facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 31 Αυγούστου 2019

Δήλωση των εκλεγμένων συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Φυλής

Σήμερα δεν είναι μέρα για χαρές και πανηγύρια για τους κατοίκους του Δήμου της Φυλής.

Σήμερα είναι μέρα ξεσηκωμού ενάντια στην κατασκευή της νέας χωματερής που επιδιώκουν να κατασκευάσουν στη θέση «Σκαλιστήρι» του Δήμου Φυλής, μιας νέας χωματερής που θα βρίσκεται ακόμα πιο κοντά στον οικιστικό ιστό των Άνω Λιοσίων, ακόμα πιο κοντά στις Εργατικές Κατοικίες του Γεννηματά 2.

Πρόκειται για ένα «νέο έγκλημα» σε βάρος των εργαζομένων και των κατοίκων των Δήμων Φυλής και Ασπροπύργου, αλλά και ευρύτερα των κατοίκων της Δυτικής Αττικής και γενικότερα του Λεκανοπεδίου.

Ένα έγκλημα για το οποίο είναι υπεύθυνοι και η νέα κυβέρνηση της ΝΔ και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ, και η παλιά και η νέα Περιφερειακή Αρχή Αττικής, αλλά και η σημερινή Δημοτική Αρχή του Δήμου Φυλής που εκλέχτηκε με την από κοινού στήριξη της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Σήμερα είναι μέρα να διαδηλώσουμε, να φωνάξουμε με φωνή αγωνίας για τη ζωή και το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας. Μόλις πριν 3 μέρες, στις 27 Αυγούστου, δημοσιεύτηκε στην επίσημη εφημερίδα της ΕΕ προκήρυξη της σύμβασης για τη δημοπράτηση νέου ΧΥΤΑ στη Δυτική Αττική, έργο ύψους 48 εκατομμυρίων €. Αυτή η νέα χωματερή επιδιώκουν να κατασκευαστεί δίπλα στην υγειονομική βόμβα της ήδη υπάρχουσας χωματερής, με ελάχιστη χωρητικότητα 4 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων και με δυνατότητα διπλασιασμού της.

Σύμφωνη με το «νέο έγκλημα» είναι και η Εκτελεστική Επιτροπή του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (μέλη της είναι ο σημερινός Δήμαρχος Φυλής κ. Παππούς και ο πρώην Δήμαρχος Φυλής κ. Μπουραΐμης), που σε σύσκεψή της στα μουλωχτά την 1η Αυγούστου, συμφώνησε και έστρωσε το χαλί στη νέα Περιφερειακή Αρχή Αττικής.

Δε φτάνει που ένας μεγάλος αριθμός εργαζομένων στο Θριάσιο δεν έχουν ούτε λεφτά ούτε δουλειά, δεν φτάνει που δεν έχουν ούτε υγεία ούτε παιδεία που να καλύπτουν τις λαϊκές ανάγκες τους, δεν φτάνει που τους ζητάνε να μαθαίνουν να ζουν με τις πλημμύρες, τις φωτιές και τους σεισμούς, πληρώνοντας με τίμημα τη ζωή τους τη λογική «κόστους-οφέλους» που προωθεί η ΕΕ, δε φτάνει που «γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια» τις υγειονομικές μελέτες που περιγράφουν την τραγική κατάσταση που έχει δημιουργήσει η λειτουργία της ήδη υπάρχουσας εδώ και 55 χρόνια χωματερής (με αύξηση θανάτων από καρκίνο κατά 30% την τελευταία 20ετία), δε φτάνει που «δεν τους καίγεται καρφί» για τη συνεχώς αυξανόμενη υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων στο ταλαιπωρημένο Θριάσιο, με το σχέδιο τους για τη νέα αυτή χωματερή θέλουν να μας θάψουν κυριολεκτικά.

Δεν θα τους περάσει!!! Δεν θα πεθάνουμε εμείς από καρκίνο για τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων!!!

Η Λαϊκή Συσπείρωση θα πρωτοστατήσει μαζί με τα ταξικά σωματεία και τους φορείς του Δήμου για να δυναμώσει ο αγώνας, για να οργανωθεί η αντίσταση του λαού, ώστε:

* Να κλείσει άμεσα ο ΧΥΤΑ Φυλής. Να αποκατασταθούν ο χώρος και η ευρύτερη περιοχή, να μετεγκατασταθεί σε ασφαλή θέση ο αποτεφρωτήρας επικίνδυνων ιατρικών αποβλήτων.

* Να κλείσει άμεσα ο ΧΥΤΥ Γραμματικού.

* Να σταματήσει εδώ και τώρα κάθε σκέψη για νέο ΧΥΤΑ στη Φυλή στη θέση Σκαλιστήρι, αλλά και για νέους ΧΥΤΥ στα παλιά λατομεία Μουσαμά και Μελετάνι.

* Να μπει τέρμα στην ιδιωτικοποίηση της λειτουργίας του συνόλου των εγκαταστάσεων του ΕΔΣΝΑ. Να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

* Να μην υπάρξει καμιά σκέψη για καύση απορριμμάτων.

Από σήμερα όλοι στον αγώνα ενάντια στο «νέο έγκλημα» σε βάρος της ζωής μας. Οι εκλεγμένοι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Φυλής, τόσο στο δημοτικό όσο και στα τοπικά συμβούλια, και σ’ αυτόν το δύσκολο αγώνα θα είναι με τη μεριά του αγωνιζόμενου λαού.


Άνω Λιόσια, 30 Αυγούστου 2019


Οι εκλεγμένοι Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης

Ζαπάντης Νικόλαος, δημοτικός σύμβουλος

Ζερβουδάκη Άννα-Μαρία, τοπική σύμβουλος Άνω Λιοσίων

Χειράκης Αλέξανδρος, τοπικός σύμβουλος Ζεφυρίου

doxthi

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news