facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 21 Ιουλίου 2020

ΚΙΝΑΛ για «αμφισβητούμενα ύδατα»: Να ενημερώσει τώρα ο Μητσοτάκης ΗΠΑ, ΝΑΤΟ

Μετά τις δηλώσεις της εκπροσώπου του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ που καλεί την Τουρκία να αποφεύγει ενέργειες σε αμφισβητούμενες περιοχές, το Γραφείο Τύπου του Κινήματος Αλλαγής τονίζει ότι «ο κ. Μητσοτάκης, εάν δεν το έχει πράξει ως τώρα, οφείλει να ενημερώσει άμεσα τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, ότι οι ενέργειες της Τουρκίας αφορούν περιοχές που η Ελλάδα έχει πλήρη κυριαρχικά δικαιώματα».

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "ΚΙΝΑΛ για «αμφισβητούμενα ύδατα»: Να ενημερώσει τώρα ο Μητσοτάκης ΗΠΑ, ΝΑΤΟ"

Αυστηρό διάβημα στην Άγκυρα για την παράνομη NAVTEX – Ενημερώθηκαν ΕΕ, ΟΗΕ, NATO

Αυστηρό διάβημα διαμαρτυρίας προς την Άγκυρα απέστειλε η Αθήνα με αφορμή την παράνομη τουρκική NAVTEX η οποία παραβιάζει τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα νoτιοανατολικά του Καστελόριζου.

Παράλληλα η Αθήνα στο πλαίσιο της διπλωματικής κινητικότητας που αναπτύσσει ενημέρωσε ήδη για τις εξελίξεις την ΕΕ, το ΝΑΤΟ, τον ΟΗΕ, καθώς και τις πρωτεύουσες των μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Στην σχετική του ανακοίνωση το ΥΠΕΞ αναφέρει:

Η σημερινή αναγγελία τουρκικών ερευνών σε τμήμα ελληνικής υφαλοκρηπίδας με νέα παράνομη τουρκική Navtex συνιστά κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή.

Καταδεικνύει την εμμονή της Τουρκίας στην παραβατικότητα και την απόλυτη περιφρόνηση, από πλευράς της, του Διεθνούς Δικαίου, του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας, των κανόνων καλής γειτονίας, καθώς και των προτροπών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Πρεσβεία μας στην Άγκυρα έχει ήδη προβεί σε διάβημα διαμαρτυρίας στο τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, ενώ οι αρχές μας έχουν ήδη εγείρει το θέμα στην ΕΕ, στο ΝΑΤΟ και στον ΟΗΕ, καθώς και στις πρωτεύουσες των μονίμων μελών του ΣΑΗΕ.

Καλούμε την Τουρκία να τερματίσει άμεσα τις παράνομες ενέργειές της που παραβιάζουν κυριαρχικά μας δικαιώματα και υπονομεύουν την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή.

Ο μόνος δρόμος για τη σταθερότητα στην περιοχή είναι ο σεβασμός της διεθνούς νομιμότητας.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Αυστηρό διάβημα στην Άγκυρα για την παράνομη NAVTEX – Ενημερώθηκαν ΕΕ, ΟΗΕ, NATO"

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Καλεί την Τουρκία να σταματήσει τις επιχειρήσεις που σχεδιάζει στο Καστελόριζο

Να βάλει τέλος στους σχεδιασμούς της για έρευνες στην Ανατολική Μεσόγείο καλεί το Στέιτ Ντιπάρτμεντ την Τουρκία με αφορμή την πρόσφατη Navtex που εξέδωσε η Άγκυρα ανοικτά του Καστελλόριζου.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, απαντώντας σε ερώτηση των Ελλήνων ανταποκριτών στην Ουάσιγκτον, εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών κάλεσε την Τουρκία να απέχει από ενέργειες που αυξάνουν τις εντάσεις στην περιοχή.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες γνωρίζουν ότι η Τουρκία έχει εκδώσει μια NAVTEX για έρευνα σε αμφισβητούμενα ύδατα στην Ανατολική Μεσόγειο. Καλούμε τις τουρκικές αρχές να σταματήσουν τυχόν σχέδια που έχουν για επιχειρήσεις και να αποφύγουν κινήσεις που θα αυξήσουν τις εντάσεις στην περιοχή», σημείωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Καλεί την Τουρκία να σταματήσει τις επιχειρήσεις που σχεδιάζει στο Καστελόριζο"

Συντάξεις Αυγούστου: Αναλυτικά οι ημερομηνίες πληρωμής τους

Το πρόγραμμα προπληρωμής των κύριων και επικουρικών συντάξεων αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ).

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι ημερομηνίες για κύριες και επικουρικές συντάξεις είναι οι εξής:

- Στις 22 Ιουλίου 2020, ημέρα Τετάρτη, θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μισθωτών, (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις τράπεζες και τον ΟΤΕ) που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9.

