facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019

«Οι συνταξιούχοι των ειδικών μισθολογίων θύματα της ανικανότητας στον ΕΦΚΑ»

Ερώτηση προς την αρμόδια υπουργό κατέθεσε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, Νότης Μηταράκης, σχετικά με τους υπολογισμούς των αναδρομικών των συνταξιούχων ειδικών μισθολογίων.

Σε δήλωσή του, τονίζει πως «δεν υπάρχει δικαιολογία για το χάος που επικρατεί στον ΕΦΚΑ. Καθημερινά βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας και νέες υποθέσεις που είναι ενδεικτικές της απόλυτης αποδιοργάνωσης του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης:


  1. Δεν εκδίδονται συντάξεις παράλληλης και διαδοχικής ασφάλισης, δημοσίου, ΝΠΔΔ και εξωτερικού.
  2. Δεν έχουν κοινοποιηθεί οι επανυπολογισμοί των συντάξεων.
  3. Δεν γνωρίζει κανείς πόσες συντάξεις είναι σε εκκρεμότητα και πόσες “κλείνουν” εικονικά, λόγω μη συμπλήρωσης του φακέλου.
  4. Τελευταίο κρούσμα είναι ο εντοπισμός λαθών στο ύψος των αναδρομικών για τους συνταξιούχους των ειδικών μισθολογίων που καταβλήθηκαν πριν τα Χριστούγεννα. Είναι απαράδεκτο να καταβάλλονται χρήματα και μετά από δύο μήνες να διαπιστώνουν οι υπηρεσίες ότι έκαναν λάθος και να τα ζητάνε πίσω. Τα λάθη και η ανικανότητα της κυβέρνησης σημαίνουν ταλαιπωρία για τους συνταξιούχους, που θα κληθούν να επιστρέψουν εκατοντάδες ή χιλιάδες ευρώ. Εκεί που τους χρωστούσανε, τους ζητάνε και τα ρέστα από τον ΕΦΚΑ.

Η Νέα Δημοκρατία ζητά επίσημη απάντηση για την έκταση του προβλήματος και για τον τρόπο με τον οποίο θα δρομολογηθούν τυχόν επιστροφές.

Ας πάψουν πια οι ηγεσίες Υπουργείου και ΕΦΚΑ να παρουσιάζουν μια εξωραϊσμένη, αλλά απόλυτα πλασματική εικόνα του ΕΦΚΑ. Συνταξιούχοι και ασφαλισμένοι δεν εξαπατώνται πλέον».

newsbeast

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news