facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 1 Απριλίου 2019

Χαλυβουργική: Σταματάει να πληρώνει τους εργαζόμενους λόγω… ΔΕΗ – Η επόμενη μέρα

Σταματάει η καταβολή μισθοδοσίας προς τους εργαζόμενους της Χαλυβουργικής, της οποίας η λειτουργία έχει διακοπεί εδώ και μήνες. Ο λόγος κρύβεται στην πρόσφατη δικαστική απόφαση που δικαίωσε τη ΔΕΗ και της επιτρέπει να κάνει κατασχέσεις εις χείρας τρίτων.

«Είναι η πρώτη φορά σε όλα τα χρόνια της λειτουργίας της Χαλυβουργικής που δεν πληρώνονται οι εργαζόμενοί της και αυτό γίνεται εξαιτίας της ΔΕΗ. Το μόνο που πέτυχε η ΔΕΗ είναι να σταματήσει την καταβολή μισθοδοσίας με αυτή την απόφαση», σημειώνουν κύκλοι της Χαλυβουργικής.

Ειδικότερα, πρόκειται για την απόφαση με την οποία το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών απέρριψε την προηγούμενη εβδομάδα το αίτημα της Χαλυβουργικής, να μπλοκαριστεί η συντηρητική κατάσχεση εις χείρας των τραπεζών, που έχει προχωρήσει η ΔΕΗ μετά την άρνηση της Χαλυβουργικής να αποπληρώσει τις οφειλές της ύψους 31,5 εκατ. ευρώ.

Όπως ανέφεραν στο www.mononews.gr κύκλοι προσκείμενοι στον Κ. Αγγελόπουλο, μετά τη δικαστική απόφαση, η ΔΕΗ μπορεί να προχωρήσει σε κατασχέσεις των λογαριασμών της Χαλυβουργικής στις τράπεζες και, επομένως, για να μπορέσει να ξανακαταβάλει μισθοδοσία η Χαλυβουργική θα πρέπει πρώτα να αποπληρωθεί πλήρως το χρέος των 31,5 εκατ. ευρώ στη ΔΕΗ. Δηλαδή θα έπρεπε να καταθέσει 32,5 εκατ. ευρώ για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι, ώστε αφού αποπληρωθεί η ΔΕΗ τα 31,5 εκατ. ευρώ να πληρωθεί και η μισθοδοσία των εργαζομένων. Έτσι απόφασή της εταιρείας είναι να μην καταβληθεί η μισθοδοσία που μαζί με τα δώρα Πάσχα θα ήταν 1 εκ. ευρώ.

Οι εργαζόμενοι στην εταιρεία είναι 170 άτομα που εργάζονταν εκ περιτροπής -3 ημέρες την εβδομάδα- μέχρι που η μονάδα έκλεισε το Δεκέμβριο. Ωστόσο όλα τα χρόνια λειτουργίας της εταιρείας ανεξάρτητα με την πορεία της γινόταν κανονικά η καταβολή μισθοδοσίας των εργαζομένων και το ίδιο συνεχιζόταν και αφού η ΔΕΗ διέκοψε την παροχή ρεύματος το Δεκέμβριο.

Υπενθυμίζεται ότι η ΔΕΗ το Δεκέμβριο του 2018, μετά από αλλεπάλληλες αποτυχημένες προσπάθειες για συμβιβαστική λύση και ρύθμιση των οφειλών, προχώρησε σε άρση της εκπροσώπησης και διακοπή της ηλεκτροδότησης της βιομηχανίας. Στις αρχές Φεβρουαρίου, εκδόθηκε διαταγή πληρωμής από το μονομελές πρωτοδικείο Αθηνών, με την οποία η Χαλυβουργική έπρεπε να καταβάλει το συνολικό ποσό της οφειλής προς τη ΔΕΗ συν τη δικαστική δαπάνη και τότε η εταιρεία ζήτησε προσωρινή διαταγή, η οποία τελικά δεν δόθηκε.

Επόμενα βήματα: «Θα κουρευτεί και το χρέος στη ΔΕΗ αν βρεθεί επενδυτής»

Με στόχο την απεμπλοκή του από την Χαλυβουργική, και την υστεροφημία του, ο ιδιοκτήτης της εταιρείας κ. Κ. Αγγελόπουλος ανέθεσε πριν δύο εβδομάδες στην PwC την κατάρτιση επιχειρηματικού σχεδίου, την εξεύρεση επενδυτή και την αναδιάρθρωση του δανεισμού της Χαλυβουργικής.

Η σύμβαση αφορά στην αναζήτηση του κατάλληλου επιχειρηματικού σχεδίου που θα ήταν ελκυστικό σε κάποιον στρατηγικό επενδυτή, ώστε να προχωρήσουν οι τράπεζες σε αναδιάρθρωση του τραπεζικού δανεισμού της επιχείρησης άνω των 400 εκατομμυρίων ευρώ, στον οποίο θα γίνει και κάποιο κούρεμα. Σύμφωνα με κύκλους της εταιρείας, στην περίπτωση αυτή «ανάλογο κούρεμα οφειλής θα γίνει και στη ΔΕΗ και θα αποπληρωθεί όταν ολοκληρωθεί η συμφωνία με τον νέο επενδυτή, ενώ προτεραιότητα είναι να πάρουν οι εργαζόμενοι τις αποζημιώσεις τους».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η PwC έχει ήδη ενδιαφερόμενο επενδυτή αλλά πρώτα πρέπει να ολοκληρωθεί η τεχνικοοικονομική μελέτη για την όποια επόμενη χρήση επιλεγεί, απαντώντας σε καίρια ζητήματα όπως αν μεταβιβάζεται η άδεια του λιμανιού και αν γίνεται και πόσο θα κόστιζαν οι διαδικασίες απορρύπανσης από την απεγκατάσταση της βιομηχανικής μονάδας.

mononews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news