facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019

«Πνίγηκε» ο Πύργος: Ζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις - Τεράστιες καταστροφές σε καλλιέργειες

Ζημιές σε σπίτια, επιχειρήσεις και υποδομές έχει προκαλέσει το κύμα κακοκαιρίας που έπληξε την ευρύτερη περιοχή του Πύργου, όπως αναφέρει ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Αργυρόπουλος, στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, «από τα πρώτα στοιχεία που υπάρχουν, εξαιτίας των βροχοπτώσεων έχουν πλημμυρίσει περίπου 30 σπίτια και 20 επιχειρήσεις, ενώ έχουν προκληθεί ζημιές στην αγροτική οδοποιία και σε γεφύρια».


Οι έντονες βροχοπτώσεις που έπληξαν χθες την περιοχή προκάλεσαν, επίσης, τρομερά προβλήματα και τεράστια αγανάκτηση στον κόσμο, που είδε χιλιάδες στρέμματα να γίνονται μια απέραντη λίμνη και καλλιέργειες να καταστρέφονται, ενώ δεν ήταν λίγες και οι περιπτώσεις που ζώα παγιδεύτηκαν και δρόμοι αποκόπηκαν από την ορμητικότητα των νερών.




kentrikh
plim12
plimmira
Όπως αναφέρει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο Γιάννης Αργυρόπουλος έχει ήδη ξεκινήσει η καταγραφή των ζημιών από τρία συνεργεία. Ειδικότερα, συνεργείο μηχανικών προχωρά στην καταγραφή ζημιών στις υποδομές, ένα άλλο συνεργείο της Πρόνοιας καταγράφει ζημιές σε οικοσκευές σπιτιών, ενώ συνεργείο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας καταγράφει τις ζημιές που έχουν προκληθεί σε επιχειρήσεις.

Επίσης, όπως επισημαίνει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος, «μηχανήματα καθαρίζουν δρόμους, ενώ έχουμε στείλει αίτημα στην Πολιτική Προστασία, ώστε να κηρυχθεί ο δήμος Πύργου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης». 

plimmire
πλιμ0
protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news