facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020

Συνάντηση Δένδια – Λαβρόφ: Στο επίκεντρο διμερείς σχέσεις και περιφερειακή ασφάλεια

Στο Μόναχο βρέθηκε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, και στο περιθώριο της 56ης Διάσκεψης συναντήθηκε με τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ.

Επί τάπητος τέθηκαν ζητήματα περιφερειακού αλλά και διεθνούς ενδιαφέροντος, κυρίως όσον αφορά το μείζον θέμα της ασφάλειας.

Μεταξύ αυτών ήταν η κατάσταση στη Συρία, οι προσπάθειες σταθεροποίησης της Λιβύης και ευρύτερα η κατάσταση που διαμορφώνεται στην ανατολική Μεσόγειο.


Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, είχε επίσης σημαντικές συναντήσεις με ξένους αξιωματούχους, ενώ είχε και τετ α τετ με τον υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Μάικ Πομπέο.

«Υπήρξε μία πολύ μεγάλη σειρά διμερών επαφών, κατ’ αρχάς με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, τον κ. Λαβρόφ, με τον κ. Ντιμιτρόφ, με τον Υπουργό Εξωτερικών της Μογγολίας, με τον οποίο υπεγράφησαν και δύο συμφωνίες, με τον Υπουργό Εξωτερικών της Λιθουανίας, με τον Αντιπρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας του CDU/CSU στη γερμανική Βουλή, καθώς επίσης και με τον Υπουργό Επικρατείας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και με την συν-αρχηγό του κόμματος των Πρασίνων στην Γερμανία, όπως επίσης και με τον Υπουργό Εξωτερικών του Κουβέιτ» δήλωσε μετά το πέρας των συναντήσεων ο κ. Δένδιας.

Όπως είπε η ημέρα ήταν μακρά, «αλλά νομίζω μία ημέρα που μας έδωσε την ευκαιρία να εξηγήσουμε σε μία πολύ μεγάλη σειρά συνομιλητών μας την ιδιαίτερη κατάσταση που αντιμετωπίζουμε στη Μεσόγειο και τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η τουρκική στάση τόσο στη Λιβύη, όσο και γενικά στο πλαίσιο της Ανατολικής Μεσογείου».

mononews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news