facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 16 Μαρτίου 2019

Βασίλης Ξυπολυτάς στον «Θέμα 104,6»: Μόνο 660 από 1.283 μηχανές της ομάδας «ΔΙ.ΑΣ» είναι πλέον λειτουργικές

«Το δικαίωμα στην ασφάλεια είναι το ύψιστο δικαίωμα και σε κανέναν πολίτη δεν αξίζει να νιώθει ανασφαλής στο ίδιο του το σπίτι. Δυστυχώς όμως επιβεβαιώνεται και επίσημα ότι είμαστε «όμηροι» της υπολειτουργίας και των ελλείψεων της Αστυνομίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ απαξιώνει -με κάθε πολιτική που ασκεί- την Αστυνομία. Προσπαθεί με κάθε τρόπο να ρίξει το ηθικό της. Από τρόπο που γίνονται οι αξιολογήσεις μέχρι το πώς τους αναγκάζει να κάνουν τη δουλειά τους. Με αυτή την κυβέρνηση χάνουμε και τα αυτονόητα», δήλωσε μεταξύ άλλων ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στον Βόρειο Τομέα Αθηνών, Βασίλης Ξυπολυτάς, σε συνέντευξή του στην εκπομπή του δημοσιογράφου Κ. Μπογδάνου.

Επικαλούμενος σχετικές πληροφορίες, ο κ. Ξυπολυτάς αποκάλυψε ότι αυτή την στιγμή η ομάδα «ΔΙ.ΑΣ» από 1.283 μηχανές που έχει στο δυναμικό της, μόνο 660 είναι λειτουργικές, ενώ παράλληλα η υπηρεσία έχει υποστεί και μείωση προσωπικού της τάξης του 55%. Επιπλέον αναφέρθηκε στα ΜΑΤ όπου από 2.500 άτομα, το προσωπικό πλέον έχει μειωθεί σε λιγότερα από 1.000. Σχετικά με τα περιπολικά οχήματα που διαθέτει η ΕΛ.ΑΣ.,ο κ. Ξυπολυτάς αποκάλυψε πως είναι πλέον 75 από 150 που ήταν τα προηγούμενα χρόνια και για τις μηχανές της ομάδας «Ζ» ότι είναι 100 από 150.

Τέλος εστιάζοντας στο ιδιαίτερα αυξημένο πρόβλημα της εγκληματικότητας στους δήμους του Βόρειου Τομέα, ο Βασίλης Ξυπολυτάς έκανε λόγο για επίσημα δημοσιοποιημένα στοιχεία βάση των οποίων η εγκληματικότητα της «καθημερινότητας» έχει αυξηθεί κατά 15% από το 2014.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news