facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019

«Καταπέλτης» ο πρώην ΥΠΕΞ της Κύπρου - Ν.Ρολάνδης: «Μην απατάστε - Ο Ερντογάν θα κτυπήσει στην Κύπρο»!

"Ως πολύ σοβαρές πρέπει να εκλάβουμε τις απειλές που εξαπολύει ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε σχέση με το ενεργειακό μας πρόγραμμα", δήλωσε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Νίκος Ρολάνδης, στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι του ΣΙΓΜΑ, αδειάζοντας ουσιαστικά Αθήνα και Λευκωσία και τις περίφημες «ψύχραιμες» και αφελείς (το λιγότερο) τοποθετήσεις τους αναφορικά με τα τουρκικά σχέδια στην Α.Μεσόγειο.

Ο κ. Ρολάνδης, προχωρώντας ένα βήμα πάρα πέρα εξέφρασε την εκτίμηση ότι:

«Ο Ερντογάν είτε θα κτυπήσει και θα μας φέρει σε τεράστια δυσκολία, είτε εκεί στην κυπριακή ΑΟΖ είτε και εντός της Κύπρου(!) ή θα φέρει εκείνος μηχανήματα για να κάνει γεωτρήσεις».


Ερωτηθείς ο κ. Ρολάνδης αν αποκλείεται το πρώτο από τη στιγμή που κάνει ήδη το δεύτερο, δεν το απέκλεισε, λέγοντας ότι μπορεί να τα κάνει και τα δυο καθώς πρόκειται για έναν απρόβλεπτο ηγέτη.

«Μπήκε μέσα στη Συρία, την Αφρίν, την βόρεια επαρχία, είναι εκεί τα στρατεύματα τώρα, πείτε μου ποιος ξεσηκώθηκε στο κόσμο να πει κάτι», διερωτήθηκε.

Παράλληλα, ο κ. Ρολάνδης, δήλωσε ότι μέχρι τώρα η Τουρκία κτύπησε άγρια την Κύπρο 3 – 4 φορές.

«Το είπε και το έκανε. Μας βομβάρδισε το 1964, κατέλαβε το 1/3 της Κύπρου το 1974, μας σταμάτησε τους πυραύλους S-300 και τώρα απειλεί εδώ.

Αυτή η απειλή για μένα είναι πολύ – πολύ σοβαρή ιστορία.

Το να λέμε απλώς ότι συνεχίζουμε το ενεργειακό μας πρόγραμμα και δεν μας ενδιαφέρει δεν είναι η σωστή τακτική», υπογράμμισε.

Ως λύση σε αυτά τα ζητήματα, ο κ. Ρολάνδης, επανέφερε την πρόταση που είχε κάνει στο παρελθόν για συμφωνία με τους Τουρκοκυπρίους στο ζήτημα του φυσικού αερίου όπου τα έσοδα θα έμπαιναν σε ένα λογαριασμό.

Ερωτηθείς αν αυτή η πρόταση δεν έχει υλοποιηθεί πλέον με την ψήφιση του Ταμείου Υδρογονανθράκων, ο κ. Ρολάνδης απάντησε αρνητικά.

Όπως εξήγησε με το Ταμείο όπως έχει ψηφιστεί, δεν ξεκαθαρίζεται τι θα γίνει στο μέλλον αν δεν λυθεί το Κυπριακό. Η πρόταση του κ. Ρολάνδη, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο ίδιος, είναι ότι οι Τ/κ θα πρέπει να λάβουν τα χρήματα σε βάθος δέκα ετών αν δεν λυθεί το Κυπριακό.



pronews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news