facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 5 Απριλίου 2019

«Τους παραπληροφόρησαν ότι θα ανοίξουν τα σύνορα και θα περάσουν»

Στον Σταθμό Λαρίσης, ο οποίος έχει κλείσει από πρόσφυγες που δείχνουν αποφασισμένοι να μην αποχωρήσουν από το σημείο, εάν δεν μεταβούν στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, προκειμένου να φύγουν από την Ελλάδα, μετέβη ο γενικός γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής, Ηλίας - Μιλτιάδης Κλάπας.

Προσπάθησε να εξηγήσει στους πρόσφυγες ότι αυτό που ζητούν δεν μπορεί να συμβεί, κάτι που διευκρίνισε και μέσω των δηλώσεών του. Επίσης, έκανε λόγο για παραπληροφόρηση αυτών των ανθρώπων, λέγοντας πως η πληροφόρηση που είχαν, δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.

«Υπάρχει μια πρόθεση ανθρώπων να συγκεντρωθούν, έχοντας πληροφορίες που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, ότι θα ανοίξουν τα σύνορα και θα περάσουν. Αυτό είναι προφανές πως κάποιοι άνθρωποι έπεσαν θύματα των ψευδών αυτών ειδήσεων, είναι άνθρωποι που έχουν προβλήματα, είτε γιατί έχουν δεύτερη απορριπτική, είτε γιατί δεν ξέρουν το μέλλον τους, είτε γιατί αντιμετωπίζουν ζητήματα διαβίωσης, είτε γιατί δεν θέλουν να μείνουν στη χώρα, αλλά δεν αντιλαμβάνονται γιατί η Ευρώπη έχει αυτήν την πολιτική», ανέφερε αρχικά ο κ. Κλπαάς.

Και πρόσθεσε: «Κατανοητά είναι όλα αυτά. Αυτό που προσπαθούμε να τους εξηγήσουμε, είναι ότι ο τρόπος που επιλέγουν δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα. Διακινδυνεύουν και το δικό τους μέλλον, αλλά και την πολιτική της κυβέρνησης που προσπαθεί να τους βοηθήσει. Εμείς καταλαβαίνουμε ότι υπάρχει παραπληροφόρηση και θα προσπαθούμε να βρούμε λύση».

Για το γεγονός ότι έκοψαν εισιτήρια, απάντησε: «Καταλαβαίνετε ότι το να μεταβούν στη Θεσσαλονίκη, που όλοι γνωρίζεται τι συμβαίνει, βάζει σε κινδύνους και τους ίδιους. Τα εισιτήριά τους θα τα πάρουν πίσω, δεν θα υπάρξει θέμα».

Εκπρόσωπος Συριακής Κοινότητας στην Ελλάδα: Κάποιοι τους μεταδίδουν αβάσιμες φήμες

Δηλώσεις για το θέμα πραγματοποίησε και ο Αϊμάν Σλίπι, εκπρόσωπος της Συριακής Κοινότητας στην Ελλάδα, ο οποίος τόνισε:

«Είμαι εδώ δίπλα στους πρόσφυγες συμπατριώτες μας, που υποφέρουν και έχουν πολλά προβλήματα. Προσπαθούν να βρουν κάποια λύση. Έχει βγει μια φήμη, που λέει ότι τα σύνορα στην Ειδομένη θα ανοίξουν σήμερα το μεσημέρι και προσπαθούν να πάνε εκεί, για να βρουν κάτι καλύτερο. Εδώ δεν μπορούν να τους προσφέρουν αυτά που έχουν ανάγκη. Ούτε σπίτια, ούτε δουλειά, ούτε σχολεία, ούτε τίποτα... Κυριολεκτικά τίποτα. Θέλουν να φύγουν και να πάνε στην Ευρώπη, που ξέρουν και μαθαίνουν μέσω των άλλων προσφύγων ότι τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα».

Αναφορικά με το από πού προκύπτουν αυτές οι φήμες, απάντησε: ««Μεταδίδονται μεταξύ τους στο ίντερνετ, αυτές οι φήμες από κάποιους που κερδίζουν κάτι, να δημιουργούν προβλήματα, καθώς έρχονται εκλογές, έρχονται διάφορα... Εμείς προσπαθούμε να εξηγήσουμε ότι η κατάσταση της χώρας είναι δύσκολη, αλλά και ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να ανοίξει τα σύνορα, γιατί δεν είναι δική της ευθύνη, ούτε δική της αρμοδιότητα».

Υπενθυμίζεται ότι πλέον οι πρόσφυγες έχουν στήσει και σκηνές εντός του σταθμού και εξέφρασαν την πρόθεσή τους να μην αποχωρήσουν, εάν δεν ικανοποιηθεί το αίτημά τους.

Δείτε το βίντεο του newsbeast.gr:



newsbeast

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news