Τουρκία: Navtex για έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τουρκία: Navtex για έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα (χάρτης)
- Στις 24 Ιουλίου 2020, ημέρα Παρασκευή, θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μισθωτών, (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις τράπεζες και τον ΟΤΕ) που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8.

- Στις 28 Ιουλίου 2020, ημέρα Τρίτη, θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μη μισθωτών, (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ).

- Στις 30 Ιουλίου 2020, ημέρα Πέμπτη, θα καταβληθούν κύριες και επικουρικές συντάξεις του Δημοσίου, του τ. ΝΑΤ, τ. ΕΤΑΤ, τ. ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ.

Διαβάστε Περισσότερα » "Συντάξεις Αυγούστου: Αναλυτικά οι ημερομηνίες πληρωμής τους"

Μάτι: Τι κατέθεσαν στον ανακριτή Τόσκας, Γεροβασίλη, Σκουρλέτης

Οι καταθέσεις των πρώην υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Τόσκα, Όλγας Γεροβασίλη και Πάνου Σκουρλέτη για την τραγωδία στο Μάτι είδαν το φως της δημοσιότητας, μετά τις καταγγελίες του αξιωματικού της πυροσβεστικής για πιέσεις που δέχτηκε στην σύνταξη του πορίσματός του. Ο τότε υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ν. Τόσκας, σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας δέχτηκε βροχή ερωτήσεων για τη διαχείριση που έγινε τόσο στην πυρκαγιά στο Μάτι, όσο και για αυτήν στην Κινέττα, που εκδηλώθηκε λίγες ώρες νωρίτερα, την 23η Ιουλίου 2018.

Συγκεκριμένα, ο δικαστικός λειτουργός, που έλαβε κατάθεση στις 20 Φεβρουαρίου 2020, από τον τότε πολιτικό προϊστάμενο των Σωμάτων που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν τις δύο πυρκαγιές στην Αττική, υπέβαλε πολλές ερωτήσεις στον πρώην υπουργό, δίνοντας μεγάλη έμφαση στην εικόνα που είχε ο κ. Τόσκας για τα πτητικά μέσα και τον τρόπο που τα διαχειρίστηκαν οι επιτελείς της πυροσβεστικής.

Έθεσε συγκεκριμένα ζητήματα στον πρώην υπουργό, εστιάζοντας στους χειρισμούς που έγιναν στη δεύτερη και τελικά μοιραία για τη ζωή 102 ανθρώπων πυρκαγιά.

Έτσι στην πορεία της κατάθεσης του κ. Τόσκα, ο ανακριτής τον ρωτά:

ΕΡΩΤΗΣΗ: Γνωρίζετε ότι στις 17:46 απογειώθηκε το «Έρικσον S64N 194» με εντολή να κατευθυνθεί στην περιοχή Νταού Πεντέλης και να επιχειρήσει και ότι τελικά δόθηκε εντολή εκτροπής από το ΕΣΚΕ, ενώ ήδη είχε κάνει υδροληψία και ήταν σε πορεία ρίψης, και συγκεκριμένα να κατευθυνθεί προς Ίσθμια - Καλαμάκι και πιο συγκεκριμένα στα διυλιστήρια της ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ ;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Δεν γνωρίζω για την εκτροπή του ελικοπτέρου. Ούτε γνωρίζω ποιος έδωσε την εντολή της εκτροπής.

Ο πρώην υπουργός ανέφερε πως την επίμαχη ημέρα ειδοποιήθηκε γύρω στις 12 το μεσημέρι για τη φωτιά στην Κινέττα και ότι, λόγω μίας επέμβασης που είχε κάνει νωρίτερα για την οποία του έγινε μέθη, πήγε γύρω στις 15:00 στο Συντονιστικό Κέντρο (ΕΣΚΕ), όπου ο τότε αρχηγός του ΠΣ Σωτήρης Τερζούδης τον ενημέρωσε για την κατάσταση στην Κινέττα και την κινητοποίηση επίγειων και εναέριων δυνάμεων.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Εκείνη τη στιγμή σας ανέφερε αν είχαν πρόβλημα τα εναέρια μέσα; Και πιο συγκεκριμένα, αν είχαν πρόβλημα να απογειωθούν ή να προσγειωθούν λόγω των ανέμων;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Όχι, μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν υπήρχε πρόβλημα.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Σας ανέφερε ο κ. Τερζούδης αν υπήρξε πυρκαγιά μέσα στη ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ ή γύρωθεν των διυλιστηρίων; Και αν ναι, τι ώρα σας το ανέφερε;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Κάποια στιγμή μου ανέφερε, νομίζω ο κ. Τερζούδης, και πιθανόν να ήταν παρών και ο κ. Ματθαιόπουλος, ότι η πυρκαγιά ήταν στον περίγυρο των διυλιστηρίων, ότι είχαν στείλει επίγειες δυνάμεις, δεν θυμάμαι όμως να μου αναφέρουν για εναέριο. Μου είπαν ότι θα στείλουν ένα «Έρικσον». Δεν μπορώ να σας απαντήσω για την ώρα ακριβώς, πάντως ήταν λίγο πριν ξεσπάσει η πυρκαγιά στο Νταού Πεντέλης. Άλλη ενημέρωση για περιστατικό ή συμβάν μέσα στη ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ δεν είχα, γιατί δεν προέκυψε κάτι στη συνέχεια.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Τι ώρα μάθατε για την πυρκαγιά στο Νταού Πεντέλης;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αμέσως μόλις ενημερώθηκε το ΕΣΚΕ, ενημερώθηκα και εγώ από τον κ. Φωστιέρη. Δεν μπορώ να σας πω ακριβώς την ώρα, πάντως μετά τις 16;40.

