιδιαίτερη προσοχή. Ο κίνδυνος διασποράς COVID-19 είναι αυξημένος, Μην έρχεστε σε επαφή με ευάλωτες ομάδες και ακολουθείτε τα μέτρα προστασίας.»

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Έκτακτο μήνυμα από το 112 για τον κορωνοϊό"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news