facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019

Ευρωπαίος αξιωματούχος: Το Eurogroup θα δώσει έγκριση για επιστροφή 767 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα

Την έγκριση για επιστροφή 767 εκατομμύρια ευρώ στην Ελλάδα από τα κέρδη των κεντρικών τραπεζών από τα ελληνικά ομόλογα ετοιμάζεται να δώσει το Eurogroup της Τετάρτης, σύμφωνα με υψηλόβαθμo Eυρωπαίο αξιωματούχο που μίλησε στους δημοσιογράφους.

Τα 767 εκατομμύρια ευρώ θα εκταμιευτεί το επόμενο έτος, αφού πρώτα έχει πάρει και το πράσινο φως από κάποια κοινοβούλια. Τότε αναμένεται άλλωστε να συζητηθεί και η πιθανότητα για αλλαγή χρήσης των κερδών επί των ελληνικών ομολόγων. Η ελληνική κυβέρνηση, ήδη από το προηγούμενο Euroworking Group, έχει θέσει το ζήτημα προκειμένου αντί να αποπληρώσει με αυτά το χρέος, όπως έχει συμφωνηθεί, να χρησιμοποιηθούν τα χρήματα για συγκεκριμένα επενδυτικά σχέδια που θα ενισχύσουν την ανάπτυξη στην χώρα. Όπως υποστηρίζει η Ελλάδα, αυτός είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος έμμεσης μείωσης του χρέους.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος εξήγησε ότι η ελληνική κυβέρνηση θέλει να θέσει το θέμα αυτό, αλλά το Eurogroup της Τετάρτης δεν θα εξετάσει το ελληνικό αίτημα. Όπως ξεκαθάρισε η ίδια η δανειακή συμφωνία της Ελλάδας δίνει αυτή τη δυνατότητα αλλαγής χρήσης αλλά θα χρειαστούν, όπως είπε πολλές ακόμα τεχνικές συζητήσεις προετοιμασίας για το θέμα.

Όσον αφορά τη μείωση των στόχων των πρωτογενών πλεονασμάτων, ο ευρωπαίος αξιωματούχος δήλωσε πως προς το παρόν δεν έχει διεξαχθεί καμία συζήτηση επί του θέματος.

Ο αξιωματούχος χαρακτήρισε την 4η έκθεση της Ελλάδας θετική, καθώς οι συμφωνημένοι στόχοι παραμείνουν σεβαστοί από τη χώρα. «Δεν μπορώ να προβλέψω πως θα εξελιχθεί στη συζήτηση στο Eurogroup αλλά το Euroworking group της προηγούμενης εβδομάδας ήταν θετικό», είπε χαρακτηριστικά.

mononews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news