Ο πρώην υπουργός ανέφερε στον κ. Μαρνέρη ότι ο αρχηγός κ. Τερζούδης του είπε ότι θα φροντίσει να πάρει όλα τα εναέρια από την Κινέττα στη νέα φωτιά, καθώς και όσα αεροπλάνα ήταν σε εφεδρεία στα τρία αεροδρόμια, Ελευσίνας, Τανάγρας και Τατοΐου. «Επίσης, και στα επίγεια μέσα που βρίσκονταν στην Αττική, θα έδινε εντολή να κατευθυνθούν προς την πυρκαγιά στο Νταού. Εκείνη τη στιγμή τέθηκε και το θέμα της εκκένωσης των κατασκηνώσεων. Αμέσως μετά, ενημερώθηκα από τον κ. Φωστιέρη ότι έκλεισαν και τα τρία αεροδρόμια, λόγω των ισχυρών πλευρικών ανέμων. Σε κάποια φάση μού είπαν ότι για κάποιο χρονικό διάστημα έκλεισε και το αεροδρόμιο "Ελ. Βενιζέλος", με αποτέλεσμα να υπάρχει προβληματισμός για το πού θα προσγειωθούν τα εναέρια, που βρίσκονταν ήδη στον αέρα, όταν τελειώσουν τα καύσιμά τους. Επειδή υπήρχε πρόβλημα στα αεροδρόμια της Αττικής, δόθηκε εντολή να απογειωθούν τα αεροσκάφη «καναντέρ» της Σάμου και της Ανδραβίδας. Γνωρίζω ότι γύρω στις 17:05 - 17:10 πήγε ένα «Έρικσον» στο Νταού Πεντέλης για να επιχειρήσει».

ΕΡΩΤΗΣΗ: Γνωρίζετε αν το συγκεκριμένο «Έρικσον» έκανε ρίψεις, και αν ναι, πόσες;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Όχι δεν το γνωρίζω. Εγώ ρωτούσα συνέχεια για εναέρια αν υπήρχαν και αν πήγαν. Δεν είχα πάρει απάντηση ότι είχε πάει άλλο εναέριο στην περιοχή μέχρι τις 17:30, όπως με ρωτήσατε.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Γνωρίζετε αν από τις 17:30 έως και τις 18:00 επιχείρησε άλλο εναέριο μέσο το οποίο έκανε και ρίψεις;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Δεν είχα ενημέρωση αν πήγε στο Νταού Πεντέλης κάποιο εναέριο από τις 17:30 έως τις 18:00, γιατί είχε προηγηθεί η ενημέρωση ότι είχαν κλείσει τα αεροδρόμια.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Γνωρίζετε από τη θητεία σας στον Ελληνικό Στρατό για 35 χρόνια, αν υπάρχει δυνατότητα να απογειωθεί ένα αεροπλάνο της αεροπορίας στρατού με μια απλή προφορική εντολή και εν συνεχεία να επιχειρήσει;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Όχι, δεν μπορεί να γίνει, εκτός αν έχει προηγηθεί σχεδιασμός της επιχείρησης και η εντολή αφορά την εκτέλεση της συγκεκριμένης επιχείρησης. Σε πολύ εξαιρετικές περιπτώσεις, μπορεί να γίνει απογείωση και οι λεπτομέρειες της εντολής να δοθούν δια ασυρμάτου στον αέρα. Είναι οι περιπτώσεις κυρίως των αναχαιτίσεων και των πυροσβεστικών αεροπλάνων σε κάποιες περιπτώσεις.

Σύμφωνα με τον κ. Τόσκα ενημερώθηκε πως η φωτιά στο Νταού Πεντέλης έγινε ανεξέλεγκτη γύρω στις 18:20, οπότε πλέον οι φλόγες είχαν φθάσει στη λεωφόρο Μαραθώνος και, κατά τον μάρτυρα, δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί σχέδιο εκκένωσης οικισμού.

