facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020

Μητσοτάκης… για όλα! Το βέτο, ο Τσίπρας, η κίτρινη κάρτα και η Σακελλαροπούλου

Στη σκιά της αιφνιδιαστικής επίσκεψης του στρατάρχη Χάφταρ στην Αθήνα, κάτι το οποίο… προανήγγειλε στην τηλεοπτική του συνέντευξη στον Alpha, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι δεν θα διστάσει να ασκήσει βέτο στις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τη Λιβύη, εφόσον δεν αναγνωριστεί ρητώς ότι το μνημόνιο με την Τουρκία για τις θαλάσσιες ζώνες είναι άκυρο και ανυπόστατο. Παράλληλα, αποκάλυψε ότι ήδη έχει στείλει επιστολή διαμαρτυρίας για τη μη πρόσκληση της Ελλάδας στη διάσκεψη που θα διεξαχθεί για τη Λιβύη στο Βερολίνο, ενώ για το θέμα θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία και με την Άνγκελα Μέρκελ.
Μητσοτάκης: “Κακώς δεν θα είμαστε στο Βερολίνο”
Ο κ. Μητσοτάκης στηλίτευσε το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν κλήθηκε στη διάσκεψη του Βερολίνου, αποδίδοντας πάντως ευθύνες γι’ αυτό και στην προηγούμενη κυβέρνηση. Σχολιάζοντας δε τη συνάντησή του με τον Ντόναλντ Τραμπ και όσα είπαν πίσω από τις κλειστές πόρτες στο Οβάλ Γραφείο, επανέλαβε πως κατέστησε σαφές στον Αμερικανό πρόεδρο ότι οι κόκκινες γραμμές για την Ελλάδα είναι συγκεκριμένες και πως εάν η Τουρκία στείλει ερευνητικό σκάφος στα ελληνικά χωρικά ύδατα, τότε η ελληνική πλευρά θα πράξει «ό,τι χρειαστεί». Ξεκαθάρισε δε γι’ ακόμη μία φορά ότι οι δίαυλοι επικοινωνίας με την Τουρκία είναι ανοιχτοί και πως το ενδεχόμενο προσφυγής στη Χάγη μπορεί να ισχύσει μόνο για το ζήτημα της υφαλοκρηπίδας, γνωρίζοντας η ελληνική πλευρά πως έχει το δίκιο με το μέρος της.
Στη συνέντευξή του ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε πάντως σ’ όλα τα θέματα της επικαιρότητας κι όχι μόνο. Για την επιλογή της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι δεν την επέλεξε μόνο επειδή είναι γυναίκα, αλλά γιατί έχει μεγάλο κύρος και θεσμικές ικανότητες. Πρόσθεσε ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος ήταν ένας καλός ΠτΔ, αλλά υπερασπίστηκε την απόφασή του τόσο να μην προτείνει την ανανέωση της θητείας του όσο και να μην τον ψηφίσει – ως μοναδικός βουλευτής της ΝΔ – το 2015. Κατέληξε δε λέγοντας ότι του εξήγησε τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να μην τον προτείνει ξανά για υποψήφιο ΠτΔ.
Δείτε στην συνέχεια του κειμένου ολόκληρο το βίντεο με την συνέντευξη που έδωσε ο Κυριάκος ΜητσοτάκηςΜητσοτάκης
Ο Μητσοτάκης για το Μεταναστευτικής Πολιτικής και τον ανασχηματισμό
Για το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, ο κ. Μητσοτάκης παραδέχθηκε πως ήταν λάθος η κατάργησή του το καλοκαίρι και γι’ αυτό προχώρησε στην επανασύστασή του, ενώ υπερασπίστηκε και την πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση στο μεταναστευτικό, αλλά και την τοποθέτηση του διδύμου Μηταράκη-Κουμουτσάκου στην ηγεσία του. Έστειλε επίσης νέο μήνυμα πως η εφαρμογή της νέας νομοθεσίας για το άσυλο σημαίνει πως άμεσα όποιος δεν είναι πρόσφυγας θα επιστρέφει στην Τουρκία και πως η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι «μαγνήτης» για τους μετανάστες. Σε ό,τι αφορά τις κλειστές δομές φιλοξενίας, τόνισε ότι η κατασκευή τους θα προχωρήσει κανονικά και πως θα υπάρξει και διάλογος, αλλά και αντισταθμιστικά ωφελήματα και στήριξη για τις τοπικές κοινωνίες.
Ο κ. Μητσοτάκης απέκλεισε, εξάλλου, το ενδεχόμενο ενός ανασχηματισμού άμεσα, αλλά τόνισε με νόημα πως στην πρώτη αξιολόγηση των υπουργών του θα λάβει υπόψη τις επιδόσεις του και πως δεν θ’ αφήσει κανέναν να παίζει με… δύο κίτρινες κάρτες – αν και υπάρχει και η απευθείας κόκκινη, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Μητσοτάκης
Εξάρχεια, οικονομία και… εκλογές
Σε ό,τι αφορά την εγκληματικότητα, τα Εξάρχεια και τις καταλήψεις κτιρίων, ο πρωθυπουργός ήταν σαφής ότι το επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛΑΣ αποδίδει καρπούς και στήριξε έτσι και την πολιτική του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ενώ καταδίκασε όσα συνέβησαν στο Κουκάκι, τονίζοντας μάλιστα πως «όταν πετά κάποιος έναν τσιμεντόλιθο από το δεύτερο όροφο, αυτό είναι απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση και κακούργημα».
Για την οικονομία, ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε βέβαιος ότι το 2020 θα είναι μια χρονιά που θα εκπλήξει ευχάριστα και εκτίμησε ότι η ανάπτυξη μπορεί να φτάσει στο 3% αντί του 2,8% που προβλέπει ο πληθωρισμός. Υπό αυτές τις προϋποθέσεις, αλλά και ότι θα υπάρξει δημοσιονομικός χώρος, πρόσθεσε, θα «κλειδώσει» η μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης με στόχο να καταργηθεί πλήρως το 2021.

Μητσοτάκης
Τέλος, αναφορικά με την… κλασική ερώτηση για το χρόνο των εκλογών, ο πρωθυπουργός έδωσε την κλασική απάντηση: ότι οι κάλπες θα στηθούν στο τέλος της τετραετίας, διότι, όπως είπε, έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στις δυνάμεις της κυβέρνησής του ότι θα εφαρμόσει το πρόγραμμά της και θα κριθεί θετικά γι’ αυτό από τους πολίτες το 2023. Ακόμη κι αν χρειαστούν να γίνουν διπλές εκλογές λόγω της απλής αναλογικής. Πάντως, για την επίσπευση της αλλαγής του εκλογικού νόμου, ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι αυτό που κάνει δεν είναι τίποτε άλλο από την εκπλήρωση της προεκλογικής δέσμευσής του για κατάργηση της απλής αναλογικής στον πρώτο κιόλας χρόνο της θητείας του.
Δείτε ολόκληρο το βίντεο με την συνέντευξη που έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης


newsit

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news