facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019

Λοβέρδος σε Βούτση: Να είστε πρόεδρος και των 300 βουλευτών - Κατεβάστε το δάκτυλο

Οι αλλαγές στον κανονισμό της Βουλής και στη λειτουργία του ιδρύματος του κοινοβουλίου προκάλεσαν σφοδρή σύγκρουση του Νίκου Βούτση με τον Ανδρέα Λοβέρδο.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ζήτησε να υπάρξει καθυστέρηση στην ψήφιση των αλλαγών προκειμένου να ενημερωθεί το διοικητικό συμβούλιο του ιδρύματος.

Μάλιστα επιτέθηκε με σφοδρότητα στον κ. Βούτση για τον τρόπο που ασκεί τα καθήκοντά του ως πρόεδρος της Βουλής λέγοντας: «Να είστε πρόεδρος όλων των Ελλήνων και όχι του κόμματος σας μόνο. Επιπλέον 400 υπαλλήλους έχει η βουλή επί της προεδρίας σας».

Ο πρόεδρος της Βουλής σηκώθηκε όρθιος και αντέδρασε με ένταση.



Νίκος Βούτσης: «Είστε θρασύς να το ξέρετε! Είστε ψεύτης!»
Ανδρέας Λοβέρδος: «Εσείς είστε ψευτης. Να κατεβάσετε κάτω το δάχτυλό σας. Δεν σας έχω ξαναδεί έτσι. Θα τα ακούσετε αυτά λέξη προς λέξη και αύριο στη συνεδρίαση του ιδρύματος. Μπορούσαν να προσλαμβάνονται όσοι ήθελαν».

Λίγο αργότερα ο Νίκος Βούτσης ανέβηκε στο βήμα πήρε εκ νέου το λόγο και ανέφερε ότι λυπάται για την ένταση που υπήρξε.

Ο κ. Βούτσης όσον αφορά την λειτουργία του ιδρύματος της Βουλής τόνισε ότι για πρώτη φορά μπαίνει πλαφόν στο διορισμό υπαλλήλων με οργανόγραμμα σε αυτό και άφησε να εννοηθεί ότι προηγούμενοι πρόεδροι διόριζαν όσους εκείνοι ήθελαν

«Για πρώτη φορά στον κανονισμό ορίζεται ότι το ίδρυμα διοικείται από το διοικητικό του συμβούλιο. Για πρώτη φορά μπήκε στον κανονισμό και ενισχύεται. Δεν υπήρχε οργανόγραμμα του ιδρύματος. Δηλαδή οροφή για υπαλλήλους της βουλής δεν υπήρχε.

Λέμε τώρα ότι ως οργανόγραμμα θα προβλέπονται 55 θέσεις. Οταν δεν υπήρχε οργανόγραμμα μπορούσαν να προσλαμβάνονται όσοι ήθελαν».

Ο κ. Βούτσης απάντησε και στις κατηγορίες Λοβέρδου για πολλαπλές προσλήψεις στη Βουλή.

«Δεν έφυγε κανείς υπάλληλος από όσους είχαν συμβάσεις. Προσλήφθηκαν 50 καθαριστές και καθαρίστριες με συμβάσεις που προηγουμένως εργάζονταν στους εργολάβους που είχαν σύμβαση με τη βουλή. Συνολικά έγιναν 40 με 50 προσλήψεις μόνο με συμβάσεις και ουδείς μόνιμος. Και η αμοιβή τους γίνεται με τον ίδιο προϋπολογισμό. Τι σχέση έχει αυτό με την φασαρία περί νέων προσλήψεων; Δουλεύουν όλοι, δεν είναι κρυμμένοι σε γραφεία πρώην ή νυν πολιτικών στελεχών» υποστήριξε.

Η Βουλή δεν ήταν στο Κτηματολόγιο, δεν είχε άδεια ο παιδικός σταθμός

Όμως αίσθηση προκάλεσαν οι αναφορές του κ. Βούτση συνολικά για το πως λειτουργούσε η Βουλή το προηγούμενο διάστημα:

«Η Βουλή δεν ήταν στο Κτηματολόγιο, ούτε στο περιουσιολόγιο, δεν είχε καταγραφή των περιουσιακών της στοιχείων. Δεν είχε άδεια για τη λειτουργία του βρεφονηπιακού σταθμού και του Γυμναστηρίου της Βουλής» αποκάλυψε προς γενική κατάπληξη ο Ν. Βούτσης.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news