Οι καταθέσεις Γεροβασίλη - Σκουρλέτη

Στην κατάθεσή της στον ανακριτή, στις 6 Φεβρουαρίου 2020, η πρώην υπουργός Όλγα Γεροβασίλη αναφέρει ότι την ημέρα της τραγωδίας στο Μάτι η ίδια, ως υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, βρισκόταν στην Άρτα και ότι δεν είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες με κανέναν και ότι όταν επέστρεψε στην Αθήνα δεν συμμετείχε πουθενά. Στις ερωτήσεις του ανακριτή αν γνωρίζει συγκεκριμένα στελέχη της Πυροσβεστικής, μεταξύ των οποίων και τον κ. Βασίλη Ματθαιόπουλο, η πρώην υπουργός απάντησε ότι τους γνώρισε όταν ανέλαβε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Διευκρίνισε μάλιστα πως με τον κ. Ματθαιόπουλο «δεν συζητήσαμε ποτέ για την πυρκαγιά στο Μάτι».

Ο κ. Σκουρλέτης, τότε υπουργός Εσωτερικών, κατέθεσε πως πήγε στο Συντονιστικό ενώ ήδη ο κ. Τόσκας τον ενημέρωσε, μετά τις 17:00, πως πλην της Κινέττας υπήρχε η φωτιά και στο Νταού Πεντέλης «και λόγω των ανέμων αυτό τους προβληματίζει».

ΕΡΩΤΗΣΗ: Όσο χρόνο βρισκόσασταν στο ΕΣΚΕ, μπορείτε να μας πείτε ποια ήταν η ενημέρωση που σας έδινε ο κ. Τερζούδης για την πυρκαγιά τόσο στην Κινέτα, όσο και στο Νταού Πεντέλης;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Σε γενικές γραμμές, θυμάμαι να μας λέει ότι κατευθύνονται δυνάμεις για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς και μας ανέφερε για τους ισχυρούς ανέμους. Θέλω να επισημάνω ότι την ίδια ώρα ενημερωνόμασταν και από τα ΜΜΕ (όση αξιοπιστία έχουν τα ρεπορτάζ) και δεν μπορώ να σας πω με ακρίβεια για την ενημέρωση που μας έδινε ο αρχηγός εκείνες τις στιγμές. Αυτό που θυμάμαι από την ενημέρωση που είχαμε από τον κ. Τερζούδη, βασικό αίτιο της επελθούσας τραγωδίας ήταν ότι η φωτιά δεν μπορούσε να ελεγχθεί λόγω της έντασης των ανέμων.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Γνωρίζετε ότι κατά την έναρξη της πυρκαγιάς, στις 16:41 που το έμαθε το ΕΣΚΕ, μέχρι τις 17:30 που φέρεται η πυρκαγιά να πέρασε τη Μονή Παντοκράτορος με κατεύθυνση δυτική προς Ν. Βουτζά, δεν επιχείρησε κανένα εναέριο μέσο πλην ενός «Έρικσον» που φέρεται να έκανε μία ρίψη και να έφυγε;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Όχι, δεν το γνωρίζω αυτό.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Είχατε ενημερωθεί για πιθανή πυρκαγιά στην περιοχή Καλαμάκι Αττικής ή για πυρκαγιά στα διυλιστήρια της ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αυτό που άκουσα από τους επιτελείς στο ΕΣΚΕ, θυμάμαι σίγουρα τον κ. Τερζούδη, ήταν ότι κοντά στα διυλιστήρια είχε ξεσπάσει πυρκαγιά και ότι έπρεπε αυτό να το προσέξουμε. Για πυρκαγιά μέσα στην ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ δεν άκουσα.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Μπορείτε να μου πείτε αν είχατε ενημέρωση από ένα σημείο και μετά, όταν πλέον η πυρκαγιά στο Μάτι Αττικής είχε φτάσει μέχρι τη θάλασσα, αν υπήρχαν άνθρωποι στη θάλασσα και αν η πυροσβεστική είχε φροντίσει να στείλει λέμβους για την περισυλλογή τους;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Κάποια στιγμή ενημερώθηκα, πάλι από τον κ. Τερζούδη και τους επιτελείς του, ότι υπήρχαν άνθρωποι στη θάλασσα. Δεν άκουσα όμως τίποτα άλλο σχετικά με λέμβους της πυροσβεστικής. Γνωρίζω ότι την περισυλλογή πολλών ανθρώπων την έκαναν από τη θάλασσα καΐκια ιδιωτικά, με Αιγύπτιους κυρίως ψαράδες, τους οποίους εν συνεχεία, όταν τους γνώρισα, φροντίσαμε να πάρουν την ελληνική ιθαγένεια και τους βραβεύσαμε. Ο συνδυασμός των κλιματικών συνθηκών με τα χαρακτηριστικά του δομημένου περιβάλλοντος δημιουργούσε εκείνη την ημέρα ένα ασφυκτικό πλαίσιο στην αντιμετώπιση της όλης κατάστασης.

