facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2019

Μήνυμα Αραβικού Συνδέσμου σε Τουρκία: Να εμποδιστούν οι ξένες παρεμβάσεις στη Λιβύη

Μήνυμα προς την Τουρκία έστειλε την Τρίτη ο Αραβικός Σύνδεσμος, ο οποίος συνεδρίασε εκτάκτως κατόπιν αιτήματος της Αιγύπτου, αναφορικά με την πρόθεσή της να στείλει στρατιωτική βοήθεια στην κυβέρνηση της Τρίπολης στη Λιβύη.

Ο Αραβικός Σύνδεσμος που αποτελείται από 22 χώρες (δεν συμμετέχει σε αυτόν η Τουρκία) έκρινε αναγκαίο «να εμποδιστούν οι παρεμβάσεις στη Λιβύη». όπου η κυβέρνηση της Τρίπολης (GNA) υπέγραψε πρόσφατα μια συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας με την Τουρκία.

Στο ψήφισμα που ενέκριναν οι μόνιμοι αντιπρόσωποι του Συνδέσμου, ο παναραβικός οργανισμός υπογραμμίζει «την ανάγκη να εμποδιστεί κάθε παρέμβαση που θα μπορούσε να διευκολύνει την άφιξη στη Λιβύη ξένων εξτρεμιστών τρομοκρατών μαχητών».

Οι χώρες μέλη του Συνδέσμου εξέφρασαν επίσης την έντονη ανησυχία τους για τη στρατιωτική κλιμάκωση που επιδεινώνει ακόμη περισσότερο την κατάσταση στη Λιβύη και «απειλεί την ασφάλεια και τη σταθερότητα των γειτονικών χωρών και ολόκληρης της περιοχής».

Υπενθυμίζεται πως η Τουρκία υπέγραψε μνημόνιο με την κυβέρνηση της Τρίπολης (GNA) για τη στρατιωτική συνεργασία των δύο πλευρών. Η Τουρκία, η οποία κατηγορείται πως έσπασε το εμπάργκο όπλων που έχει επιβληθεί στην Λιβύη ενισχύοντας κρυφά την πλευρά της κυβέρνησης της Τρίπολης, αναμένεται να ψηφίσει στις 2 Ιανουαρίου νόμο με τον οποίο θα επιτρέπει την επίσημη αποστολή στρατιωτικής βοήθειας στη χώρα της βόρειου Αφρικής. Το νομοσχέδιο που κατατέθηκε τη Δευτέρα προς ψήφιση στην τουρκική εθνοσυνέλευση έρχεται μετά από σχετικό αίτημα της κυβέρνησης της Τρίπολης, η οποία βρίσκεται σε δύσκολη θέση μετά την προέλαση των δυνάμεων του αντιπολιτευόμενου Εθνικού Στρατού (LNA), του Χαλίφα Χαφτάρ, ο οποίος πολιορκεί την πρωτεύουσα της Λιβύης.

mononews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news