facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 26 Ιουλίου 2020

Ιερέας διέκοψε λειτουργία για 74χρονη που φορούσε μάσκα: «Δεν θέλω καρναβάλια στην εκκλησία μου»

Ένα πρωτοφανές περιστατικό συνέβη το πρωί της Κυριακής στην ιερά μονή Αγίας Παρασκευής Μηλοχωρίου της Εορδαίας, όταν ο ιερομόναχος Ιγνάτιος διέκοψε τη λειτουργία και είπε σε 74χρονη γυναίκα, που φορούσε μάσκα προστασίας για τον κορωνοϊό, (η μοναδική εντός του γεμάτου πανηγυρίζοντα ιερού ναού!) “δε θέλω καρναβάλια μέσα στην εκκλησία μου”.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Kozanimedia, η 74χρονη αρνήθηκε να αποχωρήσει, παρά και τη σχετική προτροπή του επιτρόπου, ενώ εντύπωση προκαλεί η στάση των υπόλοιπων πιστών, καθως δεν υπήρξε καμία αντίδραση στα απίστευτα λεγόμενα του συγκεκριμένου ιερομόναχου!
Nα σημειωθεί πως η συγκεκριμένη μονή έχει εδώ και χρόνια “αποσχιστεί” από τη Μητρόπολη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας, με τους εκεί μοναχούς να χαρακτηρίζονται ως “φανατικοί αντιπατριαρχικοί”.

Σε ανάρτησή της στο Facebook η Στεργιανή Γάκη, κόρη τη 74χρονης, σημειώνει: “Σε αυτόν λοιπόν τον “ιερέα” που με περισσή αγένεια και αλαζονεία αποκάλεσε καρναβάλι την 74χρονη μητέρα μου επειδή επέλεξε ούσα σκεπτόμενη και υπεύθυνη, να φορά μάσκα στην σημερινή λειτουργία, ας του πει κάποιος πως τον πληρώνω και εγώ δουλεύοντας κοπιωδως και αποδίδοντας με συνέπεια τις φορολογικές μου υποχρεώσεις και υπάρχει εκεί για να μεταλαμπαδευσει την αγάπη του Θεού στις ψυχές και στις ζωές μας. Και πείτε του επίσης πως ο οίκος του Θεού από τον οποίον έδιωξε σήμερα την μητέρα μου, είναι χώρος που ψυχές, μυαλά και χαρακτήρες σαν τον δικό του δεν θα έπρεπε να πλησιάζουν….μόνο ντροπή και θλίψη… μεσαίωνας”.

kozanimedia
Διαβάστε Περισσότερα » "Ιερέας διέκοψε λειτουργία για 74χρονη που φορούσε μάσκα: «Δεν θέλω καρναβάλια στην εκκλησία μου»"

Άγκυρα: Fake news ότι το «Αϊζενχάουερ» θα κάνει ασκήσεις με την ΠΑ - Με το… τουρκικό Ναυτικό θα κάνει

Ο «πόλεμος νεύρων» και παραπληροφόρησης στο Ν.Α.Αιγαίο συνεχίζεται.

Αργά το βράδυ της Κυριακής η Άγκυρα αντιδρώντας στα δημοσιεύματα για ασκήσεις της ΠΑ με το αεροπλανοφόρο «Αϊζενχάουερ», ανέφερε ότι το αμερικανικό αεροπλανοφόρο και η ομάδα μάχης που το συνοδεύει δεν θα πραγματοποιήσει ασκήσεις με τις ΕΔ της Ελλάδας αλλά με το τουρκικό Ναυτικό!

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα, ότι οι ειδήσεις των ελληνικών ΜΜΕ για ασκήσεις του ΙΚΕ με την ΠΑ δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και ότι το αεροπλανοφόρο μαζί με τρία αμερικανικά πολεμικά πλοία που το συνοδεύουν κατευθύνονται προς τα στενά του Γιβραλτάρ.

Αντιθέτως, αναφέρουν τα τουρκικά δημοσιεύματα το Αιζενχάουερ θα συμμετάσχει στις εκπαιδευτικές δραστηριότητες μαζί με μονάδες του τουρκικού Ναυτικού που συμμετέχουν στην επιχείρηση «Ασπίδα της Μεσογείου».

Πρόκειται για την επιχείρηση – ομπρέλα που περιλαμβάνει όλες τις δραστηριότητες του τουρκικού ναυτικού στην Ανατολική Μεσόγειο.

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Άγκυρα: Fake news ότι το «Αϊζενχάουερ» θα κάνει ασκήσεις με την ΠΑ - Με το… τουρκικό Ναυτικό θα κάνει"

Αλβανία: 126 νέα κρούσματα κορωνοϊού, τα περισσότερα από την αρχή της πανδημίας

Στην Αλβανία καταγράφηκε τις τελευταίες 24 ώρες, ο μεγαλύτερος αριθμός κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας. Πρόκειται για 126 νέα κρούσματα από 66 που ήταν χθες. Επίσης καταγράφηκαν τέσσερις νέοι θάνατοι.

Τα Τίρανα παραμένουν η περιοχή με τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων.

Το υπουργείο Υγείας εκπέμπει σήμα συναγερμού καλώντας τους πολίτες να σεβαστούν τα προληπτικά μέτρα καθώς εκτιμά ότι χωρίς τη συμμόρφωση του κοινού οι αρχές δεν θα μπορέσουν να αντιμετωπίσουν την ανοδική πορεία της πανδημίας.

Η αντιπολίτευση κατηγορεί ωστόσο την κυβέρνηση ότι εγκατέλειψε τους πολίτες στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

ΑΜΠΕ/naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Αλβανία: 126 νέα κρούσματα κορωνοϊού, τα περισσότερα από την αρχή της πανδημίας"

Πάνω από 10 χρόνια εξαπατούσε το Δημόσιο: Έπαιρνε επιδόματα για παιδιά που δεν είχε

Μια καλοστημένη απάτη σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου από γυναίκα η οποία, με το πρόσχημα ότι έχει τέσσερα παιδιά, κατάφερε να της καταβληθούν επιδόματα συνολικού ύψους περίπου 45.000 ευρώ. Όμως η κομπίνα της αποκαλύφθηκε από την ΕΛΑΣ και σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της απάτης.