ΑΜΠΕ/naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Μάτι: Τι κατέθεσαν στον ανακριτή Τόσκας, Γεροβασίλη, Σκουρλέτης"

Κορωνοϊός: 36 νέα κρούσματα - Πέντε «εισαγόμενα» - Τα 17 στην Αττική

Συνολικά 36 νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε σήμερα ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) εκ των οποίων τα 2 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 4048 (ημερήσια μεταβολή +0.9%), εκ των οποίων 54.6% άνδρες.

Αναλυτικότερα:


- δύο (2) κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,
- τρία (3) εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο,

- δεκαεπτά (17) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής,
- τέσσερα (4) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης,
- ένα (1) από την περιφερειακή ενότητα Βοιωτίας,
- ένα (1) στην περιφερειακή ενότητα Αιτωλοακαρνανίας

- ένα (1) στην περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου,
- ένα (1) στην περιφερειακή ενότητα Κορίνθου
- ένα (1) στην περιφερειακή ενότητα Πέλλας,
- ένα (1) στην περιφερειακή ενότητα Σάμου,
- δύο (2) στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης,
- δύο (2) στην περιφερειακή ενότητα Λάρισας

xartis



Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 2, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 197 θάνατοι. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 έτη. 

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 10 (80.0% άνδρες).

Από το σύνολο των 4048 κρουσμάτων, 1118 (27.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 2059 (50.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 47 έτη (εύρος 0 έως 102 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 76 έτη (εύρος 35 έως 102 ετών).
krousmata-thanatoi



Από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι σήμερα, στα εργαστήρια που διενεργούν ελέγχους για τον νέο κορωνοϊό (SARS-CoV-2) και που δηλώνουν συστηματικά στον ΕΟΔΥ το σύνολο των δειγμάτων που ελέγχουν (θετικά και αρνητικά), έχουν συνολικά ελεγχθεί 419906 κλινικά δείγματα, εκ των οποίων τα 6212 (1.5%) ήταν θετικά στον κορωνοϊό (συμπεριλαμβάνονται και περισσότερα από ένα δείγματα ανά άτομο που ελέγχθηκε).
deigmata_2


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός: 36 νέα κρούσματα - Πέντε «εισαγόμενα» - Τα 17 στην Αττική"

Καιρός αύριο: Θυελλώδεις άνεμοι και υψηλές θερμοκρασίες

Ο καιρός αύριο Τετάρτη 22 Ιουλίου θα είναι αίθριος όμως οι άνεμοι θα είναι πολύ ισχυροί, οι βόρειοι άνεμοι θα ενισχυθούν στα ανατολικά και η έντασή τους στο Αιγαίο θα φτάσει κατά τη διάρκεια της ημέρας 7 με 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά ηπειρωτικά και τη Μακεδονία.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6, στα ανατολικά 7 και πιθανόν κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.


ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως στις ανατολικές περιοχές.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς.
Ανεμοι: Βορειοι 3 με 4 και από το μεσημέρι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 34 και στα ηπειρωτικά έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ορεινά της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, στα ανατολικά 6 και κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι 6 με 7 μποφόρ και κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 30 και στη νότια Κρήτη έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Aίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ και κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Θυελλώδεις άνεμοι και υψηλές θερμοκρασίες"

Επικοινωνία Παναγιωτόπουλου – Έσπερ: Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά δικαιώματά μας

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ, Μαρκ Έσπερ είχε το απόγευμα της Τρίτης ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νικόλαος Παναγιωτόπουλος.

Αν και η τηλεφωνική επικοινωνία ήταν προγραμματισμένη μετά την προσωρινή αναβολή της επίσκεψης του ΥΕΘΑ στην Ουάσινγκτον λόγω της κατάστασης με τον κορονοϊό στις ΗΠΑ, οι δύο υπουργοί αναφέρθηκαν αρχικά στη νέα προκλητική κίνηση της Άγκυρας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους ο Έλληνας υπουργός, αρχικά, ενημέρωσε τον Αμερικανό ομόλογο του για τις τρέχουσες εξελίξεις στην περιοχή νότια και ανατολικά του Καστελόριζου, όπου η Τουρκία ανακοίνωσε ότι προτίθεται να διεξάγει έρευνες σε περιοχή που περιλαμβάνει και την ελληνική υφαλοκρηπίδα. Ο κ. Παναγιωτόπουλος παρουσίασε την κατάσταση που διαμορφώνεται με την κίνηση ναυτικών μονάδων στην περιοχή και υπογράμμισε ότι η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να προασπίσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα, εφόσον τούτο απαιτηθεί.

Πέραν της ανταλλαγής απόψεων για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο συζητηθήκαν οι νέες προοπτικές και ευκαιρίες που δημιουργεί η υπογραφή του Πρωτοκόλλου τροποποίησης της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (MDCA) μεταξύ των δύο χωρών, για την περαιτέρω εμβάθυνση της στρατηγικής συνεργασίας τους στον αμυντικό και αμυντικό-τεχνικό τομέα. Ειδικότερα, επιβεβαιώθηκε η σημασία της διμερούς συνεργασίας για την ασφάλεια και την σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή και αναγνωρίστηκε η συνεισφορά της Ελλάδας ως ισχυρού συμμάχου στο ΝΑΤΟ και πυλώνα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.

