facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 7 Μαρτίου 2020

Κορωνοϊός - Κίνα: Κατέρρευσε ξενοδοχείο με ασθενείς σε καραντίνα

Ξενοδοχείο στην πόλη Quanzhou της Κίνας κατέρρευσε και ενώ βρίσκονταν σε αυτό ασθενείς του κορωνοϊού.

Οι διασώστες κατάφεραν να απεγκλωβίσουν 34 ανθρώπους από τα ερείπια, ενώ περίπου 70 άνθρωποι βρίσκονται εγκλωβισμένοι κάτω από αυτά.

Στο ξενοδοχείο φιλοξενούνταν άτομα που βρίσκονταν σε καραντίνα λόγω κορωνοϊου.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα, το ξενοδοχείο είχε 80 δωμάτια και είχε ανοίξει τον Ιούνιο του 2018.

Βίντεο που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο δείχνουν διασώστες με την ειδική πορτοκαλί στολή να σκαρφαλώνουν πάνω σε έναν σωρό από συντρίμμια.

Το δυστύχημα σημειώθηκε περίπου στις 7:30 μμ τοπική ώρα και μέχρι τις 21:00 23 άτομα είχαν διασωθεί, είπαν οι αρχές.

Δεν έχει γίνει γνωστό πόσο ψηλό ήταν το κτίριο και τι προηγήθηκε της κατάρρευσης αλλά στη γύρω περιοχή βρίσκονται ισόγεια εμπορικά καταστήματα.

Η τοπική κυβέρνηση της Φουτζιάν ανακοίνωσε ότι μέχρι χθες ο αριθμός των κρουσμάτων ανέρχετο σε 296 και ότι 10.819 άνθρωποι βρίσκονται υπό επιτήρηση καθώς θεωρούνται ύποπτα κρούσματα.

Μια γυναίκα ονόματι Τσεν είπε στο Beijing News ότι συγγενείς της, ανάμεσά τους και η αδελφή της, βρίσκονταν σε καραντίνα στο ξενοδοχείο όπως είχαν επιβάλλει οι αρχές, μετά την επιστροφή τους από την επαρχία Χουμπέι, το επίκεντρο του κοροναϊού.

Είπε ακόμη ότι όλοι τους είχαν φθάσει εκεί στις 25 Φεβρουαρίου και σύντομα θα έφευγαν αφού θα ολοκλήρωναν τις 14 ημέρες καραντίνας. «Δεν μπορώ να επικοινωνήσεω μαζί τους, δεν απαντούν στα τηλέφωνά τους», πρόσθεσε.

«Βρίσκομαι και εγώ σε καραντίνα (σε άλλο ξενοδοχείο) και ανησυχώ πολύ, δεν ξέρω τι να κάνω. Ήταν υγιείς, θερμομετρούνταν καθημερινά και οι εξετάσεις έδειχναν ότι όλα ήταν φυσιολογικά».

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news