facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 15 Αυγούστου 2020

Έρντογάν: «Δεν θα επιτρέψω ποτέ τη ληστεία εντός της υφαλοκρηπίδας της Τουρκίας»

Ανυποχώρητος στην γραμμή της πρόκλησης και της έντασης στην περιοχή εμφανίζεται ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως δήλωσε, το πλοίο Oruc Reis θα παραμείνει στην περιοχή της παράνομης ΑΟΖ προκειμένου να «συνεχίσει τις έρευνες» έως τις 23 Αυγούστου, σύμφωνα με όσα αναφέρει το Reuters.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Ερντογάν δήλωσε πως «δεν θα επιτρέψει ποτέ τη ληστεία εντός της υφαλοκρηπίδας της Τουρκίας».

Μάλιστα, για μια ακόμα φορά αναφέρθηκε στην συνθήκη των Σεβρών. «Θα προστατεύσουμε τη ‘Γαλάζια Πατρίδα’ με την ίδια αποφασιστικότητα, όπως σκίσαμε τη συνθήκη των Σεβρών που στόχο είχε να διαλύσει την πατρίδα μας πριν από έναν αιώνα», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Ερντογάν εκτόξευσε νέες απειλές κατά της Ελλάδας, λέγοντας ότι «έχουμε δείξει ότι έχουμε αμβλύνει τη στάση μας. Ωστόσο η Ελλάδα δεν απαντά σε αυτή την προσέγγιση. Αν συνεχίσουν έτσι θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί». Παράλληλα, έκανε εκ νέου αναφορά στο παρ’ ολίγον θερμό επεισόδιο της ελληνικής φρεγάτας «Λήμνος» με την τουρκική «Kemal Reis», απειλώντας πως η Άγκυρα δεν θα διστάσει να δώσει την κατάλληλα απάντηση σε ενδεχόμενη παρενόχληση του Oruc Reis.

Ο Ερντογάν κατηγόρησε για την κλιμάκωση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο την Ελλάδα και τη Γαλλία, προσθέτοντας πως δεν θα υποχωρήσει μπροστά σε κυρώσεις και απειλές.

mononews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news