Επιπλέον, ο κ. Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες της Ελλάδας για ανάπτυξη τριμερών σχημάτων αμυντικής περιφερειακής συνεργασίας με χώρες της Ανατολικής Μεσογείου, με στόχο την ασφάλεια, τη σταθερότητα και την ευημερία των χωρών της περιοχής.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Επικοινωνία Παναγιωτόπουλου – Έσπερ: Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά δικαιώματά μας"

Κτηματολόγιο: Ψηφιακή ανάρτηση σε εννέα περιοχές της χώρας

Για πρώτη φορά ψηφιακά έχει ξεκινήσει η ανάρτηση κτηματολογικών στοιχείων στις περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Κιλκίς, Εύβοιας, Βοιωτίας, Κορινθίας, Κοζάνης, Πιερίας, Λάρισας και Ημαθίας, ενώ στην Ημαθία ξεκινάει στις 22/7.

Όπως ενημερώνει το Κτηματολόγιο, η διαδικασία της ανάρτησης έχει διάρκεια δύο μηνών για τους κατοίκους εσωτερικού και τέσσερις για όσους μένουν στο εξωτερικό και πραγματοποιείται, για πρώτη φορά, πλήρως ψηφιακά, χωρίς την υποχρέωση του πολίτη για αυτοπρόσωπη παρουσία στα γραφεία κτηματογράφησης.

Σημειώνεται ότι οι ιδιοκτήτες, αφού επικαιροποιήσουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους, στην ιστοσελίδα www.ktimatologio.gr, μπορούν να ελέγξουν και να επιβεβαιώσουν ή να διορθώσουν την καταγραφή της ιδιοκτησίας τους, αποφεύγοντας έτσι δικαστικές επιλύσεις που κοστίζουν σε χρόνο, χρήμα και ταλαιπωρία.

Συγκεκριμένα θα πρέπει να δουν και να ελέγξουν:

– Την περιγραφή και τη νομική πληροφορία των ακινήτων τους (Κτηματολογικός πίνακας)

– Τα όρια των γεωτεμαχίων τους (Κτηματολογικό διάγραμμα)

Εάν συμφωνούν με τα στοιχεία της ανάρτησης, δεν χρειάζεται να προβούν σε άλλη ενέργεια. Εάν δεν συμφωνούν με κάποια από τα στοιχεία, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση διόρθωσης (μέχρι την αντίστοιχη ημερομηνία λήξης), ηλεκτρονικά στο www.ktimatologio.gr ή στο γραφείο κτηματογράφησης, κατόπιν ραντεβού.

Σε περίπτωση που δεν έχουν δηλώσει στο Κτηματολόγιο την ακίνητη περιουσία τους, έχουν ακόμα περιθώριο να το κάνουν ψηφιακά στο www.ktimatologio.gr ή στο γραφείο κτηματογράφησης κατόπιν ραντεβού.

Διαβάστε Περισσότερα » "Κτηματολόγιο: Ψηφιακή ανάρτηση σε εννέα περιοχές της χώρας"

Υπόθεση Novartis: Δεκτή έγινε η δήλωση αποχής του επίκουρου εισαγγελέα Διαφθοράς

«Ναι» είπε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας στην δήλωση αποχής ενός εκ των δύο επικούρων Εισαγγελέων Διαφθοράς, του Χρήστου Ντζούρα, σε ό,τι αφορά στις δικογραφίες της Novartis που εξακολουθούν να παραμένουν ανοιχτές καθώς φέρονται να εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο έκανε δεκτό το αίτημα του εισαγγελικού λειτουργού με το σκεπτικό ότι εφόσον το πόρισμα της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής για την Novartis τον βάζει στο «κάδρο» της υπόθεσης αυτό αρκεί για να τεθεί εκτός των καθηκόντων που του έχουν ανατεθεί.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ντζούρας επικαλέστηκε στη δήλωση αποχής του λόγους ευπρέπειας και ευθιξίας μετά τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας πως στο πόρισμα της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής σκιαγραφούνται ποινικές ευθύνες των δύο επίκουρων εισαγγελέων Διαφθοράς ως συμμετόχων του Δημ. Παπαγγελόπουλου. Και αυτό, όπως αναφέρει ο κ. κ. Ντζούρας, παρότι οι δύο φυσικοί του δικαστές, οι αντεισαγγελείς του Αρείου Ευάγγελος Ζαχαρής και Λάμπρος Σοφουλάκης, ζητούν, με τα πορίσματά τους, να αρχειοθετηθεί η δικογραφία και για τους δύο επίκουρους εισαγγελείς Διαφθοράς. Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, ο εισαγγελικός λειτουργός θεωρεί πως το πόρισμα της πλειοψηφίας είναι έμμεση πίεση για την αρχειοθέτηση των δικογραφιών που εκκρεμούν σε βάρος των Άδωνι Γεωργιάδη και Δημ. Αβραμόπουλου. Για το λόγο αυτό, ο κ. Ντζούρας ζήτησε να απέχει από το χειρισμό των εν λόγω υποθέσεων από δω και στο εξής.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Υπόθεση Novartis: Δεκτή έγινε η δήλωση αποχής του επίκουρου εισαγγελέα Διαφθοράς"

