facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020

Ερντογάν: Στα… κρυφά η συνάντηση με Σάρατζ στην Κωνσταντινούπολη!

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συναντήθηκε στην Κωνσταντινούπολη με τον πρωθυπουργό της αναγνωρισμένης από τον ΟΗΕ Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ) της Λιβύης, Φάγεζ αλ-Σάρατζ, αφότου η Άγκυρα διαβεβαίωσε ότι οι δεσμεύσεις της στη Λιβύη συνδέονται με μια κατάπαυση του πυρός στη βορειοαφρικανική χώρα.

Ξαφνική η συνάντηση Ερντογάν – Σάρατζ

Η κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση των δύο ηγετών, που δεν συμπεριλαμβανόταν στο επίσημο πρόγραμμα του Τούρκου προέδρου, πραγματοποιήθηκε στο μέγαρο Ντολμάμπαχτσε, τόνισε η τουρκική προεδρία χωρίς να δώσει λεπτομέρειες.

Νωρίτερα σήμερα, επανήλθαν στη Γενεύη οι υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών συνομιλίες με την εμπλοκή στρατιωτικών από τις δύο πλευρές της Λιβύης.

Η Τουρκία στηρίζει την ΚΕΕ υπό την ηγεσία του Σάρατζ, με την οποία υπέγραψε τον Νοέμβριο του 2019 συμφωνίες συνεργασίας. Ο αντίπαλος του Σάρατζ, ο στρατάρχης Χαλίφα Χάφταρ, ισχυρός άνδρας της Ανατολικής Λιβύης, ο οποίος υποστηρίζεται από τη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ξεκίνησε επίθεση για να καταλάβει την Τρίπολη τον Απρίλιο του 2019.

Οι δηλώσεις Τσαβούσογλου για την Λιβύη

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε σήμερα στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT πως οι δεσμεύσεις της Τουρκίας στη Λιβύη «συνδέονται με την εκεχειρία».

«Εάν δεν τηρηθεί η εκεχειρία, η μετάβαση σε μια πολιτική διαδικασία είναι πολύ δύσκολη», σημείωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ. «Ο κόσμος καταδικάζει, αλλά τι κάνουμε για να σταματήσουμε τον Χάφταρ», είπε.

newsit

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news