Ειδικότερα εξιχνιάστηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Τυρνάβου απάτη σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος μια γυναίκας η οποία κατά το χρονικό διάστημα από 01-08-2009 έως 31-12-2019, χρησιμοποιώντας στοιχεία ταυτότητας την οποία είχε προηγουμένως κλέψει και δηλώνοντας ψευδώς ότι έχει τέσσερα ανήλικα παιδιά, κατάφερε να εξαπατήσει φορέα του ελληνικού Δημοσίου και να αρπάξει παράνομα χρήματα μέσω επιδομάτων. Συνολικά η δράστιδα αποκόμισε το χρηματικό ποσό των 44.911,56 ευρώ. Η σχηματισθείσα σε βάρος της δικογραφία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Πάνω από 10 χρόνια εξαπατούσε το Δημόσιο: Έπαιρνε επιδόματα για παιδιά που δεν είχε"

Διαψεύδεται η NAVTEX για άσκηση με πραγματικά πυρά γύρω από το Καστελόριζο – Αδιανόητη γκάφα

Απίστευτο κι όμως ελληνικό. Το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων μετέδωσε το απόγευμα της Κυριακής (26.07.2020) ότι η Ελλάδα έδωσε NAVTEX για ασκήσεις με πραγματικά πυρά γύρω από το Καστελόριζο. Μόνο που αυτό διαψεύδεται από την κυβέρνηση και το Πεντάγωνο. Όλο το χρονικό…
Σε μια ιδιαίτερη στιγμή για τα ελληνοτουρκικά, σε μια στιγμή που όλες οι πληροφορίες εδώ και 24 ώρες μιλούν για αποκλιμάκωση της έντασης στην ανατολική Μεσόγειο, την οποία προκάλεσε η Τουρκία με την προκλητική της NAVTEX για το… σουλάτσο του Oruc Reis νότια από το Καστελόριζο, η είδηση πως η Ελλάδα εξέδωσε τη δική της οδηγία και μάλιστα για ασκήσεις με πυρά, προκάλεσε τουλάχιστον εντύπωση.
Τα όσα ακολούθησαν της έκδοσης της ελληνικής NAVTEX προκάλεσαν κραυσίγελο! Γιατί η NAVTEX, την οποία μετέδωσε και το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, δεν ήταν ακριβώς αυτό που φαινόταν.
Τόσο από την κυβέρνηση όσο και από το Πεντάγωνο, η έκδοση NAVTEX διαψεύδεται κατηγορηματικά. Και μάλιστα προκαλεί ερωτήματα και δυσαρέσκεια, γιατί ο… μύλος που δημιουργήθηκε, έρχεται σε μια στιγμή που οι ισορροπίες είναι ευαίσθητες, οι χειρισμοί που απαιτούνται είναι λεπτοί και δεν μπορεί κανείς να παίζει με τέτοια θέματα.
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, όσο αυτό είναι δυνατό…
Η NAVTEX υπάρχει, αφορά σε άσκηση με πυρά. Δεν εκδόθηκε όμως από το Πολεμικό Ναυτικό, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, αλλά από το Λιμενικό! Αφορά λοιπόν άσκηση του Λιμενικού που ήταν προγραμματισμένη να γίνει ανοιχτά από το Καστελόριζο, φυσικά σε ελληνικά χωρικά ύδατα, και με πυρά.
Συνήθως, όμως, τέτοιες ασκήσεις γίνονται στα έξι μίλια και συνηθίζεται η έκδοση NAVTEX. Το ότι εκδόθηκε, για μια τέτοια άσκηση, τη δεδομένη χρονική στιγμή, είναι απαράδεκτο λάθος και προκαλεί τουλάχιστον ερωτήματα.
Η NAVTEX που εκδόθηκε τελικά ανήκε στο… Λιμενικό, ανέφερε:
ZCZC HA81
261115 UTC JUL 20
IRAKLEIO RADIO NAVWARN 413/20
KASTELORIZO SEA
MEGISTI ISLAND
FIRING EXERCISES ON
270400Z-271600Z JUL 20
280400Z-281600Z JUL 20
290400Z-291600Z JUL 20
300400Z-301600Z JUL 20
IN AREA BOUNDED BY THE POSITIONS:
36-03,35N 029-35,32E
36-03,35N 029-33,56E
36-05,40N 029-36,03E
36-05,32N 029-33,51E
APPROACH AND TRANSIT PROHIBITED
CANCEL THIS MSG 301700 UTC JUL 20
Λίγη ώρα, η Τουρκία εξέδωσε αντι-NAVTEX, με την οποία επιχειρεί να ακυρώσει την ελληνική οδηγία και στην οποία αναφέρει πως η ελληνική οδηγία είναι “παραβίαση του αποστρατικοποιημένου status του Καστελόριζο βάσει της Συνθήκης του Παρισιού το 1947”. 
TURNHOS N/W : 0991/20
MEDITERRANEAN SEA
  1. IRAKLEIO RADIO NAVTEX MESSAGE NUMBER HA81-413/20 AND NAVWARN 1089/2020 ARE VIOLATION OF DEMILITARIZED STATUS OF CASTELLORIZO ISLANDIN ACCORDANCE WITH THE 1947 PARIS PEACE TREATY.
  2. CANCEL THIS MESSAGE 301700Z JUL 20.
Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις παραμένουν σε επιφυλακή, αφού μπορεί ο Oruc Reis να μη… βγήκε ποτέ από το λιμάνι της Αττάλειας (σ.σ. όπως ανακοίνωσε η τουρκική πρεσβεία στις ΗΠΑ αλλά διέγραψε το tweet λίγο μετά) αλλά η NAVTEX που είχε εκδώσει η Τουρκία για σεισμικές έρευνες λήγει στις 2 Αυγούστου. Σημειώνεται δε ότι κάποια από τα τουρκικά πλοία που είχαν αναπτυχθεί στην περιοχή, έχουν επιστρέψει, σύμφωνα με πληροφορίες, στις βάσεις τους. 
Μέρκελ σε Ερντογάν: Οι Έλληνες δεν αστειεύονται 
Όλα αυτά ενώ έρχονται στο φως νέες λεπτομέρειες για την παρέμβαση που έκανε, στις αρχές της περασμένης εβδομάδας, η Άνγκελα Μέρκελ στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερνογάν, προκειμένου ο “σουλτάνος” να… ηρεμήσει και η ένταση στην ανατολική Μεσόγειο, να αποκλιμακωθεί. 
Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του OPEN στο Βερολίνο, Παντελή Βαλασόπουλο, αυτό το τηλεφώνημα της Άνγκελα Μέρκελ (σ.σ. έγινε λίγες ώρες αφού η καγκελάριος είχε μιλήσει και με τον Έλληνα πρωθυπουργό) ήταν ο λόγος που η Τουρκία δεν έβγαλε από το λιμάνι το Oruc Reis. 
Η Μέρκελ, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, φέρεται να είπε στον Τούρκο πρόεδρο πως “οι Έλληνες δεν αστειεύονται” και προειδοποίησε την Τουρκία “να περιμένετε θερμό επεισόδιο αν βγάλετε το Oruc Reis”. Η καγκελάριος της Γερμανίας φέρεται, επίσης, να τόνισε στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πως “η Τουρκία θα έχει πολλά προβλήματα όχι μόνο με την Ελλάδα αλλά με όλη την Ευρώπη αν συνεχίσει τις προκλήσεις και οι επιπτώσεις θα είναι πολύ σκληρές”.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Διαψεύδεται η NAVTEX για άσκηση με πραγματικά πυρά γύρω από το Καστελόριζο – Αδιανόητη γκάφα"

Μέρκελ σε Ερντογάν: «Οι Έλληνες δεν αστειεύονται, να περιμένετε θερμό επεισόδιο»

Καταλυτικό ρόλο φαίνεται πως έπαιξε το τηλεφώνημα της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ στην απόφαση του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να μη βγάλει, τελικά, το ερευνητικό πλοίο τους από το λιμάνι για έρευνες στο ανατολικό Αιγαίο.