Παράταση για την απόσυρση των ταμειακών μηχανών έδωσε η ΑΑΔΕ

Παρατείνεται μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2020 η προθεσμία για την απόσυρση των ταμειακών μηχανών, που δεν μπορούν να συνδεθούν online με την ΑΑΔΕ, καθώς και η προθεσμία για την αναβάθμιση των τεχνικών προδιαγραφών των ΦΗΜ.

Η παράταση των προθεσμιών, που προβλέπεται σε αποφάσεις, τις οποίες υπέγραψε σήμερα ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, κρίθηκε απαραίτητη, λόγω τόσο των συνθηκών της πανδημίας, όσο και για να δοθεί ικανός χρόνος για την ανάπτυξη των υπηρεσιών των παρόχων ηλεκτρονικής τιμολόγησης στη λιανική, ως εναλλακτική επιλογή για τις επιχειρήσεις με ταμειακές μηχανές, που πρέπει να αντικατασταθούν

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Παράταση για την απόσυρση των ταμειακών μηχανών έδωσε η ΑΑΔΕ"

Μάτι: Επτά φορές είχε καταθέσει ο εμπειρογνώμονας Λιότσιος για τους εκβιασμούς και τις απειλές που δεχόταν

Καθημερινά ανοίγει η βεντάλια των αποκαλύψεων για την τραγική πυρκαγιά του Ιουλίου του 2018 στην Ανατολική Αττική, ενώ την ίδια στιγμή διευρύνεται ο κατάλογος των τότε κυβερνητικών στελεχών τα οποία αν και γνώριζαν, όπως όλα δείχνουν, σιωπούσαν.

Τρεις υπουργοί της τότε Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η Όλγα Γεροβασίλη, ο Παναγιώτης Σκουρλέτης και ο Νικόλαος Τόσκας κατέθεσαν τον περασμένο Φεβρουάριο στον ανακριτή Αθανάσιο Μαρνέρη, χωρίς όμως να πουν ότι έχουν αντιληφθεί κάτι το μεμπτό για την πύρινη λαίλαπα στην Ανατολική Αττική που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή του 102 συνάθρωποί μας, ενώ σε επτά συνολικά ανήλθαν οι καταθέσεις του δικαστικού εμπειρογνώμονα του Πυροσβεστικού Σώματος Δημήτρη Λιότσιου στον ανακριτή Μαρνέρη.

Παράλληλα, τεράστια ερωτηματικά ανακύπτουν μετά τις αποκαλύψεις των απομαγνητοφωνημένων συνομιλιών του κ. Λιότσιου με τον τότε αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Βασίλη Ματθαιόπουλο.

Ειδικότερα, τα τρία πολιτικά πρόσωπα που κατέθεσαν στον ανακριτή «νίπτουν τας χείρας τους» καταθέτοντας δεν τους γνωστοποιήθηκε κάτι ιδιαίτερο την επίμαχη ημέρα της πυρκαγιάς του Ιούλιου του 2018.

Χαρακτηριστικά ο κ. Τόσκας, μεταξύ των άλλων, κατέθεσε ότι «καμία οδηγία δεν έδωσε, ζητούσε ενημέρωση και δικαιολογητικές σκέψεις».

Παράλληλα, ο κ. Λιότσιος έδωσε 7 συνολικά καταθέσεις (3-6.3.2020, 9.3.20202, 1.6.2020 και 20.7.2020).

Στην κατάθεσή του της 6ης Μαρτίου 2020, ο κ. Λιότσιος αναφέρει ότι ο κ. Ματθαιόπουλος του ζήτησε στο πόρισμά του να μην γράψει ότι «υπάρχουν ευθύνες για ανωτέρους, ότι για αυτό με κάλεσε εκεί, ισχυριζόμενος ότι η υπουργός του είπε να μην γράψω για ευθύνες ανωτέρων, για ευθύνες Δημάρχου, της κυρίας Δούρου, του καθενός ή κάποιας υπηρεσίας ή του Δασαρχείου».

Και συνεχίζει: «Όσον αφορά την υπουργό, πιθανότητα μιλάει για την αρμόδια τότε υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ως πολιτικός προϊστάμενος του αρχηγού του ΠΣ. Διότι μόνο από την αρμόδιας υπουργό δέχεται υπηρεσιακές εντολές σχετικές με το Σώμα».

