facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 7 Μαΐου 2020

Τρίτη αποστολή τεχνολογικού εξοπλισμού στα σχολεία από δωρεές

Άλλες 3.070 συσκευές τάμπλετ και 80 φορητούς υπολογιστές, αξίας άνω των 645.000 ευρώ, περιλαμβάνονται στη δωρεά τεχνολογικού εξοπλισμού σε σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων της χώρας.

Η τρίτη αυτή δωρεά έρχεται να προστεθεί στις 15.200 συσκευές τάμπλετ και τους 2.200 φορητούς υπολογιστές, συνολικής αξίας 2,48 εκατομμυρίων ευρώ, που έχουν δωρίσει ιδιωτικοί φορείς, επιπλέον του τεχνολογικού εξοπλισμού που έχει ήδη διοχετευθεί στα σχολεία από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και του πρόσθετου που δρομολογείται μέσω ΕΣΠΑ.

Το υπουργείο ευχαριστεί θερμά τους νέους δωρητές:

  • Τον Όμιλο Quest (με θυγατρικές εταιρείες iSquare, Info Quest Technologies, Uni Systems, ACS, Cardlink και Quest Energy) για την προσφορά 1000 Apple iPad 4G
  • Την Anytime της Interamerican για την προσφορά 1.500 tablets
  • Την Accenture από τον χώρο των συμβουλευτικών υπηρεσιών
  • Την Elpedison από τον χώρο της ενέργειας
  • Την Αιγέας ΑΜΚΕ από το χώρο των μη κερδοσκοπικών επιχειρήσεων
  • Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
  • Τον Σύλλογο Γονέων Δημοτικού Κολλεγίου Ψυχικού.

Ο εν λόγω εξοπλισμός, που είναι καθ’ οδόν για σχολικές μονάδες, κυρίως πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, θα αποτελεί περιουσία των σχολείων και θα διατίθεται σε μαθητές ή/και εκπαιδευτικούς για προσωρινή χρήση, προκειμένου να διευκολυνθεί η υλοποίηση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, και κυρίως για να συμβάλλει μακροπρόθεσμα στην εμβάθυνση των ψηφιακών δεξιοτήτων. Ο ακριβής αριθμός των συσκευών ανά σχολείο καθορίζεται με βάση το ύψος των δωρεών, το μαθητικό πληθυσμό και τον υφιστάμενο εξοπλισμό των σχολικών μονάδων.

«Συνεχίζουμε την κοινή προσπάθεια, ενισχύουμε τα σχολεία μας με τεχνολογικό εξοπλισμό, στηρίζουμε τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς μας, βγαίνουμε από την κρίση νικητές» δηλώνει το υπουργείο Παιδείας.

naftemporiki

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news