Στην επικοινωνία τους η Καγκελάριος είπε στον Τούρκο πρόεδρο πως «οι Έλληνες δεν αστειεύονται» – ενώ λίγη ώρα νωρίτερα, η ίδια είχε συνομιλήσει με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Η Άνγκελα Μέρκελ φέρεται να τόνισε στο τηλεφώνημα πως «να περιμένετε και θερμό επεισόδιο εάν βγάλετε το Ορούτς Ρέις για έρευνες». Στη συνέχεια, η Καγκελάριος ανέφερε πως «η Τουρκία θα έχει πολλά προβλήματα, όχι μόνο με την Ελλάδα, αλλά με ολόκληρη την Ευρώπη, εάν συνεχίσει τις προκλήσεις και ότι οι επιπτώσεις θα είναι πολύ σκληρές».

Είναι προφανές, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Open, πως η Γερμανία επιθυμεί διάλογο, ως μέσο επίλυσης των ελληνοτουρκικών διαφορών, θέλει στο ίδιο τραπέζι Αθήνα και Αγκυρα. Βέβαια, από τη γερμανική πλευρά καθίσταται σαφές πως όσο οι τουρκικές προκλήσεις συνεχίζονται, κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί. Ταυτόχρονα, το ίδιο τονίζει και η ελληνική πλευρά, σημειώνοντας πως «δεν θα κάνουμε διάλογο με το όπλο στον κρόταφο».

Πληροφορίες που δημοσίευσε το Έθνος της Κυριακής (26/7) ανέφεραν επίσης πως η κυρία Μέρκελ υπογράµµισε µε απλά λόγια στον Τούρκο πρόεδρο ότι τη στιγµή που όλοι τη «δείχνουν» ως ηγέτιδα που τον στηρίζει, εκείνος κλιµακώνει την επιθετικότητα στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο. «Με εκθέτεις» λένε ότι συµπλήρωσε απευθυνόµενη στον Τούρκο πρόεδρο η κυρία Μέρκελ.

Μάλιστα, οι πληροφορίες καταλήγουν µε τη βεβαιότητα ότι η Ανγκελα Μέρκελ κατέστησε σαφές στον Ερντογάν ότι είναι στο χέρι του, εφόσον δώσει τέλος σε αυτή την προκλητική στάση απέναντι στην Ελλάδα, να µπορέσει η Τουρκία να ενσωµατωθεί σε έναν διάλογο µε την Ευρώπη.

Στην αντίθετη περίπτωση -φαίνεται ότι του διεµήνυσε- κάτι τέτοιο θα ήταν αδύνατο και η… µόνη συζήτηση που θα ξεκινούσε στο πλαίσιο της ΕΕ και της γερµανικής προεδρίας θα αφορούσε τις κυρώσεις εναντίον της Αγκυρας.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Μέρκελ σε Ερντογάν: «Οι Έλληνες δεν αστειεύονται, να περιμένετε θερμό επεισόδιο»"

Καστελόριζο -νέα ένταση: Ελληνική NΑVTEX με πραγματικά πυρά -Απάντηση Τούρκων

Την ώρα που, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας τις τελευταίες ώρες παρουσιάζεται τάση προς αποκλιμάκωση της έντασης που υπάρχει στην περιοχή του Καστελόριζου, και όπως έγινε γνωστό έχει αρχίσει η σταδιακή απόσυρση των τουρκικών πλοίων προς τους ναυστάθμους, η Αθήνα εξέδωσε NAVTEX για την εκτέλεση πυρών στην περιοχή. Σύμφωνα μ΄ αυτή οι ασκήσεις με πυρά θα γίνουν από αύριο μέχρι και τις 30 Ιουλίου:
ZCZC QA81
261115 UTC JUL 20
STATHMOS IRAKLEIO AR.MIN. 413/20
THALASSA KASTELORIZOU
NISOS MEGISTI
ASKISEIS PYRON STIS:
270400Z-271600Z JUL 20
280400Z-281600Z JUL 20
290400Z-291600Z JUL 20
300400Z-301600Z JUL 20
STIN PERIOCHI POY PERIKLEIETAI APO
TA STIGMATA:
36-03,35B 029-35,32A
36-03,35B 029-33,56A
35-05,40B 029-36,03A
36-05,32B 029-33,51A
APAGOREYSI DIELEYSIS – PROSEGGISIS
AKYROSI MINIMATOS STIS 301700 UTC JUL 20
NNNN
Το γεγονός προκάλεσε την αντίδραση της τουρκικής πλευράς η οποία απάντησε με δική της NAVTEX με την οποία χαρακτηρίζουν παράνομη την ελληνική:
TURNHOS N/W : 0991/20
MEDITERRANEAN SEA

  1. IRAKLEIO RADIO NAVTEX MESSAGE NUMBER HA81-413/20 AND NAVWARN 1089/2020 ARE VIOLATION OF DEMILITARIZED STATUS OF CASTELLORIZO ISLAND IN ACCORDANCE WITH THE 1947 PARIS PEACE TREATY.
  2. CANCEL THIS MESSAGE 301700Z JUL 20.
aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Καστελόριζο -νέα ένταση: Ελληνική NΑVTEX με πραγματικά πυρά -Απάντηση Τούρκων"

Σε 54 ανήλθαν οι πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο – Σε εξέλιξη η πυρκαγιά στην Ωλένη Ηλείας

Πενήντα τέσσερις δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν από τις 19:00, χθες, Σάββατο 25 Ιουλίου 2020, έως την ίδια ώρα απόψε, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, σε εξέλιξη βρίσκεται η δασική πυρκαγιά στην Ωλένη Ηλείας, στην περιοχή Πανόπουλο του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, όπου επιχειρούν 89 πυροσβέστες, 29 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων 6 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.

Στις Κεχριές Κορινθίας, όπου η πυρκαγιά εκδηλώθηκε την Τετάρτη, οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν για την περιμετρική της φύλαξη.

