facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020

Έκλεισε το τελωνείο στις Καστανιές – Εκατοντάδες πρόσφυγες στο σημείο υπό το βλέμμα ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων (live video)

Κλειστό μέχρι νεωτέρας παραμένει το τελωνείο των Καστανέων Έβρου. Σύμφωνα με πληροφορίες,  το κλείσιμο του συγκεκριμένου συνοριακού σημείου διέλευσης πραγματοποιήθηκε λόγω της συγκέντρωσης, από την τουρκική πλευρά, σημαντικού αριθμού ατόμων (μεταναστών- προσφύγων) με πρόθεση να εισέλθουν στη χώρα.
Αυτή την στιγμή υπάρχει πλήθος μεταναστών και προσφύγων στα σύνορα, προσδοκώντας να περάσουν στην Ελλάδα. Ο όγκος του πλήθους αυξάνεται συνεχώς.
Στο σημείο βρίσκονται από νωρίς ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες σταδιακά αναμένεται να ενισχυθούν προκειμένου να διασφαλιστεί η αποτροπή ανεξέλεγκτης εισόδου ατόμων στο ελληνικό έδαφος.
Το κλείσιμο του τελωνείου έχει ως αποτέλεσμα να αποκλειστούν στο σημείο πολλοί Έλληνες, Τούρκοι και ξένοι επισκέπτες οι οποίοι δεν μπορούν να εισέλθουν  και να εξέλθουν από την χώρα.
Άγνωστο είναι πότε ο τελωνειακός σταθμός θα ανοίξει ξανά.
Οι Έλληνες που έμειναν στην Τουρκία θα πρέπει είτε να αναμένουν άνοιγμα του τελωνείου, είτε να εισέλθουν στην χώρα μέσω του Τελωνείου Κήπων ή μέσω Βουλγαρίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ελλάδα εξετάζει το ενδεχόμενο να κλείσει όλα τα χερσαία σύνορα με την Τουρκία.
Εκατοντάδες πρόσφυγες και στις ακτές του Αιγαίου
Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, εκατοντάδες πρόσφυγες συγκεντρώνονται και στις ακτές του Αιγαίου, στην περιοχή του Δικελί, που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την Μυτιλήνη, και ετοιμάζονται να περάσουν στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με μαρτυρίες τους σε τουρκικά μέσα, οι τουρκικές αρχές τους έχουν ενημερώσει ότι τα σύνορα έχουν ανοίξει και μπορούν να ξεκινήσουν το ταξίδι τους προς την Ευρώπη.
Επικοινωνία Μητσοτάκη – Μέρκελ
Λίγο νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε τηλεφωνικά με την καγκελάριο Μέρκελ, την οποία ενημέρωσε για την εξέλιξη αυτή.
Σε μία προσπάθεια να εξασφαλίσει τη μεγαλύτερη δυνατή ετοιμότητα, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος βρίσκεται ήδη στον Έβρο για να επιβλέψει την κατάσταση. Μαζί του είναι ο υπουργός προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
Ο υπουργός Ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, μεταβαίνει σε Λέσβο, Χίο και Σάμο, συνοδευόμενος από τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος.
Το νέο προσφυγικό κύμα ξεκίνησε μετά το χτύπημα των δυνάμεων του Άσαντ εναντίον τουρκικών δυνάμεων, χθες το βράδυ, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους τουλάχιστον 33 Τούρκοι στρατιώτες. Αμέσως μετά η τουρκική κυβέρνηση δήλωσε αποφασισμένη να προχωρήσει σε ολοκληρωτικό στρατιωτικό χτύπημα εναντίον της Συρίας.
Ανώτατοι Τούρκοι αξιωματούχοι δήλωναν τη νύχτα ότι η Τουρκία μένει, μεν, προσηλωμένη στην συμφωνία με την ΕΕ, ωστόσο δεν θα μπορεί πλέον να ελέγχει την ροή των μεταναστών προς την Ευρώπη.
Στην συνέχεια τουρκικά μέσα ενημέρωσης δημοσιοποίησαν βίντεο, τα οποία έδειχναν ροές προσφύγων να κατευθύνονται προς τα σύνορα φωνάζοντας «Yunanistan», δηλαδή «Ελλάδα».

