facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020

Έφυγαν οι ηγέτες της ΕΕ, ξέσπασαν επεισόδια στις Καστανιές – Τούρκοι ρίχνουν δακρυγόνα προς την ελληνικά πλευρά (video)

Μεγάλη ένταση επικρατεί αυτή την ώρα στις Καστανιές. Σε βίντεο-ντοκουμέντο φαίνεται τουρκική διμοιρία να ρίχνει καπνογόνα και δακρυγόνα προς την ελληνική πλευρά, δικαιώνοντας τις ελληνικές εκτιμήσεις για οργανωμένο σχέδιο της Άγκυρας στον Έβρο.
Τα πλάνα που βιντεοσκοπήθηκαν από τα ελληνικά σύνορα από τον Σκάι δείχνουν την τουρκική αστυνομία να ρίχνει με πολλαπλούς εκτοξευτές (πολυβομβιδοβόλο ή κανονάκι) καπνογόνα και δακρυγόνα προς την ελληνική πλευρά. Όπως φαίνεται καθαρά, πρόκειται για διμοιρία της τουρκικής αστυνομίας που βρίσκεται 40 μέτρα από τα σύνορα.
Όπως αποδεικνύεται, οι Τούρκοι όχι μόνο μεταφέρουν στα ελληνοτουρκικά σύνορα τους μετανάστες, αλλά συμμετέχουν και ενεργά στα επεισόδια.

Οι ελληνικές δυνάμεις έχουν εξαπλωθεί σε απόσταση ενός χιλιομέτρου κατά μήκος του φράχτη, ελέγχοντας το χώρο, κυρίως τα σημεία όπου υπάρχουν συρματοπλέγματα, για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν απόπειρες παραβίασής τους.
Στο σημείο υπάρχουν και ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής, ενώ ενισχύονται οι δυνάμεις κατά μήκος του φράχτη.
Από χθες αργά το απόγευμα, παρατηρείται μετακίνηση ομάδων μεταναστών από την περιοχή των Φερών στο Δέλτα του ποταμού, ξανά βόρεια προς την περιοχή των Καστανιών.
Έφυγε η ηγεσία της ΕΕ, άρχισαν τα επεισόδια
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η κατάσταση στον Έβρο, στη διάρκεια της επίσκεψης των ηγετών της ΕΕ, έμοιαζε να έχει ηρεμήσει.
Ωστόσο, το ήρεμο κλίμα κράτησε για όσο βρίσκονταν στο σημείο οι ηγέτες της ΕΕ, καθώς τα επεισόδια ξεκίνησαν και πάλι σήμερα το πρωί με μεγάλη ένταση. Ενδεικτική ήταν και η εικόνα από τα σύνορα, την οποία είδαν μέσα από το ελικόπτερο με το οποίο πέταξαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και οι ηγέτες της ΕΕ.
Απολογισμός 24ώρου
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, από τις 6 το πρωί της Τρίτης έως τις 6 το πρωί της Τετάρτης, στην περιοχή του Έβρου:
– Συνελήφθησαν 34 άτομα που προέρχονται από το Αφγανιστάν, το Πακιστάν και το Ιράν. Σε βάρος τους σχηματίστηκαν δικογραφίες
– Εμποδίστηκαν 2.791 απόπειρες παράνομης εισόδου στην ελληνική επικράτεια
Συνολικά, από τις 06.00 το πρωί του Σαββάτου έως τις 06.00 το πρωί της Τετάρτης η εικόνα που διαμορφώνεται είναι η εξής:
– Έχει αποτραπεί η παράνομη είσοδος στη χώρα σε 27.823 περιπτώσεις
– Έχουν συλληφθεί 220 άτομα
mononews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news