Στο Γραμματικό, η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την Παρασκευή έχει οριοθετηθεί και επιχειρούν 114 πυροσβέστες, 24 οχήματα, 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Συνδρομή παρέχουν, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σε όλη την επικράτεια επιχείρησαν 880 πυροσβέστες με 330 οχήματα, 22 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και περιοδικά τα εναέρια μέσα του Πυροσβεστικού Σώματος. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου των Περιφερειών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Σε 54 ανήλθαν οι πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο – Σε εξέλιξη η πυρκαγιά στην Ωλένη Ηλείας"

Νέα πυρκαγιά στην Ηλεία, στην περιοχή Καλυβάκια

Νέα φωτιά εκδηλώθηκε απόψε στην Ηλεία και συγκεκριμένα σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Καλυβάκια, του δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων.

Στο μέτωπο της φωτιάς επιχειρούν 31 πυροσβέστες με 11 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα, ενώ μέχρι την δύση του ηλίου θα πραγματοποιούν ρίψεις νερού ένα πυροσβεστικό αεροπλάνο και ένα ελικόπτερο.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα πυρκαγιά στην Ηλεία, στην περιοχή Καλυβάκια"

Ηλεία: Σε εξέλιξη η φωτιά – Επιχειρούν πάνω από 60 πυροσβέστες και 6 αεροσκάφη

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις από γη και αέρος επιχειρούν στη δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δύσβατη περιοχή, το μεσημέρι της Κυριακής στον Κλεινδιά Ηλείας.
Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.news, στη μάχη με τις φλόγες έχουν ριχθεί 40 πυροσβέστες με 20 οχήματα και 22 άτομα πεζοπόρο τμήμα. Από αερός συνεχείς ρίψης νερού κάνουν συνολικά 6 πυροσβεστικά αεροσκάφη (2 καναντέρ, 2 πεζετέλ και 2 ελικόπτερα έρικσον). Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.
Από την πυρκαγιά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κίνδυνος για κατοικημένες περιοχές.
Επικεφαλής της επιχείρησης είναι ο Συντονιστής των Πυροσβεστικών Υπηρεσίων Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου – Ιονίων Νήσων, Γιάννης Πετρούτσος
fotia_ilia.jpg
fotia_ileia3.jpgfotia_ileia2.jpg
fotia_ileia.jpg
tempo24

Διαβάστε Περισσότερα » "Ηλεία: Σε εξέλιξη η φωτιά – Επιχειρούν πάνω από 60 πυροσβέστες και 6 αεροσκάφη"

Φωτιά στην Κεφαλονιά: Εκτός ελέγχου το μέτωπο στις Κεραμειές – Εκκενώθηκαν προληπτικά τα Δοριζάτα

Συμφωνα με νέα ανάρτηση στης Πυροσβεστικής υπηρεσίας στο tweeter

Ενισχύονται οι δυνάμεις στην #πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Κεραμειές Κεφαλονιάς. Συνολικά επιχειρούν 36 #πυροσβέστες, 9 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 2 Α/Φ και 1 Ε/Π. Συνδρομή από εθελοντές πυροσβέστες και από υδροφόρες της Πολιτικής Προστασίας και ΟΤΑ.

Σύμφωνα με το ρεπορταζ αυτή την ώρα (18.00 μμ) η φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη . Η μάχη δίνεται για να μην πλησιάσει τον οικισμό των Δοριζάτων και τη Μονή του Αγίου Ανδρέα με το Δημοτικό Γηροκομείο.

kefaloniapress
Διαβάστε Περισσότερα » "Φωτιά στην Κεφαλονιά: Εκτός ελέγχου το μέτωπο στις Κεραμειές – Εκκενώθηκαν προληπτικά τα Δοριζάτα"

Κορωνοϊός: 27 νέα κρούσματα - 7 στην Αττική

Άλλα 27 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, εκ των οποίων τα τέσερα στις πύλες εισόδου ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ το απόγευμα της Κυριακής. Παράλληλα, ανακοινώθηκε άλλος ένας νέος θάνατος, με το σύνολο των νεκρών στους 202. ]
Σύμφωνα με τα στοιχεία εντοπίστηκαν

- τέσσερα εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο,

επτά κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής,

τρία κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αχαϊας,

- δύο κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Βοιωτίας,

- δύο κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Ζακύνθου,

- ένα κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης,

- ένα κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας,

- ένα κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Κοζάνης,

- ένα κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Λευκάδας,

- ένα κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Πιερίας.


katanomi_xartis


Αναλυτικά, ο ΕΟΔΥ αναφέρει: «σήμερα ανακοινώνουμε 27 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4193, εκ των οποίων το 54.7% αφορά άνδρες.

1174 (28.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2101 (50.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα». 

Εννέα συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. 2 (22.2%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 77.8% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 127 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 1 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 202 θανάτους συνολικά στη χώρα. 66 (32.7%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 96.0% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός: 27 νέα κρούσματα - 7 στην Αττική"

DW:Ακατάλληλη η χλωροκίνη για τον κορωνοϊό

Μια νέα γερμανική έρευνα δείχνει καθαρά πως η χλωροκίνη, η οποία χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση της ελονοσίας, δεν είναι κατάλληλη για τον SARS-CoV-2. Τα μέχρι τώρα πειράματα δεν έγιναν σε ανθρώπινα κύτταρα.

