facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 11 Ιουνίου 2019

Βίντεο: «Fake news» ότι έδεσαν καρέτα-καρέτα στο Καστελόριζο, για να την δει ο Μητσοτάκης

«Viral» στο Διαδίκτυο έγινε σήμερα ο ισχυρισμός ότι μία χελώνα καρέτα-καρέτα δέθηκε από το πτερύγιο, για να την δει ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο Καστελόριζο.

Η είδηση, σύμφωνα με το ellinikahoaxes.gr,  αναπαράχθηκε από διάφορες ιστοσελίδες, όπως οι tribune.gr, altsantiri.gr, voicenews.gr, zoosos.gr (αρχική πηγή του ισχυρισμού, που τον ανασκεύασε). Πράγματι, τα δημοσιεύματα ξεκίνησαν από ανάρτηση, σήμερα το πρωί, στη φιλοζωική ιστοσελίδα zoosos.gr.


Το ellinikahoaxes αναφέρει: «Επικοινωνήσαμε με τον Λιμενικό Σταθμό Μεγίστης-Καστελόριζου και μιλήσαμε με τον ανθυποπλοίαρχο Σάλλα, ο οποίος μας δήλωσε: "Δεν υπάρχει δεμένη χελώνα. Η συγκεκριμένη πάει συχνά εκεί, γιατί βρίσκει τροφή. Η παρουσία της είναι μόνιμη, μαζί με μερικές ακόμη. Το σχοινί που φαίνεται στο βίντεο είναι σχοινί, με το οποίο δένονται οι βάρκες στο σημείο"».

Επιπλέον, κατόπιν προσεκτικότερης εξέτασης του αρχικού βίντεο του τηλεοπτικού σταθμού Star, είναι εμφανές πως η χελώνα δεν είναι δεμένη με σχοινί, αλλά «μπλέχτηκε» για μικρό χρονικό διάστημα σε σχοινί βάρκας. Με βάση τα ανωτέρω, ο ισχυρισμός πως «μια χελώνα καρέτα-καρέτα δέθηκε από το πτερύγιο για να την δει ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στο Καστελόριζο», καταρρίπτεται.


Ακολουθεί το βίντεο που «έπαιξε» στο Star:




Την «είδηση» ωστόσο έσπευσαν να «αναπαράγουν» και να σχολιάσουν πολλά «τρολ» του Διαδικτύου, «φιλικά» προσκείμενα στον ΣΥΡΙΖΑ, δημιουργώντας φυσικά ψευδείς εντυπώσεις.

Δείτε εδώ και την ανάρτηση του zoosos, που ανασκευάζει την αρχική είδηση, αλλά και το βίντεο, στο οποίο φαίνεται η χελώνα να απελευθερώνεται από το δίχτυ, στο οποίο έμπλεξε μόνη της.




Για το θέμα με τη «δεμένη» χελώνα έκανε δηλώσεις και η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Σοφία Ζαχαράκη.

«Σήμερα τα υπόγεια του Μαξίμου, αφού επανέφεραν το παραμύθι της επταήμερης εργασίας, διέδωσαν μια ακόμη πιο εξωφρενική ιστορία. Ότι δήθεν οι κάτοικοι του Καστελόριζου έδεσαν μια θαλάσσια χελώνα για να τη δει ο κ. Μητσοτάκης, ενώ αυτή είχε απλά μπλεχτεί για λίγο στο σχοινί μιας βάρκας» δήλωσε η Σοφία Ζαχαράκη.

Και προσέθεσε: «Την εξωφρενική αυτή είδηση αναπαρήγαγαν μάλιστα αμέσως όλα τα ελεγχόμενα από τον ΣΥΡΙΖΑ sites. Γεγονός που αποδεικνύει και τον μηχανισμό προπαγάνδας και fake news που έχει στήσει η απερχόμενη κυβέρνηση. Είναι προφανές ακόμη και σήμερα ότι δεν έχουν καταλάβει το μήνυμα που τους έστειλαν οι Έλληνες πολίτες».


protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news