facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020

Πώς η Αντιτρομοκρατική έφτασε στην εξάρθρωση της Τούρκο-Κουρδικής οργάνωσης

Ένοπλο κομμάτι της Τούρκο-Κουρδικής οργάνωσης DHKP-Z, εξάρθρωσε, με παράλληλες επιχειρήσεις σε Σεπόλια και Εξάρχεια, η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, σε συνεργασία με την ΕΥΠ.

Μάλιστα στην μονοκατοικία των Σεπολίων στην οδό Αυλώνος, οι αστυνομικοί ανακάλυψαν έκπληκτοι ένα ολόκληρο τούνελ, μήκους 25 μέτρων κάτω από το σπίτι.

Όπως όλα δείχνουν τα μέλη της συγκεκριμένης οργάνωσης είχαν σκάψει το τούνελ, αφενός για να το χρησιμοποιήσουν ως κρύπτη για βαρύ οπλισμό και αφετέρου για δίοδο διαφυγής, καθώς κατέληγε στο πεζοδρόμιο έξω ακριβώς από την μονοκατοικία της οδού Αυλώνος.

Στο εσωτερικό του τούνελ οι Αστυνομικοί ανακάλυψαν βαρύ οπλισμό από αυτόματα όπλα, εκρηκτικά, χειροβομβίδες, ακόμα και αντιαρματικά, όλα επιμελώς σκευασμένα.

Η επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής πραγματοποιήθηκε έπειτα από πληροφορίες που είχε η ΕΥΠ για μεγάλο όγκο οπλισμού που φέρεται να συγκέντρωναν τα μέλη της συγκεκριμένης οργάνωσης, εν προκειμένω του Λαϊκού Μετώπου Τουρκίας – Κουρδιστάν, σε διαμέρισμα στα Σεπόλια, αλλά και στα γραφεία της οργάνωσης στην περιοχή των Εξαρχείων και συγκεκριμένα στην οδό Τζαβέλα.

Συνολικά, τόσο από το σπίτι στην οδό Αυλώνος στα Σεπόλια, όσο και από τα γραφεία της οργάνωσης προσήχθησαν και εξετάζονται 20 άτομα, ανάμεσα τους και γυναίκες.

Ωστόσο αυτό που έκανε εντύπωση στους αστυνομικούς είναι το γεγονός πως όταν πια εισέβαλαν στο σπίτι στα Σεπόλια και άρχισαν να ερευνούν τους χώρους, ανακάλυψαν ένα ολόκληρο τούνελ… όπου τα μέλη της οργάνωσης φέρεται να είχαν αποκρύψει μεγάλες ποσότητες εκρηκτικών, οπλισμού, ακόμα και αντιαρματικών.

Τούνελ οπλοστάσιο, αλλά και δίοδος διαφυγής

Το τούνελ μήκους 25 μέτρων έφτανε από το εσωτερικό της μονοκατοικίας μέχρι και το ύψος του εξωτερικού πεζοδρομίου και εκτιμάται από τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής πως τα μέλη της ένοπλης οργάνωσης θα το χρησιμοποιούσαν ακόμα και για διαφυγή σε περίπτωση εισβολής.

Μάλιστα και λόγω του όγκου του πολεμικού υλικού, κλήθηκε στο σημείο εξειδικευμένο κλιμάκιο πυροτεχνουργών του Στρατού οι οποίοι μπήκαν στο σπίτι οπλοστάσιο με ειδικές στολές και ειδικά κουτιά, ώστε να μεταφέρουν τα όπλα, τα εκρηκτικά και τα αντιαρματικά, σε ασφαλές σημείο σε κάποιο στρατόπεδο της Αττικής, προκειμένου να τα εξετάσουν και στην συνέχεια να τα καταστρέψουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα όπλα θα εξεταστούν μήπως προέρχονται από την μεγάλη κλοπή οπλισμού σε αποθήκες του Στρατού στην Λέρο το περασμένο καλοκαίρι.

Μάλιστα η Αντιτρομοκρατική εξέδωσε μια λιτή ανακοίνωση στην οποία ανέφερε: «…Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση της Δ.Α.Ε.Ε.Β. (Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας), ύστερα και από συνεργασία με την Ε.Υ.Π. (Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών). Η επιχείρηση λαμβάνει χώρα ταυτόχρονα στα Σεπόλια και στην οδό Τζαβέλα 3 στα Εξάρχεια. Έχουν γίνει μέχρι τώρα προσαγωγές περισσότερων των (20) αλλοδαπών. Έχει αποκαλυφθεί τούνελ και βαρύς οπλισμός, όπως αντιαρματικά.»

Πάντως πληροφορίες αναφέρουν πως η ΕΥΠ, έλαβε πληροφορίες για τα άτομα τις Λαϊκής Επιτροπής Τουρκίας – Κουρδιστάν και την ύπαρξη οπλισμού, από την αντίστοιχη Μυστική Υπηρεσία της Τουρκίας, μέσω των διαύλων επικοινωνίας που έχουν αναπτύξει οι δυο Υπηρεσίες για την καταπολέμηση της Τρομοκρατίας. Ωστόσο αυτές οι πληροφορίες επισήμως δεν έχουν επιβεβαιωθεί.

Άλλες πληροφορίες καλά διασταυρωμένες, αναφέρουν πως η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία μαζί με την ΕΥΠ κινήθηκαν ερευνητικά πριν από περίπου μια εβδομάδα, όταν είδε το φως της δημοσιότητας στο διαδίκτυο, μια ανακοίνωση μέλους της συγκεκριμένης οργάνωσης, όποιος με αφορμή τα γεγονότα στο Έβρο και το κλείσιμο των συνόρων από την ελληνική πλευρά, καλούσε σε ένοπλο αγώνα ώστε να ανοίξουν τα σύνορα για τους μετανάστες και τους αγωνιστές όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αυτή η ανακοίνωση φαίνεται πως σήμανε συναγερμό στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία αλλά και στην ΕΥΠ, με αποτέλεσμα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες να πραγματοποιηθούν οι εισβολές σε Εξάρχεια και Σεπόλια.

Η συγκεκριμένη οργάνωση, που στην Τουρκία έχει χαρακτηριστεί τρομοκρατική, δεν είναι η πρώτη φορά που έχει απασχολήσει τις Ελληνικές Αρχές.

Το 2017, λίγες ημέρες πριν την επίσημη επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα, η Αντιτρομοκρατική είχε εξαρθρώσει μεγάλο πυρήνα της οργανώσεις σε Παγκράτι, Γκύζη και Σεπόλια και μάλιστα πάλι έχει βρει αντιαρματικά όπλα.

Δυο χρόνια πριν, σε διαμέρισμα στην Θεσσαλονίκη, είχε σημειωθεί ισχυρή έκρηξη, όταν μέλη της συγκεκριμένης οργάνωσης προσπαθούσαν να αποθηκεύσουν σε ειδικό χώρο που είχαν κατασκευάσει εντός του διαμερίσματος, μεγάλες ποσότητες εκρηκτικών. Αποτέλεσμα της έκρηξης ήταν να σκοτωθούν ένα ζευγάρι Κούρδων και να τραυματιστεί σοβαρά μια συντρόφισσα τους.

Παράλληλα το 2017 είχε εξαρθρωθεί επίσης ένα κομμάτι της συγκεκριμένης οργάνωσης, το οποίο σε συνεργασία με Έλληνες μετέφερε με φουσκωτά ταχύπλοα, ποσότητες όπλων και αντιαρματικών στης ακτές τις Τουρκίας, προκειμένου να τα παραλάβουν άλλοι σύντροφοι τους.

newsit

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news