Ναι, όχι, ίσως. Η χλωροκίνη και η συγγενής της υδροξυχλωροκίνη είναι το φάρμακο για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Μια ατέρμονη συζήτηση τους τελευταίους μήνες. Ναι, η χλωροκίνη βοηθάει κατά του κορωνοϊού. Όχι, δεν βοηθάει, μπορεί μάλιστα να είναι επικίνδυνη. Ίσως να βοηθάει, ίσως όμως και όχι. Οι μέχρι τώρα συζητήσεις ένα πράγμα έκαναν σαφές: δεν υπήρχε βεβαιότητα.
H έρευνα επιστημόνων του γερμανικού επιστημονικού κέντρου Deutsches Primatenzentrum (DPZ) στο Γκέτινγκεν, του νοσοκομείου Charité στο Βερολίνο και του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Βόννης, δημοσιεύθηκε στο εξειδικευμένο περιοδικό Nature. Σύμφωνα λοιπόν με αυτή την έρευνα η χλωροκίνη απλά είναι ακατάλληλη.
Ο Στέφαν Πέλμαν, επικεφαλής του τμήματος μολύνσεων στο ερευνητικό κέντρο DPZ και ένας από τους συντάκτες της έκθεσης, δηλώνει «πως δεν δικαιολογούνται πλέον κλινικές έρευνες».
Πώς κατέληξαν στο συμπέρασμα;
Coronavirus im Elektronenmikroskop (picture-alliance/dpa/AP/NIAID-RML)
Ο κορωνοϊός στο μικροσκόπιο
Τι έκαναν όμως διαφορετικό οι συγκεκριμένοι επιστήμονες; Τους προηγούμενους μήνες δημοσιεύθηκαν έρευνες, σύμφωνα με τις οποίες υπήρχαν μεγάλες ελπίδες η χλωροκίνη να είναι πράγματι ένα αποτελεσματικό φάρμακο κατά του κορωνοϊού. Όλες αυτές οι προσπάθειες είχαν όμως ένα σοβαρό μειονέκτημα. Τα πειράματα δεν είχαν γίνει σε ανθρώπινα κύτταρα. «Η αντιϊκή δράση της χλωροκίνης ή της υδροξυχλωροκίνης φάνηκε στα νεφρικά κύτταρα πράσινου πιθήκου.Τα κύτταρα αυτά χρησιμοποιούνται πολύ συχνά από ιολόγους για πειράματα», δηλώνει ο Γερμανός ειδικός.
Και παρόλο που τα κύτταρα αυτά είναι κατάλληλα για πολλά πειράματα, ωστόσο είναι ακατάλληλα για τον κορωνοϊό, συμπληρώνει ο Μάρκους Χόφμαν, ο οποίος επίσης συμμετείχε στην έρευνα. Ο Γερμανός βιολόγος ερευνά από ποιους διαφορετικούς δρόμους οι νέοι ιοί παρεισφρούν στα κύτταρα. «Τα νεφρικά κύτταρα του πράσινου πιθήκου δεν μπορούν να απεικονίσουν την αποφασιστική δίοδο εισόδου, ο SARS-CoV-2 χρησιμοποιεί τα κύτταρα των πνευμόνων του ανθρώπου για τη μόλυνση», συμπληρώνει.
Στα κύτταρα των πιθήκων λείπει ένα σημαντικό ένζυμο με την επωνυμία TMPRSS2, το οποίο ενεργοποιεί τον ιό για να εισέλθει στα κύτταρα των πνευμόνων. Αντ΄ αυτού παράγουν το ένζυμο με την επωνυμία Cathepsin L. Η χλωροκίνη δρα ανασταλτικά σε αυτό το ένζυμο και μπορεί έτσι να εμποδίσει τη μόλυνση των νεφρικών κυττάρων του πράσινου πιθήκου με κορωνοϊό.
Επικίνδυνη η συνταγογράφηση
Coronavirus | Deutschland | Krankenhaus Havelhöhe Berlin (Reuters/F. Bensch)
Η χλωροκίνη μπορεί να επιδεινώσει την κατάσταση του ασθενούς
Οι Γερμανοί επιστήμονες αποφάσισαν να κάνουν τα πειράματά τους σε μια ανθρώπινη κυτταρική σειρά των πνευμόνων με την επωνυμία Calu-3 για να διαπιστώσουν εάν η χλωροκίνη έχει την ίδια ανασταλτική λειτουργία.
Το αποτέλεσμα ήταν ότι «η χλωροκίνη δεν μπορεί να εμποδίσει την είσοδο του ιού στα κύτταρα των πνευμόνων», όπως είπε ο Στέφαν Πέλμαν.
Για το λόγο αυτό είναι της άποψης, όπως και οι συνάδελφοί του, ότι θα πρέπει να σταματήσουν οι κλινικές δοκιμές με χλωροκίνη.
Σε όλο τον κόσμο πάντως αυτή την περίοδο διεξάγονται πολλές κλινικές έρευνες με χλωροκίνη. Για τους επιστήμονες Πέλμαν και Χόφμαν, το πιο προβληματικό δεν είναι οι κλινικές έρευνες που διεξάγονται, αλλά το γεγονός ότι υπάρχουν γιατροί που συνταγογραφούν τη χλωροκίνη σε ασθενείς με κορωνοϊό. Γεγονός που είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο για ασθενείς που υποφέρουν από καρδιακά προβλήματα. Για τον Χόφμαν, η χρήση χλωροκίνης στην καλύτερη περίπτωση δεν έχει καμία δράση για τον ασθενή και στη χειρότερη επιδεινώνει την κατάστασή του.
dw
Διαβάστε Περισσότερα » "DW:Ακατάλληλη η χλωροκίνη για τον κορωνοϊό"

Σερβία: Ρεκόρ νέων κρουσμάτων αλλά και ηπιότερη κλινική εικόνα των ασθενών

Στη Σερβία σήμερα καταγράφηκε ο υψηλότερος αριθμός νέων κρουσμάτων από την εκδήλωση της πανδημίας. Το τελευταίο 24ωρο βρέθηκαν θετικοί στο κορονοϊό 467 άνθρωποι. Συνολικά μέχρι σήμερα νόσησαν 23.730 άτομα.

Από εχθές κατέληξαν άλλοι οχτώ ασθενείς ανεβάζοντας στα 534 τα θύματα από τον κορονοϊό. Η θνητότητα από τον νέο ιό ανέρχεται στο 2,25%. Στα νοσοκομεία αναφοράς νοσηλεύονται 4.568 ασθενείς εκ των οποίων οι 169 είναι διασωληνωμένοι. Καθημερινά πραγματοποιούνται περισσότερα από 10.000 τεστ για κορονοϊό, ενώ συνολικά μέχρι σήμερα εξετάστηκαν εργαστηριακά 621.716 δείγματα.

Στην τακτική συνέντευξη Τύπου της Επιτροπής Δημόσιας Υγείας αναφέρθηκε ότι παρά το ρεκόρ των νέων κρουσμάτων που καταγράφηκε σήμερα παρατηρείται εξασθένηση του ιού με δεδομένο ότι τις τελευταίες τρεις ημέρες μειώνεται σταθερά ο αριθμός των προσβληθέντων που χρειάζονται να εισαχθούν σε νοσοκομείο.Η τάση αυτή – επισημάνθηκε στην συνέντευξη Τύπου – επιτρέπει την αποσυμφόρηση των νοσοκομείων και προκαλεί αισιοδοξία για την επιδημιολογική κατάσταση στο άμεσο μέλλον.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Σερβία: Ρεκόρ νέων κρουσμάτων αλλά και ηπιότερη κλινική εικόνα των ασθενών"

Ερντογάν: Κάποιοι δεν αποδέχονται ότι η Κωνσταντινούπολη είναι στα χέρια των μουσουλμάνων

Τις προκλητικές δηλώσεις συνεχίζει ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αφήνοντας αιχμές κατά της Ελλάδας, δύο ημέρες μετά το άνοιγμα της Αγίας Σοφίας ως τζαμί και παρά τις διεθνείς αντιδράσεις για την μετατροπή του κτηρίου. 

