facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 14 Ιουλίου 2019

Μήνυμα Ερντογάν προς Μητσοτάκη για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις

Τις πρώτες κινήσεις της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη αναμένει να δει η Τουρκία, όπως σημείωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε σημερινές του δηλώσεις, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα πως θα υπάρξει βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Ο Τούρκος πρόεδρος διαμήνυσε πως θέλει να δει εάν ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα «μείνει πιστός στις εκφράσεις του», επικαλούμενος την συνομιλία που είχαν, και εάν θα «κάνει τα απαραίτητα βήματα», για τη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, όπως μεταδίδει ο ΑΝΤ1.

Ταυτόχρονα, ωστόσο, ο Ερντογάν ξεκαθάρισε πως δεν σκοπεύει να κάνει πίσω όσον αφορά τις παράνομες γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ. «Είμαστε ενάντια στη νοοτροπία που προσπαθεί να επιβάλλει στην περιοχή την αντίληψη να αγνοούνται τα δικαιώματα, το δίκαιο και τα συμφέροντα της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων», υπογράμμισε και συμπλήρωσε πως τα γεωτρύπανα “Πορθητής” και “Γιαβούζ” συνεχίζουν τις δραστηριότητες τους, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη καμία απειλή.

Τι είπε για τους S-400

«Αγοράζοντας τους S-400 δεν προετοιμαζόμαστε για πόλεμο. Προσπαθούμε να εγγυηθούμε την ειρήνη και την εθνική ασφάλειά μας», τόνισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Haberturk, επιμένοντας στο γεγονός ότι αυτή η αγορά δεν ήταν μια «επιλογή αλλά μια υποχρέωση» αναφορικά με την εθνική ασφάλεια.

Ο Τούρκος πρόεδρος σημείωσε, επιπλέον, ότι ο Ντόναλντ Τραμπ έχει την εξουσία να άρει ενδεχόμενες κυρώσεις των ΗΠΑ σε βάρος της Τουρκίας για την αγορά του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος και συμπλήρωσε πως ο Αμερικανός πρόεδρος θα πρέπει να βρει «κάποιον συμβιβασμό» στην όλη διαμάχη.

Παράλληλα, όπως μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ, επιβεβαίωσε ότι είναι πιθανό να συνομιλήσει σύντομα με τον Αμερικανό ομόλογό του.

«Η συμφωνία για τους S-400 είναι αυτή τη στιγμή η σημαντικότερη συμφωνία στην ιστορία μας» υπογράμμισε ο Ερντογάν, όπως έγραψε η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Sabah, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

aftodioikisi

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news