facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019

Η Τράπεζα Αττικής χρηματοδοτούσε Δήμο όπου ο Δήμαρχος κατηγορείται για απάτη σε βάρος της Ευρωπαϊκής Κοινότητας

Αυτά που ζήσαμε (και αυτά που θα ζήσουμε στο μέλλον) με τις τράπεζες, σε σχέση με αυτά που συμβαίνουν σε μια χώρα που ζει την οικονομική της τραγωδία, μας κάνουν να προβληματιζόμαστε. Προφανώς και θα έχει πολλή δουλειά η Νέα Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, για να φέρει πίσω την χώρα από τον λάκκο με την διαφθορά που την είχαν ρίξει οι προηγούμενοι.

Η πολύπαθη τράπεζα Αττικής, μια εκ των τραπεζών η οποία ζει και επιβιώνει έως και σήμερα με χρήματα των Ελλήνων ασφαλισμένων μια και βασικός μέτοχος της εν λόγω τράπεζας είναι ο ΕΦΚΑ για ακόμη μια φορά βρίσκεται στο επίκεντρο της δημοσιότητας.

Μετά την δημόσια διαμάχη μεταξύ Ρουμελιώτη και Πανταλάκη όπου είχε ως αιτία την αποπομπή του πρώτου από την διοίκηση της εν λόγω τράπεζας έρχεται σήμερα ο κύριος Πανταλάκης να μας αποδείξει εμπράκτως, για ακόμη μια φορά το επίπεδο της διοίκησης που ασκούνταν στην εν λόγω τράπεζα με τις ευλογίες και τις πλάτες της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
Η Διοίκηση της Τράπεζας Αττικής δημοσίευσε την ετήσια οικονομική έκθεση για το 2018 αφού σύμφωνα με τον Ν.4374/2016 άρθ. 6 οφείλει να δημοσιοποιεί τις δαπάνες σε διαφήμιση και χορηγίες σε διάφορα Φυσικά και Νομικά πρόσωπα.

Η παρακάτω λίστα είναι αυτή που δόθηκε στην δημοσιότητα:



Όπως βλέπετε στην εν λόγω λίστα η Τράπεζα διέθεσε συνολικά ποσό 140.342,57 ευρώ για χορηγίες και διαφήμιση.

Εκείνο όμως που έχει πολύ μεγάλη αξία είναι το ύψος της χορηγίας στην κοινωφελή επιχείρηση του δήμου Νεαπόλεως Συκεών Θεσσαλονίκης όπου ανέρχεται στο ποσό των 20.000 ευρώ ένα μέγεθος αρκετά μεγάλο για το μέγεθος της εν λόγω τράπεζας.

Οι κύριοι της Τράπεζας Αττικής, δεν πήρανε χαμπάρι πως στον εν λόγω δήμο, τόσο στον Δήμαρχο όσο και στον πρόεδρο της εν λόγω κοινωφελούς επιχείρησης έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για απάτη σε βάρος της Ευρωπαϊκής Κοινότητας για απάτη και πλαστογραφία;

Ιδού τι καταγράφει το ρεπορτάζ:

Στο επίκεντρο βρίσκονται οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί του δήμου Νεάπολης – Συκεών, όπου, κατόπιν ελέγχων φαίνεται ότι διαπιστώθηκαν παρατυπίες σε ό,τι αφορά τους αριθμούς των παιδιών που δηλώθηκε ότι φιλοξενούνταν στους συγκεκριμένους σταθμούς και με βάση τους οποίους επιδοτούνταν η λειτουργία τους από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.
Κατόπιν καταγγελίας, ελεγκτές της ειδικής υπηρεσίας διαχείρισης επιχειρησιακών προγραμμάτων του Υπ. Εργασίας πραγματοποίησαν έρευνα σε δύο δημοτικές επιχειρήσεις του δήμου Νεάπολης – Συκεών. Η πρώτη τιτλοφορείται «Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση», και η δεύτερη «Δημοτικό Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης», μέσω των οποίων λειτουργούν διάφορες δομές του δήμου, όπως οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί.
Η έρευνα φέρεται να ανέδειξε κραυγαλέες αναντιστοιχίες μεταξύ των δηλωμένων παιδιών και αυτών που πραγματικά φιλοξενούνταν στους σταθμούς. Με βάση τα αποτελέσματα της έρευνας για τα έτη 2011, 2012, 2013 ο εισαγγελέας διαφθοράς παρήγγειλε ποινική δίωξη για απάτη εις βάρος των οικονομικών συμφερόντων των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.

Σε πόσους άλλους Δήμους γίνονται τέτοια πράγματα άραγε;

pronews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news