«Κατά τη διάρκεια του ανοίγματος της Αγίας Σοφίας, είδαμε ορισμένες χώρες να μην γνωρίζουν ότι η Κωνσταντινούπολη είναι τουρκικό έδαφος» είπε ο Τούρκος πρόεδρος σε εκδήλωση για το άνοιγμα κτηρίου γραφείων της ΜΙΤ, προσθέτοντας: «Αιώνες μετά την κατάκτηση, βλέπουμε ότι ακόμη δεν είναι αποδεκτό ότι η Κωνσταντινούπολη βρίσκεται στα χέρια του τουρκικού έθνους και των Μουσουλμάνων».

Ο Ερντογάν αναφέρθηκε και στην Κωνσταντινούπολη, λέγοντας ότι στόχος είναι να γίνει «το κέντρο της οικονομίας, του πολιτισμού και της υγείας». Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στα ζητήματα ασφάλειας. 

«Στόχος μας είναι να κάνουμε την Κωνσταντινούπολη μία από τις ασφαλέστερες πόλεις στον κόσμο. Μία από τις προϋποθέσεις για τη ζωή σε μια τόσο σημαντική τοποθεσία είναι ο εντοπισμός και η αποτροπή των κατασκοπευτικών δραστηριοτήτων άλλων κρατών και τρομοκρατικών οργανώσεων κατά της χώρας μας. Η παροχή ασφάλειας στην Κωνσταντινούπολη δεν είναι τόσο εύκολη υπόθεση. Με αυτό το κέντρο (εννοεί της MIT), έχουμε το δεύτερο μεγαλύτερο κέντρο μετά τα κεντρικά γραφεία στην Άγκυρα. Η Άγκυρα και η Κωνσταντινούπολη θα αναλάβουν το βάρος μας σε αυτή τη διαδικασία σε μεγάλο βαθμό και θα μας επιτρέψουν να παρακολουθήσουμε όλες τις δραστηριότητες με πολύ πιο γρήγορο τρόπο», είπε.

«Βγείτε στο πεδίο ή αρχίστε διαπραγματεύσεις»

Οι σημερινές δηλώσεις, έρχονται σε συνέχεια των χθεσινών απειλών του Τούρκου προέδρου που ανέφερε ότι η Άγκυρα δεν έχει βλέψεις μεν σε έδαφος και φυσικούς πόρους κανενός, διαμηνύοντας ωστόσο ότι «δεν επιτρέπουμε σε κανένα να απλώσει χέρι στα συμφέροντά μας και το δίκαιό μας».

«Προειδοποιούμε ανοιχτά όλους όσοι μιλούν και συμπεριφέρονται εναντίον της χώρας μας με τρόπο που δεν αρμόζει με την πολιτική, την διπλωματία, την καλή πρόθεση και την λογική: Εάν τολμάτε να καταβάλετε το τίμημα που εμείς έχουμε πληρώσει, ορίστε να αναμετρηθούμε. Αν δεν έχετε τέτοιο σκοπό, τότε το συντομότερο αρχίστε τις διαπραγματεύσεις» σημείωσε.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Anadolu, o Ερντογάν πρόσθεσε ότι η Τουρκίαυπερασπίστηκε τα δικαιώματα, τον νόμο και τα συμφέροντά της όσο και των συμμάχων της σε ξηρά, θάλασσα και αέρα, απογοητεύοντας όσους περίμεναν να «υποκύψει».

Επίσης, προειδοποίησε ότι αν υπάρξει οποιαδήποτε απειλή προς την Τουρκία,«είτε είναι στο Ιράκ, τη Συρία, τη Λιβύη ή το Αιγαίο», η χώρα «θα δείξει τη δύναμή της και την αποφασιστική στάση της χωρίς κανένα δισταγμό».

«Ο λόγος για τον οποίο αυτοί που αντιτάχθηκαν δυνατά στα βήματα της Τουρκίας δεν μπορούσαν να εμφανιστούν στο πεδίο, είναι ότι βλέπουν τη δύναμη που έχει η χώρα μας σε κάθε παντού» είπε ακόμη.


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ερντογάν: Κάποιοι δεν αποδέχονται ότι η Κωνσταντινούπολη είναι στα χέρια των μουσουλμάνων"

Καίγεται και πάλι η Πορτογαλία – Πάνω από 700 πυροσβέστες στη μάχη

Περισσότεροι από 700 πυροσβέστες δίνουν μεγάλη μάχη με τις φλόγες για να περιορίσουν μιας φωτιά που μαίνεται στην κεντρική Πορτογαλία.

Η κατάσταση είναι δύσκολη καθώς πνέουν δυνατοί άνεμοι ενώ η φωτιά καίει τον δήμο Ουλέιρους από χθες από το απόγευμα, αλλά έχει φτάσει και σε δυο γειτονικούς δήμου και έχει διαταχθεί ήδη προληπτική εκκένωση και μετακίνηση των πολιτών.

Ένας 21χρονος πυροσβέστης βρήκε τον θάνατο σε δυστύχημα με το υπηρεσιακό του όχημα χθες το βράδυ, ενώ πολεμούσε τη φωτιά και έξι άλλοι συνάδελφοί του τραυματίστηκαν.

“Θα ήθελα να στείλω ένα μήνυμα αλληλεγγύης, ενθάρρυνσης και ευχαριστώ στους πυροσβέστες … για το έργο που επιτελούν για την Πορτογαλία και για όλους μας”, ανέφερε σε δήλωσή του ο πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα.

Ο Λούις Μπέλουτ Κόστα, διοικητής από την περιοχή Καστέλου Μπράνκου, όπου βρίσκονται οι πληγέντες δήμοι, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου σήμερα το πρωί ότι αρκετά σπίτια κινδυνεύουν καθώς η πυρκαγιά μαίνεται κοντά σε απομονωμένα χωριά.

“Υπήρχαν σπίτια που επλήγησαν από τις φλόγες”, τόνισε ο Μπέλου Κόστα, προσθέτοντας ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς για να εκτιμηθεί πόσος χρόνος θα απαιτηθεί για να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά.

«Οι άνθρωποι απομακρύνθηκαν μεν, αλλά οι περισσότεροι έχουν ήδη επιστρέψει στα σπίτια τους».

Οι πυρκαγιές αυτές είναι σαφώς μικρότερες από την τεράστια πυρκαγιά που έπληξε την περιοχή τον Ιούνιο του 2017, σκοτώνοντας 66 ανθρώπους και τραυματίζοντας περισσότερους από 250.

Τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης δείχνουν ότι η Πορτογαλία είναι μια από τις χώρες που πλήττονται περισσότερο από τις πυρκαγιές κάθε χρόνο.

