facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020

«Θύελλα» με αφορμή τη Jumbo: Ποιοι κινούνται νομικά για το άνοιγμα τις Κυριακές

Μπαράζ αντιδράσεων από φορείς και σωματεία έχει προκαλέσει η απόφαση της Jumbo να ανοίγει τα καταστήματά της τις Κυριακές, αρχής γενομένης από την 26η Ιανουαρίου.

Ο «ισχυρός» άνδρας της αλυσίδας Απόστολος Βακάκης ανακοίνωσε ότι καταστήματα σε Πρέβεζα και Κατερίνη θα παραμένουν ανοικτά τις Κυριακές, αναφέροντας ότι κάτι τέτοιο δίνει ώθηση και στην τοπική οικονομία αλλά καλύπτει και καταναλωτικές ανάγκες.

Την 26η Ιανουαρίου αναμένεται να δοθεί η πρώτη «μάχη» με τη διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πρέβεζας να έχει κηρύξει απεργία.

«Στο προσχηματικό επιχείρημα ότι η απελευθέρωση του ωραρίου και του ανοίγματος των καταστημάτων τις Κυριακές θα φέρει δήθεν ανάπτυξη, θα μειώσει τις τιμές και θα δημιουργήσει θέσεις απασχόλησης, τους απαντάμε ότι για την ανάπτυξη και την απασχόληση δεν λείπουν ώρες για ψώνια, αλλά τα εισοδήματα από εργαζόμενους και καταναλωτές» αναφέρει μεταξύ άλλων το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πρέβεζας, καλώντας τους καταναλωτές «να αποφεύγουν τις αγορές τους τις Κυριακές».

Το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης φέρεται να είναι έτοιμο να λάβει τη νομική οδό, με βασικό αίτημα την ανάκληση της σχετικής απόφασης από την Περιφέρεια για το κυριακάτικο άνοιγμα των καταστημάτων.

Ανάλογες κινήσεις αναμένονται και από τον Εμπορικό Σύλλογο της πόλης.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Μακεδονία» ο πρόεδρος του Συλλόγου, κ. Κώστας Ρέχας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι σχεδιάζεται να κατατεθεί αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για να αποτρέψει το άνοιγμα του Jumbo τις Κυριακές.

mononews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news