Σε άλλο σημείο των καταθέσεων του εμπειρογνώμονας υπογραμμίζει ότι ο κ. Ματθαιόπουλος τον απείλησε ότι όσοι κατηγορηθούν από εκείνον λόγω του πορίσματος του, «θα μαζευτούμε και θα σε σκίσουμε».

Ακόμη, στις καταθέσεις του αυτές γίνεται αναφορά ότι είχαν ενημερωθεί πολιτικά πρόσωπα της τότε Κυβέρνησης από τον τότε αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Βασίλη Ματθαιόπουλο, όπως και ότι ο κ. Ματθαιόπουλος από την πρώτη στιγμή και συνεχώς τον προειδοποιούσε και τον απειλούσε.

Στην κατάθεσή του την 4η Μαρτίου 2020, ανέφερε ότι ο κ. Ματθαιόπουλος του είπε ότι «κλήθηκε σε ανώτερο επίπεδο (όπου υπονοούσε πολιτικά πρόσωπα)», όπου εκεί διαβεβαίωσε ότι "ο Λιότσιος είναι εντάξει και θα βοηθήσει”. Παράλληλα, όμως το ανώτερο πολιτικό επίπεδο είπε στον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, ότι «ο Λιότσιος πρέπει να φτιάξει ένα πόρισμα για την πυρκαγιά στο Μάτι ώστε να μη φαίνεται ποιος φταίει, δηλαδή αν φταίει ο Ματθαιόπουλος, ο Τερζούδης ή κάποιος άλλος».

Ακόμη, από τον περασμένο Μάρτιο ο κ. Λιότσιος είχε καταθέσει για το περιστατικό με τις πυρκαγιές στα Κύθηρα και στην Μάνη και τα «παιχνίδια». Συγκεκριμένα είχε καταθέσει:

«Έτσι έγιναν πέρυσι τα ίδια παιχνίδια με Καπέλιο (πρώην Αρχηγό Π.Σ.)Βασιλειάδη (πρώην Υπαρχηγό Επιχειρήσεων Π.Σ.), για να καθαρίσει ο Καπέλιος τον Βασιλειάδη τον άφησε χωρίς εναέριες δυνάμεις τόσο στα Κύθηρα όσο και στη Μάνη, με αποτέλεσμα από όσο πληροφορήθηκα μεταγενέστερα να γίνουν ανυπολόγιστες καταστροφές στις περιουσίες πολιτών των εν λόγω περιοχών, μη γνωρίζοντας εάν υπήρχε και κάποιο θύμα ή τραυματίας σε αυτές τις πυρκαγιές».

Δολιοφθορά στη μηχανή του

Ειδική αναφορά κάνει κ. Λιότσιος στην δολιοφθορά της μηχανής που χρησιμοποιούσε, την οποία τελικά την έκλεψαν για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους. Όπως χαρακτηριστικά κατέθεσε η αντιπροσωπεία της ΗΟΝDA στην τεχνική έκθεσή της αναφέρει ότι «πρόκειται για παρέμβαση ανθρώπινού παράγοντας στο κεντρικό παξιμάδι του πίσω άξονα, με σκοπό την πρόκληση δυστυχήματος» και προσθέτει ότι ένα μήνα αφού έγινε γνωστή η έκθεση της αντιπροσωπείας, η μηχανή του κλάπηκε για να μην υπάρχουν στοιχεία.

Η κατάθεση 3.3.2020 εδώ

Η κατάθεση  4.3.2020 εδώ

Η κατάθεση  5.3.2020 εδώ
Η κατάθεση  6.3.2020 εδώ
Η κατάθεση  9.3.2020 εδώ
Η κατάθεση 1.6.2020 εδώ
Η κατάθεση  20.7.2020:

SKMBT_75020072112360-1
SKMBT_75020072112360-3
SKMBT_75020072112360-4
SKMBT_75020072112360-5
SKMBT_75020072112360-6
SKMBT_75020072112360-7
SKMBT_75020072112360-8
SKMBT_75020072112360-9
SKMBT_75020072112360-10
SKMBT_75020072112360-11
SKMBT_75020072112360-12
SKMBT_75020072112360-13
SKMBT_75020072112360-14
SKMBT_75020072112360-15
SKMBT_75020072112360-16
SKMBT_75020072112360-17
SKMBT_75020072112360-18
SKMBT_75020072112360-19
SKMBT_75020072112360-20
SKMBT_75020072112360-21
SKMBT_75020072112360-22
SKMBT_75020072112360-23
SKMBT_75020072112360-24
SKMBT_75020072112360-25
SKMBT_75020072112360-26
SKMBT_75020072112360-27
SKMBT_75020072112360-28
SKMBT_75020072112360-29
SKMBT_75020072112360-30
SKMBT_75020072112360-31
SKMBT_75020072112360-32
SKMBT_75020072112360-33
SKMBT_75020072112360-34
protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Μάτι: Επτά φορές είχε καταθέσει ο εμπειρογνώμονας Λιότσιος για τους εκβιασμούς και τις απειλές που δεχόταν"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news