Μία από τις βασικές αιτίες των συχνών πυρκαγιών της είναι ότι τμήματα του εσωτερικού της χώρας ερημώνουν καθώς οι άνθρωποι έχουν φύγει για να ζήσουν σε πόλεις ή στο εξωτερικό και παραμελούνται σε μεγάλο βαθμνό οι εργασίες εκκαθάρισης δέντρων και θάμνων, δημιουργώντας αυξημένο κίνδυνο πυρκαγιάς.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Καίγεται και πάλι η Πορτογαλία – Πάνω από 700 πυροσβέστες στη μάχη"

Φωτιά στο Μάτι: Δεύτερο αίτημα του ανακριτή για κακουργηματικές διώξεις

Ραγδαίες είναι η δικαστικές εξελίξεις για την λαίλαπα του Ιουλίου 2018 στην Ανατολική Αττική που έχασαν την ζωή του 102 συνάνθρωποι μας, καθώς μέσα σε λίγα 24ώρα για δεύτερη φορά ο 6ος τακτικός ανακριτής Αθανάσιος Μαρνέρης που χειρίζεται την υπόθεση ζητά την ποινική αναβάθμιση του κατηγορητηρίου (από πλημμελήματα σε κακουργήματα) σε ό,τι αφορά συγκεκριμένα πρόσωπα τα οποία το κρίσιμο χρονικό διάστημα κατείχαν υψηλόβαθμες θέσεις στο Πυροσβεστικό Σώμα.

Ειδικότερα, ο κ. Μαρνέρης επαναλαμβάνει το αίτημά του για άσκηση συμπληρωματικής ποινικής δίωξης για θανατηφόρα έκθεση, αδίκημα που τιμωρείται σε βαθμό κακουργήματος, επικαλούμενος μία σειρά από νέα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει στο στάδιο των ερευνών του, αλλά και τις πρόσφατες βαριές καταγγελίες που περιέχονται στη μήνυση του πραγματογνώμονα του ΠΣ Δημήτρη Λιότσιου, ο οποίος έχει ήδη στραφεί κατά του πρώην αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Βασίλη Ματθαιόπουλου, αλλά και κατά παντώς άλλου υπευθύνου.

Στο έγγραφό του ο 6ος ανακριτής, επικαλούμενος όσα είδαν τις τελευταίες μέρες το φως της δημοσιότητας, αλλά και το περιεχόμενο της μήνυσης του κ. Λιότσιου, την οποία ενεχείρισε και στον κ. Μαρνέρη, αναφέρει ότι συγκεκριμένοι δράστες προσπάθησαν να συγκαλύψουν τα πραγματικά γεγονότα, ακόμα και με εκβιαστικούς τρόπους.

Παράλληλα, περιγράφει πως κατά την κρίση του στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της θανατηφόρας έκθεσης και της έκθεσης από την οποία προκλήθηκαν σωματικές βλάβες, καθώς και ο ενδεχόμενος δόλος.
Μάλιστα, διαχωρίζει δε τη θέση των πυροσβεστών, οι οποίοι έδωσαν μεγάλη μάχη με τη φωτιά για να σώσουν ανθρώπινες ζωές και περιουσίες, από τη θέση συγκεκριμένων αξιωματικών, οι οποίοι με βάση το υλικό που έχει στη διάθεσή του φέρονται να λειτούργησαν με εντελώς αντίθετο τρόπο.

Το νέο αίτημα θα μελετηθεί από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας και με βάση τα νέα στοιχεία να επανακριθεί. Σε περίπτωση που αυτή τη φορά και ο εισαγγελέας κρίνεις ότι στοιχειοθετείται η άδικη πράξη για την οποία υποβλήθηκε το σχετικό αίτημα, τότε θα ασκηθεί τα πρόσωπα που περιλαμβάνονται στο ανακριτικό έγγραφο θα κληθούν να απολογηθούν για κακούργημα όταν φτάσει η ώρα να δώσουν τις δικές τους εξηγήσεις για την εμπλοκή τους στην υπόθεση της μαύρης εκείνης ημέρας.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Φωτιά στο Μάτι: Δεύτερο αίτημα του ανακριτή για κακουργηματικές διώξεις"

Αγριεύουν τα πράγματα στην Ιταλία: Πρόστιμο 1.000 ευρώ σε όποιον δεν φοράει μάσκα

Τσουχτερό πρόστιμο θα περιμένει όσους δεν φορούν μάσκα σε κλειστούς χώρους στην Καμπανία, στην Ιταλία. Και αυτό γιατί οι πολίτες εμφανίζονται απείθαρχοι και ο κορονοϊός καιροφυλακτεί!

Πρόστιμο 1.000 ευρώ θα πληρώνει όποιος δεν φοράει μάσκα σε κλειστό χώρο, είτε πρόκειται για δημόσια κτήρια, σούπερ μάρκετ, μπαρ, εστιατόρια, καταστήματα, είτε για δημόσιες συγκοινωνίες (λεωφορείο, τρένα, μετρό).

Σύμφωνα με το διάταγμα, “οι οδηγοί υποχρεούνται να αρνούνται την πρόσβαση σε επιβάτες που δεν φορούν τη μάσκα”. Σε περίπτωση επιβίβασης τους χωρίς μάσκα, πρέπει να τους επιβάλλονται οι κυρώσεις και θα “καλούνται να αποβιβαστούν αμέσως ή το συντομότερο δυνατόν”. Σε περίπτωση που αρνηθούν, “το λεωφορείο ή το τρένο θα σταματά ” και θα ζητείται η παρέμβαση της αστυνομίας”.

“Εάν το αδίκημα διαπράττεται κατά την άσκηση εμπορικής δραστηριότητας” (από έναν έμπορο ή έναν από τους υπαλλήλους του), η επιχείρηση θα τιμωρείται, εκτός από το πρόστιμο 1.000 ευρώ, με “κλείσιμο της δραστηριότητάς της από 5 έως 30 ημέρες “, ποινή που μπορεί να διπλασιασθεί σε περίπτωση υποτροπής.

Το πρόστιμο που επιστρατεύεται για να πειστούν οι πολίτες στην Καμπανία να φορούν μάσκα, καθώς τα πράγματα έχουν… παραχαλαρώσει, οι πολίτες εμφανίζονται απείθαρχοι στα μέτρα περιορισμού και η περιοχή βρίσκεται αντιμέτωπη με τον κίνδυνο αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού.

Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, μάλιστα, ήδη έπεσαν τα πρώτα… 1000αρικα σε ιδιοκτήτες τριών επιχειρήσεων στο Σαλέρνο (νότια της Νάπολης), συμπεριλαμβανομένου ενός μπαρ και ενός κομμωτηρίου, στο οποίο η αστυνομία διαπίστωσε ότι η υποχρεωτική χρήση μάσκας είχε πάει… περίπατο.

