facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2019

Τι απαντά ο Θανάσης Λάλας για τη σύλληψη και την αντιδικία του με την Αδ. Ζουναλή

Για ψεύδη, συκοφαντίες και προσπάθεια δυσφήμισης του προσώπου του κάνει λόγο ο δημοσιογράφος και εικαστικός Θανάσης Λάλας σχολιάζοντας το χθεσινό δημοσίευμα του mononews σχετικά με την περιπέτειά του που οδήγησε στην προσαγωγή του στο ΑΤ Αμαρουσίου το βράδυ της Πέμπτης.

Επιπλέον, ο κ. Λάλας, ο οποίος κάνει λόγο «για οργανωμένο σχέδιο εξευτελισμού του μέσω τελούμενων κατά συρροή απειλών και εκβίασής, αδικήματα για τα οποία έχει ήδη υποβάλει έγκληση σε βάρος των εμπλεκομένων σε αυτά», διαμαρτύρεται για τις φωτογραφίες που δημοσίευσε το mononews από τη σύλληψή του, επισημαίνοντας πως «λήφθησαν παράνομα εν αγνοία μου με χρήση κινητού την ώρα που παρανόμως κρατούμουν στο ΑΤ Αμαρουσίου».

Μάλιστα, ο κ. Λάλας προχωρά και σε μια σειρά από διευκρινήσεις γύρω από τις λεπτομέρειες της υπόθεσης, τόσο για την δικαστική του διαμάχη με την κ. Αδριανή Ζουναλή όσο και για το περιστατικό που οδήγησε στην μεταφορά του στο ΑΤ Αμαροσίου. Ειδικότερα, όπως επισημαίνει ο κ. Λάλας:

«1. Η δικαστική υπόθεση μεταξύ εμού και της κ. Ζουναλή αφορά σε εταιρική οφειλή της εκδοτικής επιχείρησης την οποία διηύθυνα και ότι ατομική μου οφειλή, η οποία ανέρχεται σε ποσό 100.000 ευρώ, εκ των οποίων έχω ήδη εξοφλήσει προς την κ. Ζουναλή το ποσό των 58.000 ευρώ.

2. Στο πλαίσιο εκτέλεσης της ως άνω απόφασης έχει λάβει χώρα σειρά από αξιόποινες ενέργειες σε βάρος μου και με στόχευση τον πλήρη εξευτελισμό μου για τις οποίες εκκρεμεί σχετική έγκλησή μου ενώπιον της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και σε συνέχεια της οποίας θα επακολουθήσει και νέα έγκληση και αγωγή μου για την πρωτοφανή επίθεση και προσβολή της προσωπικότητάς μου που υφίσταμαι.

3. Ουδέποτε έλαβαν χώρα δήθεν προσπάθειες του δικαστικού επιμελητή να επιδώσει την απόφαση και δη στην δήθεν οικία μου στην Κηφισιά, καθόσον δεν κατοικώ, ούτε διαμένω στην Κηφισιά, όπως εξάλλου έχει ήδη γίνει δεκτό και στο πλαίσιο σχετικής δικαστικής απόφασης που έχει κρίνει οριστικά ότι δεν διαμένω, ούτε κατοικώ στην Κηφισιά, απορρίπτοντας σχετικό αίτημα της κ. Ζουναλή να λάβει άδεια εκτέλεσης στον ως άνω τόπο. Με το δεδομένο αυτό, κατά μείζονα λόγο είναι απολύτως ψευδές είναι ότι δήθεν εγώ παρέμενα «εξαφανισμένος» από την ως άνω «δήθεν οικία» μου στην Κηφισιά από τις ώρες 07:00 έως 19:00.