Ανακλήθηκαν οι άδειες και τα ρεπό των αστυνομικών στον Έβρο

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η τοπική ιστοσελίδα evros-news.gr, ανακλήθηκαν οι άδειες και κόπηκαν τα ρεπό των αστυνομικών στην περιοχή του Έβρου, λόγω της κατάστασης αυξημένης επιφυλακής που υπάρχει εξαιτίας των συγκεκριμένων εξελίξεων.
Tόσο οι Συνοριοφύλακες που έχουν ως κύρια αποστολή την αντιμετώπιση του λαθρομεταναστευτικού όσο και οι υπόλοιποι συνάδερφοι τους ενημερώθηκαν ότι κόβονται τα προγραμματισμένα τους ρεπό και ανακαλούνται οι άδειες, επειδή στην περιοχή της Αδριανούπολης αυτή την στιγμή, και ενδεχομένως σε άλλες αργότερα, εμφανίζονται πολύ κοντά στα σύνορα με την Ελλάδα εκατοντάδες πρόσφυγες αλλά κυρίως παράνομους μετανάστες που ουδεμία σχέση έχουν με την εμπόλεμη περιοχή της Συρίας, με σκοπό να περάσουν στην Ελλάδα.
Αποτράπηκε η προσπάθεια εισόδου 300 παράνομων μεταναστών
Πριν από ώρα, οι 300 μετανάστες, νεαροί στην ηλικία όπως φαίνεται από τα βίντεο αλλά και τις φωτογραφίες που δημοσίευσαν οι Τούρκοι, βρέθηκαν αρχικά στην Αδριανούπολη με λεωφορεία τα οποία μάλιστα, όπως φέρονται να δήλωσαν οι ίδιοι, τους μετέφεραν δωρεάν από την Κωνσταντινούπολη και στη συνέχεια μέσω του τουρκικού τελωνείου στις Καστανιές προσπάθησαν να περάσουν στην Ελλάδα. Αποτράπηκε όμως η προσπάθεια τους από δύο διμοιρίες των ΜΑΤ που βρίσκονται στο σημείο, ενώ εκεί έχει φτάσει και ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Πασχάλης Συριτούδης.

Κομισιόν: Αναμένουμε από την Τουρκία να τηρήσει τις δεσμεύσεις της

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αναμένει πως η Άγκυρα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις που ανέλαβε για τον έλεγχο της ροής των μεταναστών, επισήμανε σήμερα η Κομισιόν, διευκρινίζοντας πως η Τουρκία δεν έχει ανακοινώσει επίσημα κάποια αλλαγή στην πολιτική της για τους πρόσφυγες.
«Θα ήθελα να τονίσω πως δεν υπήρξε επίσημη ανακοίνωση από τουρκικής πλευράς για οποιεσδήποτε αλλαγές στην πολιτική της για τους αιτούντες άσυλο, τους πρόσφυγες ή τους μετανάστες», δήλωσε εκπρόσωπος της Κομισιόν, ο Πέτερ Στάνο, σε συνέντευξη Τύπου.
«Άρα από τη δική μας άποψη η δήλωση Ε.Ε.-Τουρκίας… εξακολουθεί να ισχύει και αναμένουμε πως η Τουρκία θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της που απορρέουν από τη δήλωση αυτή. Οι τουρκικές αρχές επιβεβαίωσαν επίσημα ότι δεν υπάρχει αλλαγή στην επίσημη πολιτική… αναμένουμε ότι θα εξακολουθήσει να μένει έτσι» πρόσθεσε ο ίδιος.

mononews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news