«Εάν οι συμπολίτες μας πιστεύουν ότι το πρόβλημα έχει επιλυθεί, αυτό σημαίνει ότι μέσα σε λίγες εβδομάδες θα επιστρέψουμε σε μια σκληρή κατάσταση έκτακτης ανάγκης», προειδοποίησε ο Βιτσέντσο ντε Λούκα, κυβερνήτης της Περιφέρειας της Καμπανίας.

«Γνωρίζαμε ότι θα υπάρξει αύξηση των κρουσμάτων, ήταν αναμενόμενο», είχε γράψει την Παρασκευή (24.07.2020) σε ανάρτησή του στο Facebook, λίγες ώρες πριν από τη δημοσίευση του διατάγματος για αυστηροποίηση των κανόνων για την καταπολέμηση της επιδημίας covid-19.

Ως πρώτη πληγείσα χώρα από την πανδημία στην Ευρώπη, η Ιταλία πλήρωσε μεγάλο ανθρώπινο τίμημα, με περισσότερους από 35.000 θανάτους και περισσότερες από 242.000 κρούσματα κορονοϊού. Η ασθένεια φαίνεται πλέον πως έχει τεθεί υπό έλεγχο, ακόμη και αν χθες (25.07.2020) ανακοινώθηκαν 275 νέα κρούσματα σε 24 ώρες, καθώς και 5 νέοι θάνατοι.

ΑΠΕ – ΜΠΕ/newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Αγριεύουν τα πράγματα στην Ιταλία: Πρόστιμο 1.000 ευρώ σε όποιον δεν φοράει μάσκα"

Πατέρας βρέφους που δάγκωσε η «μαύρη χήρα»: «Αφήσαμε τα πάντα στα χέρια των γιατρών»

Ανησυχία επικρατεί στη δυτική Ελλάδα μετά τα δυο περιστατικά με τσιμπήματα της δηλητηριώδους αράχνης, γνωστής και «μαύρη χήρα».

Ο πατέρας, του μόλις 10 μηνών βρέφους το οποίο δάγκωσε η «μαύρη χήρα» στην Αμφιλοχία, μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ για τις στιγμές αγωνίας που έζησε.

Οι θεράποντες γιατροί χορήγησαν άμεσα αντιαραχνικό ορό ενώ στήθηκε γέφυρα σωτηρίας μεταξύ Αθήνας – Πάτρας για να φτάσει εγκαίρως το φάρμακο στο νοσοκομείο του Ρίου.

«Έπρεπε να μπει στην εντατική το παιδί γιατί τα συμπτώματα ήταν εμφανή. Τα συμπτώματα μπορεί να ήταν συμπτώματα από τέσσερις ιογενείς καταστάσεις ταυτόχρονα. Αφήσαμε τα πάντα στα χέρια των γιατρών» είπε π πατέρας.



news
Διαβάστε Περισσότερα » "Πατέρας βρέφους που δάγκωσε η «μαύρη χήρα»: «Αφήσαμε τα πάντα στα χέρια των γιατρών»"

Ρεκόρ θανάτων από κορονοϊο σε ένα 24ωρο στην Αυστραλία

Ασταμάτητα εξαπλώνεται στην πολιτεία της Βικτόρια, στην Αυστραλία, ο κορονοϊός. Το τελευταίο 24ωρο, μάλιστα, σημειώθηκε στη χώρα ρεκόρ θανάτων.

10 θάνατοι σε 24 ώρες καταγράφηκαν, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της Βικτόρια, Ντάνιελ Άντριους, αριθμός που αποτελεί θλιβερό ρεκόρ για την Αυστραλία.

Οι αρχές της Βικτόρια προσπαθούν να περιορίσουν πολλές εστίες της επιδημίας και έχουν εντείνει τις προσπάθειες για την ιχνηλάτηση των επαφών των κρουσμάτων.

Στην ίδια πολιτεία αναφέρθηκαν επιπλέον 459 νέα κρούσματα της covid-19, ο δεύτερος μεγαλύτερος ημερήσιος απολογισμός που έχει καταγραφεί μέχρι στιγμής στην Αυστραλία, παρά το lockdown που έχει επιβληθεί για δύο εβδομάδες στη Μελβούρνη, τη μεγαλύτερη πόλη της Βικτόριας.

Οι κυριότερες εστίες μόλυνσης σε αυτό το δεύτερο κύμα της επιδημίας παρατηρούνται σε εργασιακούς χώρους, όπως οίκοι ευγηρίας και ιατρικά κέντρα, μεγάλα κέντρα διανομής, σφαγεία και αποθήκες, επεσήμανε ο Άντριους.

«Αυτό που μας λένε τα στοιχεία είναι ότι μερικοί άνθρωποι (…) νιώθουν άρρωστοι, έχουν συμπτώματα και εξακολουθούν να πηγαίνουν στη δουλειά τους», εξήγησε. «Αν αυτό συνεχιστεί, απλώς θα εξακολουθήσουμε να βλέπουμε ολοένα και περισσότερα κρούσματα», πρόσθεσε.

Η Αυστραλία έχει αποφύγει ένα μεγάλο ξέσπασμα της covid-19, έχοντας καταγράψει συνολικά περισσότερα από 14.400 κρούσματα και 155 θανάτους.

Όμως οι αρχές πασχίζουν να περιορίσουν περισσότερες από 100 εστίες στη Βικτόρια, η οποία έχει τεθεί σε lockdown για έξι εβδομάδες, ενώ απαγορεύεται η μετακίνηση εκτός πολιτείας αλλά και η είσοδος σε αυτή σε κατοίκους άλλων περιοχών.

Εξάλλου οι αξιωματούχοι της Βικτόριας έχουν ζητήσει τη συνδρομή των ενόπλων δυνάμεων της Αυστραλίας, όπως και των εργαζομένων στα ασθενοφόρα και των τριτοετών φοιτητών ιατρικής προκειμένου να εντοπίζουν τις επαφές των νέων κρουσμάτων μέσα σε 24 ώρες.

Η πιο πολυπληθής πολιτεία της χώρας, η Νέα Νότια Ουαλία, κατέγραψε 14 νέα κρούσματα στη διάρκεια του τελευταίου 24ώρου, από τα οποία σχεδόν τα μισά συνδέονται με μια εστία σε ένα εστιατόριο στα περίχωρα του Σίδνεϊ.

Εξάλλου διαδηλωτές στο Σίδνεϊ αναμένεται να προσφύγουν στο Ανώτατο Δικαστήριο της Αυστραλίας μετά την απόφαση των αρχών να απαγορεύσουν μια διαδήλωση την Τρίτη για τους θανάτους Αβορίγινων από την αστυνομία, λόγω των ανησυχιών για εξάπλωση της covid-19.

ΑΠΕ – ΜΠΕ/newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Ρεκόρ θανάτων από κορονοϊο σε ένα 24ωρο στην Αυστραλία"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news