4. Ουδέποτε προέβαλα οιαδήποτε αντίσταση ή απείθεια ή σε επίθεση κατά του δικαστικού επιμελητή. Αντιθέτως, ο εν λόγω δικαστικός επιμελητής κατά προφανή παραβίαση κάθε έννοιας αναλογικότητας αλλά και σειράς διατάξεων συνταγματικής, υπερνομοθετικής και νομοθετικής ισχύος (άρθρ. 2 παρ. 1, 7 παρ. 2, 25 παρ.3, 106 παρ. 2 Συντάγματος, του Διεθνούς Συμφώνου για τα Ατομικά και Πολιτικά Δικαιώματα, της ΕΣΔΑ, όπως αυτά συγκεκριμενοποιούνται από τα άρθρ. 257 παρ. 3 ΚΠΔ, 116 και 1047 επ. ΚΠολΔ) εμφανίστηκε συνοδεία αστυνομικών (!) σε δημόσιο χώρο (!) και επιχείρησε να προβεί δημόσια και κοινή θέα σε σωματική έρευνα σε βάρος μου (!) με σκοπό ανεύρεσης χρημάτων που ενδεχόμενα θα είχα στην κατοχή μου στην κοινή θέα των παριστάμενων στο χώρο του εμπορικού κέντρου ατόμων, παραβιάζοντας κάθε έννοια νομιμότητας που απαγορεύει την διενέργεια έρευνας σε κοινή θέα αλλά και δεοντολογίας της ασκήσεως των καθηκόντων του ως δικαστικού επιμελητή, γεγονός για το οποίο έχω προσφύγει στην δικαιοσύνη. Άλλωστε, όπως προκύπτει και από την κοινή λογική, το χρηματικό ποσό, το οποίο είχα πάνω μου και το οποίο δήθεν ήθελε να κατασχέσει ο επιμελητής, δεν επαρκούσε ούτε για τα έξοδα εκτέλεσης. Τούτο καθιστά προφανές, ότι σκοπός των ως άνω ενεργειών δεν ήταν η δήθεν ικανοποίηση κάποιας χρηματικής απαίτησης, αλλά ο δημόσιος εξευτελισμός μου.

5. Έτι δε περαιτέρω, ο εν λόγω επιμελητής εν γνώσει του ότι δεν συντρέχει κανένας απολύτως λόγος προς τούτο, θεώρησε σκόπιμο κατά προφανή κατάχρηση των εξουσιών που του δίνει ο νόμος ενώπιον των παρισταμένων και συνοδευόντων αυτόν αστυνομικών να διατάξει την άνευ λόγου δημόσια σύλληψή μου και την μετάβαση στο ΑΤ Αμαρουσίου, γεγονός το οποίο καθόλου τυχαία συνοδεύτηκε με την ταυτόχρονη ανάρτηση στα μέσα του ως άνω «δελτίου τύπου» (σσ. όπως χαρακτηρίζει τις πηγές πληροφόρησης για το δημοσίευμα). Τούτο δεν ήταν τυχαίο: Ενεργώντας κατά αυτόν τον τρόπο, ο εν λόγω δικαστικός επιμελητής πέτυχε ένα νομικό αποτέλεσμα πρακτικά ισοδύναμο με προσωπική κράτηση για εμπορικά χρέη, ένα αποτέλεσμα δηλαδή το οποίο έχει καταργηθεί ρητά από όλες τις σύγχρονες έννομες τάξεις και στην Ελλάδα απαγορεύεται από σειρά διατάξεων συνταγματικής και υπερνομοθετικής ισχύος. Τα ανωτέρω θα τα είχατε διαπιστώσει ευχερώς και οι ίδιοι, εάν, τηρώντας στοιχειώδεις κανόνες δημοσιογραφικής δεοντολογίας, επικοινωνούσατε μαζί μου, ως οφείλατε, πριν την επίδικη δημοσίευση.»

Η απάντηση του mononews
Το Mononews δημοσίευσε το απόγευμα της Πέμπτης την είδηση για το περιστατικό της σύλληψης του κ. Λάλα, επιβεβαιώνοντας, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του, πως το περιστατικό της σύλληψης είναι αληθινό.

Το Mononews δεν υιοθέτησε την άποψη πως ο κ. Λάλας μένει στην Κηφισιά (όπως υποστηρίζει η αντίθετη πλευρά αλλά όχι ο ίδιος ο κ. Λάλας), ωστόσο όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του, οι δικαστικοί λειτουργοί αναζήτησαν πράγματι εκεί τον δημοσιογράφο προκειμένου να του επιδώσουν το πρόστιμο, χωρίς να καταφέρουν να τον βρουν.

Όσο για τις φωτογραφίες του κ. Λάλα από το αστυνομικό τμήμα που δημοσιεύθηκαν, και που όπως αναφέρει ο κ. Λάλας ελήφθησαν χωρίς την θέλησή του από την αντίδικη πλευρά, έχουν ήδη αφαιρεθεί από το αρχικό δημοσίευμα.

Το mononews δεν είχε καμία πρόθεση να διασύρει και να συκοφαντήσει τον κ. Λάλα, ούτε ως άνθρωπο ούτε ως επαγγελματία, αλλά δημοσίευσε το γεγονός της σύλληψης, καθώς και ένα σύντομο ιστορικό της υπόθεσης, με γνώμονα το ενδιαφέρον του κοινού και την ανάγκη του για ενημέρωση. Για τον ίδιο λόγο άλλωστε, παραθέτουμε εδώ αυτούσιες και τις ίδιες τις διευκρινήσεις που δίνει ο κ. Λάλας για την υπόθεση.

mononews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news