facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020

Εξάρχεια: Τα ΜΑΤ φεύγουν, πεζές περιπολίες, drones και… Κ-9 έρχονται

Από σήμερα (12.02.2020) τίθεται σε εφαρμογή το νέο επιχειρησιακό σχέδιο της αστυνομίας στα Εξάρχεια. Θα συμμετάσχουν, μεταξύ άλλων, ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι της Κ-9 και τα drones της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με το σχέδιο, στα Εξάρχεια, καθημερινά θα περιπολούν, πεζοί και εποχούμενοι, 90 αστυνομικοί συνολικά (30 ανά βάρδια). Στις περιπολίες θα συμμετέχουν αστυνομικοί από της ΟΠΚΕ, της ΔΙΑΣ, της ομάδας “Δράση”, της Δίωξης Ναρκωτικών, του Τμήματος Αλλοδαπών και της Τροχαίας.

Στις περιπολίες θα υπάρχουν και αστυνομικοί σκύλοι, ενώ drone της ΕΛΑΣ θα μεταδίδει συνεχώς εικόνες στο Κέντρο Επιχειρήσεων.

Σε ό,τι αφορά τα ΜΑΤ, το νέο επιχειρησιακό σχέδιο προβλέπει ότι θα απομακρυνθούν από τα Εξάρχεια στο μεγαλύτερο μέρος της ημέρας, ενώ διμοιρίες θα βρίσκονται σε συγκεκριμένα σημεία (όπως τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και το υπουργείο Πολιτισμού) μόνο τις βραδινές ώρες, εκτός και εάν κριθεί αναγκαία η επέμβασή τους σε ειδικές περιπτώσεις.

«Το συγκεκριμένο σχέδιο, παράλληλα με ορισμένες άλλες αστυνομικές δράσεις, πρόκειται να συμβάλλει αποφασιστικά στην πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας στα Εξάρχεια. Η αστυνομική παρουσία θα είναι συνεχής και οι πολίτες θα νιώθουν ασφαλείς» τόνισαν στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων αστυνομικές πηγές.

newsit

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news